>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

7. Kolejka Enea Speedway Ekstraligi - 12 maja

Status
Zamknięty.
emil1702 380

emil1702

Użytkownik
Tomasz Gapiński w zaległym meczu Enea Ekstraligi pomiędzy Częstochową, a Gorzowem wystąpi z numerem drugim na plastronie w parze z poobijanym Linusem Sundstroemem. Jego rywalami w pierwszym biegu będą dobrze spisujący się na torze w Częstochowie - Holta i Jensen, kolejna gonitwa to pojedynek przeciw Grigorijowi Łagucie i Rafałowi Szombierskiemu, który w ostatnim meczu na SGP Arenie wykręcił 13 oczek. Bieg ósmy to walka z Emilem Sajfutdinowem oraz Hubertem Łęgowikiem - tutaj upatruję na szansę dla Gapy. Bieg 11 w parze z Kasprzakiem, przeciw Jensenowi i Emilowi.
Rywale w jego zasięgu to praktycznie tylko junior Hubert Łęgowik i może raz Jensen lub Szombierski oraz pokonanie raz Sundstroema. Siedem oczek dla popularnego Gapy to chyba jednak za dużo - dokładnie tyle wywalczył w ostatnim sezonie, będąc jednym z liderów Polonii Bydgoszcz, jednak forma Gapińskiego była całkowicie inna niż obecnie.
Tomasz Gapiński ✅
under 6.5

1.70
tobet
7/10
✅ 4.9j

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Grisza Laguta-Rafał Szombierski: Szumina @3,55 Betsafe⛔⛔oj Grisza ty koksie

Kolejne H2H w której zestawiono partnerów z drugiej pary Włókniarza w dzisiejszym meczu.O Lagucie pisałem ostatnio przy okazji meczu Elitserien,więc powtarzać się nie będę.Szombierski ostatnie dwa mecze u siebie: 11+1 (1*,3,2,2,3) i 13 (3,3,3,3,1) z kolei Laguta 4 (3,t,0,1) i 8 (0,1,1,3,3). Grisza według mnie ma w tym sezonie straszne problemy z właściwym ustawieniem sprzętu od początku meczu i widać to zwłaszcza w Częstochowie.Nawet we wcześniejszym meczu z Gnieznem gdzie zrobił 13 pkt,dwa pierwsze starty to przegrane z Watt&#39;em i Zagarem.Dziś tor będzie zagadką(o ile pojadą),więc widzę valju.Szumina kameleon,ale jak widać ostatnio błyszczał u siebie a w parze miał Emila lub Griszę.

C 407

cekaem

Użytkownik
Ciężko na razie powiedzieć czy mecz się odbędzie przy Olsztyńskiej. Na tą chwilę nie pada w Częstochowie. Miejmy nadzieje , że to się utrzyma do rozpoczęcia zawodów. Przy okazji meczu w Gnieźnie zdecydowałem się pograć na Szumine , który nie zawiódł moich oczekiwań i okazał się lepszy od Ułamka. Dzisiaj szukając zakładów poluje też na Rafała , którego dyspozycja niewątpliwie wystrzeliła do góry w ostatnim czasie. Na własnym torze ostatnio dwukrotnie dwucyfrowe zdobycze. Większość myślę miała okazja widzieć jego kapitalne pojedynki z Hampelem. To co rzuciło mi się w oczy to:
Jensen - Szombierski 2 2.40 Betsafe
O Szombierskim napisałem , teraz słówko o Jensenie. Powtarzam po raz kolejny , że ten zawodnik ten sezon zdecydowanie jeździ poniżej oczekiwań. Zawodzi zarówno na własnym torze jak i na wyjazdach. Ciężko dzisiaj oczekiwać o nagły wystrzał jego formy a biorąc pod uwagę ostatnią dyspozycję obu zawodników Szumina prezentuje się zdecydowanie lepiej. Widać chłopak dogadał się z silnikami. Dzisiaj miejmy nadzieje powtórzy swoje ostatnie występy przy Olsztyńskiej.
Grigorij Laguta - Rafał Szombierski 2 4.00 Betsafe
Kursy trochę z kosmosu. O Szuminie już było teraz o Rosjaninie. Jak wiemy jest to bardzo chimeryczny zawodnik Potrafi zrobić komplet , potrafi zawalić spotkanie. Ostatnie jego występy na własnym torze z tego co zaobserwowałem dały mi powód by grać przeciw niemu. Dlaczego ? Zauważyłem , że ma problem z dopasowaniem się do toru?! Ciągle zmienia przełożenia? Coś jest nie tak niewątpliwie. Potrafi pojechać kapitalny bieg , by za chwile kompletnie nie liczyć się w stawce. Ostatnie dwa spotkanie na własnym torze zdecydowanie dla Szombierskiego. Myślę, że taka argumentacja wystarczy , żeby spróbować zagrać po fantastycznym kursie 4.0 na Rafała.
Teraz słówko dla sympatyków Rune Holty. Co jak co ale jest to jedyny zawodnik do którego raczej nie można mieć zastrzeżeń w tym sezonie. Oczekiwano od niego ok 8 pkt na mecz i tyle robi. W związku z tym ciekawie też wyglądają zakłady na niego biorąc pod uwagę słabą w ostatnich meczach dyspozycje rosyjskich torped na własnym torze. Od RUne myślę możemy oczekiwać dzisiaj ok 9-10 pkt. Rywal do najmocniejszych nie należy , więc kolo dwucyfrówki powinien się zakręcić. Jeśli ktoś ma ochotę to ciekawie wyglądają zakłady na niego przeciwko Griszy 3.20 i Emilowi 4.0. Dodam , że w ostatnich dwóch spotkaniach w Częstochowie ma z nimi dodatni bilans po jednej wygranie i jednym remisie.
Podsumowując na własnym torze w Częstochowie ostatnio &quot;druga linia&quot; jeździ lepiej od &quot;liderów&quot; , więc nie widzę sensu grania po mizernych kursach na &quot;rosyjskie torpedy&quot; , które naprawdę nie mają wiele wspólnego ostatnią z torpedami.
Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +5
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
CeKaeM @ Na przyszłość prośba, żebyś podawał aktualne kursy, bo teraz jest 3,20 na Szuminę, a nie 4,00 co nie zmienia faktu, że warto grać i sam to spróbowałem(przeciwko Lagucie). A ja jeszcze widzę takie cuda:
Włókniarz Częstochowa-Stal Gorzów(+8,5) 2 @ 1,95 Tobet✅48-42
Emil Sayfutdinov under 11,5 @ 1,90✅10

Na papierze może wszystko przemawia za Włókniarzem ale tak bliżej się przypatrzeć, to mi się widzi tutaj wyrównane spotkanie. Raz że gospodarze po tych opadach mogą mieć problem z szybkim dopasowaniem, dwa że tegoroczne występy przy Olsztyńskiej nie zachwycają, bo poza osłabioną mocno Spartą, to cała reszta robiła po 40pkt ze Startem Gniezno włącznie. U siebie poniżej oczekiwań jeżdżą Rosjanie czyli Emil i Grisza. Ciekawe jak się spiszę Czaja, który zaliczył dobre występy w Gnieźnie i Lublinie ale to były betony, a dzisiaj raczej takowego być nie będzie w Czewie więc różnie może być z jego jazdą. Stal z kolei na wyjazdach poza Toruniem, to wszędzie robiła po 40pkt. Wygrane we Wrocławiu - Sparta bez Taia, w Tarnowie, a także niezłe spotkania w ZG i Bydzi pokazują, że wcale tak źle im nie idzie. Przede wszystkim liczę na trójcę PUK, KK i Zmarzlik, która na moje może zdobyć nawet jakieś 35pkt, bo każdy z nich jest w fajnej formie i powinien mocno zapunktować. Gapa tor zna dobrze więc liczę, że jakieś tam punkty dorzuci, ciekawe jestem Linusa po tym wypadku ale stać go na jakieś kilka punktów, Hlib i Cyfer to raczej dwa najsłabsze ogniwa i od nich zbytnio punktów nie oczekuje.
Mi wychodzi, że Stal powinna zrobić coś w okolicach nawet remisu przy dobrych wiatrach ale mnie interesuje 41pkt, które powinni zrobić, a walka będzie do końca, bo w niedzielę rewanż i kwestia bonusu będzie kluczowa.

C 407

cekaem

Użytkownik
Kapszti @ wiem sorry ale miałem cały czas okienko otwarte jak było 4.0 a pisałem posta z 15 minut i nie odświeżałem strony. Generalnie to strasznie szybko lecą te kursy w dół w Betsafe :/

M 49

mrbuu

Użytkownik
W kontekście tego co pisaliście fajnie wygląda w sportingbecie.
G.Laguta v N.Iversen N.Iversen(-1.5) @ 1,75 ⛔
PUK ostatnio lata na wyjazdach i nie zdziwi kolejne zbliżenie się do kompletu. Jeśli zawiodą Gapa i Linus możliwy nawet dodatkowy start. Łaguta u siebie dużo gorzej niż planowano.
i R.Szombierski v B.Zmarzlik R.Szombierski(+0.5) @1,85 ⛔
Zmarzlik pewnie zaliczy dodatkowe starty za kogoś z drugiej linii, ale wobec ostatnich występów Szuminy u siebie to jedno oczko więcej bardzo prawdopodobne.

Niestety oba typy dalekie od powodzenia. Szombierski zamienił się z Rosjaninem formą z ostatnich meczów.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Kasprzak - Laguta 1 @ 1,85 Betsson
Kasprzak pewnie 6 startów także powinien na moje oko zgromadzić ok 12 punktów. Widać że Krzychu jest w formie. Dzisiaj powinien być liderem na Olsztyńskiej zawsze latał także czemu ma się teraz to zmienić. Laguta jak wszyscy wyżej pisali w nie najwyższym gazie do tego w przez z Szuminą który może mu spokojnie odebrać punkty. Grisza ok 10 zrobi maksymalnie.
Częstochowa -8,5 - Gorzów 1 @ 1,85 Betsson

Myślę że wynik ok 50-40 to minimum ile musi zrobić Czewa. Na papierze wygląda na to że taki wynik powinien spokojnie być zrealizowany. Mocny Szumina na swoim torze. Czaja myślę że pomału się ogarnia. MJJ i Holta swoje robią. Wszystko zależy od Ruskich ale dzisiaj mocno wierzę w Emila. Grisza tak jak wyżej pisałem 10 powinien zrobić. Mi analizując biegi wyszło 51-39 także myślę że medaliki zrobią ten handicap bo w Gorzowie na dobrą sprawę dwa fortepiany Kasprzak i Iversen. No i bez najlepszego zawodnika czyli Z/Z.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365
Włókniarz Częstochowa - Stal Gorzów (zwycięstwo - trzydrogowo)
Typ: Włókniarz Częstochowa
Kurs: 1,33

Taki kurs na czyste zwycięstwo Włókniarza? Stal ostatnio nawet coś tam jedzie, ale bez przesady. Jensen wypoczęty, Holta wraca do żywych, Szumina u siebie zaczyna robić wynik, Ruskie w Gnieźnie pokazały, że wracają na właściwy tor a juniorzy też kilka oczek dorzucą (szczególnie liczę na Czaję). Gorzów za krótki na wygranie tego meczu. Iversen-Kasprzak zapewne pojadą na niezłym poziomie choć też cudów się nie spodziewam. Czy reszta jest w stanie zrobić punkty niezbędne do zwycięstwa? Śmiem wątpić. Jak Stal dojdzie do 40 to będę zdziwiony. Liczyłem na dużo większy handi dla Stali. Szczególnie po tym co Lwy zrobiły w Gnieźnie. +12-14 byloby do grania. Obecne +8 to zdecydowanie za mało. Sam wolę spokojne 1,33, ale handi -8,5 jak najbardziej do grania.
Wynik: 48:42
Komentarz: Włókniarz mecz kontrolował od początku do końca. Zwycięstwo byłoby wyższe gdyby nie pech (upadek Emila na ostatnim łuku - z 3:3 robi się 1:5). W zasadzie mecz układał się zgodnie z przewidywaniami. Stal w miarę w kontakcie, Iversen nie zdominował zawodów.

/edit
Prognozy pogody chyba nie są wielce optymistyczne. Zresztą dzisiaj w Częstochowie już lało, ale mecz jest niezagrożony. Sugeruję grać u buka, który w razie przerwania meczu (nawet po 8 biegu) daje zwrot.

R 67

route66

Użytkownik
Żaden buk o ile sie nie myle po przerwaniu po 8 czyli według regulaminu daje mecz zatwierdzony , zwrotów nie robi tylko uznaje wynik jaki jest oficjalny

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365
Żużel klubowy/drużynowy
Przedmeczowe - jeżeli mecz zostanie przerwany przed zakończeniem spotkania, wszystkie zakłady będą ważne przy założeniu, że przebieg meczu nie miałby wpływu na wynik lub wydarzenie zostanie przeniesione/dokończone w ciągu 24 godzin, w przeciwnym wypadku zakłady zostaną anulowane.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom