malin157
Znawca - Sporty zimowe
fajna analiza, ale sporo niedomówień...Sparta Praga - Napoli
Dziś o 19 dojdzie do bardzo ciekawego spotkania, w którym zmierzy się lider grupy I - Sparta Praga, z wice liderem - Napoli. Obie drużyny mają w tej chwili po 9 punktów jednak dzięki lepszemu bilansowi bramkowemu to ekipa z Czech jest na pierwszym miejscu. W pierwszym spotkaniu tych drużyn, na inaugurację fazy grupowe LE Napoli pokonało 3:1 Spartę mimo, że od 14 minuty po golu Husbauera musieli gonić wynik.
Sparta tradycyjnie bardzo mocna na swoim stadionie. Od początku sezonu rozegrali oni przed własną publicznością 13 spotkań z czego 12 wygrali, a przegrali tylko 1. Bilans bramkowy w tym okresie to 38:6 (!!!). Oczywiście liga czeska jest zdecydowanie słabsza niż włoska i tak na dobrą sprawę walka o tytuł rozgrywa się pomiędzy Spartą, a Plznem. Jednak aby taki bilans utrzymać przez ponad 4 miesiące grając na trzech frontach (Superpuchar, liga i LM/LE) trzeba włożyć w to naprawdę sporo pracy. W grupie do tej pory jedna jedyna porażka właśnie z Napoli w pierwszej kolejce. Pozostałe mecze to pewne wygrane z Young Boys (3:1) oraz ze Slovanem Bratysława (3:0 i 4:0). Z tego co wiem w drużynie gospodarzy nie zagra podstawowy bramkarz Bicik. Mam jednak nadzieję, że jego zmiennik stanie na wysokości zadania choć prawdę mówiąc spodziewam się bramek z obu stron. Dla Sparty całą robotę w ofensywnie robi Dockal, Krejci i Lafata, który zdobył w tej edycji LE już 5 goli i przewodzi klasyfikacji najlepszych strzelców wspólnie z Kane'm i Rusescu.
Z kolei Napoli to dla mnie prawdziwa zagadka. Potrafią wygrać u siebie z Romą 2:0 po bardzo dobrym meczu, następnie wygrywają na wyjeździe z Fiorentiną 1:0 aby w ubiegły weekend zremisować u siebie 3:3 z Cagliari, które ucieka przed strefą spadkową. Generalnie podopieczni Beniteza wyglądają na drużynę mocniejszą jednak wiemy, że to jest piłka nożna i tu wszystko się może zdarzyć. Ktoś wcześniej wklejał skład w jakim ma wyjść dzisiaj Napoli. Brak tak przede wszystkim Higuaina, który w LE ustępuje miejsca Zapacie. Nie zagrają tez Mertens i Insigne.
Moim zdaniem będzie bardzo wyrównany. Większe posiadanie zapewne będzie miało Napoli jednak czy to się przełoży na sytuacje bramkowe i co najważniejsze na goli? Nie jest to wcale takie pewne patrząc na błędy obrony jakie zdarza się popełniać defensorom. Niemniej wydaje mi się, że Sparta chcąc wziąć rewanż za porażkę w pierwszej kolejce wyjdzie nabuzowana w 200% i to oni zgarną dziś komplet punktów.
Sparta Praga @ 2,90
Sparta Praga 1X @ 1,55
Over 2,5 @ 1,88
BTS @ 1,68
Unibet
Mamy już podane składy -> http://www.livesports.pl/mecz/QXUZ0xDa/#sklady;1
zacznijmy od tego, że Napoli bardzo poważnie traktuje w tej chwili ligę europejską, co zresztą jest normalne, przeważnie mocne zespoły jakieś mecze odpuszczają a na inne się spinają i tak mamy teraz, nawet jeszcze w poprzedniej kolejce u siebie z Young Boys aż takim składem nie grali a teraz naprawdę bardzo silny skład.
następna sprawa Cagliari, już naprawdę irytujące się staje, że tyle osób ocenia zespoły nie znając tego jak dana drużyna gra. A wszystkie drużyny z drugiej połowy tabeli Serie A to nie są leszcze, które w piłkę nie potrafią grać. Cagliari cały czas próbuję grać swoim stylem, swoim ofensywnym stylem, przynosi to różne rezultaty, ale jest to rywal groźny dla każdego, nie pamiętam ich wszystkich wyników, ale nie jednemu niby mocniejszemu zespołowi potrafili się postawić.
Kolejna sprawa, tak faktycznie Sparta u siebie świetne wyniki, z tego powodu też jestem za overem rożnych w tym meczu, over 2,5 raczej też wejdzie, ale dla mnie faworytem spotkania jest Napoli, pomimo tych zwycięstw u siebie ze słabszymi zespołami, z tymi silnymi to już jest inna bajka, pokazał to choćby ten mecz z Pilznem, kiedy to pomimo gry u siebie nie byli w stanie nic zdziałać, jak dobrze pamiętam nawet celnego strzału nie oddali
over 9,5 rzutów rożnych 1.90 bet365
Napoli 2.40 betgun
over 2,5 1.95 pinnacle