BORUSSIA MUNCHENGLADBACH - BAYER LEVERKUSEN
Na początek mała ciekawostka , goście jutrzejszego spotkania zagrają z rywalem , który znakomicie im odpowiada.Na ostatnie 19 wyjazdowych potyczek z Gladbach żadnego nie przegrali co jest rekordem Bundesligi.
Gospodarze w porównaniu do zeszłego sezonu start mają wyśmienity. Przede wszystkim gra w obronie została poprawiona co owocuje gdy spojrzymy na tabele. Teraz trzeba zadać sobie pytanie jakich rywali mieli jutrzejsi gospodarze ? Nurnberg , Lautern , Wolfsburg z tymi ekipami wygrywali a zaliczyć je możemy z pewnościa do przeciętniaków.Nie liczę tutaj spotkań wyjazdowych , pamiętamy chociaż spektakularną wpadkę Bayernu Monachium gdzie właśnie przegrali z Gladbach.Ostatnia potyczke domową z Nurnberg można nazwać "katastrofą ofensywną" masa sytuacji nie wykorzystanych, które mogły się zemścić gdyby nie podyktowana jedenastka. Dodam , że to nie pierwszy mecz , który wygrali dzięki podyktowanej jedenastce. Ofensywna współpraca Arango , Reus wyglądała ostatnio naprawdę wyśmienicie ale dla mnie tutaj jednak brakuję wykończeniu co w futbolu lubi się mścić.Większość spotkań gospodarzy kończyło się skromną wygraną 1:0 dla Gladbach teraz z rywalem aspirującym najmniej na TOP 3 jedna bramka może nie starczyć. O Leverkusen pisałem już nie raz , potencjał mają spory i przede wszystkim jest "jakość" czego brakuje w Gladbach. Bayer potrafi grać na wyjazdach chociaż na początku sezonu zaliczyli wtopę to teraz powoli się rozkręcaj i i można im zaufać.Jedyne co mnie martwi to postawa w defensywie Topraka ale mam nadzieję , że zagra jutro na przyzwoitym poziomie.Goście wystąpi bez Augusto zaś gospodarze bez De Camargo. Kolejna informacja odnośnie gospodarzy to Juan Arango , ważny filar , który z pewnością będzie przemęczony po powrocie z Ameryki po spotkaniach reprezentacyjnych. Gladbach głownie to Reus i Arango jeśli , któryś z nich będzie miał gorszy dzień w szczególności ten drugi powstaje wielki problem w ofensywnie. Podsumowując krótko , jestem przekonany ze Bayer jutro zagra na swoim poziomie i spokojnie zainkasuję 3pkt.Kursy wysokie i pobieram.
Kolejne spotkanie warte gry to Mainz, które na własnym obiekcie powinno sobie spokojnie poradzić z Augsburgiem. Mainz u siebie nie gra najgorzej w obecnym sezonie mogło się przekonać o tym chociażby Leverkusen , które uległo 2:0 , Schalke po ciężkim boju wygrało 3:2 i Borussia , która również wygrała szczęśliwie w końcówce. Dużo meczy Mainz widziałem w tym sezonie , ich gra nie wygląda źle jak wskazuję na to tabela. W niektórych meczach po prostu zabrakło koncentracji , konsekwencji i byłoby dużo lepiej. Augsburg to zdecydowanie najgorsza ekipa w lidze , fatalna obrona , słaba ofensywa , jedyny plus to tylko stałe fragmenty gry nic po za tym. Idealny mecz dla Mainz aby wydostać się z dołu tabeli.
8/10 BAYER LEVERKUSEN (-0,5) @ 2,60
8/10 BAYER LEVERKUSEN (AH -1) @ 4,25
8/10 FSV MAINZ (-0,75) @ 1,90
2/10 BTS-NO // Bayern-Hertha @ 1,90