Stosunkowo długo w dziale LL mnie nie było. Niestety czas mnie mocno ograniczał, dlatego swoimi przemyśleniami nie moglem się tutaj z Wami dzielić. Niektórzy mogą mnie pamiętać, niektórzy nie. Ogólnie ruch w dziale jest, @ kapszti & @ Vidal trzymają jak zwykle wysoki poziom typów i analiz, jest także kilku nowych userow którzy się tutaj wpisują. To cieszy, iż LL ma tutaj coraz więcej zwolenników. Niemniej do meritum.
Valencia - Atletico
Niesamowicie w tym sezonie podoba mi sie gra Valencii. Nietoperze zaczęli obecny sezon z naprawdę wysokiego 'C'. Wreszcie kibice Los Che otrzymali produkt, z którego mogą być zadowoleni. Valencia punktuje, jest w czubie tabeli i przy tym prezentuje bardzo atrakcyjny futbol. Ich grę ogląda się w obecnej kampanii z wielka przyjemnością. Naturalnie to dopiero początek sezon, dlatego jakichś dalekosiężnych planów nie można wyciągać, ale postawa Valencii jest jak najbardziej na plus i według mnie stać ich, aby na Mestalla Aletico postraszyć - a opcja w której za win gospodarzy i zwrot przy remisie na poziomie @ 2.00 to już coś, bo imho mocno remisem pachnie mi ten pojedynek.
W Valencii ogromna motywacja na ten pojedynek. Wszyscy gotowi z wielkimi nadziejami na dobry mecz i punkty. Kluczowa, bardzo ważna w każdym razie informacja, to powrót do kadry meczowej Piattiego. Jest on wśród 19 powołanych -przed zawodami coach VCF kogoś odstrzeli, ale raczej na pewno nie będzie to Piatti, którego brak przed tygodniem byl w jakimś stopniu w Baskonii niewidoczny. W wysokiej formie jest Alves, który broni wspaniale i na pewno będzie mocny punktem przeciwko Atletico. W obecnym sezonie bardzo podoba mi się młodziak na lewej obronie - Gaya. Przed sezonem po odejściu Bernata bylem zdania, iż ciężko będzie go zastąpić, ale kiedy oglądam tego młokosa, to naprawdę szacunek, gra wyśmienicie, a Los Che znowu odkryli prawdziwy talent na LO - najpierw Alba, potem Bernat, a teraz Gaya. Hiszpańskie media nie awizują zmian po stronie Valencii w porównaniu do jedenastki, która grała kilka dni temu w San Sebastian. Jedyna możliwa roszada, to wejście do składu ww. Piattiego.
Atletico w tygodniu po swojemu ugrało punkty na Juventusie, ale męczył niesamowicie. W sumie po swojemu. Taktycznie znowu genialnie. Powrót Cholo na ławkę, to wielki handicap dla tych piłkarzy. W jakimś stopniu ten mecz będzie w nogach graczy Atleti. Oczywiście obecnie Cholo ma szerszy skład niż w poprzednim sezonie, ale Argentyńczyk nie dokonuje niesamowitych roszad. Atletico raczej na pewno zagra 4-2-3-1, z Gabim i Tiago w środku, Koke - Griezmann - Turan i Mandzukic w ofensywie. Jeśli chodzi o defensywę to jak zwykle status-quo - po lewej obronie sa jakieś wątpliwości, ale większość mediów/gazet awizuje Siqueire.
Atletico klasycznie na wyjazdach strasznie meczy i patrzy, aby przede wszystkim nie stracić. Ten mecz to potężny test dla tej nowej Valencii - wydaje mi się, iż maja możliwość i argumenty na zwycięstwo. Od początku sezonu graja naprawdę fajnie i skutecznie. Moga tutaj na tle Materacy zapunktować. Jeśli tak się stanie, to chyba faktycznie będzie można powoli ogłaszać zmartwychwstanie Valencii , która dołączy do czołówki
La Liga... Jeśli nie w sobotę, to kiedy? Skoro obecnie są naprawdę w gazie.
Valencia (AH 0) @ 2.00 Bet365
Rayo - Barca
Tutaj długo nie będę się rozpisywał, bo na temat tej potyczki sporo już zostało napisane. Paco czy gra z Realem, Eibar czy Barca , to zawsze gra tak samo. Uwielbiam tego trenera i jego postrzeganie futbolu. Chciałbym, aby dostał zespól na poziomie choćby Valencii... czy by tam sobie poradził, to inna kwestia, ale po tym co pokazuje w zespole pokroju Rayo, to w mocniejszej ekipie mogłoby być jeszcze lepiej. Niemniej styl gry Rayo leży Barcelonie niesamowicie. Ofensywa zawsze groźna, ale defensywa popełnia fatalne błędy, co Barca rok w rok idealnie wykorzystuje. Dla mnie te trzy gole, to minimum jakie jutro na Vallecas Blaugrana wpakuje. Messi jest w niesamowitej formie - to ze strzela to jedno, ale on wystawia takie setki partnerom z ofensywy, ze aż zal kiedy je marnują. Na tle Błyskawic to będzie na pewno po raz kolejny widoczne. Pewnie zagra Munir kosztem beznadziejnego Pedro (od początku sezonu kaleczy niesamowicie), do tego Neymar który strzela. Druga linia i obrona to będą pewnie jakieś roszady, ale kluczowa będzie postać Leo, który jest w formie i na pewno zapewni kilka okazji Barcelonie. Bwin za trzy gole lub więcej płaci na poziomie @ 2.00 - inne firmy na over 2.5 poniżej @ 2.00 - dla mnie value w Bwin, dlatego gram, a typ ma naprawdę sensowe podstawy i spore szanse. Rayo w ataku tak, ale w defensywie nie - tak było zawsze, w ostatnich sezonach. Barca potrafi pakować im gole, w sobotę nie będzie inaczej.
Barca strzeli 3 gole lub więcej @ 2.00 Bwin