>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

69!?

Status
Zamknięty.
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Temat ma na celu wyselekcjonowanie jak najlepszych typów z różnych dyscyplin sportu, którymi się interesuję. W poprzednich tematach grałem za dużo typów, dlatego czasami niepotrzebnie traciłem pieniążki. Teraz zamierzam to zmienić i grać z chłodną głową, a co najważniejsze analizować i grać typy, które będą wydawały mi się najpewniejsze. Oczywiście, że mogłem to zapisywać sobie w zeszycie, notesie, wordzie, ale chcę, byście również Wy, jako użytkownicy tego forum ogrywali ze mną bukmacherów. Typy przeważnie będą podawane z analizą. Zaczynamy raz jeszcze!

Otrzymane punkty reputacji: +6
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#1 Stal Gorzów - Unia Leszno ▶ Stal -12,5 [1.82] ⛔

▶ Buk: STS | Stawka: 200 PLN | PW: 164 PLN

Dziś wyjątkowo korzystam z naziemnego buka jakim jest STS. Po awarii tego buka i braku możliwości obstawiania, dają promocję, jaką jest zniesienie podatku! Stal handi -12,5 z łatwością osiągała w każdym meczu w tym sezonie na własnym torze, a przecież Apator, Marma i Falubaz to nie są ogórki. Gollob w parze z Jepsenem świetnie się rozumieją. Iversen z Zagarem to obecnie najlepsza para ENEA Ekstraligi, a Krzysiek Kasprzak prowadzi świetnie parę z młodym Zmarzlikiem. Najlepiej na własnym torze w tym sezonie spisuję się Iversen, który na gorzowskim owalu legitymuję się średnia biegową 2,8! Jensen, Kasprzak i Zagar również mają imponujące statystyki, bo średnia 2,5 wygląda bardzo dobrze. Słabiej w tej statystyce wygląda Gollob, który ma średnią 1,8. Młody Zmarzlik jak na juniora jedzie dobrze i może być zadowolony ze swoich zdobyczy punktowych. W Gorzowie w tym sezonie wszystko jest bardzo dobrze poukładane. Tor zawsze jest świetnie przygotowany i zawsze jest handicapem dla miejscowych riderów. W zespole panuje dobra atmosfera, a kibice po cichutku liczą na złoto w tym sezonie. Stal jest viceliderem rozgrywek, a uległa tylko w ostatniej kolejce liderowi z Tarnowa 46:44. Moim zdaniem Gorzów jest w tym sezonie bardzo silny i może już do końca sezonu wygrać wszystkie mecze, nawet te na wyjeździe. Pojedynki na swoim owalu pewnie w każdej kolejce będą formalnością, bo wątpię by jakiś zespół zdobył w Gorzowie 40 punktów. Unia na wyjazdach zdobyła tylko jeden punkcik w Rzeszowie. W ZG jak i w Tarnowie sromotnie przegrała, a dziś czeka ich jeszcze cięższy mecz. Jarek Hampel w tym sezonie nie imponuje i nie zdobywa nawet 2 punktów na bieg. Reszta zawodników bardzo słabo i ich średnia dzięki bonusom jest powyżej 1 punktu na bieg. W ostatnim meczu w ZG dobrze zaprezentował się jedynie Jarek i powracający do składu Balina, który zawsze lubił tor w ZG. Dziś spodziewam się wyniku w granicach 55-35. Gorzowianie na pewno będą mocno zmobilizowani, bo dziś Tarnów wybiera się do Torunia, gdzie może stracić punkty, a tym samym Stal zostanie liderem, co pewnie spodoba się samym zawodnikom, kibicom i przede wszystkim Komarnickiemu. Początek meczu o 19:30 w TVP Sport!

Otrzymane punkty reputacji: +3
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#2 Stanislaw Wawrinka - Jo-Wilfried Tsonga ▶ Wawrinka [2.25] ⛔

▶ Buk: Bwin | Stawka: 60 PLN | PW: 75 PLN

Francuzowi niby dziś będą pomagały ściany, własna publiczność, ale według mnie nie jest to żaden argument w stronę Tsongi. Dla Jo-Wilfrieda mączka to nawierzchnia, która mu nie odpowiada, o czym świadczą jego wyniki w Paryżu. Rok temu panowie mierzyli się w 3 rundzie French Open i wtedy wygrał Stasiu po 5-cio setowym boju, a wtedy również nie był faworytem. Szwajcar póki co brał udział w maratonach, a Francuz za wiele się nie napocił. Drabinka dla Wawrinki była jednak znacznie trudniejsza, niż dla 5-tej rakiety świata. Nie sądzę jednak, że zmęczenie Stasia dziś będzie widoczne, ponieważ wczoraj miał cały dzień na regenerację. Oglądałem mecz Wawrinki z Simonem i szczerze muszę powiedzieć, że zakochałem się w jego backandzie. Ilość winnersów wygranych przez jednoręczny backand była imponująca. Nie jest to jakiś pewniak, ale widzę w tym typie duże value, dlatego gram na Stasia i będę mu dziś kibicował. Początek spotkania o 16.

Otrzymane punkty reputacji: +1
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
TYPY DŁUGOTERMINOWE EURO2012
#3 Ukraina nie awansuje do 1/4 ▶ [1.53]

▶ Buk: SportingBet | Stawka: 200 PLN | PW: 106 PLN

Ukraina to gospodarz Euro, ale nie sądzę by wyszli z grupy. Pewniakiem do wyjścia jest dla mnie Francja, która może zwojować na tym turnieju wiele. O drugie miejsce będą walczyć Anglicy ze Szwedami. Anglia ma kłopoty kadrowe, natomiast Szwecja z Ibrą może pokusić się o awans z drugiego miejsca. Ukraina nie wyjdzie z grupy to dla mnie pewniak.

#4 Zwycięzca grupy D? ▶ Francja [2.50]
▶ Buk: SportingBet | Stawka: 100 PLN | PW: 150 PLN
Francja nie przegrała meczu od 22 meczów! Pod wodzą Blanca grają bardzo dobrze, a w kadrze nareszcie brak afer i nieprzyjemnych sytuacji. Francja dawno nic nie ugrała, więc czemu w tym roku? Skład mają imponujący. W bramce Lloris. Obrona bardzo solidna, bo tworzą ją zawodnicy z czołowych klubów Europy. Piłkarze tacy jak Evra, Mexes, Rami, Kościelny to solidna marka. W ofensywnie każdy zawodnik praktycznie może zagrać. Pewniakiami na pewno są Ribery i Benzema, a reszta musi walczyć o skład, a Blanc ma w czym wybierać. Stawiam zdecydowanie na Francję.

#5 Wyżej w turnieju - Francja vs. Anglia? ▶ Francja [1.83]
▶ Buk: WillHill | Stawka: 200 PLN | PW: 166 PLN

#6 Wyżej w turnieju - Francja vs. Włochy? ▶ Francja [1.83]

▶ Buk: WillHill | Stawka: 200 PLN | PW: 166 PLN
We Francuzów na tym turnieju inwestuje bardzo dużo. Naprawdę mogą zwojować wiele na tym turnieju. Anglia ma problemy kadrowe, wyleciało już kilku podstawowych zawodników tej drużyny. Kontuzję Terrego, Lamparda, Barrego i zawieszony na pierwsze dwa mecze Rooney. Ponadto nowy trener, który z reprezentacją będzie pracował pierwszy raz, a kto wie jak to wypali. Stawiam zdecydowanie na Francuzów. Co do Włochów to skład może i by był imponujący, ale parę lat wstecz. Przed turniejem wybuchła znów afera korupcyjna, podobno Gigi jest w nią zamieszany, a dobrze wszyscy wiemy kim jest dla reprezentacji Buffon.

#7 Król strzelców Szwecji? ▶ Ibra [3.50]
▶ Buk: SportingBet | Stawka: 100 PLN | PW: 250 PLN
Ten typ upatrzyłem sobie już na początku. Gra zespołu &#39;&#39;Trzech Koron&#39;&#39; będzie opierać się na zawodniku Milanu. To na jego barkach spocznie odpowiedzialność za wyjście z grupy. Ibrahimović świetnie gra w polu karnym, a poza tym wykonuje rzuty karne i rzuty wolne. Kapitan Szwedów na pewno też będzie chciał udowodnić wszystkim na tym turnieju, że może poprowadzić również reprezentację do sukcesu.

#8 Polska awansuje do 1/4 ▶ [1.70]
▶ Buk: SportingBet | Stawka: 300 PLN | PW: 210 PLN
Kasa, która miała pójść na bilecik, leci na nasz awans. Wielkie wydarzenie w Polsce, wielkie oczekiwania, wielka nadzieja. Balon w Polsce pod tytułem EURO2012 jest napompowany już solidnie od kilkunastu miesięcy. Wyjdziesz na ulicę euro, otworzysz TV - euro, wyjdziesz z kumplami - euro. Wszystko zależy od zawodników Smudy. Choć dla wielu kibiców Franek nie powinien być trenerem reprezentacji, to nie ma co już spekulować, tylko zaufać ruchom taktycznym naszego trenera. Wiele kontrowersji wzbudziło nie powołanie Boruca do kadry i jego afera alkoholowa. Smudzie brakowało zdecydowania w sprawie Artura, bo raz go powołał i powiedział, że to On założy bluzę z numerem 1, a potem mu się odwidziało. O miejsce w bramce jestem spokojny, bo mamy Szczęsnego, który zaliczył świetny sezon w Arsenalu. Obrona w ostatnich meczach wyglądał lepiej. Bardzo podoba mi się gra Wasilewskiego, który świetnie gra w powietrzu. Również Francuz &#39;&#39;Perkis&#39;&#39; wyglądał dobrze, a ręka niby mu już nie przeszkadza. Na lewej obronie Beonisch i tutaj mam wątpliwości. Według mnie lepiej byłoby dać szansę Wawrzyniakowi, który rozegrał w tym sezonie rekordową ilość spotkań, niż nie grającemu w ogóle Sebastianowi. Dziwna decyzja Smudy, ale idzie w zaparte. Na prawej obronie Piszczek, którego opisywać nie trzeba, bo jest to dla mnie obecnie top3 obrońca na świecie. W środku pomocy dzielić i rządzić mają Polański i Murawski, a akcje ofensywne ma kreować Ludo Obraniak. Na lewym skrzydle Rybus, który imponuje formą, a na drugiej stronie Kuba, który ma za sobą świetny sezon w BVB. Wynik drużyny w dużej mierze będzie zależał od bramek Lewego. Imponująca ilość goli w Borussi i świetna, równa forma przez cały sezon. Trio z Dortmundu powinno wziąć grę na swoje barki i walczyć o awans z grupy. Martwi mnie brak dobrych zmienników, ale miejmy nadzieję, że nie będą nam Oni potrzebni. Do boju Polska!

Jak widać moje typy długoterminowe opierają się na grupie D i zespole Francji. Osobiście będę, bo chyba muszę z taką ilością zakładów na nich im kibicować. Do tego dla mnie dwie peffki Ibra i Polska awans. Liczę na duży zarobek.​

Otrzymane punkty reputacji: +3
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#9 Maria Sharapova - Petra Kvitova ▶ Sharapova [1.40] ⛔
Samanta Stosur - Sara Errani ▶ Stosur [1.40] ⛔
▶ Buk: Bet365 | Stawka: 100 PLN | PW: 96 PLN
Raczej nikt nie spodziewa się innego finału niż Stosur-Sharapova. Obie panie bardzo dobra forma na FO. Errani z Kvitovą również nie najgorzej, ale to nie ta półka co ich przeciwniczki. W singlach spróbuje atakować jakieś handi.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#10 Niemcy - Portugalia ▶ Niemcy DNB [1.59] ✅

▶ Buk: Pinnacle | Stawka: 400 PLN | PW: 236 PLN
Prawdziwy hit mistrzostw. Najmłodszy zespół Euro2012 zmierzy się z Ronaldo i spółką. Niemcy w eliminacjach zdobyli najwięcej bramek i byli najefektowniej i najefektywniej grającą drużyną. Nasi sąsiedzi mają kłopot bogactwa, bo Joachim Loew dziś posadzi taką gwiazdę jak Gomez, który był królem strzelców Bundesligi. Jeśli któremuś z zawodników nie pójdzie, zmiennik może wnieść nową jakość i zostać bohaterem meczu. W barwach Portugalii o wyniku będzie decydował przede wszystkim Ronaldo. Gwiazda Realu może też liczyć na pomoc Pepe, Hugo i Naniego, który ma problem z prawą stopą. Cristiano będzie chciał pokazać, że jako kapitan swojej reprezentacji mogą osiągnąć wiele na tym turnieju. Za drużyną Niemiec przemawia zgranie i gra na pamięć, choć ostatnio gra obronna nie wygląda najlepiej. Reprezentacja Portugalii to przede wszystkim zlepek indywidualności i gra tej reprezentacji jest dużym znakiem zapytania. W żadnym wypadku nie spodziewam się jakiegoś pogromu, bo wiem, że skazywani na pożarcie Portugalczycy mogą dziś zdobyć punkt, który by ich na pewno ucieszył. Widzi mi się jakieś zwycięstwo 1:0, 2:1.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#11 Victoria Piła - ROW Rybnik ▶ Polonia [2.25] ✅

▶ Buk: Tobet | Stawka: 100 PLN | PW: 125 PLN
Ja naprawdę rozumiem, że ROW wygrał tydzień temu 53-37 z liderem rozgrywek Kolejarzem Rawicz, ale Niedźwiadki nigdy na wyjazdach dobrze nie jeździły i zawsze dostają na obcym owalu baty. Każdy sobie zdaję sprawę jaki tor w Pile jest i zawsze jest on sporym handicapem dla Victorii. Świst, Jędrzejewski, Szymko, Franków i Puszakowski to bardzo solidne nazwiska jak na drugą ligę. Słabym punktem Pilan mogą być juniorzy. ROW ostatnio na fali i wygrywa mecz za meczem. Bonus jest już raczej przesądzony na korzyść Rybnika, ale o 2 punkty Świst ze spółką na pewno będą walczyć. Stawiam na zwycięstwo Pilan, którzy w tym sezonie na własnym owalu są niepokonani.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Od dziś zaczynam grać jednostkami 1-5. Koniec z graniem na siłę, teraz tylko przemyślane typy i oby na +. Nie będą to jak zapowiadałem różne dyscypliny sportu, tylko to czym się interesuję czyli żużel i piłka nożna. To właśnie speedway i futbol przynoszą mi największe zyski, dlatego skupię się jedynie na stawianiu tych sportów.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
1# Włókniarz Częstochowa +2.5 @ 1.80 ✅
2/5
Unibet

Choć Falubaz to aktualny MP, to dziś faworytem wydaję się być Czewa. Dziś nareszcie na własnym torze wystąpi Grisza, którego brakowało w dwóch ostatnich meczach u siebie. Łaguta zakręci się dziś wokół kompletu, bo zapewne ten mecz będzie miał dla niego duże znaczenie, bo przed sezonem głośno mówiło się o jego przenosinach do Zielonki. Bjerre w ostatnim meczu zdobył komplet, a było widać, że jego motocykle są świetnie spasowane z częstochowskim owalem. Kolejne punkty powinien dorzucić Grzesiu Zengota, dla którego ten mecz będzie wyjątkowy, ponieważ wychował się w Zielonej Górze, tam nauczył jeździć na żużlu i będzie chciał pokazać działaczom i trenerowi Falubazu, że źle zrobili rezygnując z jego usług. Nermark ostatnio w świetnej dyspozycji, powinien dziś zdobyć powyżej 10 punktów. Czaja dziś będzie zaciekle rywalizował z Duzersem, a dziś czuję, że okaże się lepszy niż Patryk, który ostatnio miewa obniżkę formy. W drużynie Myszka Miki najbardziej na ten mecz cieszy się Rune Holta, który zna bardzo dobrze tor w Częstochowie. Jestem ciekaw jak poradzą sobie dwaj liderzy z Zielonej Góry. AJ i Pepe w ostatnich latach zaliczali dobre występy, ale w tym sezonie na wyjazdach nie spisują się najlepiej. Łoktajew jeszcze nie jeździł w jaskini Lwa, a Davidsson jeździ ostatnio bardzo słabo. Dudek na początku rozgrywek był liderem zespołu, pomimo tego, że jest jeszcze juniorem. Falubaz w ostatnim meczu wyjazdowym w Gdańsku wygrał 46:43, a Lotos jest na pewno słabszym zespołem niż Włókniarz. A o pogromie w Derbach nie ma co wspominać, bo była to kompletna klapa podopiecznych Dobruckiego. Kibice jak i zawodnicy z Częstochowy potrzebują dziś tego zwycięstwa i jest ku temu ogromna okazja. Zielonka nie spisuję się dobrze w tym sezonie na wyjazdach, więc jest szansa, że Lwy pokażą lwi pazur i odbiją się od ligowego dna. Zawody w Częstochowie zawsze są niesamowite, bo tam robią żużel dla kibiców, a ścigać się będzie można na całej szerokości toru. Pogoda idealna do speedwaya i liczę, że dziś Włókniarz odniesie minimalne zwycięstwo.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
2# Włókniarz +2.5 &amp; Unia &amp; Niemcy lub remis @ 3.03 ✅
1/5
Unibet

Unia dziś bez Hampela, ale z z/z, więc powinna bez problemu wygrać. W drużynie gości punktować powinien jedynie Emil, ale również on nie jest ostatnio w najwyższej formie. Unia na pewno dziś z handicapem toru, więc powinno być bezproblemowe zwycięstwo Byków. Najmłodszy skład w lidze, na pewno nie zabraknie walki. Ciekawy mecz dziś w Lesznie ze wskazaniem na miejscowych.
Niemcy po wygranej z Holandią i Portugalią są blisko wyjścia z grupy. Potrzebny im do tego jest 1 punkt, bo w razie przegranej dziś, mogliby nie awansować do ćwierćfinałów. Kurs na DNB jest wyższy jedynie o 0.02, więc wole pograć z podpórką. Jest to tzw. podbicie kursu. Moim skromnym zdaniem, Niemcy raczej nie znajdą sobie godnego przeciwnika na tych mistrzostwach. Myślałem, że mogą im plany pokrzyżować Francuzi, ale tam jest zbyt dużo indywidualistów, a póki co nie odnajduję się Benzema, ponieważ nie dostaje podań od linii pomocy. W zespole naszych zachodnich sąsiadów wszystko jest w jak najlepszym porządku, zespół zgrany, bez żadnych zgrzytów. Dania mnie pozytywnie zaskoczyła na tych mistrzostwach, ale dziś nie widzę jakoś ich zwycięstwa.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
3# Unia Leszno -4,5 @ 2.00 ✅
3/5
Unibet

Ten typ wydaje się być jeszcze pewniejszy niż Czewa. Jeśli Unia wygra, to zapewne i pokryje te handi. Jednak nie wiadomo, czy dziś będzie z/z-tka, czy może Troy pojedzie. Na pewno Australijczyk chciałby się dziś pokazać z jak najlepszej strony. Dla mnie dziś liderem powinien być Balina, który pod nieobecność Jarka ma szansę być dzisiejszą alternatywą dla kapitana Unii. Pawliccy w dobrej formie, dziś powinni zdobyć dużo punktów. Toffik z Adamczewskim coraz bardziej pewnie spisują się w na najwyższym szczeblu rozgrywkowym w Polsce i na pewno Byki będą miały z nich pociechę w przyszłości. Pavlić dwucyfrówkę u siebie zrobi. Polonia dziś nie ma czym zaskoczyć. Emil pewnie i powyżej 10 punktów zrobi, ale Kostek, Gapa i Buczek są na pewno dużą zagadką. Nie wiele spodziewam się po Artiomie i dziś będzie mu ciężko o jakiekolwiek punkty. Nawet jeśli seniorzy Polonii pojadą w miarę, to jednak przez juniorów mogą przegrać mecz, bo Curyło i Woźniak na wyjeździe nie radzą sobie jakoś wybitnie. Bydgoszczanie tylko raz wygrali w tym sezonie na wyjeździe, a w reszcie spotkań nie pokryli by handi +4.5. Ponadto statystyki też nie są najlepsze. Tylko Buczek i Emil na wyjeździe mają średnią biegową powyżej 2 punktów na bieg, reszta 1. Jak pojadą tak jak we wcześniejszych meczach, to mogą pomarzyć o dobrym wyniku. Jako, że dziś Rawicz ma derby kolejarskie na wyjeździe, to chyba się wybiorę do Leszna i będę modlił się na trybunach o 48:42.

Otrzymane punkty reputacji: +2
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
4# Lakeside &amp; Wolverhampton &amp; Hiszpania lub remis @ 1.94 ⛔

1/5

Unibet

Po wczorajszym udanym dniu, nie ma co szaleć ze stawką i dziś leciutko na faworytów. W Anglii z handi ciężko w tym sezonie coś trafić, więc wybrałem zwykłe zwycięstwo gospodarzy oraz, że mistrzowie globu dziś nie przegrają.
Hammers po ostatniej porażce z Pszczołami będzie chciało dziś wynagrodzić to swoim kibicom. Pewniakami w zespole gospodarzy na pewno są Karlsson i Watt, którzy w Anglii notują świetne wyniki. Mear i Worall z rezerwy również powinni przywieźć około 7-8 punktów. Na pewno więcej wymaga się od Nilssona i Robsona, którzy w tym sezonie strasznie cieniują. Dzisiaj vicelider ma szansę odskoczyć depczącym po piętach Swindon. W zespole gości na wyjeździe punktują tylko Doyle, Andersen i Klideman, a to daje tylko 40 punktów i ciężko myśleć o wyjazdowej wygranej. Stawiam dziś na Hammers.
W drugim meczu przedostatnia drużyna mierzyć się będzie z ostatnią. Skład Wilków na papierze wygląda bardzo dobrze, ale na torze już jest nieco gorzej. Fredka dziś pewnie wykręci komplet, bo jest w życiowej formie, Pontus również notuje dobre wyniki, Misiek w Anglii robi dwucyfrówkę, a ostatnio z nim rozmawiałem i silniki ma dopasowane do toru w Wolverhampton idealnie. Wells i Sówka z rezerwy też powinni trochę punktów przywieźć. Zespół gości tylko jedne zwycięstwo i aż 10 porażek. Statystyki mówią nam w tej chwili wszystko. Bardzo słaby skład Asów, rzadko kto równo punktuje w ich zespole.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
5# Portugalia @ 1.80 ✅
2/5

Pinnacle

Nie rozumiem niektórych chłopaków z działu, którzy za wszelką cenę szukają w tym spotkaniu niespodzianki. Portugalia ze świetnie grającym Ronaldo dziś odeśle pepików do domu. Reprezentacja Czech w pierwszym grupowym meczu przegrała z Rosją 4:1 i wydawało się, że zajmą ostatnie miejsce w grupie. W następnym meczu szybkie dwie bramki na początku meczu i do końca pierwszej połowy spokojna gra i kontrolowanie przebiegu gry. Na drugą część meczu nie wyszedł już Rosicky i gra naszych sąsiadów legła w gruzach. Grecy zaczęli atakować, ale zabrakło czasu i spotkanie zakończyło się wynikiem 2:1. W ostatnim meczu grupy Czesi potrzebowali punktu do awansu, a na tle słabych Polaków nie zaprezentowali się jakoś dobrze, a po błędzie Murawskiego, szansę do zdobycia gola dostał Jiracek i ją wykorzystał. Gra Czechów opiera się głównie na zawodniku Arsenalu Londyn - Rosickym. Gdy Tomasa nie ma na boisku wtedy tracą wszystkie atuty i gra nie wygląda najlepiej. W słabej formie jest Milan Baros, który w trzech meczach nic nie pokazał. Portugalia po dobrym meczu z Niemcami uległa 1:0, choć trzeba powiedzieć, że Neuner po strzale Pepe w spojenie słupka z poprzeczką miał wiele szczęści i kto wie, czy jakby po strzale środkowego obrońcy piłka wpadła do bramki, Portugalia by wygrała. Drugi mecz to zwycięstwo nad Duńczykami 3:2. Dania napsuła spora krwi podopiecznym Bento, ale nie przeszkodziło to Crisowi i spółce w zwycięstwie. W tym meczu nie do poznania był Ronaldo, który jest uznawany za jednego z lepszych zawodników na świecie. Choć stwarzał sobie i kolegom sytuację, sam nie mógł ich wykorzystać. Trzeci mecz w grupie to pełna kontrola meczu i zwycięstwo nad Oranje. Drużyna Bento w zespole ma wiele indywidualności, ale na razie wygląda to całkiem, całkiem. W bramce mają pewnego golkipera jakim jest Rui Patricio. W defensywie prym wiodą gwiazdy Realu Madryt - Pepe i F. Coentrao, który również świetnie pokazuję się do gry ofensywnej. W środku pola rządzi Raul Meireles z Chelsea Londyn. Portugalia ma najlepszych skrzydłowych na świecie i tu nie ma w ogóle o czym dyskutować. Ronaldo i Nani swoim dryblingiem, akcją 1 na 1 mogą przesądzić o losach meczu. Na pozycji klasycznej &quot;9&quot; Postiga, który jak dla mnie nie spełnia swojej roli w reprezentacji zbyt dobrze. Z taką grą Czechów jak w grupie i bardzo dobrą grą Portugalczyków dziś faworyt będzie tylko jeden i jest nią drużyna Paulo Bento. Bez prostopadłych podań Rosickyego, słabej dyspozycji Milana, Czechy nie będą miały czym postraszyć. Natomiast Ronaldo będzie chciał pokazać, że z reprezentacją też może osiągnąć sukces, a opaska jaką nosi na ramieniu na pewno go jeszcze bardziej mobilizuję. Stawiam zdecydowanie na Portugalię.

Otrzymane punkty reputacji: +4
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
6# Portugalia awans &amp; Niemcy awans @ 1.52 ✅
4/5
Unibet

Ten oto dubelek gram bardzo, bardzo grubo. O meczu Portugalii napisałem post wyżej i jestem pewnie, że rozstrzygną to w regulaminowych 90 minutach. I na dodatek Niemcy awans, grają z Grekami, a przecież nasi zachodni sąsiedzi są faworytem do zdobycia tytułu na Polsko-Ukraińskich ziemiach.
Jak to powiedział Zbigniew Boniek Portugalia i Niemcy dostali wolny los w ćwierćfinale. Czy Grecja jest w stanie zatrzymać rozpędzonych zawodników Loewa? Nie ma takiej opcji. Niemcy z 9 punktami awansowali do 1/4 finału pokonując Portugalię, Danię i Holandię a są to drużyny nie oszukujmy się o wiele lepsze od Grecji. Nasi grupowi rywale w 2004 roku zdobyli mistrzostwo Europy, ale nic dwa razy się nie zdarza. Grecja w grupie zremisowała z nami 1:1, przegrała z Czechami, choć w drugiej połowie byli drużyną lepszą i niespodziewanie odprawili Rosjan. Czy są w stanie zrobić kolejną niespodziankę? Reprezentacje Polski, Czech i Rosji to jednak nie Portugalia, Dania i Holandia. Niemcy grają najlepszą piłkę na tych mistrzostwach, bardzo ofensywną i widać charakter tej drużyny. Nikt nie chce za wszelką cenę być gwiazdą reprezentacji, lecz są jednością na boisku i uważam, że mają szanse tryumfować na tej imprezie, a Grecja nie ma szans im zbytnio w tym przeszkodzić. Bardzo polecam ten dubelek.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
7# Petrova &amp; Kerber &amp; Vettel - Webber 1 @ 2.18 ⛔
2/5
Unibet

Miało nie być nic tenisa, ani nic innego ale te typy wydają mi się bardzo prawdopodobne. Skonsultowałem się zresztą z rajdowcem i razem stwierdziliśmy, że jest to dzisiejsza peffka dnia.
Petrova w finale turnieju w Holandii, zmierzy się z Ulą Radwańską. Choć serce by chciało, by nasza młodsza z sióstr Radwańskich wygrała, to jednak nie znalazłem ani jednego argumentu za Polką. Nadia przez cały turniej w s-Hertogenbosch idzie jak burza i nie straciła jeszcze seta. Rosjanka ponadto też nie musiała rozgrywać żadnego tie-breaka w tym turnieju. Ulka przechodziła przez kwale i choć grała dobrze, dziś widzę szybkie 2-0. Kerber to co zagrała wczoraj niech powtórzy dziś w połowie i wygra leciutko w 2 setach. Świetna forma przed Wimbledonem, może będzie czarnym koniem? Tamira Paszek dobry turniej i życiowy sukces, ale dziś z Niemką sen o tryumfie szybko pryśnie. Vettel dobry na treningach, faworyt kwali, Webber nie jest mu w stanie zagrozić.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
8# Rzeszów +22 @ 2.00 ✅
2/5
Tobet

Można zrozumieć, że Tarnów to lider i dziś wygra, ale czy aż tak? Przy wyniku 56:34 mamy zwrot, a Rzeszów powinien spokojnie 35 punktów zdobyć. Walasek ostatnio w bardzo dobrej formie, więc powinien dziś zapunktować. Crump wczoraj słabszy występ, ale nic dwa razy się nie zdarza i jestem przekonany, że pojedzie dziś lepiej. Ponadto Okoń, Kuciapa i Kylma powinni również parę punktów dowieźć. Sówka to objawienie sezonu dla mnie. Nikt nie spodziewał się, że będzie punktował tak w tym sezonie, a co mecz przywozi 5-8 punktów. Śledź będzie mógł na pewno skorzystać z rezerwy taktycznej, więc o wynik jestem spokojny. Wszędzie, póki co zdobywali powyżej 35 punktów, nawet w Gorzowie. Tydzień temu Tarnów wygrał 6 punktami, więc dziś może Cieślak da pojeździć trochę Jamrógowi i Lampartowi? Stawiam na 53:37 dla lidera.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
9# Sullivan over 10.5 @ 1.60 ⛔
4/5
Tobet

Perełka dnia, pewnie kursy pospadają. Dziś zapowiada się ciekawy mecz we Wrocławiu, ale uważam, że dziś Toruń okaże się lepszym zespołem od Betardy. Za Warda stosowane będzie zastępstwo zawodnika, więc Ryan będzie miał 6 startów. Czy zdobędzie 11 punktów? Bezproblemowo. Jego średnia wyjazdowa wynosi ~2 na bieg, a dziś Apator jedzie do jednego ze słabszych zespołów w lidze. Każdy dobrze wie i widzi po wynikach z zeszłych lat, że Ryanowi tor we Wrocławiu bardzo odpowiada i zdobywał tam zawsze około 12 punktów i to w 5 biegach. Póki co perełka dnia ze speedwaya od oddsmakerów tej firmy.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
10# Toruń +4.5 @ 1.85 ✅
2/5
Betsafe

Czekałem, aż jakiś bukmacher da +2.5 na Toruń, a tu Betsejf daje +4.5, które pobieram. Toruń bez Warda, ale będzie stosowane z/z, więc Holder, Ryan, Miedziak po 6 startów, ew. taktyk to 7. Choć Betard za wszelką cenę będzie chciał pokonać Anioły, to będzie to niezwykle trudne zadanie dla podopiecznych Barona. Na SF fajny artykuł o występach zawodników Apatora na torze we Wrocławiu. Miedziński 1,8, Sullivan 2,3, Holder 2,2 a do tego Emil ponad 1 punkt na bieg. W zespole gospodarzy prym powinni wieść tacy zawodnicy jak Jędrzejak, Ułamek i Lindgren. Andersson i Barker pewnie nie pojadą zbyt dobrze, a może nawet i Monberg dziś wystąpi. Malitowski to solidny junior, który będzie rywalizował z Pulczyńskimi, a zna dobrze swój tor i powinien być groźny. Stawiam tutaj jednak na minimalne zwycięstwo zespołu z Torunia.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
11# Isner &amp; Petzschner &amp; Malisse @ 1.88 ⛔
2/5
Unibet

Dziś pierwszy dzień Wimbledonu. Biali wojownicy zawsze dawali zarobić na tym szlemie, więc dziś oby było podobnie. Malisse i Petzschner czują się jak ryba w wodzie na nawierzchni trawiastej, co pokazali w ostatnim tygodniu notując finał i półfinał odpowiednio. Isner to jak wiadomo gracz opierający swoją grę na serwisie, a na trawce jest to niezwykle ważne. Polecam tego tripelka na początek turnieju.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom