Chelsea - Blackburn | 1:0 [DW] | 16,5 (1j)
Ostatni mecz na Stamford Bridge w tym sezonie, w głównych rolach pojawią się rezerwy Chelsea wzmocnione o kilku zawodników aspirujących lub będących w pierwszym składzie oraz Blackburn, czyli drużyna która za rok będzie grała na zapleczu
Premier League. Chelsea w tabeli jest szósta i już dzisiaj wiemy, że ani nie spadnie ani nie będzie wyżej, z kolei Blackburn jest 19 i do bezpiecznego na dziś QPR traci 6 punktów, tyle samo ma przewagi nad Wolves dlatego również przyjezdni nie mogą walczyć o pieniądze z
Premier League za końcową pozycję, gdyż ta jest już przesądzona. Statystyki dom-wyjzd to 11-3-4, 39:23 vs 2-6-10, 21:43 ale czy one mają tutaj jakieś znaczenie ? Jeśli chodzi o Blackburn, są realne jednakże w przypadku Chelsea są bez znaczenia. Podopieczni Di Matteo w tym składzie grali tylko jeden mecz, jak się okazało przegrali wysoko 4:1 z Liverpoolem. Co ciekawe, nie było tragicznie z utrzymaniem piłki bowiem 47% na Anfield to dobry wynik, gorzej było jednak z grą defensywną i konstruowaniem sytuacji. W bramce Chelsea stał Turnbull, który popełnił fatalny błąd przy czwartej bramce, wybijając piłkę do przeciwnika jednocześnie stojąc daleko od swojej bramki. Myślę, że takich błędów dziś już nie będzie, z drugiej strony jednak Blackbrun mimo ostatnio kiepskich wyników wcale nie wpuszcza tak dużo bramek. Przegrali ostatnio 0:1 z świetnie grającym Wigan, nazwać to można jednak sukcesem biorąc pod uwagę 16 strzałów na bramkę. Biorąc pod uwagę wczorajszy mecz w pucharze Niemiec, gdzie Borussia Dortmund pokonała Bayern 5:2, szanse Chelsea w moim odczuciu znacznie wzrosły. Dlatego jestem pewny, że Chelsea dzisiaj mimo ostatniego spotkania na Stamford Bridge zrezygnuje z usług czołowych piłkarzy, którzy występować będą w finale
LM. Na szczęście, jest dwóch piłkarzy którzy w dzisiejszym spotkaniu utrzymają trzon defensywy Chelsea, a wszystko przez kartki w rozgrywkach
LM. Nie często stawiam na dokładne wyniki, ale porównując kursy na AH dla gości oraz dokładne wyniki nie mam wątpliwości, czy dobrze wybrałem.