West Bromwich - Liverpool
Liverpool rozegra 18 maja, czyli 3 dni po tym spotkaniu, finał Ligi Europy. Nie sądzę, żeby Klopp wystawił podstawowy skład na West Brom. Zapewne będzie sporo zmian, a najlepsi piłkarze będą oszczędzani na
LE. Wygranie
LE daje miejsce w przyszłorocznej Lidze Mistrzów, a wygranie z WBA może nic nie dać. The Reds są na 8.miejscu, które nie daje pucharów. W przypadku wygranej z WBA trzeba jeszcze liczyć na potknięcia West Hamu i Southampton. Lepiej po prostu skupić się na
LE, gdzie stawka jest dużo wyższa. West Bromwich nie gra już o nic, ale możliwe jest jeszcze przesunięcie się wyżej w tabeli. Myślę, że zobaczymy podstawowy skład gospodarzy, ewentualnie pojawią się jakieś drobne zmiany. West Brom kończy sezon u siebie, udało się bardzo pewnie utrzymać, także teraz liczę na mocne przypieczętowanie i wygraną. Pokonanie takiego rywala jak Liverpool niezależnie jakim składem przyjeżdża to zawsze coś.
WBA - Liverpool 1 DNB @ 2,00 Bet365 ZWROT 1:1
Manchester United - Bournemouth
Manchester notuje u siebie mnóstwo underowych wyników. W meczach na Old Trafford pada statystycznie najmniej bramek, średnio 1,80 br/mecz. Over 2,5 tylko 5 razy, a under 2,5 padł 12 razy. Mimo to kurs na over jest stosunkowo niski i wynosi 1,58. Buki pewnie liczą, że w ostatnim meczu sezonu oba zespoły zagrają na luzie i zobaczymy strzelaninę. Tyle, że United wciąż ma o co walczyć. Wprawdzie szanse na TOP4 są niewielkie, ale jednak są. Trzeba po prostu ten mecz wygrać i liczyć na to co zrobi City. Dodatkowo United ma przecież za tydzień finał FA Cup, więc trzeba się oszczędzać. No i oczywiście w perspektywie wielu graczy ze składu United ma też występ na Euro. Moim zdaniem linia under 3 po kursie 1,90 wygląda bardzo atrakcyjnie.
Stawiam także rożne. United u siebie notuje sporo rożnych. Swoją część powinni dołożyć też goście, którzy lubią grać ofensywnie i przeważnie co mecz notują po 4-5 rożne. Linia na ten mecz to tylko o/u 10.
Man United - Bournemouth under 3 @ 1,917 Pinnacle
Man United - Bournemouth over 10 rożnych @ 1,90 Bet365
Chelsea - Leicester
Liczę na dobry ofensywny mecz. Oba zespoły mogą zagrać na luzie, bo nie grają już o nic. Oglądając Leicester na przestrzeni całego sezonu miało się wrażenie, że oni grają na luzie i bez żadnej presji. Po prostu grają swoje niezależnie z kim przyjdzie im się zmierzyć. Z Evertonem nie odpuścili, a mogli to zrobić. Myślę, że spotkania z Chelsea także nie odpuszczą. Chelsea zagra zgodnie z zasadą "bij mistrza". Pokonanie aktualnego mistrza Anglii to zawsze była i jest dla każdej drużyny spora gratka. Tak jak napisałem, spodziewam się ofensywnego meczu. Chelsea w tym sezonie gra słabo w obronie, a w meczach z mocnymi zespołami notują overowe wyniki. Potencjał Leicester każdy doskonale zna. Gram tutaj over 2,5 i BTS, bo kurs na sam over jest za niski. Myślę też, że Leicester tego meczu nie przegra stąd 2 DNB.
Chelsea - Leicester over 2,5 i BTS @ 1,83 Bet365 1:1
Chelsea - Leicester 2 DNB @ 2,30 Marathonbet ZWROT
Southampton - Crystal Palace
Te kursy przypominają mi mecz West Hamu ze Swansea. Mniej więcej podobne różnice pomiędzy drużynami i takie same zaniżone kursy zarówno na Southampton dzisiaj jak i na West Ham. Tamten mecz skończył się porażką West Hamu 1:4. 1,30 na Świętych to gruba przesada, może są słusznie faworytem, ale nie po takim kursie. Southampton wygrał 3 poprzednie mecze u siebie. W tym sezonie nie udało się Świętym wygrać 4 z rzędu spotkań rozgrywanych u siebie. Crystal Palace długo czeka na wyjazdową wygraną. Ostatni raz miała ona miejsce 19 grudnia tamtego roku.
Orły pokonały już w tym sezonie Świętych na St Mary's Stadium, ale było to w pucharze.
Southampton - Crystal Palace +1,5 @ 2,12 Marathonbet 4:1
Stoke - West Ham
Już to wiele razy pisałem - na West Ham opłaca się stawiać kiedy nie są faworytem, a w tym meczu to właśnie na nich kursy są niższe. West Ham zagra bez Payeta, co jest dużym osłabieniem. Stoke od kilku kolejek cieniuje, ale myślę, że na zakończenie sezonu przed własną publicznością powalczą jeszcze o wygraną. Stoke u siebie od 4 spotkań nie potrafi wygrać, co jest chyba najdłuższą taką serią w tym sezonie. West Ham z kolei dawno nie przegrał na wyjeździe.
Stoke +0,25 - West Ham @ 1,943 Pinnacle 2:1
Takie typy gram for fun:
Arsenal - Aston Villa 2 DNB @ 19,00 Unibet
Southampton - Crystal Palace 2 DNB @ 8,50 Unibet
Swansea - Man City 1 DNB @ 5,50 Marathonbet ZWROT
Man United - Bournemouth 2 DNB @ 7,00 Marathonbet