>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

36 Kolejka Premier League 28.04-30.04.2012 + mecze zaległe

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

36 kolejka to nie tylko Derby Manchesteru ;) To także szereg innych arcyważnych meczów kluczowych do rozstrzygnięć w końcowej fazie. Pewne jest jedno. Z ligi żegnamy już Wolverhampton które nie zdołało się utrzymać. Bardzo ciekawa walka toczy się o najniższe miejsce na podium gdzie zaangażowane jest aż 4 zespoły. Dużym zaskoczeniem jest , że do tej walki dołączyło się Newcastle i z takimi wynikami jakie osiągają ostatnio mogą mocno namieszać. Potencjalni spadkowicze w tej kolejce nie będą mieli łatwo bo grają z czołówką. Wisienką będą poniedziałkowe derby Manchesteru , ale do nich jest już osobny temat ;) Kursy wyglądają tak:

Unibet

Zachęcam do dyskusji ;)

lukasz84_84 86

lukasz84_84

Użytkownik
W ten weekend myślę o 2 typach:
Wigan - Newcastle
Typ: Obydwie drużyny strzelą gola / TAK
Kurs: 1,65
Bukmacher: Toto- Mix
Ciężki mecz czeka Newcastle, na pewno marzy im się Liga Mistrzów, będą więc walczyć w nadchodzącym meczu na całego ale zadanie nie będzie to łatwe, gdyż Wigan także walczy ale o utrzymanie.... Pokonali Liverpool, Manchester United, pokonali również Arsenal więc na pewno uwierzyli w siebie i ze Srokami będą chcieli za wszelką zdobyć też 3 punkty... Szykuje się więc fajny mecz ale wytypować zwycięzcy się nie podejmę gdyż tu może wydarzyć się wszystko...Jednakże widzę tu fajny typ na zdobycie bramek przez obydwie drużyny... W każdym z 6 ostatnich meczy obydwie drużyny strzelały gola, więc są bardzo duże szanse, że i tym razem tak się stanie...

Stoke - Arsenal
Typ: 2
Kurs: 1,85
Bukmacher: Toto-Mix

Co prawda atutem Stoke jest własne boisko, na którym prezentują się nieźle ale ja zaryzykuje i postawie na Arsenal...Do końca 3 kolejki i Stoke o nic już nie walczy, Arsenal musi jeszcze zdobywać punkty by zapewnić sobie 3 miejsce. Rywalizują o nie z Newcastle, którzy choć mają zdecydowanie trudniejszych rywali to Kanonierzy nie mogą zlekceważyć tego, że są tuż za ich plecami..Moim zdaniem potencjał piłkarzu Arsenalu jest o wiele większy i mam nadzieje, że udowodnią to w tym meczu...

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
VS

Stoke jest juz bezpieczne i tak naprawde sezon sie juz dla nich skonczyl - fakt.

Arsenal musi walczyc o pkty bo dalej nie jest pewny swojej pozycji koncowej w tabeli - fakt.

Stoke u siebie potrafilo odprawic takie ekipy z kwitkiem jak United, Chelsea, Liverpool, Tottenham czy Man City - niepodwazalny fakt.

Arsenal ostatnie 2 spotkania forma spadkowa - usneli na poczatku spotkania z Wigan a potem probowali odrobic straty co sie nie udalo; przeciwko Chelsea niemrawe spotkanie i remis dla obu stron sprawiedliwy. Takze forma spadkowa na wyciagniecie reki - fakt.

Reasumujac - jesli ekipa Arsenalu nie potrafi na wlasnym obiekcie w sytuacji musowej rozbic broniacego sie Wigan ( a jest to ekipa ktora nie nalezy do tuz defensywnych) to jak ciezkie zadanie moga miec przed Stoke, ktore u siebie w ciagu calego sezonu stracilo ledwo 16 goli ? A takie ekipy jak Spurs, United czy Man City wbily ledwo po 1 golu...

Pytanie tylko czy Stoke podejdzie do tego meczu ambicjonalnie ? Na koniec sezonu zostaja jeszcze Everton i Bolton na Britannia Stadium i tak sobie mysle, ze tam moze Pulis gdzies dac wolne swojej ekipie. Przeciwko Arsenalowi Garncarze beda chcieli sie pokazac z jak najlepszej strony a kurs na gosci kiepski w kontekscie tego, co potrafia grac gospodarze u siebie.

Stoke - Arsenal 1 dnb @ 3.25

VS

Obie ekipy nie graja o nic, co najwyzej o miejsce w tabeli ktore i tak nic wielkiego nie wniesie do ich osiagniec w tym sezonie. Everton juz od X-lat ma druga czesc sezonu o wiele lepsza niz 1sza i to sie potwierdzilo rowniez tym razem. Ale Toffiki wiecznie wygrywac u siebie tez nie beda bo... trzeba cos czasem upuscic ;) Od 31 stycznia domowe mecze to rewelacyjne wyniki z czolowka + 2-0 z WBA i 4-0 z Sunderlandem. Chyba pora na maly zawod na Goodison, stawialem ze nadejdzie juz z Czarnymi Kotami, niestety Oneill potraktowal ten mecz po macoszemu. Miejmy nadzieje, ze tym razem Moyes troche przekombinuje a goscie przyjada zadni rewanzu - no wlasnie - za mecz z 1 rundy gdzie przegrali na Craven Cottage 1-3, a tam przegrywaja naprawde rzadko.

Everton - Fulham 2 dnb @ 3.25

VS

Po ostatnim spotkaniu z Boltonem sytuacja The Villans delikatnie sie skomplikowala. Mowie delikatnie, bo nie sadze, zeby drugi sezon z rzedu ekipa z tak duzego miasta jak Birmingham poleciala do Championship. To fakt, przez caly sezon McLeish zmienil AV totalnie nie do poznania - zespol z ofensywnego stylu stracil wszystko na rzecz bezplciowego sposobu gry. Oprocz tego wyprzedaz takich skrzydel jak Downing czy Young odbilo sie na grze The Villans w sposob bardzo znaczacy. West Brom swoje w tym sezonie juz ugralo, ostatnio na wlasnym obiekcie 2 komplety punktow takze miny wszystkich kibicow sa napewno uradowane ;) Kazdy z pewnoscia zrozumie slabosc dnia i to, ze akurat bliski sasiad zgarnie chocby punkcik. Aston V ma jeszcze wg mnie 1 mecz w rezerwie - na zakonczenie sezonu - z Norwich, gdzie zapewne jakies punkty wpadna do puli. Kurs na gospodarzy wysoki i moze i oplacalny, ale goscie powinni dostac lekka &quot;dawke tlenu&quot; ktorej potrzebuja w tej chwili ;)

West Brom - Aston V 2 dnb @ 2.60

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Kylu ogarnij te herby bo rażą w oczy.......
Sunderland - BOlton
Już jutro na Stadium of Light dojdzie do wielkiej &#39;&#39;Wojny&#39;&#39; Sunderland pewny utrzymania w Premier League walczy z Boltonem który nadal walczy o utrzymanie na salonach angielskich. Kłusaki mają kolejny mecz z serii o wszystko. Dodatkowo grają ciężko do przewidzenia jednak ostatni remis ze Swansea i wygrana z Aston Villą robi wrażenie. W Sunderlandzie nie wystąpi Richardson, Larsson, Brown i Bramble. Dodatkowo za kartki pauzuje Gardner. Tutaj właśnie widze ogromną szanse Kłusaków. Jeśli pierwsi strzelą bramkę wygrają kurs i ich szansa na pozostanie w PL skłania mnie do zagrania na ich zwycięstwo.
Win Bolton @@ 4.00

K 10

kamil11a

Użytkownik
Co do typów użytkownika Kylu88 to ja postawiłem odwrotnie wszystkie 3 mecze.
Raczej nie wierze w taki zbieg okolicznośći żeby typy wyżej weszły jak w masło. Każdy ma swoje przemyślenia , decyzje. Zobaczymy co napiszą inni , ale należy się nad tymi meczami dobrze zastanowić. Należy też spojrzeć kto jest gospodarzem i kto w jakiej formie ostatnio. Przekonamy się jutro o 16.

Stoke - Arsenal typ 2
Dlaczego? Krótko : Stoke nic nie ma do ugrania w tym sezonie , ostatnio słabe wyniki Arsenal walczy o 3 trzecie miejsce ostatnio potknięcie i teraz się muszą zrehabilitować.

dutchman-robin 2,6K

dutchman-robin

Użytkownik
Stoke - Arsenal

Na wstępie trzeba od razu zaznaczyć,że obiekt w Stoke-On-Trent zawsze jest niezwykle trudny do zdobycia przez Kanonierów.Ale nie ma przebacz,trzeba grać !.Drużyna z Londynu w 2 najbliższych spotkaniach czyli jutrzejszym i z Norwich za tydzień musi zdobyć 6 punktów,aby praktycznie zapewnić 3 miejsce w ligowej tabeli i awansować bezpośrednio do fazy grupowej LM nie zamartwiając się oto czy Chelsea wygra finał wspomnianej wcześniej LM.Drużyna gospodarzy w teorii nie gra o nic,utrzymanie mają spokojne,miejsce w środku tabeli też,więc nie wiadomo jak to będzie wyglądało u nich w kwestii mentalnej.Czy będą gryźć trawę jak mają to w zwyczaju czy może jednak zagrają troszkę spokojniej ? A Arsenal wiadomo,jak już wspomniałem,musi wygrywać co się da i tyle..

Problem może być z brakiem Mikela Artety,Podam taką ciekawostkę.Arsenal nie wygrał żadnego spotkania w tym sezonie pod nieobecność Hiszpana..To oczywiście też wiele mówi jaki to jest ważny zawodnik dla ekipy Wengera,ale nie można zapominać,że to jest gra drużynowa i da się każdego piłkarza zastąpić w odpowiedni sposób.Nie zapominajmy,że jest też genialny Robin Van Persie który niestety ostatnio ma lekki spadek formy,bo ile można grac każdy mecz od deski do deski,jednak liczę,że się jutro odblokuje i to miedzy innymi od jego dyspozycji będzie możliwa wygrana Arsenalu na tym trudnym terenie.Martwi mnie jeszcze jedna sprawa,konkretnie to znakomita gra w obronie gospodarzy którzy na Britania Stadium stracili tylko 16 bramek ! Co jest wynikiem lepszym od takich ekip jak Tott,Man Utd czy Chelsea.Jednak znowu trzeba zadać pytanie,czy gospodarzom będzie aż tak zależeć na wygranej ? Owszem,są sportowcami i profesjonalistami,ale wiadome jest,że jak się gra o pietruszkę to ciężko o motywację na 200 % ;).Wszystkiego dowiemy się przed godziną 18:00..
Co do składu Arsenalu.To nie zagra Walcott który do końca sezonu ma out oraz Wilshere,Mertesacker,ale to od dawna wiadome oraz wcześniej wspomniany Arteta.Nie wiadomo jak będzie z Diaby&#39;m..Wyleczył się z kontuzji mięsniowych tak teraz był przeziębiony i jutrzejsze spotkanie najprawdopodobniej zacznie na ławce.
Arsenal 1.83 ⛔
under 2.5 1.85 ✅
Buk : Bet365
Owszem,ostatnie 5 spotkań kończyło się 4krotnie wynikami 3-1.2 razy dla Stoke i również 2 dla Arsenalu.Ale widzi mi się tym razem under i skromne 0-1.Linia obrony w Arsenalu najmocniejsza,więc większych wpadek nie przewiduję.

Sunderland - Bolton
Nie rozpisze się za dużo na temat tego meczu.Ale wystarczą 2 fakty,żeby zagrać na Bolton.Pierwszy taki,że Sunderland też już gra o pietruszkę a goście dramatycznie potrzebują punktów,najlepiej z wygranych a nie remisów.Drugi fakt podobny do pierwszego w przypadku Sunderlandu.W ostatnim czasie mają większy dołek,nie wygrali od 5 spotkań a w 4 z nich nie strzelili nawet bramki,widocznie już chcą doholować do końca sezonu.Jutro oczywiście może być też tak jak w przypadku Stoke,że owszem grają przed własną publicznością,są profesjonalistami i może będą chcieli troszkę więcej pieniędzy za jedno miejsce wyżej w tabeli..Ale to nie jest za duży argument &quot;Czarnych Kotów&quot; na walczących o życie graczy Boltonu którzy ostatnio mieli kapitalny powrót na Villa Park.
Bolton 3.50 (jeszcze kilka godzin temu było 4.0..Szkoda,ze zdążyłem takiego kursika złapać :p) ⛔
Buk : Bet365
Bolton gorszy nie był ????

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Premier League
Spotkanie: Stoke - Arsenal
Typ: Arsenal
Kurs: 1,94
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Arsenal nie może sobie pozwolić na stratę punktów z takim rywalem jak Stoke, bo Newcastle tylko czeka by zająć miejsce promujące bezpośrednim awansem do Ligi Mistrzów. W związku z dostaniem się Chelsea do finału Ligi Mistrzów, Kanonierzy muszą wygrać wszystkie spotkania do końca sezonu, ale czy poradzą sobie z dobrze spisującymi się na własnym boisku Drwalami? W mojej opinii tak ponieważ goście są bardzo zmotywowani po remisie z The Blues i za wszelką cenę będą dążyć do zdobycia trzech punktów. Żadne jedno oczko nie zadowoli Wengera. Gdyby wygrał z Wigan, czy chociażby z rezerwowym składem Chelsea jego drużyna byłaby w komfortowej sytuacji, a teraz musi zrobić wszystko, by nie zdarzyła się strata punktów, która może spowodować stratę trzeciego miejsca. Pomimo tych ostatnich dwóch remisów, forma Kanonierów nadal jest dobra. Van Persie trochę spuścił z tonu, jednak mam nadzieję, że weźmie się w garść i zacznie zdobywać kolejne bramki, ponieważ Rooney odrobił straty i ma koncie już 26 goli czyli jednego mniej od Holendra. Robin ma za sobą chyba najlepszy sezon w karierze i z pewnością chciałby go zakończyć z tytułem króla strzelców PL. Jednak bez dobrej gry nie będzie w stanie tego zrobić. Tak jak napisałem wcześniej - Arsenal nie może dopuścić do żadnej niespodzianki, bo strata trzech oczek wiąże się z równoznacznym opuszczeniem trzeciej lokaty, bo Newcastle jest w świetnej dyspozycji i raczej wygrają z Wigan. Dodatkowo dochodzi spotkanie Srok z Chelsea i City, tak więc terminarz napięty. Kanonierzy muszą to wykorzystać, takich szans po prostu nie można marnować. Stoke już o nic nie walczy, jednakże dadzą z siebie wszystko, bo w końcu grają u siebie. Ja stawiam na zespół Wengera, który ma wielki umiejętności, lecz niestety nie przekładają się one na trofea. Jest jeszcze przyszły sezon, ale należy zagrać w Lidze Mistrzów, aby utrzymać w klubie takich graczy jak van Persie czy Song.
Moje pozostałe typy:
Stoke powyżej 34 % posiadania piłki @ 2,05 Expekt
Stoke -1 popełnionych fauli @ 1,70 Expekt

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Co do typów użytkownika Kylu88 to ja postawiłem odwrotnie wszystkie 3 mecze.
Raczej nie wierze w taki zbieg okolicznośći żeby typy wyżej weszły jak w masło. Każdy ma swoje przemyślenia , decyzje. Zobaczymy co napiszą inni , ale należy się nad tymi meczami dobrze zastanowić. Należy też spojrzeć kto jest gospodarzem i kto w jakiej formie ostatnio. Przekonamy się jutro o 16.

Stoke - Arsenal typ 2
Dlaczego? Krótko : Stoke nic nie ma do ugrania w tym sezonie , ostatnio słabe wyniki Arsenal walczy o 3 trzecie miejsce ostatnio potknięcie i teraz się muszą zrehabilitować.
Za to faworyci pod koniec sezonu napewno musza wejsc jak w maslo... Zal ????

Ze swojej strony dodaje jeszcze kolejne typy, z &quot;rozbudowana&quot; analiza jak kolega powyzej :

Swansea - Wolves 2 dnb @ 4.80
Norwich - Liverpool 1 dnb @ 2.75

Powod jest banalny - koncowca sezonu i ekipy moga juz myslec bardziej o wakacjach niz graniu. Tym bardziej The Reds ktorzy pokazuja ostatnio, ze sa zdolni przegrac kazdy mecz z kazdym bo im az tak nie zalezy. Zreszta, maja przed soba jeszcze 2 pojedynki z Chelsea i tam zapewne beda sie chcieli pokazac i przetrzymac sily na te mecze.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

Stoke - Arsenal
Typ : oba strzelą? TAK @ 1,80 bet365 ✅1:1​
Stoke ma taki styl, który nie leży Arsenalowi. Jest wręcz zaprzeczeniem filozofii gry Kanonierów. Górna piłka, gra na wślizgu, w dodatku ostro i tym są w stanie przeciwstawiać się ekipie Wengera, która gra technicznie i po ziemi. W dodatku na Brittania Stadium w to im graj.
Stoke u siebie z czołówką:
MU 1:1
City 1:1
Newcastle 1:3
Tottenham 2:1
Chelsea 0:0
Na wyjazdach nie mieli nic do powiedzenia z tymi rywalami. Vermaelen i Kościelny nie mają aż tylu cm co Crouch, a stale fragmenty, auty, rożne czy inne dośrodkowania z bocznych sektorów to będzie zagrożenie dla bramki Szczęsnego. W końcu są na bokach Etherington czy Pennant.
Arsenal na wyjeździe bilans bramek 31:29 więc niemal na każego gola rywale odpowiedzieli, ale też co prawda na ten bilans składa sie 2:8 na Old Trafford. To mimo wszystko w tym meczu będzie ciekawie.
Zabraknie Walcotta i Artety. Ale są przecież Gervinho czy Oxlade Chamberlain albo Benayoun mogący zagrac na boku także. Mam tylko nadzieję, że Ramsey od początku to będzei błąd tego który pisał ten prognozowany skład i Wenger pośle Gervinho od początku...
Stoke (Probable, 4-1-4-1): Begovic; Shotton, Shawcross, Huth, Wilson; Whelan; Pennant, Walters, Palacios, Etherington; Crouch.
Arsenal (probable, 4-1-4-1): Szczesny; Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs; Song; Diaby, Ramsey, Rosicky, Benayoun; Van Persie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
luken7 121

luken7

Użytkownik
Jak czytam naciągane typy oto tego Pana &quot; Kylu88 &quot; wielki znawca haha to naprawde chce mi sie śmiać . Po prostu kolego szukasz dziury w całym . Piszesz ze The Reds nie zależy ? Człowieku Ty chyba ich spotkań nie oglądasz . Fakt ostatnio punktów nie ciułają ale okazji na zdobycia bramek mają w każdym meczu od licha . Z WBA polegli 0:1 a mogli spokojnie z 4;1 to wygrać . I nie pisz takich głupot ze im nie zależy ...
W Norwich gra sie nie przyjemnie ale znów to jakaś twierdza nie jest ...
Po drugie mecz rozgrywany w Walijskim - Swansea których rywalem bedzie grający piach i tak naprawde to juz o nic bo i tak zaliczyli spadek do 2 ligi - zespół Wilków . Dla Walijskiego zespołu gra na własnym stadionie to jest jak święto ???? ! Mają pewne utrzymanie lecz na pewno nie odpuszcza meczu przed własna publiką !
Wiec kolego nie szukaj na siłe niespodzianek . Zdarza sie ze raz na 10 spotkan ci sie uda ale jesli chcesz co tydzien kombinowac i szukac czegos na siłe to załóz własny blog ...

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 3

true

Użytkownik
vs

Wigan - Newcastle

Sporo dziś ciekawych spotkań w Premier League, osobiście uważam że warto byłoby rozważyć i to. Co do typowania 1x2 to niespecjalnie można być czegokolwiek pewnym. Co do Newcastle - walka o trzecią lokatę wciąż trwa, ale przed ekipą spore wyzwania w przyszłych kolejkach, gdyż przyjdzie im się zmierzyć na wyjeździe z Chelsea, Evertonem, a do tego podejmują i City. Także jeżeli mają rwać jakieś punkty, to najlepiej Wigan&#39;owi. Jeżeli trzecia, premiowana udziałem w LM, lokata okaże się nieosiągalna, to pozostaje utrzymać się na obecnej, bo Kogutom brakuje również niewiele by podskoczyć o oczko wyżej. Cóż, o dobrej formie Newcastle nie ma co wspominać - 6 zwycięstw pod rząd, o motywacji już nie wspomnę. No i tu pojawia się problem - Wigan walczący o utrzymanie. Doskonale wiemy jakie pokłady siły potrafią wykrzesać z siebie zespoły na krawędzi, więc i w przypadku gospodarzy punkty są na wagę złota. Osobiście byłbym przychylny gościom i wynikowi w okolicach Wigan 1:2 Newcastle.
Moje propozycje:
▶ BTS @ 1,65 ⛔
▶ Over 2,5 @ 1,87 ✅
▶ Newcastle DNB @ 1,77 ⛔
Bukmacher: Expekt​

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Jak czytam naciągane typy oto tego Pana &quot; Kylu88 &quot; wielki znawca haha to naprawde chce mi sie śmiać . Po prostu kolego szukasz dziury w całym . Piszesz ze The Reds nie zależy ? Człowieku Ty chyba ich spotkań nie oglądasz . Fakt ostatnio punktów nie ciułają ale okazji na zdobycia bramek mają w każdym meczu od licha . Z WBA polegli 0:1 a mogli spokojnie z 4;1 to wygrać . I nie pisz takich głupot ze im nie zależy ...
Mi też się chcę śmiać. ???? Ostatni mecz Liverpoolu to chyba oglądał jak grał jeszcze Dudek...
Więc tak, Liverpool w każdym meczu gra na 100%, bo nie jest to klub taki jak choćby City gdzie gra się tylko dla kasy i jak się nie chcę grać to się truchta po boisku. The Reds praktycznie w każdym meczu w którym stracili punkty, mieli ponad 20 strzałów i ponad 10 rożnych, większe posiadania piłki, tylko że brakuję szczęścia, a Ty piszesz że im się nie chcę...

Otrzymane punkty reputacji: +1
mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Powod jest banalny - koncowca sezonu i ekipy moga juz myslec bardziej o wakacjach niz graniu. Tym bardziej The Reds ktorzy pokazuja ostatnio, ze sa zdolni przegrac kazdy mecz z kazdym bo im az tak nie zalezy.
To jawne kpiny są to co piszesz. Nie oglądałeś pewnie zanego z ostatnich meczy The Reds. Im akurat bardzo zależy. I było to widać w meczach z Aston Villą, Blackburn i West Brom. To że przegrali ostatni mecz i zremisowali z Aston Villą nie jest oznaką braku zaangażowania tylko słabej formy strzeleckiej, poniewaz akcji stwarzają multum. Moim zdanie grać dzisiaj można na Liverpool. Wraca Gerrard, którego brakło tydzień temu. O ich zaangażowanie jestem pewien, gdyż walczą o zmazanie hańby jaką jest ten sezon. Jak tylko choć odrobinę poprawią skutecznośc i wykorzystają sytuacje , które stworzą, a na pewno stworzą, to o ich zwycięstwo jestem spokojny. Wrócił Agger i w obronie powinno byc dobrze. Drugi raz takiego błędu jak tydzień temu Johnson ta defensywa nie popełni. NOrwich tak zmotywowane jak The Reds nie będzie.

Liverpool 1.80 Bet365 ✅✅✅

Stoke będzie grało zmotywowane. To nie są gwiazdeczki, które mogą sobie odpuścić i myśleć gdzie by tu na wakacje pojechać. Oni uwielbiają mecze z czołówką i grają w nich świetnie. Nie rozumiem takich wpisów

Problem może być z brakiem Mikela Artety,Podam taką ciekawostkę.Arsenal nie wygrał żadnego spotkania w tym sezonie pod nieobecność Hiszpana..To oczywiście też wiele mówi jaki to jest ważny zawodnik dla ekipy Wengera,ale nie można zapominać,że to jest gra drużynowa i da się każdego piłkarza zastąpić w odpowiedni sposób.Nie zapominajmy,że jest też genialny Robin Van Persie który niestety ostatnio ma lekki spadek formy,bo ile można grac każdy mecz od deski do deski,jednak liczę,że się jutro odblokuje i to miedzy innymi od jego dyspozycji będzie możliwa wygrana Arsenalu na tym trudnym terenie.Martwi mnie jeszcze jedna sprawa,konkretnie to znakomita gra w obronie gospodarzy którzy na Britania Stadium stracili tylko 16 bramek ! Co jest wynikiem lepszym od takich ekip jak Tott,Man Utd czy Chelsea.Jednak znowu trzeba zadać pytanie,czy gospodarzom będzie aż tak zależeć na wygranej ? Owszem,są sportowcami i profesjonalistami,ale wiadome jest,że jak się gra o pietruszkę to ciężko o motywację na 200 % .Wszystkiego dowiemy się przed godziną 18:00..
Co do składu Arsenalu.To nie zagra Walcott który do końca sezonu ma out oraz Wilshere,Mertesacker,ale to od dawna wiadome oraz wcześniej wspomniany Arteta.Nie wiadomo jak będzie z Diaby&#39;m..Wyleczył się z kontuzji mięsniowych tak teraz był przeziębiony i jutrzejsze spotkanie najprawdopodobniej zacznie na ławce.
Napisałes same arumenty przemawiające za Stoke, a Ty grasz na Arsenal. Takie typowe zagranie kursu, którego chcesz, żeby wszedł, a potem dopiero wymyslasz argumenty przemawiające za tym typem. A Arsenalu nie ma co grać. NIe ma Walcotta i Artety a to duże osłabienia. Słaby ostatnio Van Persie tego nie pociągnie, tak samo jak młody Chamberlain dla którego sezon i tak juz za długi. Jedyną osoba, która w ostatnim czasie gra dobrze to Rosicky, ale on sam meczu nie wygra zwłaszcza w Stoke. Ciężko ostatnio się ogladało Arsenal, którego gra się nie kleiła, zwłaszcza w meczu z Wigan. Stoke jak najbardziej do pogrania.

Stoke 1X 2.00 Bwin ✅✅✅

Chelsea - QPR
Typ: Chelsea (-1.5) ✅✅✅
Kurs: 2.30
Bukmacher: Pinnacle​

Po emocjach związanych z awansem do finału LM piłkarze Chelsea wracają do szarej, ligowej rzeczywistości. Zastanawiałem się długo czy mobilizacja gospodarzy będzie stała na najwyższym poziomie. Wiadomo, ze po takich meczach ciężko szybko o nim zapomnieć i w następnym ze słabszym zespołem wydaje się się wygrana to tylko formalność i sie przechodzi obok meczu. Myslę jednak, że Chelsea tak do tego nie podejdzie. A to dlatego iz ujrzymy w tym meczu kilku zmienników, którzy będą gryźć trawę, aby być może zagrać w przynajmniej jednym finale, które Chelsea ma przed sobą (oprócz LM równiez Fa Cup) oraz pokazać, że zasługują na grę w drużynie finalisty LM. Londyńczycy mają jasne plany na przyszłośc. Wygrać przynajmniej jeden puchar i awansować do LM. Traca teraz 4 pkt do Newcastle, które ma rozegrany jeden mecz więcej więc ta różnica może zmaleć do jednego punktu. Licze jutro zdecydowanie na Ramiresa, który jest w świetnej formie co pokazał w meczach z Barca, gdzie w moim odczuciu był najlepszym zawodnikiem dwumeczu. Świetny w kontrach, dużo myśli na boisku, potrafi zrobić coś niekonwencjonalnego. Do tego powinien zagrać Torres i na niego równiez liczę. Walczy dla drużyny cały czas jak gra, wypracowuje dużo okazji i nawet ostatnio znowu strzelac zaczął. O defensywsię się nie martwię mimo absencji Ivanovicia i Cahilla. Będzie Terry, Luiz na słabiutkie na wyjazdach QPR powinno starczyc. Do tego świetnie gra ostatnio Cech więc bardzo ciężko będzie strzelić gola gościom. QPR na wyjeździe w ostatnich 12 meczach ugrali tylko 2 pkt. Wygrywają u siebie z Tottenhamem, Liverpoolem, Arsenalem by potem przegrać na wyjeździe z kim się tylko da. Grę ostatnio ciągnie Taarabt i bardzo dużo od niego zależy. A to niedobrze gdyz wystaczy go przypilnować i drużyna traci bardzo dużo na jakości. Nie wiadomo co z Bartonem gdyż narzekał na jakiś uraz po ostatnim meczu. Zawodzi Zamora po przybyciu zimą. Jest Cisse, ale jest bardzo nieprzewidywalny i może znowu dostać jakąs głupią czerwień osłabiając drużyne. A nawet jak nie to wątpię, aby był w jakiejś szczególnej formie po 2 dłuższych absencjach w ostatnich miesiącach spowodowanymi karami za kartki. Ostatnio wygrali z Tottenhamem, ale to już nie ten zespół co walczył przez dłuzszy czas o majstra. W pierwszym meczu między tymi drużynami wygrało QPR, ale to był jakiś żart i sędzia strasznie krzywdził w tamtym meczu Chelsea. Dodam jeszcze ciekawostkę, że The Blues jeszcze nie wygrali żadnych derbów w tym sezonie w lidze i to jest ostatnia szansa, aby to zmienić. Ważnym jest tez atmosfera w drużynie gospodarzy. Teraz są kolektywem, nie ma obrażania się jak za kadencji AVB. Grają na całego, są w gazie i wierzą we własne umijętności. Jestem w stanie im zaufać postawic na nich, że gładko wygrają z QPR.

Otrzymane punkty reputacji: +15
luken7 121

luken7

Użytkownik
I co tam &quot; Kylu88 &quot; ? Jaki wynik THE REDS ? No właśnie ... Pewnie jestes giga zaskoczony bo &quot; Live &quot; wygrało 3:0 ! Mecz nie był jakis zajedobry a wygrywają 3:0 . Wiedziałem że &quot; quad Suarez &quot; i spółka w koncu odpalą i wykorzystają te sytuacje co trzeba . Kapitalny mecz Luisa ! Ogólnie cała druzyna wypadła gut ;) . Nie bede wiecej sie rozpisywał . Po prostu kto widział mecz ten oceni sam a kto nie to prosze tutaj jest obszerny skrót : http://www.meczyki.pl/skroty/15545/norwich_liverpool_03.html

Czy można prowadzic u siebie 3:0 z outsiderem ligi i zremisowac 4:4 ? Niestety tak ;D .
Swansea po gola w 1&#39; , 4&#39; i 15&#39; prowadziło 3:0 ! Kibice na pewno zastanawiali sie na ilu bramkach przewagi ich pupile dzis wygraja . W 28&#39; goscie strzelili bramke na 1:3 lecz 3 minuty później gospodarze chcac dobic rywali strzelili na 4:1 . Gdy wydawało sie ze juz jest po meczu chwile po tym bo w 33&#39; goscie strzelaja bramke na 2:4 . Do przerwy ten wynik sie utrzymał . Swansea odpusciło i Wilki to wykorzystały dość szybko strzelając bramke kontaktowa juz w 54&#39; a wyrównując w 69&#39; . Od tego momentu mecz był nudny i wynik nie uległ zmianie . Swansea - Wolves 4:4 !
Pjona &quot; dawid1892 &quot; . Zgadzam sie z Tobą tak jak ty ze mną . Brakuje im czesto szczescia ... gdyby nie to mysle ze wciąż walczylibyśmy o LM ! Ale trudno , cieszmy sie z tego co jest i czekajmy az druzyna całkowicie sie ułoży .

Otrzymane punkty reputacji: +3
kylu88 806

kylu88

Użytkownik

Po drugie mecz rozgrywany w Walijskim - Swansea których rywalem bedzie grający piach i tak naprawde to juz o nic bo i tak zaliczyli spadek do 2 ligi - zespół Wilków . Dla Walijskiego zespołu gra na własnym stadionie to jest jak święto ???? ! Mają pewne utrzymanie lecz na pewno nie odpuszcza meczu przed własna publiką !

Wiec kolego nie szukaj na siłe niespodzianek . Zdarza sie ze raz na 10 spotkan ci sie uda ale jesli chcesz co tydzien kombinowac i szukac czegos na siłe to załóz własny blog ...
I co tam kolego Luken ? Labedzie na maksa ZAWSZE u siebie... ;] Drukarze ale u siebie nigdy nie odpuszcza. bla bla bla

Co do Poolu wygrali, i oddaje to co cesarzowe, ze wygrali. Ale jakbym mial grac jeszcze raz i tak bym gral na Norwich. Dla mnie value bylo ogromne bo Pool gra slabo i jak Dalglish tam zostanie na kolejny rok, to ten klub bedzie mial takie wlasnie miejsce jakie ma ;)

luken7 121

luken7

Użytkownik
Nie pisałem ze Swansea gra zawsze na maxa wiec nie wyolbrzymiaj . Prowadzili 3:0 po 15 minutach pozniej 4:1 i sie rozluźnili . Otwart mecz był i miły dla oka . Masz zwrot jakims szczesciem i sie ciesz ???? .
Fakt faktem to z tego co widze juz nie tylko na tym forum zaczynasz wszystkich drażnić bo tutaj tez ;D : xxxx
A co to The Reds to druzyna ciagle jest w przebudowie i to jeszcze troche potrwa . Nawet składowo nie łapie sie na pierwsza 4 ale mam nadziej ze w przyszłym sezonie bedzie lepiej ????
YNWA !

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Nie pisałem ze Swansea gra zawsze na maxa wiec nie wyolbrzymiaj . Prowadzili 3:0 po 15 minutach pozniej 4:1 i sie rozluźnili . Otwart mecz był i miły dla oka . Masz zwrot jakims szczesciem i sie ciesz ???? .
Fakt faktem to z tego co widze juz nie tylko na tym forum zaczynasz wszystkich drażnić bo tutaj tez ;D : xxxx
A co to The Reds to druzyna ciagle jest w przebudowie i to jeszcze troche potrwa . Nawet składowo nie łapie sie na pierwsza 4 ale mam nadziej ze w przyszłym sezonie bedzie lepiej ????
YNWA !
:] ... i sie rozluznili :] Ja tam sie nie ciesze, powinno byc z 4-5 dla Wolves ale coz, to jest futbol. A co do draznienia, no coz - jak sie przegrywa po kursach 1,50 to musi wkuxxxxx :]

K 10

kamil11a

Użytkownik
Chelsea - QPR - Obie strzelą ? Tak 1.70✅
Dlaczego? QPR ciśnie , niezłe ostatnie wyniki , nawet z najlepszymi mogą coś ugrać.
Chelsea zmęczone bo pokonaniu Barcy , na pewno dadzą odpocząć podstawowym zawodnikom , chociaż grają u siebie , będą chcieli ugrać jak najwięcej ale sensu nie ma obstawianie na gospodarzy.

a co do ,,znawcy &quot; Kylu88 - coś ci się nie wiedzie ostatnio. Fakt że masz zwroty ale
Norwich - Liverpool 1 dnb 0:3
Everton - Fulham 2 dnb 4:0
reszta masz zwroty. Szukasz na siłe jakichś sensacji i owszem raz na jakiś czas można , ale nie co kolejkę i prawie co każdy mecz. Powodzenia.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Powiedz mi jaka sensacja byłaby w zwycięstwie Fulham nad Evertonem? Dwie równe ekipy, które wg mnie są lepsze od Newcastle i ustawiane tuż za największymi. Zresztą za rok to udowodnią, Moyes już kuma o co chodzi, a Fulham jest na dobrej drodze. Newcastle to sezonowiec.
Everton gra w kratkę od kilku lat z ekipami równymi sobie, więc można było spróbować po takim kursie. Kto mógł przewidzieć ze ekipa Moyesa zagra tak świetnie i wypunktuje do perfekcji Fulham? Drużyna z Goodison to jest loteria.
i się rozluźnili
rozluźnił to się United z Evertonem przy 4-2 co najwyżej.
Prowadzić u siebie ze spadkowiczem 4-1 i mało co nie przegrać, no tak - chwila nieuwagi ????
Liverpool przegrywał w tym roku z WBA, Sunderlandem, Wigan, Boltonem. Ale oczywiście lepiej rżnąć kogoś bo jeden mecz na 10 wam wyszedł przy pomocy geniusza Suareza. Znawca czy amator, nikt nie przewidzi takich spraw, więc wrzućcie na luz do cholery.
Chcecie typów wg Was realnych to polecam tematy i osobę Grubasa, u niego można znaleźć dużo takich. Kylu typuje inaczej i to jego sprawa. A prezesi naszego forum na pewno nie śpią i jeśli nie zasługiwałby, to zdjęliby mu rangę.
to na tyle i skończmy.
polecane na jutro gorąco, derby Manchesteru i tym się zajmijmy!

luken7 121

luken7

Użytkownik
&quot; Kylu88 &quot; Mi chodziło ze ich drażnią twoje typy na siłe . Ale jak tam chcesz twoja kasa ale nie potrzebnie taki bajzel robisz tu na forum ;) pomysl nad załozeniem własnego bloga i działaj ???? .
A co do derbów Manchesteru jestem za CITY ! Dlaczego ? Ahh no bo nie lubie United ???? ale rozum podpowiada takze City lub remis ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom