>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

A to Polska właśnie...

picia 13

picia

Użytkownik
Ok, chciałem tylko obserwować biernie, ale adirave mnie skłonił do stworzenia dyskusji.. :] Od razu uprzedzam, że nie głosuję na PO, rzadko oglądam telewizję i nie czytam gazet codziennych (zawsze na mnie tak naskakują wszyscy antyPO, więc uprzedzam).
Najpierw odniosę się do filmiku i nie mówię, że to nie jest prawdą jednak:
- Andrzej Lepper w momencie, gdy był wicemarszałkiem nie ujawniał tych wszystkich rewelacji, dopiero w momencie, gdy Jego posada była zagrożona wykazał się wiedzą.. do tego niepełną. Dobrze wiemy, że z AWS powstała Platforma Obywatelska, a także Prawo i Sprawiedliwość, a zatem winnymi za grzechy AWS są obie partie, a to, że w koalicji była też Unia Wolności, z której był Tusk.. no nic.
- poza tym podobnie ukazuje Prawo i Sprawiedliwość Roman Giertych, gdy Jego czas w Sejmie mijał:
http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4
I niestety, ale On pokazał dowody na to co mówił.
I śmierć Leppera zaszokowała Polaków, jednak do tej pory jakoś nikt nic nie mówił o tym jaki to ważny i dobry jest.. mieszkam w Polsce, kraju gdzie chwalimy tylko zmarłych (to tak apropo ostatniej rocznicy Powstania Warszawskiego i buczących ludzi).
A wiązanie śmierci Leppera z jakimiś tajnymi informacjami, więzieniami itp. jest tak samo wiarygodna jak &#39;zamach&#39; w Smoleńsku.

adirave 58

adirave

Użytkownik
Dla mnie zamach wiarygodniejszy niż pseudo raport pseudo komisji Millera, działającej z resztą bez podstaw prawnych i z przywódcą, który sam siebie sądzi, a już dawno powinien być zdymisjonowany. A co do śmierci Leppera, to czy coś wiedział, czy tylko pajacował, tego nie wiem, ale jakim prawem lekarz orzeka o &quot;powieszeniu samobójczym&quot;, chyba to powinni badać śledczy, a on powinien ocenić z lekarskiego punktu widzenia co spowodowało śmierć. Sznur na szyi nie jest jeszcze dowodem na samobójczą śmierć, a Lepper nie był z tych co się wieszają.

Przejażdżkę po Kurskim widziałem wcześniej, ale jeśli chodzi o porównanie z tym co wstawiłem to chyba się zgodzisz, że słowa Leppera były o wiele cięższego kalibru, mimo że nie pokazywał dowodów. Dowodami Giertycha były wykazy głosowań, ale ile takich samych rzeczy można by znaleźć u innych posłów. No zwykłe wywołanie do tablicy i punktowanie, nijak się to ma do tego co mówił Lepper. Na końcu teza, że PIS oddał władzę bo nie przyjęli im sprawozdania. Jeśli nie przyjęli to spoko, z faktami nie zamierzam dyskutować, ale pytanie czy to było główną przyczyną? Jakoś w mediach nie zrobili z tego szumu, a mieliby materiał aby zrobić.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wiem że trochę nie na temat, bo tutaj widzę dyskusja na temat, ale czy nie denerwuje Was typowo polski żart związany ze śmiercią Leppera ? &quot;puk puk&quot; &quot;kto tam?&quot; &quot;na pewno nie Lepper&quot; Dla mnie to prostackie i niesmaczne, ale jak widać jacy ludzie taki kraj.

picia 13

picia

Użytkownik
Nie zgodzę się z tym, że mówić o cięższym kalibrze. Propaganda polityczna jest równie poważna co kradzież (korupcja), ponieważ decyduje o losach narodu. Ale w naszej polityce fair play już dawno umarło.
A o ile do osoby ministra Millera możesz się przyczepić (sądzi niejako sam siebie) to do reszty członków tej komisji nie. Doktorzy, którzy znają się dokładnie na sprawach związanych z lotnictwem są dla mnie bardziej wiarygodni, niż poseł Macierewicz. Przykro mi, ale nieważne jaka komisja i kto wyjaśni przyczyny katastrofy i tak PiS będzie uważał, że to nie jest prawdziwa wersja wydarzeń. Wystarczy spojrzeć na to co mówiły rodziny ofiar - gdy ktoś był z rodzin katyńskich lub innych ugrupowań to odpowiadał, że dziękuje za śledztwo i przedstawienie informacji. Tylko rodziny polityków PiS mówiły, że to niewiarygodne kłamstwa.
Co do Andrzeja Leppera i samobójstwa.. zdarza się i tak. Może coś wiedział, może nie, jednak lekarz stwierdza zgon i jest w stanie stwierdzić czy śmierć nastąpiła przez powieszenie czy też nie i zapewne tak zrobił. Jak dla mnie tutaj śledztwo jest bezsensowne, jednakże zginął wicepremier i sąd musi jawnie rozpocząć wyjaśnianie sprawy.
I mówisz, że Miller powinien być zdymisjonowany.. niby dlaczego? To tak samo jak mówienie, że Klich i Tusk powinni się podać do dymisji, bo spadł Tupolew. Jedno nie ma związku z drugim. Klich zrobił odpowiednio - w momencie, gdy otrzymał zarzuty to podał się do dymisji. Komisja się sprawdziła, bo miała wytknąć błędy polskim specsłużbom. A Tusk? Jest Prezesem Rady Ministrów i ma tak szachować ludźmi, aby wszystko szło do przodu.
Wszak cieszę się, że można z Tobą kulturalnie podyskutować ;)
EDIT Żart z typu &#39;sadistic&#39;. W pewien sposób nie pasuje - godzi w bliskie zmarłemu osoby, jednak nie powstał ze względu na tę okoliczność tylko krąży w różnych wersjach po necie.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Dla mnie zamach wiarygodniejszy niż pseudo raport pseudo komisji Millera, działającej z resztą bez podstaw prawnych i z przywódcą, który sam siebie sądzi, a już dawno powinien być zdymisjonowany.
masz pecha, chciałeś objechać jednego z najlepszych ministrów w tym rządzie
(m.in dlatego w następnej kadencji zamiast rządzić w centralnych organach będzie działał lokalnie)

P.S. Jakby porównać tuskowych ministrów z PO i bezpartyjnych to ci pierwsi wychodzą z tego porównania zmiażdżeni

adirave 58

adirave

Użytkownik
Doktorzy, którzy znają się dokładnie na sprawach związanych z lotnictwem są dla mnie bardziej wiarygodni, niż poseł Macierewicz
Rozumiem, że ci doktorzy telepatycznie badali wrak i czarne skrzynki a do tego uczestniczyli w sekcji zwłok z Ewą &quot;1metr&quot; Kopacz na czele ;)? Z którymi słowami Macierewicza się nie zgadzasz?

I mówisz, że Miller powinien być zdymisjonowany.. niby dlaczego?
Podległe jemu BOR nie zabezpieczyło lotniska i nie zapewniło należytej ochrony Prezydentowi i 95osobowej delegacji.

Może coś wiedział, może nie, jednak lekarz stwierdza zgon i jest w stanie stwierdzić czy śmierć nastąpiła przez powieszenie czy też nie i zapewne tak zrobił
Brawo zgadzam się. Ale nie może stwierdzić kto tego powieszenia dokonał ;)
m.in dlatego w następnej kadencji zamiast rządzić w centralnych organach będzie działał lokalnie
Dzięki Bogu

A co do Klicha, to zwyczajnie kogoś musieli udupczyć. Jak trafnie zauważono pod jego kierownictwem zginęło 2 prezydentów i więcej generałów niż na II Wojnie Światowej. A te wszystkie ugłaskiwania i pochlebne opinie to tylko po to aby Klich przypadkiem nie zaczął sypać. Siedział w tym syfie i za pewne trochę wie.

picia 13

picia

Użytkownik
Rozumiem, że ci doktorzy telepatycznie badali wrak i czarne skrzynki a do tego uczestniczyli w sekcji zwłok z Ewą &quot;1metr&quot; Kopacz na czele ;)? Z którymi słowami Macierewicza się nie zgadzasz?
O ile dobrze pamiętam to doktorzy lotnictwa badali wrak. Do czarnych skrzynek jechał ktoś z Prokuratury, ale fakt, że oryginalnych nie otrzymaliśmy. A ze słowami Macierewicza? Żadnymi, cała &quot;Biała Księga&quot; jest zbiorem wymysłów - co potwierdzają eksperci nie tylko z Polski. Powiem mi, kim jest ten cały Macierewicz, żeby wiedzieć wszystko o lotnictwie?
Był ktoś, chyba były poseł PiSu, który podczas konferencji zadawał mądre pytania. To co na tej konferencji robił Macierewicz było żałosne - wyznawał swoje domniemania. Jakaś kobieta z PiS porównała komisje Millera do komisji Burdenki, a za to powinno się Ją pociągnąć do odpowiedzialności karnej.
Jednak wtedy znów PiS wypowie się jakie to sądy są złe i skorumpowane przez działaczy PO, na których nie można nic powiedzieć.
A zwłoki? Tam już nie było co badać. Wyobraź sobie, że jedziesz samochodem z prędkością 180 km/h i uderzasz w drzewo. Samolot leciał szybciej i uderzył o ziemię.
Podległe jemu BOR nie zabezpieczyło lotniska i nie zapewniło należytej ochrony Prezydentowi i 95osobowej delegacji.
Tu zależy jaki to był lot. Nie oszukujmy się, ale Prezydent leciał rozpocząć kampanię wyborczą, a oficjalne obchody były trzy dni wcześniej (tak ustalone z Rosjanami). Ktoś z BORu był w Smoleńsku możliwe, że było ich mniej, niż zazwyczaj. Nie będę na ten temat dyskutował, bo najzwyczajniej nie mam wiedzy w tym temacie. BOR do samej katastrofy nic nie ma.
Brawo zgadzam się. Ale nie może stwierdzić kto tego powieszenia dokonał ;)
To już jest taki wymysł.. nie wmawiaj mi, że dorosłego człowieka ktoś powiesił. Jeżeli nawet ktoś chciałby Mu coś zrobić to na pewno broniłby się, a wtedy na ciele znaleziono by siniaki czy inne oznaki, że nie zrobił tego dobrowolnie.
Dzięki Bogu
A co do Klicha, to zwyczajnie kogoś musieli udupczyć. Jak trafnie zauważono pod jego kierownictwem zginęło 2 prezydentów i więcej generałów niż na II Wojnie Światowej. A te wszystkie ugłaskiwania i pochlebne opinie to tylko po to aby Klich przypadkiem nie zaczął sypać. Siedział w tym syfie i za pewne trochę wie.
Wina Klicha była widoczna i po raporcie musiał odejść. To, że zginęło więcej osób.. przecież to kancelaria prezydenta Kaczyńskiego wybierała skład delegacji.

suchoparek 1,8K

suchoparek

Użytkownik

Janusz Wojciechowski - poseł do Parlamentu Europejskiego
2. Wiadomość z sieci:
&quot;Cały czas trwają przesłuchania świadków w sprawie samobójstwa Andrzeja Leppera -poinformował p.o. rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Dariusz Ślepokura. Przesłuchano już w sumie kilkanaście osób.
Przesłuchany został m.in. redaktor naczelny &quot;Gazety Polskiej&quot; Tomasz Sakiewicz. Prokurator nie ujawnił szczegółów.Portal niezalezna.pl podał, że Sakiewicz ma nagraną rozmowę z Lepperem sprzed kilku miesięcy, w której szef &quot;Samoobrony&quot; miał ujawnić źródło przecieku w &quot;aferze gruntowej&quot; oraz chęć podzielenia się tą wiedzą z prokuraturą. Sakiewicz miał przekazać prokuraturze te dowody, które - jego zdaniem - wskazują, że Lepper miał zamiar potwierdzić zeznania Jarosława Kaczyńskiego w sprawie &quot;afery gruntowej&quot; i obawiał się o życie....&quot;
I druga wiadomość z sieci, pozornie nie związana - policja ostrzega przed tzw. pigułkami gwałtu: &quot;...Wakacje to czas, gdy częściej bawimy się w klubach, barach, czy w dyskotekach. Należy tam pilnować nie tylko portfela, czy telefonu, ale także samego siebie. Szczególnie dotyczy to kobiet narażonych na podanie tzw. pigułki gwałtu. Policja radzi, co można zrobić, czy uniknąć jej podania...&quot;.

http://januszwojciechowski.salon24.pl/331312,czy-martwy-lepper-mocniej-zatrzesie-polska-niz-zywy
Kabaret ????

suchoparek 1,8K

suchoparek

Użytkownik
Czy kibic Wisły Płock propagował komunizm?
19.07.2011
Trybunał Konstytucyjny orzekł dziś niezgodność z Konstytucją nowelizacji art. 256 Kodeksu Karnego, która przewidywała karanie za m.in posiadanie lub prezentację symboliki komunistycznej.
Jak mówił we wtorek prezes TK Andrzej Rzepliński, który w sprawie był sprawozdawcą, nieokreśloność badanej regulacji mogła stanowić zagrożenie dla wolności słowa: &quot;Trybunał przyjął, że odpowiedzialności karnej nie może podlegać posługiwanie się przedmiotami, których znaczenie może być wieloznaczne&quot;. Dodał, że kontrolowany przepis nie zawierał zamkniętej listy symboli, którymi posłużenie się było zabronione przez prawo.
Co mówił dotąd art. Art. 256. KK?
§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1 albo będące nośnikiem symboliki faszystowskiej, komunistycznej lub innej totalitarnej.

§ 3. Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego określonego w § 2, jeżeli dopuścił się tego czynu w ramach działalności artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej.
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd orzeka przepadek przedmiotów, o których mowa w § 2, chociażby nie stanowiły własności sprawcy.
PZPN - państwo w państwie ????

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Tomasz Klein i Jarosław Jarmołowicz z komendy miejskiej policji od trzech lat walczą, by oczyścić się z prokuratorskich zarzutów. Pierwszego oskarżono o przyjęcie 3,2 tys. zł łapówek za &quot;przysługi&quot; dla drobnego przestępcy Mariusza J. Drugiego, że pomagał koledze zatuszować przestępstwo.

- Wrobili nas: przełożeni, Biuro Spraw Wewnętrznych (policja w policji) i prokuratura. Wyrok na nas wydano zanim zaczął się proces. Sąd go przyklepał - mówią.

Dlaczego policjanci twierdzą, że ich wrobiono?

- Cztery lata temu powiedziałem szefom: &quot;Skończcie z tym, bo pójdę wyżej&quot; - mówi Klein. - Chodziło o chronienie gangsterskich interesów, imprezowanie z bandziorami, fałszowanie statystyk policyjnych, mobbing i zastraszanie funkcjonariuszy. A nawet ukrywanie przestępstw. W 2004 r. poinformowałem szefów o przemycie narkotyków. Przez dwa lata nikt się tym nie zajął - wyjaśnia Klein.

http://wyborcza.pl/1,75480,10098025,Legnica___miasto_grzechu.html

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
aerts 78

aerts

Użytkownik
ZUSowskie składki od umów o dzieło?

nóż się w kieszeni otwiera..niedługo państwo położy łapę na wszystkim...podobno w kolejce czeka wolontariat:grin:
Jak ktoś mądry kiedyś powiedział: &quot;Poglądy rządu na gospodarkę można podsumować krótko: jeśli to żyje, opodatkuj to. Jeśli nadal ma się dobrze, ureguluj to. Jeśli przestanie funkcjonować, wprowadź subsydia.&quot;

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
heh..smutna prawda..a poniżej lokalny lubelski przykład patologii jaką jest ZUS
Po 10 latach ZUS przypomniał sobie o przedsiębiorcy, który jakoby zalega ze składkami za 1999 rok! I choć biznesmen udowodnił państwowej instytucji, że się myli, to ZUS dalej obstaje przy swoim

http://m.wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106024,10085255,Biznesmen_w_potrzasku__Przypomnial_sobie_o_nim_ZUS.html

Abstra***ąc od tego co jest powyżej...wczoraj ojciec poszedł do ZUSu po zaświadczenie o niezaleganiu. Wypełnił wniosek, odczekał swoje w kolejce (jakieś 30 minut). Do stanowiska podszedł o godzinie 14.40. Pani stwierdziła, że dzisiaj nie może mu wydać tego zaświadczenia, bo ona pracuje tylko do 15, dodając przy tym cytuję &quot;Jeżeli chce Pan zaświadczenie dzisiaj, to musiałby mnie pan u siebie zatrudnić i mi płacić&quot; - na żart to nie wyglądało, ale być może ludzie tam zatrudnienie są już tak zardzewiali jak ta zardzewiała instytucja. Więc chciał, żeby przyjęła wniosek, a po zaświadczenie przyjedzie dzisiaj. Pani się nie zgodziła. Dzisiaj trzeba było jechać kolejny raz.

aerts 78

aerts

Użytkownik
W wypowiedzi z okazji zbliżającego się święta Wojska Polskiego Siemoniak podkreślił, że &quot;dokonania polskich żołnierzy - niezależnie od historycznych i ideologicznych uwikłań - były przyjmowane z respektem i podziwem&quot;.
- Współczesne Wojsko Polskie to zupełnie inne wojsko niż to, którego żołnierze tak dzielnie walczyli na przedpolach Warszawy. Szczęśliwie nie musimy już staczać bitew, jak nasi przodkowie. Żyjemy w bezpiecznych granicach i mamy unormowane stosunki sąsiedzkie. Polska jest dziś liczącym się członkiem najważniejszych międzynarodowych sojuszy: NATO i Unii Europejskiej – napisał minister.
:grin::grin::grin:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/beda-powazne-zmiany-w-armii-polska-nie-musi-toczyc,1,4820316,wiadomosc.html
W miesięczniku „Znak” (nr 11-12 z 1997 r.) na str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: „Jak wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od urodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem!&quot;
http://tomaszandrzej.nowyekran.pl/post/9601,polska-przegrana-brudna-i-biedna-brzemie-ktorego-nie-mam-specjalnej-ochoty-dzwigac-premier-rp-donald-tusk
Nie wiem na ile to prawdziwe, bo źródło nie jest szczególnie wiarygodne, ale jak ktoś trafi na cały artykuł to chętnie przeczytam.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Rząd podjął decyzję o wykorzystaniu 60% funduszy znajdujących się na koncie rezerwy demograficznej w celu ratowania ZUS‘u. Do załatania dziury budżetu Zakładu Ubezpieczeń Społecznych wykorzystamy więc 7,5 mld złotych (czyli kroplę w oceanie potrzeb).
Tutaj link http://podstawy-inwestowania.pl/emerytura/rzad-siega-po-pieniadze-z-funduszu-rezerwy-demograficznej/
Pieniądze z FRD miały być na czarną godzinę, czyli z założenia miały być wykorzystane około 2020-2030 roku.
Rząd wykorzystuje je już teraz, czy jest to znak, że Polska przeżywa już taką czarna godzinę? Czy rząd nam o czymś nie mówi i nadal prowadzi kreatywną księgowość. Z zielonej wyspy przeszliśmy na czarna dziurę ciekawie to będzie po wyborach jak już PO wygra i Tusk zorganizuję konferencję prasową na, której zakomunikuję, że jednak tak cudownie nie jest i trzeba podnieść znowu podatki.No ale po tym jak dostaną kolejne 4 lata to śmiało można już informować ciemną masę, że jednak różowo nie jest.????

adirave 58

adirave

Użytkownik
Warmińska Uczta Pierogowa ????

&quot;Tegoroczna Uczta miała być szczególna nie tylko ze względu na mały jubileusz, ale również ze względu na zaproszonych gości. Obecni byli bowiem Marszałek Senatu RP Bogdan Borusewicz, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Jacek Protas, Wicemarszałek Województwa (...) Urszula Pasławska oraz Starosta Olsztyński Mirosław Pampuch.
Po oficjalnym otwarciu, na uroczystość wkroczyli (uzbrojeni, ubrani w czarne mundury) funkcjonariusze Urzędu Kontroli Skarbowej i Izby Celnej, którzy podjęli czynności kontrolne chodząc między stoiskami, kontrolując i przesłu****ąc zarówno osoby sprzedające pierogi jak i organizatorów. Obecność umundurowanych funkcjonariuszy wprowadziła atmosferę niepokoju i podejrzeń, a u wielu płacz i zdenerwowanie.&quot;

http://wpolityce.pl/wydarzenia/13314-co-sie-dzialo-na-v-warminskiej-uczcie-pierogowej-wkroczyli-uzbrojeni-ubrani-w-czarne-mundury-funkcjonariusze-urzedu-kontroli-skarbowej-i-izby-celnej

To chyba jakieś żarty...

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Skazany za jazdę na rowerze po pijanemu. Był chory, nie przeżył kary​

Ciężko chory mężczyzna został zamknięty w celi, by odsiedzieć pięć miesięcy za jazdę po pijanemu na rowerze. Rodzina twierdzi, że nie dostał przepisanych leków. W szpitalu lekarze nie zdołali go już uratować - pisze &quot;Gazeta Wyborcza&quot;.

36-letni Tomasz spod Tarnowa miał odsiedzieć wyrok, bo już raz był karany za to samo. W więzieniu się nie stawił, pojechał do USA. Na pięć lat. W ostatnich miesiącach czuł się coraz gorzej, miał bóle brzucha, ale do lekarza nie poszedł, bo nie miał ubezpieczenia - pracował na czarno. Wreszcie siostra zaprowadziła go do szpitala na Brooklynie. Diagnoza: marskość wątroby.

&quot;Nie śpi, je tylko chleb, jest żółty&quot;

Po dwóch tygodniach w nowojorskim szpitalu matka zabiera go do Polski, gdzie miał kontynuować leczenie. Przy wypisie amerykańscy lekarze dali mu za darmo zestaw drogich leków, m.in. zmniejszające opuchliznę, pobudzające krążenie, antybiotyki. W Polsce nie trafił do szpitala. Zjawili się policjanci z nakazem zatrzymania do odbycia kary. - Prosiłam, że jest chory, że musi do szpitala, nic nie pomogło. (...) Na widzeniu Tomek mówi, że nie śpi, je tylko chleb, jest żółty - wspomina matka.

&quot;Dlaczego musiał tak cierpieć?&quot;

7 kwietnia lekarze z Montelupich piszą, że w warunkach więziennych nie są w stanie dalej pomóc Tomaszowi. Następnego dnia krakowski sąd zgadza się, by przerwać wykonanie kary i leczyć więźnia w cywilnych warunkach. Tomasz zostaje przewieziony do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, najpierw na gastroenterologię, potem toksykologię. Mimo wysiłków lekarzy umiera po dwóch tygodniach. - Jakby leczono go od początku w otwartej placówce, może by jeszcze pożył. Dlaczego musiał tak cierpieć? - pyta Elżbieta Bober. Śledztwo w sprawie okoliczności śmierci Tomasza wszczęła prokuratura w Dąbrowie Tarnowskiej.

▶ http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10136785,Skazany_za_jazde_na_rowerze_po_pijanemu__Byl_chory_.html

Do góry Bottom