Dzisiaj i jutro są rozgrywane mecze Plusligi jakiś zaległych kolejek. Jako, że nie został utworzony osobny temat, nie stanie się chyba nic złego jak wpisze tu ????
Bielsko-Biała - Bydgoszcz
Typ: 2
Kurs: 1,72 eFortuna
Bielsko ostatnio w końcu odpaliło. Brawo!! Łukasik otrzymał ostatnio więcej szans na grę, pociągnął zespół i wygrali z równo grającym w tym sezonie Szczecinie. Jednak uważam, że nie od razu Kraków zbudowano. Oczywiście będą oni punktować, ale wydaje mi się, że w dzisiejszym spotkaniu będą jednak jeszcze musieli uznać wyższość zespołu przyjezdnego. Bydgoszcz też co prawda nie jest jakimś potentatem, ale zostawili bardzo dobre wrażenie po ostatnim wygranym 3-0 meczu z Zawierciem. Bardzo spokojna gra, dużo podbitych piłek, brak seryjnie traconych punktów. Gryc, Ananiew, Szalacha, myślę, że oni zrobią różnicę a drużyna Łuczniczki okaże się zwycięska.
Skra - Lotos
typ: 1
Kurs: 1.55 eFortuna
Nie wiem czy po kontuzji zdąży już zagrać M.Wlazły. W przypadku jego absencji jest to dość poważne osłabienie zespołu z Bełchatowa. Jednak potencjał tkwiący w reszcie zespołu, własnej hali, w której w poprzednim sezonie zanotowali 15 wygranych na 16 meczy w sezonie zasadniczym. W tym sezonie bilans w setach w siebie 18-0! Także myślę, że sama statystyka skłania już do postawienia w stronę gospodarzy. Moim zdaniem i tak na większości pozycji Bełchatowianie mają lepszych zawodników, no może oprócz atakującego, jeśli nie zagra Wlazły. Jeżeli chodzi o Lotos: bardzo ciekawy zespół w tym roku, mocno ofensywne skrzydła. Bardzo dobre występy na wyjazdach. Liczę natomiast, że w Bełchatowie już polegną