Arka vs Zagłębie 1:1
Over 2.5 @ 2.10
Over 3.0 @ 3.00
LVBET
Lech vs Korona 1:0
Over 2.5 @ 1.93
Over 1.5 Lech @ 1.74
LVBET
Ja podobnie jak koledzy idę w overy, w ogóle patrząc na tą kolejka może być bardzooo overowo, ale zobaczymy.
Jak wspomina w poście wyżej ibis, Arka po chwilowym kryzysie w ostatniej kolejce w dość dobrym stylu pokonała Wisłę, po mimo początkowych problemów, pokazali, że chcąc potrafią wykrzesać z siebie charakter i fizyką pokonać przeciwników. Jurado, który przybył do Gdynii daje jeszcze więcej jakości w grze z przodu, problemy za to są w obronie, po raz wtóry powiem, że "sztywna" obrona zwłaszcza dwóch ŚO to bolączka tej ekipy, charakterem jednak potrafią nadrobić braki umiejętności.
I z drugiej strony mamy Świerczoka, Starzyńskiego, którzy mają wszystko, żeby spokojnie sobie radzić z taką obroną - technika i spryt, a dodatkowo lepsza w mojej ocenie suma umiejętności jest po stronie piłkarzy Zagłebia. Do tego dołóżmy dochodzącego do formy Pawłowskiego, mamy całkiem fajną ekipę. Każda ze stron ma czym odpowiedzieć, takie spotkanie z gatunku Technika vs siła, zobaczymy, kto wyjdzie z tego zwycięsko.
Zagłębie strzela bramkę w każdym spotkaniu wyjazdowym w tym sezonie, to również kolejny plus dla typu.
Jeśli chodzi o Zagłębie tutaj wszyscy praktycznie gotowi do gry. W Arce wypada Kun oraz Piesio.
Arka: Sterinbors - Zbozień, Marcjanik, Helstrup, Marciniak - Sołdecki, Nalepa, Marcus da Silva, Kakoko - Siemaszko, Jurado
Zagłębie: Polacek - Guldan, Jach, Kopacz, Czerwiński, Dziwniek, - Kubicki, Starzyński, Woźniak, Pawłowski - Świerczok
I NIGDZIE NIE NAPISAŁEM, ŻE ARKA ODDA PUNKTY DZISIAJ.
///////////////////////
Co do spotkania w Poznaniu, obie ekipy mają problemy kadrowe.
Nie zagra Kostewycz, nie zagra Gajos, a Jevtic nie jest jeszcze gotowy na 90 minut.
Jak wspominał na konferencji trner Korony, do treningu mieli 16 graczy, to jest pewny dyskomfort, ponieważ wąska ławka - mniej opcji, jednak moim zdaniem pierwsza '11' nie będzie wyglądała tak źle, oczywiście problem może być później jeśli chodzi o zmiany, ale myślę, że ogarną to.
To tylko na plus dla overa, ponieważ, brak świeżości z ławki, może spowodować utratę kolejnych bramek.
Kolejna opcja - obronić lidera, Lech chcąc walczyć o najwyższe cele musi takie spotkania wygrywać zdecydowanie, z całym szacunkiem dla Korony, ale to taki ligowy średniak, który jednak potrafi napsuć innym krwi o czym przekonała się m.in Legia, Cracovia czy Jaga mimo, że punktów tam Korona nie zdobyła.
Wraca Makuszewski, a to jest ważne w tym spotkaniu, pokazał się z dobrej strony na kadrze, teraz może to tylko potwierdzić w lidze. Biorąc też pod uwagę, że Korona jeszcze nie wygrała na wyjeździe, to kolejorz ma wszystkie atuty w swoich nogach. Stawiam dzisiaj takie 3:0 dla gospodarzy, zobaczymy jak wejdą w to spotkanie.
Lech Poznań: Putnocky - Gumny, Nielsen, Dilaver, De Marco - Tetteh, Trałka - Makuszewski, Majewski, Situm - Gytkjaer.
Korona Kielce: Alomerović - Rymaniak, Kovacević, Diaw, Kallaste - Gardawski, Żubrowski, Możdżeń, Kiełb, Jukić - Soriano.