09:50
Adelaide United - Sydney FC - trudne do typowania spotkanie, po ostatnich kolejkach to nawet kategoria "wielka niewiadoma".
Przesłanki za Adelaidą: swój stadion i wsparcie Red Army, niezłe morale po ostatnim zwycięstwie nad WSW, powrót do składu Lia, niezła statystyka spotkań u siebie z Blue Sky (Redsi odwiecznie rywalizują z Sydney), obowiązuje dodatkowo zasada: "bij mistrza", chęć odwetu za przegrany puchar.
Słabe punkty: przede wszystkim brak obrońców (Marrone, Garrucio), Regan, Absalonsen i Elrich też nieobecni przecież od jakiegoś czasu.
Przesłanki za Sydney: mobilizacja w szeregach Blue Sky, Arnold wymaga od swoich zawodników maksymalnej koncentracji w tym meczu, skład optymalny (brak tylko Simona), spotkanie prestiżowe ( tym bardziej po finale pucharu).
Słabe punkty: ostatni mecz na wyjeździe wyglądał fatalnie, pytanie: czy w Gosford, to był tylko wypadek przy pracy?
Podsumowanie: pierwotnie to był dla mnie no bet, zostawiłem sobie ten mecz na "
live", ale z racji, że mnie nie będzie, to odpuszczam sobie takoż typowanie przedmeczowe w tym spotkaniu. W taśmie (dla sportu) dam ew. tylko dnb @ 1,50 Sydney FC.
PS Zważywszy ostatnie zwariowane wyniki (7,8 kolejka) nie sugerowałbym się (a propos tego spotkania) moimi wypocinami ???? Grającym tradycyjnie
GL!
Składy:
https://www.a-league.com.au/match/adelaide-united-v-sydney-fc-a-league-01-12-2017/927982#!/lineups
edit. Kierunek był słuszny. Tym razem mój "kompas" nie zawiódł.