>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

A-League

Status
Zamknięty.
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Tu się możesz mylić Kolego.
Nawet jeśli trafisz i będzie 2-2 to i tak większość zagrań w tej lidze jest na poziomie półamatorskim. Wiadomo, że tutaj sie nie broni, więc pada dużo goli, ale to nie znaczy, że występują tu jakiekolwiek umiejętności ofensywne. Trwający mecz dobitnie to pokazuje, bo w sytuacjach, gdzie normalny piłkarz zdobywa zdobywa gola z zamknietymi oczami, patalach z a-league kopie się po czole.

Otrzymane punkty reputacji: +70
perek99 27,5K

perek99

Użytkownik
Victory - Adelaide daje kartki. Między tymi zespołami jest ostro, sędziuje King, który lubi kartkować. 4-5 sztuk powinno być.

majekx 927K

majekx

Znawca A-League
Byki rzutem na taśmę wygrali, wydaje mi się, że zasłużenie, ponieważ przez całe spotkanie przeważali. Teraz pora na kolejne spotkanie. W obu zespołach jest komu strzelać... Buki wskazują na Victory. Ja myślę, że Adelaida nie odda tanio skóry (mają kilku młodych graczy którym chce się grać).
Jak na razie to Victory mocno atakuje, stosuje pressing... pobieram live 7' 0:0 - HT 1 - @2,38 - Bruno nie zawodzi

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +974
jozzy22 706,1K

jozzy22

Użytkownik
Wow 3 gole Oskara?! Tego się kompletnie nie spodziewalem. Oglądał ktoś ten mecz?

Otrzymane punkty reputacji: +1199
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Wow 3 gole Oskara?! Tego się kompletnie nie spodziewalem. Oglądał ktoś ten mecz?
Miał szczęście w polu karnym, bo piłka go po prostu "szukała". Jednak to też sztuka dla napastnika aby takie sytuacje wykorzystywać. Hatt trick (choć nie klasyczny) zaliczony 👌
Edit
A propos tego co A alex.bp napisał o degrengoladzie ligi to w Melbourne Bruno 4naroli na 1-0. To gracze jego pokroju stanowili o fajnym, overowym wizerunku Australii. A teraz kto został? Maclaren? Trochę bez formy, Zawada? Do wirtuoza mu daleko z całym szacunkiem.
Nie ma już pilkarzy, asiorow takich jak np. Le Fondre, Bobo, Berisha, Krishna, Schmeltz, Del Piero, a nawet Mierzeja :) I wielu innych... To mamy to co mamy...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1477
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Miał szczęście w polu karnym, bo piłka go po prostu "szukała". Jednak to też sztuka dla napastnika aby takie sytuacje wykorzystywać. Hatt trick (choć nie klasyczny) zaliczony 👌
Edit
A propos tego co A alex.bp napisał o degrengoladzie ligi to w Melbourne Bruno 4naroli na 1-0. To gracze jego pokroju stanowili o fajnym, overowym wizerunku Australii. A teraz kto został? Maclaren? Trochę bez formy, Zawada? Do wirtuoza mu daleko z całym szacunkiem.
Nie ma już pilkarzy, asiorow takich jak np. Le Fondre, Bobo, Berisha, Krishna, Schmeltz, Del Piero, a nawet Mierzeja :) I wielu innych... To mamy to co mamy...
No typ co spartaczył na 1-0 w 1 połowie z Macarthur to kryminał. Pewnie potopił mnóstwo kuponów. Nawet u nas konczą takie okazje bez problemu. Człowiek widzi takie akcje i sie zastanawia, za co ci kolesie biorą kasę.

IgaŚwiątek 31,6K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Nie znam się na tej lidze, ale tak się zastanawiam, skąd tyle optymizmu, co do kartek. Obejrzałem tę pierwszą połowę i ja tu nie widzę praktycznie żadnej agresji po 1-0. Wręcz przeciwnie - jedni stoją i się patrzą na drugich. Zero jakiekolwiek pressingu - co najwyżej udawany. I zgadzam się z tym, co pisał ktoś kto grał under 2.5 - tu może być 10 sam na sam i 9 pudeł. Gospodarze powinni już mieć 3 albo 4-0. Niby w statystykach 16 fauli, ale takie wszystko to miękkie było. To chyba nie jest liga, która mnie zainteresuje 😅

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
No typ co spartaczył na 1-0 w 1 połowie z Macarthur to kryminał. Pewnie potopił mnóstwo kuponów. Nawet u nas konczą takie okazje bez problemu. Człowiek widzi takie akcje i sie zastanawia, za co ci kolesie biorą kasę.
Tam miał być remis ht i był... Pan Li nie przypadkiem A-league sobie upodobał 😉

Otrzymane punkty reputacji: +2526
majekx 927K

majekx

Znawca A-League
Mamy 3 kolejkę, 15 meczy za sobą, a już co niektórzy narzekają, że liga nudna i na poziomie okręgówki... gdzie tak naprawdę meczy z emocjami niczym w szachach było z 6.

Otrzymane punkty reputacji: +702
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
Te niewykorzystane sytuacje V mogą się zemścić , następny gol ADL @ 2.60 BOOOM

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +893
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Mamy 3 kolejkę, 15 meczy za sobą, a już co niektórzy narzekają, że liga nudna i na poziomie okręgówki... gdzie tak naprawdę meczy z emocjami niczym w szachach było z 6.
Nie chodzi o to, że jest nudna tylko słaba. W naszej B klasie tez pada dużo goli i to nie ze względu na wysoki poziom. Tutaj zarówno mamy gówniany poziom ofensywny jak i defensywny, więc te gole są. A league najlepiej śledzi się na flashscore, bo jak przychodzi do oglądania, to klapki z oczu opadają, bo tutaj jedno bardzo dobre zagranie poprzedza 5 na poziomie jakiegoś orlika z niedzieli o godzinie 12, gdzie połowa jest po zeszłonocnym weselu.

majekx 927K

majekx

Znawca A-League
Nie chodzi o to, że jest nudna tylko słaba. W naszej B klasie tez pada dużo goli i to nie ze względu na wysoki poziom. Tutaj zarówno mamy gówniany poziom ofensywny jak i defensywny, więc te gole są. A league najlepiej śledzi się na flashscore, bo jak przychodzi do oglądania, to klapki z oczu opadają, bo tutaj jedno bardzo dobre zagranie poprzedza 5 na poziomie jakiegoś orlika z niedzieli o godzinie 12, gdzie połowa jest po zeszłonocnym weselu.
No nie zgodzę się... Aktualny przykład, zobacz jak grało Victory 30-45 min.. gra piłką w trójkącie, gdzie wszystkie podania są z pierwszej piłki. Jak dobiegli piłkarze Adelaidy, 2 podaniami przez środek przeniesienie ciężaru gry na drugą stronę boiska i wejście w pole karne Adelaidy. To jest bardzo mądra gra, nieosiągalna dla 3/4 zespołów z naszego ekstrasowego podwórka.

Otrzymane punkty reputacji: +1479
IgaŚwiątek 31,6K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Liga, w której sędziowie za bijatykę połowy drużyn nie dają nawet 1 kartki nie jest ligą.

EDIT: Jednak potrzeba była drugiej bijatyki XD Sędzia zagotował jakiegoś murzyna XD

Tutaj często się tak tłuką w tej Australii? Bo w sumie fauli ostrych wiele nie było, ale non stop jakieś przepychanki...

Ostatnia edycja:
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
No nie zgodzę się... Aktualny przykład, zobacz jak grało Victory 30-45 min.. gra piłką w trójkącie, gdzie wszystkie podania są z pierwszej piłki. Jak dobiegli piłkarze Adelaidy, 2 podaniami przez środek przeniesienie ciężaru gry na drugą stronę boiska i wejście w pole karne Adelaidy. To jest bardzo mądra gra, nieosiągalna dla 3/4 zespołów z naszego ekstrasowego podwórka.
Daj mi za przeciwnika 3 paralityków to też tak będę klepał. Pięknie gra Victory, 22 strzały, xg ponad 2 i remisują 1-1. Kwintesencja tej parodii ligi piłkarskiej. Graliby jeszcze godzinę i nikt by nie strzelił. Bezproduktywnie klepać to każdy może, trzeba jeszcze mieć jakiekolwiek elementarne umiejętności w wykończeniu. Niestety w tej lidze takie zjawisko nie zachodzi.

P. S. Typ jak i przebieg meczu jak w masło.

IgaŚwiątek 31,6K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Daj mi za przeciwnika 3 paralityków to też tak będę klepał. Pięknie gra Victory, 22 strzały, xg ponad 2 i remisują 1-1. Kwintesencja tej parodii ligi piłkarskiej. Graliby jeszcze godzinę i nikt by nie strzelił. Bezproduktywnie klepać to każdy może, trzeba jeszcze mieć jakiekolwiek elementarne umiejętności w wykończeniu. Niestety w tej lidze takie zjawisko nie zachodzi.

Kolejny podobny mecz to teraz Perth - Central Coast - dawno powinno być 0-2 dla gości, ale kolejni robią bohatera z bramkarza :)

Zgadzam się - w tej lidze, gdzie w ogóle nie ma obrony i pressingu mecze powinny się kończyć co najmniej po 5-5. Taki Harry Kane co mecz by tu walił 5-6 goli.

sunxl 2,1M

sunxl

Typer

Znamy twoje zdanie i nie musisz tutaj nikogo przekonywać do swoich racji, bo w tym dziale stworzyła się przyjemna grupa pasjonatów, którzy śledzą, czytają i regularnie oglądają A-League. Nie chcesz to nie oglądaj, ale daj innym emocjonować się zmaganiami u Kangurów. a twoje komentarze na temat poziomu są tutaj zbędne. Dla mnie możesz interesować się nawet ligą Madagaskaru i nic mi do tego. Każdy ma swoje słabości do danych rozgrywek, a nasza jest A-League, bo nic nie smakuje lepiej jak Big Blue Derby, czy tez F3 Derby do sobotniego, czy niedzielnego śniadania.

Otrzymane punkty reputacji: +1697
IgaŚwiątek 31,6K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Hermetyczne grono fanatyków futbolu kangurów nie toleruje innego, odmiennego zdania, które podważa poziom tych rozgrywek :D Ale nikt Wam nie odbiera prawa i możliwości do emocjonowania się tą ligą. Tak samo - Wy nie odbierajcie nam prawa do krytyki.

Ja doceniam ten temat, bo tu się najwięcej dzieje i uważam, że brakuje podobnych rozmówek meczowych w innych ligach.

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Hermetyczne grono fanatyków futbolu kangurów nie toleruje innego, odmiennego zdania, które podważa poziom tych rozgrywek :D Ale nikt Wam nie odbiera prawa i możliwości do emocjonowania się tą ligą. Tak samo - Wy nie odbierajcie nam prawa do krytyki.

Ja doceniam ten temat, bo tu się najwięcej dzieje i uważam, że brakuje podobnych rozmówek meczowych w innych ligach.
Każdy z nas wie, jaki jest poziom tej ligii, bo ją co tydzień ogląda, a po to jest forum bukmacherskie, aby dyskutować o typach i wspólnie ogrywać buka

IgaŚwiątek 31,6K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Problem jest też taki, że tu jest sporo bardzo dobrych bramkarzy - najpierw cudów dokonywał bramkarz Adelaidy, teraz w bramce za ośmiornicę robi bramkarz Perth.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom