>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

38 Kolejka Premier League 13.05.2012

Status
Zamknięty.
bonaventura 270

bonaventura

Użytkownik
West Bromwich - Arsenal | 2 | 1,67 (4j)
Na początek przypomnę konsekwencje zdobycia przez Chelsea LM, otóż jeśli &quot;The Blues&quot; zgarną trofeum to zagrają w przyszłorocznej Lidze Mistrzów na rzecz czwartej ekipy z Premier League, czwarta lokata w tym przypadku zagwarantuje grę w Lidze Europy, a piąta nie da gry w europejskich pucharach. Wydawało się, że Arsenal ma już zagwarantowany start w lidze mistrzów przez trzecią lokatę w tabeli, jednakże w czterech ostatnich spotkaniach Kanonierzy zdobyli zaledwie trzy punkty. Wszystko zaczęło się od porażki 1:2 z Wigan, nieskuteczność z tego spotkania powtórzyła się w kolejnym spotkaniu przeciwko drugiej prawie drugiej drużynie Chelsea zakończonym 0:0, kolejno Arsenal zremisował w Stoke 1:1 a ostatnio mimo prowadzenia od drugiej minuty nie zdołał utrzymać prowadzenia przeciwko Norwich i zakończył remisem 3:3. Arsenalowi nie można zarzucić zdobywania bramek, nieskuteczność minęła, jest świetnie spisujący się van Persie.. jednakże powróciła słabość defensywy, albo tylko tak mi się wydaje. Faktem jest, że fatalnie zagrał ostatnio Wojtek Szczęsny który miał 100% winę przy wpuszczeniu jednej z bramek. Dzisiaj Kanonierów podejmie West Bromwich, dziesiąta drużyna Premier League nie ma już szans na dogonienie Fulham a przewaga nad Sunderlandem wynosi dwa punkty, jednakże wątpiwe by ci pokonali Manchester United. Także gospodarze nie grają o nic, oprócz pożegnania w dobrym stylu Roya Hodgsona który na dniach zacznie na poważnie z reprezentacją Anglii. Statystyki dom-wyjazd to 6-3-9, 19:19 vs 8-3-7, 32:30. Dzisiejsi gospodarze nie przegrali od czterech kolejek, po zwycięstwach 1:0 z QPR i 0:1 z Liverpoolem przyszła kolej na remisy 0:0 z Aston Villą i 2:2 z Boltonem. Można by tu wiele pisać, ale faktem jest że zarówno potencjał jak i motywacja przemawiają za Arsenalem w którego szeregach zobaczymy dziś być może Theo Walcotta, West Bromwich z kolei zagra bez swojego kapitana Chrisa Brunta. Zagrożony jest również występ Petera Odemwingie i Jerome&#39;a Thomasa. Nie wyobrażam sobie, by Arsenal mógł tego meczu nie wygrać.

death89 84

death89

Użytkownik
Tak na szybko, bo zaraz Premier League rozpocznie 90-minutowe pożegnanie ze swoimi kibicami. Chodzi mi o mecz pomiędzy Everton - Newcastle. Wszyscy chyba dają &quot;dwójkę&quot;, ale mi się wydaje, że nie mają zbyt dużych jaj, aby grać w Champions League. A Everton od dłuższego czasu, grając o nic osiągał dobre rezultaty, chociażby z United przy Old Trafford - remis 4:4, czy rozbicie Fulham 4:0. Na Goodison Park potrafił zatrzymać takie ekipy jak: Tottenham, Chelsea czy City. Czemu mają dziś wygrać? Żeby utrzymać wyższą pozycję w PL od rywala zza miedzy - Liverpoolu. Obie drużyny dzieli 1pkt, zapewne The Toffees będą chcieli utrzymać obecny stan rzeczy.
Everton - Newcastle 1 @2.10 (Betsson) ✅
Poza tym warto postawić, że QPR strzeli gola. To nie jest ślepa wiara fana United w zdobycie 20 tytułu.. Sądze, że powalczą(widmo spadku), a strzelać bramki potrafią (co prawda większość na swoim stadionie..). Do tego kurs spoko, bo 2.00 w Betsson. ✅
Życzę przyjemności w dzisiejszym, smutnym, bo ostatnim w sezonie 2011/2012 dniu meczów Premier League..
Ponad 90min emocji, niestety smutny dzień...

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Van Persie strzeli 2 lub więcej @ 3,75 ! Ostatnia szansa, by pobić rekord Henry&#39;ego i Shearera.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Załamała mnie ta bramka City, Kenny nie wiem jak on to zrobił, przecież ten strzał nie był mocny, teraz naprawdę trzeba liczyć na cud, QPR musi się otworzyć bo to,że wygrywa Bolton równa się ich spadkowi.
Typersko widzę,że dziś słabo jedynie jeszcze może jedna kartka dla United, bo Spurs prowadzi i wątpię aby 2 wyłapali... a o QPR i ich 4 rożnych można zapomnieć... City też tylko klepie piłkę i nawet im nie pali się do gry do przodu... QPR musi zawalczyć o pozostanie.

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Niesamowity mecz na Eithed Stadium, Aguero będzie noszony na rękach przez tydzien w niebieskiej częsci Manchesteru coś niesamowitego bramki w doliczonym czasie gry co za mecz co za widowisko i dramaturgia.Szczeże to mnie cieszy że w koncu ktoś przełamał tą dominacje Manchesteru United ponieważ w lidze powiewało nudą ,niby wszystkie kluby grały ale zawsze na koniec górą byli United.

grubybob 7

grubybob

Użytkownik
Za to kocha się Premier League! Jeszcze w 90&#39; wszystko wskazywało na United a 5 minut później cieszyła się niebieska część Manchesteru, niesamowite... Bez wątpienia najlepsza liga świata.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Pisałem w HP napiszę i tutaj.
Gratulacje dla City za cały sezon. Zdecydowanie lepszą drużyną nie byli , bo obie ekipy mają po 89pkt ale oni grali najładniejszą piłkę przez cały sezon. Nie da się praktycznie utrzymać tak wysokiej formy przez 10 miesięcy , przez co przyszedł mały kryzys ale szybko z niego wyszli , wykorzystali rozluźnienie (?) United przy prowadzeniu 8 pkt i mistrzostwo zdobyli. Brawo za dzisiejszy mecz i wiarę do ostatnich minut , pewnie nie jeden kibic wrócił na stadion. Premier League po raz kolejny udowodniła , że jest bezprzecznie najlepszą ligą na świecie , to co się działo w tym sezonie może tylko i wyłącznie wieszczyć znakomity przyszły sezon :!: Wracamy w sierpniu.

Otrzymane punkty reputacji: +12
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
czyli o tarczę pykną City z Chelsea. Fajna odmiana, nie powiem. Liczę na jakieś transfery Fergusona (nie oczekuje FIFY i tak dalej, ale trzeba coś zrobić) i mocnego United na przyszły sezon LM i PL.
Graty Chelsea za FA, City za zdobycie ligi.
To byłby rzeczywiście najsłabszy mistrz od kilkunastu lat gdybyśmy go zdobyli.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Moim zdaniem nagły come back to przyczyna rozluźnienia QPR, którzy dostali informacje,że Bolton nie wygrał swojego meczu a co za tym idzie, mają utrzymanie bez względu na wynik. Nie mam żalu do QPR ale moim zdaniem przy 2-2 i rozpoczęciu zrobili najgłupszą z możliwych rzeczy, oddali piłkę od razu City i po tym gol na 3-2... Brawo dla City ale przyznam szczerze,że czuje się jakbym dostał młotem w łeb. Tak miało być i tyle... liczę na mała rewolucję w United i pożegnanie kilku zawodników, którzy i tak nawet jak skład jest przetrzebiony przez kontuzje to nie grają.
Podstawa dla mnie to pozyskanie pewnego Belga grającego we Francji ;)
Teraz 20 tytuł będzie smakował lepiej, brawa dla Toure, który mimo kontuzji zaliczył asystę... mega minus dla Bartona, który pewnie dostanie ładne zawieszenie.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Podstawa dla mnie to pozyskanie pewnego Belga grającego we Francji
Też bym dał za to wiele by ujrzeć Hazarda na Old Trafford, ale na to się nie zanosi. Przyjdzie pewnie Kagawa... Ferguson nawet wczoraj był w Berlinie i z trybun oglądał mecz Dortmund - Bayern. Więc niestety to Japończyk najprawdopodobniej zasili MU. A Hazard pójdzie do City .. ???? można to uznac jako kolejną porażke tego sezonu.
brawa dla Toure, który mimo kontuzji zaliczył asystę... mega minus dla Bartona, który pewnie dostanie ładne zawieszenie.
Jeżeli mówisz o sytuacji przy bramce na 3-2 dla City to to Balotelli leżąc podał do Kuna i ...
Takich emocji Premiership jeszcze nie znała. Ciarki dzisiaj przechodziły po plecach gdy się to oglądało! Było tak blisko, a zarazem daleko.
THIS IS PREMIERSHIP! Tu się gra do ostatniego gwizdka sędziego i tyle..
A pisanie czy ktoś bardziej zasłużył czy mniej, tego nie da się zweryfikować. Bo są to subiektywne stwierdzenia. Tabela mówi, że City okazało się lepsze mimo takiej samej zdobyczy puntkowej.
Sezon był kapitalny i oby następny pod tym względem nie był wcale gorszy! :cool:
W sierpniu wracamy! ;)
/ on miał na myśli na 1:0, co do Zabalety podawał. Kuba86 ;-)

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Też bym dał za to wiele by ujrzeć Hazarda na Old Trafford, ale na to się nie zanosi. Przyjdzie pewnie Kagawa... Ferguson nawet wczoraj był w Berlinie i z trybun oglądał mecz Dortmund - Bayern. Więc niestety to Japończyk najprawdopodobniej zasili MU. A Hazard pójdzie do City .. można to uznac jako kolejną porażke tego sezonu.
Jak Kagawa ma przyjść to Park OUT! Wystarczy nam na rynek azjatycki jeden gracz, Hazarda obawiam się,że skusi wizja większych pieniędzy i niestety gra w obecnych Mistrzach Anglii.

Jednak mam nadzieję,że Eden ma mózg i zobaczy,że to tylko przejściowe... jak City szybko wejdzie na szczyt, tak samo szybko trzeba ich zrzucić z grzędy.

Jeżeli mówisz o sytuacji przy bramce na 3-2 dla City to to Balotelli leżąc podał do Kuna i ...
Mówię o akcji na 1-0 i tym przypadkowym golu Zabalety, wtedy właśnie grał Yaya kulejąc ale jeszcze dał rade podać do niego a ten otworzył wynik.

Takich emocji Premiership jeszcze nie znała. Ciarki dzisiaj przechodziły po plecach gdy się to oglądało! Było tak blisko, a zarazem daleko.
QPR rozluźniła informacja o tym,ze Bolton nie wygrał... gdyby nie to, to nie wierzę, w to,żeby gracze QPR dali tak podejść pod swoją bramkę, pewnie komuś prędzej by nogi połamali ... QPR osiągnęło swoje mimo porażki i dla nich ten występ jest udany, dla nas niestety nie.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
jemu chodzi o bramkę na 1:0 gdzie Yaya grał z kontuzją , asystował i zszedł ;)
edit. bobo był szybszy ;)
Co do transferów: Hazarda nie będzie. Lille krzyczy za niego pewnie coś koło 30-40mln. Raczej nie na budżet United aczkolwiek jak tylu piłkarzy ma odejść to się szarpną na Edena. Znowu czytałem , że pojawił się temat Sneijdera. Co do Kagawy. Piłkarz przydatny , odejdzie Park to rynek zbytu w Azji dalej się będzie kręcił. Czy sobie poradzi na Wyspach ? Zobaczymy. Scholes z Giggsem ponoć zostają jeszcze rok a następców , szczególnie Paula zbytnio nie widać. Cleverley ? Pograł trochę ale obawiam się , że to może być szklany chłopak. Temat transferowy jak co roku będzie ciekawy , więcej pewnie konkretów po Euro pewnie. Podolski w Premier League ? Już się nie mogę doczekać :razz:

crystalis 56

crystalis

Użytkownik
Postawcie się w sytuacji Hazarda, ma do wyboru:
-Klub który da mu więcej pieniędzy, walkę o najwyższe trofea oraz pewne miejsce w składzie w przypadku dobrej formy i gry
-Klub w którym zarabiać będzie mniejsze pieniądze, który bez wzmocnień będzie w najbliższym okresie przegrywać rywalizacje z City, oraz w którym jego miejsce w wyjściowej jedenastce będzie zagrożone mimo dobrej formy (Valencia ---&gt; Park w ostatnim meczu z City).
Hazard zapewne przejdzie do Chelsea, chociaż City też powalczy.
Ja chciałbym w MU Joao Moutinho z FC Porto.
Świetny sezon, a dzisiejsze emocje... nie do opisania.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
crysta, źle na to patrzysz, uwierz mi. Jeśli Hazard spotka się z Fergusonem to już jest pewne ze go mamy. Okej City wygrało w tym roku ligę i zdominowało United, ale ten sezon przypomina mi 2009/2010. Po prostu nie był nasz a rywal był za silny. Wrócimy za rok i do najważniejszej fazy LM i po mistrzowski tytuł.
Kagawa bądź Hazard, tymi panami interesuję się Ferguson. Obaj na innych pozycjach więc fajnie by mieć ich dwóch.
W następnym sezonie wraca Vidic i to będzie punkt zwrotny. Wróci prawdzie United

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
W następnym sezonie wraca Vidic i to będzie punkt zwrotny. Wróci prawdzie United
Nie chcę robić zbytnio na forum strony kibiców MU ale jeszcze coś napiszę. Problem w tym sezonie nie leżał w obrońcach. Evans z Rio dawali radę , Evra swój poziom trzymał a na prawej zmiennie Jones/Smaiilin/Rafael. De Gea miał trudny poczatek al ile on pkt zawinił ? Na ogół były to bramki nic nie znaczące. Problem moim zdaniem leży tam gdzie wszyscy o tym od dawna wiedzieli. Zobacz jak wyglądały wyniki po powrocie Scholsea. 10 meczów i 9 wygranych ( po drodze remis z Chelsea ? ). Niestety Scholes swoimi siłami musi mądrze dysponować , bo nie ma 25lat i stąd w tym sezonie wyniki byly lepsze niż gra. Na następcę Paula kreowany jest Cleverley ale o nim wyżej pisałem. Dobry plejmejker jest już potrzebny 2 czy 3 sezon z rzędu. Teraz po takim złym sezonie mam nadzieję , że owy grajek zostanie sprowadzony. Nie będę sobie wymyślał kogo chce , bo domyślam się , że Ferguson lepiej wie kogo potrzebuje ;) Aczkolwiek nie zaprzeczę , że miło by było Hazarda zobaczyć w czerwonej koszulce z diabełkiem.
edit// mnie jeszcze ciekawi inna kwestia. Jak wiadomo czas Fergusona w MU się powoli kończy :| zresztą sam Alex o tym mówi. Guardiola odszedł z Barcelony , zarzeka się , że ma rok przerwy a pracę podejmie za rok , nie od dziś wiadomo że panowie darzą się wielkim szacunkiem , nie od dziś wiadomo że Ferguson będzie miał wiele do powiedzenia w kwestii swojego następcy. Czyżby Pep wybierał się na Wyspy ?. Ale to tak po za tematem z lekka :razz:

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
hmm, powiem Ci, że Ferguson odejdzie jak zdobędzie LM i tytuł krajowy. Nie przejdzie na emeryturę po sezonie z niczym i póki nie zostawi drużyny na lata. Zresztą sam tak mówił a jeśli on się na coś uprze to nie ma odwrotu.
Mourinho czy Guardiola? Mi żaden nie wadzi. Pierwszy do angielskiego otoczenia pasuje idealnie, natomiast drugi mógłby zrobić naprawdę rewolucję w PL. Teatr Marzeń i United grające w stylu Barcy? Kuszące ???? choć z drugiej strony zaraz zaczęło by się wiadomo co :p
no nic, zobaczymy

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Co do Hazarda - może i City było lepsze w tym sezonie ale czy utrzyma to, Hazard chce to niech idzie do City i niech się męczy, w United będzie wiódł prym a tam będzie raz noszony na rękach a potem opluwany, taka specyfika kibiców City - piękny obrazek był dziś jak koleś uderza szalikiem, by potem podnosić go z dumą.
Co do Pepa - oby tylko nie on, jakby on miał do nas trafić to wolę zdecydowanie Ole... po SAFie widzę tylko jednego takiego Pana, pewnego Portugalczyka, który jak dostanie wolną rękę to zrobi z United hegemonów na kolejne lata.
Jestem na świeżo po skrótach i powiem tyle, karny dla Stoke naciągany i nagła bierność QPR w końcówce śmierdzi mi wałkiem. Moim zdaniem w takich meczach powinno być jedno - zakaz przepływu informacji. Dam sobie głowę uciąć,że gdyby QPR nie wiedzialo,że Bolton swój mecz zremisował i oni muszą dowieźć remis to nie daliby sobie wbić na 3-2, prędziej by kolejny gracz zszedł z czerowoną kartka.
Pozostaje niesmak, gorycz... nie jestem rozpieszczony przez trofea United ale przed tym sezonem miałem 3 założenia:
1. Jak nie United to oby nie Barcelona wygra LM
2. Obronić mistrzostwo a jak nie da rady to aby wygrał obojętnie kto aby nie City - boli mnie,że w ciągu dwóch sezonów znacznie naprawili swoją historię, w tamtym sezonie zrzucili baner z zegarem odliczającym lata bez trofeum, w tym wygrali Mistrzostwo
3. Marzyło się w końcu wygranie przez United - FA CUP
Co do sytuacji w United moim zdaniem klub musi opuścić, de Laet, Kuszczak, Anderson, Owen, Berbatow, Park i przydałaby się już emerytura dla świetnych weteranów, którzy niestety blokują młodych i transfery.
W tamtym okienko chciałem aby trafił do MU - Young, w tym chcę dwóch - Kagawa (lepszy od Parka a poza tym trzeba mieć kogoś na rynek azjatycki) i Hazard. Gdyby ode mnie to zależało to nie pozbywałbym się Berbatowa, jednak widać,że SAF go nie wiem czemu ale nie toleruje, więc lepiej dla niego będzie jak odejdzie, ale jak on ma odejść to wtedy musowo Owen i Kiko. W ich miejsce widziałbym Falcao, Atl. Madryt nie zapewni mu gry w LM a Kolumbijczyk powiedział,że jak tego nie będzie miał zagwarantowane to chce odejść.
Tak siedze i myślę, co ja mam robić do sierpnia :p

foxict-hepat 19

foxict-hepat

Użytkownik
Nie wiem czy zauważyliście Panowie że w tym sezonie było u nas strasznie dużo kontuzji !!
Zawodnik doznaje kontuzji - wraca - doznaje kontuzji
Nie wiem czy ktoś pamięta ale jak Rafael Benitez był trenerem Interu Mediolan i został zwolniony , jedną z przyczyn było ciężkie i nie odpowiednie treningi , poprzez wielu zawodników doznawało kontuzji.
Druga sprawa transfery ,
a pamiętacie jak Ancelotti trenował Chelsea i po pierwszym przegranym sezonie powiedział ,, Czy MU kupował zawodników jak przegrał mistrzostwo ? Nie &quot;&quot;
Kagawa to będzie max i może jeden obrońca , no niestety.
Do sierpnia :spokodfhgfh:

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
w obrońcę wątpię ;)
Evans na poziomie Rio jak nie wyżej, kapitalnie w tym sezonie. Zdrowy Vidic to najlepszy obrońca świata. A tak to Evra, Rafael, Jones, Smalling, Fabio.
Kagawa, tu też Hazard i styka.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Fabio już dogadany że idzie do Benfici na wypożyczenie. Obrońca to podstawa - lewy który odciąży Evre. Ja widzę tu tylko jednego kandydata - Baines !

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom