Witajcie,
za nami następna kolejka, która dla mnie zakończyła się pod kreską. Stan konta z ligi australijskiej:
-6,52j - czyli osiągnąłem poziom 'żenujący'
Ale nie przejmując się tym, w końcu trzeba traktować to jako zabawę zerkam już na mecze 'świąteczne'.
Moje pierwsze pomysły na następną kolejkę... kolejka świąteczna, to może i szczęście dopisze. tutaj widzę 4 spotkania,w których spróbuję ograć buka:
-
Jets - WSW (4:0)
1 - @2,13 - 0,5j
+0,57
Jets u siebie już raz grali z WSW w tym sezonie i wtedy zremisowali 1:1 (29.10) - ale wtedy WSW wszystkie mecze remisowało. Potem przyszedł okres słabszej gry u WSW i 3 porażki z rzędu w tym z Roara później ostatnia wygrana z CCM. Wygrana o tyle szczęśliwa, że CCM grało tak jak by kopacze (piłkarzami nie można ich nazwać) byli przekonani, że te 90 min to rozgrzewka przed właściwym meczem. Zawodnicy CCM bardziej zainteresowani byli kopaniem po piętach przeciwników niż kreowaniem akcji. Same statyki pokazują poziom meczu - WSW - 2 cele strzały - 2 gole.
Jets też nie zachwyciło - ale poziom utrzymało i 3 pkty zostały w Newcastle - a przeciwnik był ze środka tabeli - Adelaide - która wcześniej pokonała Victory, uległa minimalnie SFC i pokonała WSW - 2:0.
Mam nadzieje, że ostatni wynik WSW to tylko 'wypadek' przy pracy, piłkarze znowu posłuchają trenera i Jets inkasując 3 pky zbliży się do SFC. Po kursie 2,13 warto zaryzykować, zwłaszcza, że jest pewnie zawyżony właśnie przez ostatni wynik WSW.
-
City - Victory (0:1)
bts - @1,62 - 1j
1+ov2,5 - @3,63 - 0,2j
Wielkie derby Melbourne. Jak to derby - mecz zapowiada się na pełen walki i mam nadzieje, goli. Jednak na tą chwilę wyżej cenię City - zespół, który gra równiej. Ostatnia porażka 3:1 z SFC nie pokazuje tego, ze mecz był raczej wyrównany, i jak by nie było to właśnie City wyszło pierwsze na prowadzenie. Dodatkowo McCormack, dobrze współpracuje z Maukiem czy Malikiem i świetnie zastąpił Cahilla.
Co do Victory - to ostatni mecz to było to Victory z poprzedniego sezonu (dzięki
Qowalsky za link ???? ). Szybkie ataki i gra piłką. Ale z drugiej strony zagrali tak dobrze, bo i przeciwnik na dużo pozwalał i zostawiał sporo miejsca. W derbach pewnie będzie inaczej i City już na tyle nie pozwoli. Jestem pewien, że City cos ustrzeli.. a z drugiej strony mamy Berishę, który ostatni gol strzelił 3 kolejki temu w Nowej Zelandii - a to dla niego na pewno za duża przerwa i mam nadzieje będzie grał na 110%, żeby coś ustrzelić - zwłaszcza w takim meczu jak ten.
-
Phoenix - Sydney FC (1:4)
1(HA 1:0) - @2,25 - 0,25j
1 - @5 - 0,1j
Tutaj gram for fun - 1/4 stawki.... SFC powoli odjeżdża reszcie zespołów... a jak za daleko odjedzie to się pojawia rozprężenie i mecze jak np ten z CCM - czyli porażki. Liczę tutaj na niespodziankę i fakt, że Phoenix postawi się na własnym stadionie.
Jak by nie było coś w tym jest, że jak zespół ma dużą przewagę punktowa nad resztą stawki, zalicza głupie wtopy - a i zespół, który szoruje dno czasami zaskakuje i zgarnia 3 punkty.
Jak by to powiedział wróżbita Maciej:
układ planet jest korzystny.
-
Adelaida - CCM
1 - @1,9 - 0,5j
Typ ze względu na ostatnie postawy obu zespołów. Adelaida - ładna akcja i fajny gol z Jets - ogólnie spotkanie trochę pechowo i niesłusznie przegrane. CCM - fatalna postawa i porażka w meczu z WSW.. dodatkowo wykartkowani zostali Brama i McGing.