Betis-Sevilla
Sevilla, co prawda po rewanżu w
LE, ale dalej mają jeszcze szansę na
LM, bo 6pkt to nie jest jakaś ogromna strata, tym bardziej, że Athletic gra wyjazdowy mecz w Barcelonie i zagrają ze sobą mecz bezpośredni, który być może zdecyduje o miejscu w tych elitarnych rozgrywkach. Do składu Sevilli wraca Moreno, a z kolei Emery poza kadrą zostawił Marina, ale dla mnie reprezentant Niemiec jakoś nie jest zbyt ważny, więc można się bez niego obejść. Ciekawi mnie podstawowy skład Nervionenses, bo chciałbym jednak by wyszli dwoma napastnikami, a wtedy za nimi zagrają Reyes i Rakitic. Reyes to zawodnik typowo na derby, bo ogólnie to często i gęsto zawodzi, a w derbach można w ciemno stawiać, że zagra dobre zawody. Rakitic czy Bacca to wiadomo klasa, ale wg. mnie niestety z pierwszego składu wypadnie Vitolo, chociaż uważam, że to powinien być starter. Forma jak najbardziej wskazuje na Seville, więc zagram sobie over 1,5 na nich. Betis u siebie i w derbach będzie chciał zapewne dać kibicom dobrą piłkę, więc powinniśmy oglądać otwarte spotkanie, a to sprzyja jednak dziurawieniu obrony Verdiblancos, która do mocnych nie należy.
Sevilla over 1,5 @ 1,99 Betsafe0:2
Getafe-Atletico
Getafe dla mnie to buraki i popaprańce. Da się ogląda Osasune? Da, Valladolid? Również. Almerie? Oczywiście. A da się oglądać Getafe? Otóż ku*wa NIE! Nie ma chyba bardziej denerwującej drużyny w Primera Division od ekipy z przedmieść stolicy. Nie dość, że c*ujowo grają, to jeszcze stadion zawsze pusty i atmosfera jak na pogrzebie, a emocje jak przy myciu naczyń... Wyniki cienkie i jest strefa spadkowa, a zatem może się ziści ich spadek ku wielkiej uciesze wielu ludzi. Teraz czeka ich trudny mecz z Atletico, które po kompromitacji Barcelony, ma duże szansę na odskoczenie na dystans dwóch meczów, co w kontekście końcówki sezonu byłoby ogromną przewagą. Wraca Diego Costa i być może zagra, ale nawet bez niego Atleti może być bardzo mocne, co pokazali ostatnio z Barceloną. Zero problemów kadrowych, po tym meczu mają tydzień wolnego, a zatem Simeone nie musi aż tak eksperymentować, chociaż nie zdziwi mnie obecność Toby'ego na środku obrony, lub na prawej obronie, bo Juanfran gra bardzo dużo. Również Mario Suarez zapewne dostanie swoją szansę, ale to jednak jest wysoki poziom. Czysta "2" nie wygląda aż tak zachęcająco, ale że Atletico słynie z mocnej defensywy, to sobie zagram wygraną do zera po dobrym kursie w mojej ocenie.
Atletico wygra do 0 @ 2,10 Bet3650:2