Co do srodowych spotkan mam znacznie mniej do powiedzenia, bo i mecze ciezsze do wytypowania w mojej opinii. Rade dac powinny Arsenal i Real, ale najlepiej dac obydwa typy z podporka, bo oba tereny nielatwe. Mimo wszystko goscie sa w takiej formie, ze zeby wczesniej przypieczetowac awans z 1 miejsca to takich spotkan na pewno przegrac nie mozna. Milan jak i Szachtar sa zdecydowanie do ogrania, lecz w razie czego podporki sa najlepszym wyjsciem, bo szczegolnie Milan u siebie jest na pewno grozny, a i ostatnio grali wcale ladnie i walecznie, zas po wypadku przy pracy, jakim byla porazka z Juve na pewno wyjda tym bardziej zdeterminowani, by wygrac to spotkanie. Lecz i tak strasznie ciezko bedzie strzelic Realowi wiecej bramek niz straca, a niestety nie maja oni takich indywidualnosci (i w takiej formie) jak goscie.
Dodac do tego zdecydowanie nalezy Basel i Cluj. Niekoniecznie win, czy 1x, bo przeciwnicy trudni, ale na pewno warto dac, ze strzela. Kursy troche nizsze, ale moim zdaniem duzo pewniejsze. Obrony Bayernu jak i Romy ostatnimi czasy robia takie babole i pozwalaja na tak wiele slabym nawet druzynom, ze ciezko nie strzelic im gola. Atut wlasnego boiska bedzie tym bardziej temu sprzyjal, gdyz bedzie to dodatkowa sila dla gospodarzy. A oba zespoly pokazaly juz, ze nie ma sie czego bac kolosow na glinianych nogach i kazdy pozytywny wynik jest jak dla mnie w ich zasiegu. Wlasciwie to oba mecze powinny byc ponownie overowe, bo w koncu nawet oslabione formacje ataku Bayernu czy Romy sa niczego sobie, lecz obawiam sie wynikow typu 1:1, dlatego po najwyzszym kursie najlepiej bedzie wziac obie strzela.
Zilina powinna znow zaserwowac underowy mecz, ich sila ataku nie jest duza, a OM ostatnio tez nie grzeszy ostatnio wielka skutecznoscia strzelecka. Kurs na gosci ciekawy, ale i ryzyko spore, choc plusem z pewnoscia jest fakt, ze nie grali ostatnio ligowego meczu. Mimo to najbezpieczniej byloby wybrac typ z podporka, ale obawiam sie o skutecznosc Francuzow, choc po meczu z Lille widac, ze jest progres. Jednakze nie musi sie to przelozyc na
LM, stad under cenilbym nieco wyzej niz 2. Ten mecz chyba jednak potypowac na
live.
Ostatnie spotkanie, na ktory chce podac typ jest mecz dwoch druzyn z miast na A. Chodzi oczywiscie o pojedynek Auxerre - Ajax. Dziwi mnie to coraz bardziej, ale tym razem naprawde w tym francuskim miasteczku moze pasc wiecej niz 2 gole! Widac w koncu, ze forma obu druzyn rosnie i sie stabilizuje, ponadto kazda w miare porzadna ofensywa jest w stanie strzelic im gola. Obrona gospodarzy nie jest juz tak szczelna jak kiedys, dla Ajaxu to tez nie jest najmocniejsza strona. Dodac nalezy, ze znacznie poprawila sie bramkostrzelnosc graczy AJA, co moim zdaniem wraz z ze strzelaniem bramek jak na zawolanie przez pilkarzy z Amsterdamu bardzo ciekawymi typami wydaja sie obie strzela jak i over.
Pozostale spotkania nie opisalem, bo wydaja sie albo zbyt oczywiste jak Chelsea lub zbyt wygladaja na no bet jak to w Belgradzie.