Southampton - Swansea / BTS @1,90 Bet365 Wynik 3:1
Po uprzednim pięknie wytypowanym meczu Świętych gdzie trafione było aż 6/7 typów, spróbuję po raz kolejny zagrać ten sam główny typ co poprzednio, a mianowicie BTS. Southampton w meczu z Manchesterem, pokazał naprawdę kawałek dobrej piłki i szczerze mówiąc, zasłużyli w tym meczu co najmniej na remis, a to co De Gea wyczyniał w końcówce to przechodzi ludzkie pojęcie. Ale tak jak uważałem, był to ciężki mecz dla podopiecznych Koemana, w którym postawili się ale zabrakło odrobiny szczęścia.
Swansea ostatnio nie ma najlepszego okresu. Czas się pozbierać do kupy i zacząć grać tak jak potrafią. Skład mają naprawdę bardzo fajny, bez wielkich nazwisk, ale jak jest forma to wszystko funkcjonuje tak jak powinno i walczą jak równy z równym z tuzami ligi. Ostatnio gdzieś tej formy brak, w takim meczu na pewno ciężko się będzie odblokować i zdobyć pełną pulę, ale jeśli jednak się uda, to potem powinno już wszystko wrócić do normy. Myślę, że na bramkę ich stać na pewno, zwłaszcza, iż gola nie strzelili już od trzech meczy. Ciężko mi uwierzyć w czwarty ich mecz bez bramki, a w ostatnim meczu widać było parę razy, że obrona Świętych miała problemy z upilnowaniem graczy LVG. Ostatnio co prawda z tymi BTSami sprawa wygląda bardzo krucho, bo ostatni był przed trzema laty, no ale wydaje mi się, że w sobotnie popołudnie ekipy zakończą tę passę.
Dodatkowe typy :
Over 8 RR @1,40 - do dubelka
Over 3,5 ŻK @1,83
Southampton strzeli w II poł @1,66
Liverpool - Aston Villa / AV (+1 AH) @2,02 Bet365 zwrot Wynik 3:2
Piłkarze Rodgersa ostatnio wpadli w niezły dołek, z którego nie potrafią wyjść. Nie potrafią wygrać od sześciu (!) meczy, a w środę z czwartoligowym Carlisle United wygrali dopiero po serii rzutów karnych, a grali składem, który powinien ten mecz wygrać lekko, gładko i przyjemnie. The Villans też ostatnio formą nie brylują, co prawda wygrali w pucharze z Birmingham 1-0, ale w lidze nie jest dobrze. Porażka z WBA czy Lisami, gdzie prowadzili 0-2 do 70' i dali sobie wyszarpać komplet punktów ekipie Ranieriego. No nie stawia ich ten wyczyn w dobrym świetle.
Liverpool podejdzie do tego meczu osłabiony. Na boisku nie zobaczymy Christiana Benteke, Firmino, Lovrena, Flanagana czy Hendersona a nie wiadomo czy zagra Kolo Toure. Ofensywa The Reds zapewne na tym ucierpi bo Sturridge po tak długiej absencji daleki jest od szczytu formy, a Ings czy Ibe nie załatają dziury po Belgu. W AV tylko niepewne występy Ideye, Agbonlahora czy Adamy Traore. H2H też nie kłamie, w ostatnich latach Aston Villi leży granie z Liverpoolem na wyjeździe, nie przegrali w roli gościa od 5 lat. Mam nadzieję, że i tym razem The Villans powalczą na Anfield, a jeśli przegrają to wątpie aby była to wysoka porażka.
Dodatkowe typy na to spotkanie :
BTS @2,0
X HT @2,30
Over 1,5 ŻK Liverpoolu @2,0 - ryzykowne
Manchester United - Sunderland / Man Utd (-1,5) @1,65 Wynik 3:0
To raczej będzie przypominać spotkanie Dawida z Goliatem. Sunderland w obecnej formie nie ma czego szukać na Old Trafford. Manchester ostatnio zaczął fajnie grać, analizowałem ich spotkanie w poprzednim tygodniu więc można by było po prostu przekopiować, ale można wrócić do tamtej analizy. Martial po raz kolejny zabłyszczał i zdobył dwa gole. Jutro powinien mieć szanse na następne bramki. Czarne Koty na wyjazdach nie grają nic, zdobyli zaledwie punkt na Villa Park. United na własnym obiekcie zawsze jest groźne , dotychczas zdobyli 7/9 możliwych punktów, byłby komplet gdyby nie brak szczęścia i/lub skuteczności no i forma Krula w meczu ze Srokami. Ostatnie spotkanie na OT skończyło się 2:0 na korzyść ekipy LVG, mam wrażenie, że teraz może skończyć się jeszcze wyższym wynikiem. Najprościej - wszystko przemawia za Czerwonymi Diabłami: forma, boisko, zespół. Dwubramkowa wygrana to minimum jakie powinni tu osiągnąć piłkarze (z) Manchesteru.
Dodatkowe typy :
Man Utd wygra do zera @1,72
Man Utd wygra obydwie połowy @2,10 - ryzykowne
Over 2,5 ŻK Sunderlandu @2,10
Leicester - Arsenal / BTS @1,66 Wynik 2:5 / totalny luz mówiłem
Według mnie drugie najciekawsze spotkanie tej kolejki i to nie dlatego, że jestem fanem zespołu z Londynu tylko po prostu ten mecz zapowiada się bardzo ciekawie.
Chyba nie tylko ja jestem w szoku jak ostatnio radzi sobie Leicester i jaki pokazują charakter. Dwa razy podnieśli się z 0-2; raz wygrali 3-2 z AV (mecz wymieniony w analizie Aston Villi), raz 2-2 ze Stoke. No szacunek dla chłopaków, bo trzeba zostawić kupę zdrowia i serducho na boisku aby powtórzyć ten wyczyn dwukrotnie. Notabene w tamtym tygodniu także robiłem analizę pod BTS w meczu Lisów i tak samo jak powyżej, można śmiało do niej wrócić bo nic się nie zmieniło, a wręcz przybyły dwa kolejny BTSy do kolekcji, czyli mamy już serię
14 (!!!) meczy Leicester z rzędu gdzie zarówno tracą i strzelają bramki. Nigdy chyba nie widziałem czegoś podobnego. W sumie to oprócz tego argumenty czy też statystyki, jednym z głównych powodów na ten typ jest po prostu wyjazd Arsenalu. Kto śledzi BPL i ogląda ich mecze, wie jak wygląda ich gra w roli gościa. Po prostu BTSy bardzo często mają miejsce na wyjazdach Kanonierów. H2H również dobitnie nam pokazuje, czego powinniśmy się spodziewać w tym meczu. Nie zaskoczę chyba nikogo jeśli powiem, że na ostatnie pięć meczy, w każdym były bramki po obu stronach. Do tego w ekipie Ranierego występuje Riyad Mahrez, a to zdecydowanie będzie jedna z gwiazd tegorocznej kampanii. Algierczyk to przebojowy zawodnik, świetna lewa noga, dobry drybling. Gdzieś widziałem nawet idealne stwierdzenie, że Lisy mają swojego Hazarda, podpisuję się pod tym. Krótko mówiąc, BTS to najprostszy typ na to spotkanie - oczywiście ma prawo nie wejść, ale no powtarzalność w Lisach meczów jest imponująca.
PS. Najlepiej poczekać do 10-15 minuty i mieć nadzieję, że do tego czasu nie padnie żaden gol i pograć na
live po jakimś 1,8-1,9.
Dodatkowe typy :
Over 2,5 + BTS @2,00 - piękny kurs na singla 10/14 w ost. meczach Lisów
Over 5,5 RR Arsenalu @1,72
Ov 1,5 ŻK Leicester @1,57 - śmieszne, w poprzedniej kolejce było to samo a wpadło na totalnym luzie
Ov 1,5 ŻK Arsenalu @1,57 - j/w
Arsenal @1,80 - mimo wszystko ryzykowne
Tottenham - Man City / Over 2,5 + BTS @2,00 Bet365 Wynik 4:1
O tym meczu zostało powiedziane chyba już wszystko. Hit kolejki, dwa duże kluby w tym City w dobrej formie zagrają na White Hart Lane. Koguty ostatnio mało bramek w swoich spotkaniach ale przypuszczam, że licznik w końcu wystrzeli. Być może w tym meczu, a szansa na to spora, bo jak pisał bułeczka Obywatele sami mogą pokryć over, BTS też nie powinien sprawić wielkich kłopotów w tym meczu. Mam nadzieję, że Kane się w końcu odblokuje. Oprócz tego typu proponuję jeszczę pograć
Over 5,5 RR City @1,80 9 . City do drużyna, która lubi rogi, jak tydzień temu - jest Navas w pierwszym to automat ten typ ???? Ale między Bogiem a prawdą, jak na City linia nie za wysoka a kurs przyzwoity, do gry na pewno.
AKO 2,66
3/10
PIĘKNA SOBOTA !