Nie no, nie wiem co myśleć o tym. Na zdrowy rozum, kto normalny chce robić ustawki na początku sezonu? Rozumiem, mamy się utrzymać a wy już jesteście bezpieczni to tak, ale nie w środku sezonu gdzie w dodatku Zagłębie ma tyle samo punktów co lider ????
Kwestia taka, że ta właściwa "ustawka" była właśnie pod koniec poprzedniego sezonu, kiedy Arka wygrała z Zagłębiem mecz, dający jej utrzymanie, więc kiedyś trzeba by to oddać
I kiedy, jak nie teraz? Spotkają się ponownie w 24. kolejce, wtedy faza zasadnicza wchodzić będzie w końcową fazę, więc jak coś lepiej teraz, bo w rundzie finałowej, gdzie by pewnie było najwygodniej dla nich, mogą się po prostu nie spotkać
Podzielam tutaj kompletnie zdanie @Robsona.
Robson nie pisał, że jest ustawka i Arka będzie oddawać 3pkt, tylko ostrzegał, żeby takich analiz nie pisać, bo nie będą liczone do konkursu typera
ekstraklasy
Arka - Zagłębie
Typ: under 4,5 ŻK
Kurs: 1,75 w lvbet
Wynik: 4 kartki
Niby tu wszystko pięknie, ładnie, całe okoliczności poprzedniego ich meczu, Zagłębie przewyższające Arkę sportowo i okoliczności ostatniej kolejki - Arka rozgrywa świetne i przede wszystkim skuteczne spotkanie z Wisłą, a Zagłębie nie potrafi utrzymać 3pkt prowadząc u siebie 2:0 z Wisłą Płock, czyli, jak to w zwyczaju
ekstraklasy bywa, teraz powinno się odwrócić, bo drużyny polskie w lidze nie utrzymują formy, więc jestem przekonany, że Arka już tak świetnie nie zagra, a Zagłębie frajerzyć nie będzie. Tylko w tym wszystkim pozostaje rozkład szans wg bukmacherów, to się wszystko kupy nie trzyma
Dlatego typowanie 1x2 odpuszczam, nie zastanawiając się, czy ustawka, czy nie ustawka
W każdym razie Arka ze średnią 2,63 ŻK/mecz, Zagłębie z kolei 2,25 ŻK/mecz. Najczęściej łapiący w Arce kartki Piesio właśnie dziś pauzuje, bo już ich nazbierał 4. Sędziuje mecz Tomasz Musiał, on raczej nie wyciąga zbyt wiele kartek, choć podwyższył sobie średnią w tym sezonie w meczu Śląska z Lechią i obecnie daje 4,6 ŻK/mecz. Pamiętam końcówkę zeszłego sezonu i mecz Lechia - Lech, gdzie stawiano overy 5,5 ŻK i over wszedł, ale Musiał dał 1 kartkę w pierwszej połowie, a pozostałe 5 dopiero od 88' do końca meczu rozdał
Dziś nie zapowiada się aż taka walka na noże, raczej spokojny mecz, jak to piątkowe o 18:00, myślałem o linii 3,5 ale ostatecznie bez kombinowania zostaje przy podstawowej ????