Wtajcie
Dzis kolejne nieprzewidywalne emocje w Australii, jak co tydzien od Pazdziernika do Maja.
Wellington Phoenix v WS Wanderers – @3.2 Betfair – 0.5j
Wellington Phoenix v WS Wanderers – @1.76 Betfair – 1j
Duke Score Anytime – @2.87 Bet265 – 0.3j
Duke Score First – @7.5 Bet365 – 0.2j
Yeboah Score Anytime – @3.5 Bet365 – 0.3j
Yeboah Score First – @9.5 Bet365 – 0.2j Total 2.5j
A-League 0.38j
Ps: Nie lubie pisac po meczach bo wynik poszedl w swiat. Ale tak jak napisali koledzy ponizej jedni grali drudzy wygrali. Nadal jednak uwazam, ze Phoenix to beda dostarczyciele punktow. No i troche zle dobrane stawki co do strzelcow goli.
Kursy na Wellington spadaja co dla mnie jest blednym trendem, ale coz nie moj problem dla mnie nawet lepiej. Druzyna z Nowej Zelandii w mojej opinii to Wooden Spoon tegorocznych zmagan. Nie widze argumentow by oni mogli zdzialac cos wiecej niz ostatnie/przedostatnie miejsce. Konkurencja jest zbyt silna, nawet CCM wzmocnilo sie sie kilkoma zawodnikami by w koncu wynurzyc sie na powierznie. Z Phoenix jak kazdy juz wie doeszlo kilku podstatwowych ludzi. Trener, bramkarz, krol strzelcow ostatniej edycji. W szczegolnosci Kurto i Krishna dawali im moc. Nawet jeden z komentatorow FoxSport uwaza ze Kurto za najlepszego bramkarza
A-League. Wiadomo dolaczyli tez nowi.
Davila – no niby strzela narazie laduje prawie w kazdym meczu 5 goli zobaczymy co dalej. Gdzies tam platal sie pomiedzy
Hiszpania i
Portugalia wiec ta „europejskia kultula gry” powinna byc. Ale przeciez to „nieokrzesany” Meksykanin. Zobaczymy. Ball – chlop z zaplecza League One. Taylor – weteran z pokazna historia w Newcastle United. Steinmann – HSV ale tak naprawde mlodzik (24) ktory sie gdzies tam stara przedzierac w zasiekach. Itd, itd
No to teraz wypadalo by porownac WSW i pisac w nieskonczonosc...
Ktos powie wygrana w Adelaide. No tak ale wiadomo nie od dzis, ze takich spotkan jak tamto sie w
A-League nie rusza. Ok wygrana z Roar u siebie. Jak dla mnie kolejna druzna z aspiracjami o dolna czesc tabelii. A napewno juz jesli bedzie ona prowadzona przez Fowlera. Wiec Phoenix mecze tego pokroju z Brisbane wygrac wypadalo a wrecz nalezo i tak tez sie stalo. WSW to troche inny kaliber jak dla nich i nie wydaje mi sie by mieli dzis oni szansze na korzystny rezultat. Moze remis jest w ich zasiegu. Co dla mnie bedzie wynikiem troche niespodziewanym. Jesli ktos bardzo lubi statystyki to ostatnie 6 spotkan miedzy tymi druzynami w NZ to 1W-2D-3L.
Wiem ze @qowalsky6 jest zwolennikime tej druzyny jak gra u siebie (zarcik) bo czasem osiagaja dobre i zaskakujace wyniki.
Fakty ktore dzis do mnie przemawiaja. WSW 3 porazki pod rzad. Trzeba to zakonczyc dzis, i jest doskonala okazja. Wellington jak dla mnie w tym roku to beda chlopcy do bicia. Mysle za ta druzna napewno nie osiagnie sukcesu z ubieglego roku wrecz przeciwnie w moim odczuciu powtorzy suckes z roku 2017/2018 czyli walka o Wooden Spoon do ostatniej kolejki.
Strzelcy goli.
Kwame Yeboah. Widac, ze te 4 lata gry na europejskich boiskach uksztaltowaly troche jakos tego zawodnika. Ladne 2 bramki ktore zaplikwal City. Szczegolnie ten gol na 2-2. Pierwsza pila, niezbyt latwa pozycja, wysoki koziol Bang!!! Widac ze chlopak ma potecjal, zobaczymy jak to bedzie. Mam nadziej ze Babel bedzie dawal mu tak duzo minut gry jak do tej pory.
Wydaje mi sie tez, ze Niemiec ustawi gre wlasnie z jednym napstnikimem na szpicy i bedzie to Yeboah. Wiec wieksza szansa ze zdobedzie gola.
Duke duzo nie bede pisal. Podstawa napadu i kapitan druzyny. Malo strzela narazie ale moze wlasnie dzis.
Ogolnie jade dzis na wozku z druzna z Sydney a jak bedzie zobaczymy.
Dgrugi mecz
Sydney Fc v Brisbane Roar – Sydney to score Penalty @5.5 Bet365 – 0.1j
Sydney Fc v Brisbane Roar – Any other home win @6 Betfair – 0.1j
Le Fondre Score 2 or more – @3.5 Bet365 – 0.1j
Le Fondre Score 3 or more – @9.5 Bet365 – 0.1j
Le Fondre Score Anytime – @1.61 Bet365 – 0.5j
Wenzel-Halls Score Anytime – @3.6 Bet365 – 0.2j Toatal 1.6
A-League 1.98j
Mecz w Sydney stal pod znakiem zapytania. Oficialnie jednak mecze sie odbedzie. Przyczyna to smog w powietrzu ktory jest nad Sydney (nietylko nad Sydney) od pewnego juz czasu spowodowany przez bardzo dlugie pozary (Bushfire) w NSW i QLD. Ktore w tym roku zaczely sie bardzo wczesnie i niestety sieja spustoszenie nie tylko w przyrodzie, dobydku ludzkim a co najsmutniejsze pochlonely zycia ludzkie.
Mecz osobiscie dla mnie bez wiekszych emocji bo nie lubie w tej lidze tych kursow typu @1.5 gdzie faworyt ma przyslowiowo „rywala podanego na talerzu”. Przyklad znakomity byl tydzien temu w ostatnim meczu kolejki w Adelaide. Aczkolwiek wydaje mi sie ze Sydney przejedzie sie dosc gladko w tym spotkaniu. Nie bede duzo pisal bo postanowilem zagrac kilka lajtowych typowby chipsy lepiej smakowaly podczas ogladania.
Strzelcy bramek.
Adam w formie ladnie zaplikowal 2 w Geelong w ostatnim tygodniu. Ogolnie to narazie strzela jak na zawolanie. Mysle ze gdzies tam w glowie ma to, ze rok temu nagrode za najlepszego strzelca sprzatnal mu z przed nosa Krishna . Gdyby nie ten pamietny Hat-trick z City... bla bla bla. Nie ma co gdybac trzeba grac i strzelac wiec Adam do dziela.
Dylan narazie malo jest na boisku. Ostatni mecz 90min i wogole to jakis samolubek he he przeciwko CCM strzelal prawie z kazdej dogodnej sytuacji i widac jak bardzo che zdobyc gola. Wiadomo rywal o wiele trudniejszy ale moze gdzies znajdzie sobie dogodna pozycje na oddanie strzalu i przylozy. Przeciez umiejetnosci posiada. O ile Fowler go wystawi.
Tak odnosnie Fowlera przy tym meczu to mysle ze dzieki niemu Roar bedzie walczylo o Wooden Spoon w tym sezonie. Albo bedzie to pierwszy trener do zwolnienia. Jakie wasze zdanie?
G’Day!