Athletic Bilbao vs Malaga || 3-0
Remis lub Malaga @3.25 Bet365
Gdy zobaczyłem kurs z podpórką na Malagę, z miejsca postanowiłem z niego skorzystać. Przede wszystkim dlatego, że Athletic ma bardzo poważne problemy kadrowe. Ma je także Malaga, ale nie aż tak duże, jak drużyna grająca na co dzień na San Mames. Lista zawodników obydwu drużyn, którzy nie wyjdą wieczorem na boisko wygląda następująco:
Bilbao: Ibai Gomez 18/8, Carlos Gurpegi 26/2, Mikel Rico 29/5, Kike Sola 5/1, Borja Ekiza 1/0 oraz Inigo Perez 0/0. Wszyscy wymienieni gracze są kontuzjowani.
Malaga: Carlos Kameni 0/0, Sergio Sanchez 27/0, Jesus Gamez 25/0, Fernando Tissone 26/1, Samuel 22/3 (wszyscy kontuzje), Flavio Ferreira 13/0, Duda 20/2 (obaj zawieszeni) oraz niepowołany decyzją trenera Mounir
El Hamdaoui 13/3
Trzeba przyznać, że bardziej cierpi Bilbao. Chociażby biorąc pod uwagę brak Ibaia Gomeza, Mikela Rico, czy Gurpegiego. Dlatego też idę w stronę gości, u których w ostatnich meczach widać poprawę pod względem formy, a co za tym idzie wyników. Malaga zajmuje 12. miejsce w
La Liga. Ważne jest także to, że piłkarze Bernda Schustera nie przegrali na wyjeździe od czterech meczów (3 zwycięstwa i remis). Zdaję sobie sprawę z tego, że San Mames jest jednym z najgorętszych stadionów w Hiszpanii (jak nie w Europie) - w końcu piłkarze z Kraju Basków to czwarta siła w lidze, jeśli chodzi o mecze na własnym stadionie za czołową trójką: Barcą, Atletico i Realem. Jednak brak piłkarzy, o których pisałem może odbić się dzisiaj na niekorzystnym wyniku, a trzeba pamiętać o tym, że Bilbao walczy o utrzymanie czwartej pozycji premiowanej grą w
el. Ligi Mistrzów. Za drużyną Athletiku czają się bowiem piłkarze Sevilli, którzy tracą do nich tylko 3 punkty. Remis lub zwycięstwo Malagi w tym meczu po takim kursie jest świetnym value i aż żal z niego nie skorzystać.