Nie wiem kolega jaki mecz oglądałeś we wtorek ale co do Bułgara to w ogóle się nie zgodzę. Nie ma ani przyspieszeni ani otwierającego podania. Najlepiej grał Guilerhme i Malarz (ale to trochę wstyd dla piłkarzy, że najlepszym ich zawodnikiem zostaje bramkarz). Moneta jeździł równo Beresia i musiał Broź wejść. Borysiuk i jego przerzuty to pozostawię bez komentarza. Legijny "Ibra" potrzebuje 4 sytuacji żeby trafić - piłkarze, którzy zarabiają grubo ponad 50 tysięcy miesięcznie nie potrafią trafić w bramkę wielkości stodoły
W piątek BTS w Warszawie, taka pierwsza myśl. Pozdro
Cześć
we wtorek Ruch - Legia, poza tym 3 mecze
Ekstraklasy oraz mecz u drwali :grin:
Ja wspominałem, że w przodzie najlepszy w drużynie gości był Bułgar.
Guilherme nie pasuje mimo do gry w środku pola, wg mnie powinien grać na boku pomocy zamiast Kucharczyka,przypomina mi stylem Marcelo, którego bardzo lubię i podobnie jest z graczem Legii,
której nie kibicuję. Miał dobre podanie przy okazji Prijovicia, wcześniej chyba do Brazylijczyka dogrywał Borysiuk,
dalej poszła od Guilherme do Nikolicia. Kucharczyk miał bardzo mało akcji na skrzydłach, Bułgar chyba zszedł
z boiska tak wcześnie bo Ruch stwarzał dużo okazji lewą stroną na początku drugiej połowy.
To nie on tylko Bereszyński powinien wtedy zejść albo trener Legii mógł zmienić trochę ustawienie.
Po zejściu Bułgara Legii miała bardzo mało okazji na gola, jedyna to chyba strzał Hammalainena, podawał chyba Kucharczyk, nieliczna z akcji w tym meczu z jego strony.
Nikolić miał dobre podania, Prijovic zmarnował dwie dobre okazji, w 2 połowie został w szatni.
Bułgar wg mnie był najbardziej zaangażowany w grę ofensywną Legii i ze wszystkich graczy w przodzie był najlepszy, to o czym wspominasz czyli gra 1 na 1 czy wykończenie to argumenty z którymi się zgadzam.
Ze wszystkich graczy najlepiej wypadł Malarz, szkoda że te nożyce Mariusza nie wpadły.
Co do meczu w Lubinie to faworytem są gospodarze, zagrali lepsze spotkanie z Cracovią niż z Wisłą poza domem.
Tylko z Lechią nie stracili gola (1-0) u siebie, ostatnio przegrali 1-2 z nimi,
Ruch powinien strzelić z Legią, ze Śląskiem nie dostał karnego, z Lechią mimo braku Stępińskiego też swoje okazje miał w drugiej połowie. Uważam, że linia +0,75 na gości jest zła, kurs 1,89 w pinnacle,
jeszcze coś na
live dorzucam w odp. temacie.