Ruch Chorzów - Cracovia Kraków
typ: powyżej 2,5 goli
kurs: 2.35
stawka: 4/10
Expekt
typ: 1
kurs: 2.05
stawka: 6/10
Expekt
Dziś o 20 rozpoczyna się 2 mecz 5 kolejki piłkarskiej
ekstraklasy.
Do Chorzowa przyjedzie Cracovia. Spotyka się najbardizje overowy zespół ligi z najbardziej underowym :smile:
Ruch w 4 meczach zanotował 3 overy - Cracowia żadnego.
Dziś padnie over z kilku względów ale o tym na końcu.
Przypuszczalne składy: (z
www.niebiescy.pl)
Ruch: Pilarz - Grzyb, Grodzicki, Baran G., Nykiel - Zając, Pulkowski, Scherfchen, Ćwielong, Brzyski – Fabusz.
Cracovia: Cabaj – Kulig, Polczak, Karwan, Wasiluk - Szeliga, Baran A., Kłus, Nowak – Pawlusiński, Dudzic.
Goście:
Do tej pory prezentują się niespecjalnie a co najważniejsze prezentują nierówną grę, dobre psotkania przeplatając ze słabymi.
Urwali punkty Wiśle ale wcześniej stracili je w meczach wyjazdowych z Piastem czy w Gdańsku z Lechią.
Dziś trener nie może liczyć na: Radwańskiego i Kuszubę.
Stefan Majewski zapowiedział, że zobaczymy ofensywnie nastawioną Cracovię. Liczę, że tak będzie i że pasy coś ustrzelą a wtedy over w spotkaniu już pewny.
Gospodarze:
Jak zagrają? To trudne pytanie. Do tej pory robili bardzo dobre wrażenie ale zarząd postanowił pozbyć się trenera Duszana Radolsky'ego. Jego miejsce ma zająć Bogusław Pietrzak, który wraca na ławkę trenerską niebieskich po 6 latach przerwy. Myślę, że rewolucji nie będzie i chorzowianie zagrają "po staremu" i nie przeszkodzi im nawet brak Jezierskiego, Gabora Straki i Roberta Mioduszewskiego. Jeśli piłkarze dodatkowo zmobilizują się, żeby pokazać się trenerowi to będzie dobrze :smile:
Kolejnym plusem jest postawa Ruchu u siebie.
Do tej pory wygrywali 2 razy po 2-1 (Z Polonią B. oraz Lechią) - mam nadzieję, że dziś wygrają takim samym rezultatem.
Słaba postawa Cracovii na wyjazdach i dotychczasowe wyniki jest dla mnie argumentem za overem. Jeśli chcą się w końcu przełamać powinni zagrać zgodnie z obietnicami trenera - bardzo ofenswynie. Wtedy jednak, nawet gdy strzelą bramkę Ruch powinien strzelić więcej - szczególnie przy tak osłabionej defensywie gości (brak Radwańskiego)
Wierzę, że będzie 2-1 :smile: