dokańczamy kolejkę i wydawać by się mogło, że piękne spotkania do grania: mam nadzieje że się, iż się nie przejadę bo zainwestowałem sporą sumkę w dubelek o którym poniżej:
Brisbane - WSW
Typ: OVER 3,5 @2,03 lvbet
Obie ekipy poza totalnym outsiderem CCM (48 straconych bramek) straciły w tym sezonie najwięcej bramek odpowiednio 46 i 42 bramki, [dla porównania kolejny zespół .. 27 goli.. ] notując przy tym całkiem niezłe statystyki strzeleckie na poziomie 4-5 miejsce w tabeli. Brisbane przed dwoma tygodniami rozegrało wesoły mecz z rozbitkami wygrywając to spotkanie 5-3(!), w tym spotkaniu większość "wycieczek" pod pola karne kończyły się bramkami.. o gospodarzy zatem w ogóle się nie boje, nie pomaga Young solidny bramkarz, nie pomaga Tongyik nowy środkowy obrońca.. nie pomaga też ewidentny brak obrońców (Roars ma problem ze skompletowaniem bloku składającego się z 4 obrońców) wraca co prawda Nigro ale wypadł z kolei Hingert. Jeżeli chodzi o przód to wygląda to dużo lepiej - są doświadczone skrzydła - Mikkelsen i Eric do tego dochodzi młody gniewny Wenzel-Halls i doświadczony Henrique - chłopaki nie potrzebują wielu sytuacji aby umieścić piłkę w siatce. Moje jedyne obawy to fakt, że WSW zanotowało ostatnio "niepokojące wyniki" - po blamażach z Jetsami i właśnie z Brisbane (POPIS JANJENTOVICIA - jak ktoś nie widział, odsyłam do skrótów - koniecznie!!) zanotowali trzy bardzo pozytywne wyniki - wygrana z CCM (2:0), wygrana z Adelaide (1:3) i remis(!) z liderem Perth (1:1). I kurczę na ten temat nie mogę się zbytnio wypowiedzieć gdyż nie widziałem tych spotkań.. pamiętam tylko tę serię porażek i dramatyczną grę w obronie zwłaszcza w końcówkach meczów ale być może Babbel coś odmienił? Jeżeli chodzi o sprawy kadrowe wraca Yeboah to na plus jeżeli chodzi o atak no i kurde mimo wszystko myślę, że tutaj postrzelają, tak jak qowalski napisał obie ekipy grają o złote gacie.. statystycznie overek powinien paść w 20 minut aczkolwiek to jest
australia, z najbardziej underowych drużyn wychodzi over a z tych overowych.. no własnie.. oby na plus! Riera, Yeboah, Kamau kontra Bauthec, Mikkelsen, Wenzell-Halls; na strzelców typowałbym Kamau (dawno nic nie dał, należy mu się) + po drugiej stronie młodzian Wenzell-Halls, który jak już pisałem, dla mnie, jest jednym z największych odkryć tego sezonu ????
Central Coast Mariners - Wellington Phoenix
TYP: Wellington @2,00 efortuna
Pobierajcie bo moim zdaniem mega kursiwo jak na taki mecz. Wiem że CCM w końcu się musi w tej lidze przełamać ale nie w tym spotkaniu. Goście złapali poważną zadyszkę zwłaszcza jeżeli chodzi o grę do przodu, Krishna i spółka jakoś wolno się napędzają ale muszą pilnować żeby im play offy nie odjechały - Jetsi już tuż tuż. Do rzeczy Gospodarze w sobotę zagrają bez Endriu Hoole'a, Ajdena O'Neila no i przede wszystkim Mattttta Simona. I tutaj w zasadzie można by zakończyć analizę. Nie rozumiem takiego kursu, spodziewałem się czegoś w granicach 1,6-1,7 ale nie 2 :O . Po kolei - Hoole to jeden z napędzaczy ofensywnych, to dzięki niemu piłka z bocznych sektorów trafia w pole karne bądź też sam łamie i oddaje groźne strzały ale te w tym tygodniu może oddawać tylko na treningach ponieważ został zwyczajnie "pominięty" przy ustalaniu składu - dlaczego? ja nie wiem, dajcie info jeżeli ktoś ma. Następny O'Neil to jeden z liderów środka pola, nie jest to na pewno najlepszy ŚPD w Aleague ale jest w miarę solidny, jego brak w środku będzie na pewno widoczny a pauzuje za kartki z meczu z brisbane. No i na koniec wisienka na torcie - brak Simona, który nie wytrzymał nerwowo również w spotkaniu z Brisbane i dostał czerwo oraz dwa mecze zawieszenia. Nie widzę najmniejszych szans na to, żeby ktoś spróbował pokonać Kurto. Obrona CCM za to może zagrać w jakiejkolwiek konfiguracji a i tak gwarantuje stratę przynajmniej kilku bramek. Moim zdaniem mecz idealny na przełamanie dla Gości. Ale ponownie jak wyżej to tylko Aleague
REASUMUJĄC:
dubelek: over3,5 Roar-WSW + win Phoenix =
@4,06 8/10
strzelcy (jeszcze niepograne, muszę poszukać kursów): Kamau, Wenzell-Halls
1/10
singiel: Wellington -1,5 =
@3,35 6/10