ZAGŁĘBIE LUBIN - RUCH CHORZÓW
22.04.2016, godz. 18:00 Stadion Miejski w Lubinie
Przewidywane składy:
ZAGŁĘBIE (4-2-3-1): Polacek – Todorovski, Dąbrowski, Guldan, Cotra, Kubicki, Tosik, Janoszka, Starzyński, Woźniak, K. Piątek
RUCH (4-2-3-1): Putnocky – Konczkowski, Koj, Cichocki, Oleksy, Surma, Hanzel, Mazek, Lipski, Podgórski, Stępiński.
Nie zagrają:
ZAGŁĘBIE: Vlasko (kontuzja)
RUCH: Helik, Urbańczyk, Wagner (kontuzje), Grodzicki (zawieszenie)
Pozwolę sobie nie zgodzić się z waszymi opiniami. WEDŁUG MNIE to dzisiaj Zagłębie zgarnie 3pkt. Oczywiście 2 ostatnie mecze miedziowi przegrali, ale grali na wyjeździe z silną u siebie Cracovią i z będącą w dobrej formie Lechią. Ważnym czynnikiem w tym meczu będzie brak kapitana niebieskich. Rozumiem wasz zachwyt drugą połową w meczu z Legią, ale równie dobrze można powiedzieć że Ruch w pierwszych 45 minutach nie potrafił wymienić kilku podań i tylko nieskuteczność wojskowych spowodowała że mecz mógłby się już zakończyć po pierwszej połowie wynikiem 0:2. Ważnym czynnikiem WEDŁUG MNIE może być nieprzyznanie dotacji od miasta która może skutkować nie przyznaniem licencji z powodu długów Ruchu, wbrew pozorom kopacze z Polish
Premier League myślą o pieniądzach
Według mnie i tak goście ugrali już dużo że są w grupie mistrzowskiej i tak jak Pogoń będą tutaj sporadycznie punktować.
Zagłebie Lubin @1.79 Pinaccle
LEGIA - CRACOVIA
22.04, godz. 20:30, Stadion im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Przewidywane składy:
Legia: Malarz – Jędrzejczyk, Lewczuk, Rzeźniczak, Hlousek – Kucharczyk, Borysiuk, Duda, Guilherme – Prijović, Nikolić
Cracovia: Sandomierski – Wójcicki, Bejan, Wołąkiewicz, Deleu – Covilo, Kapustka – Wdowiak, Cetnarski, Jendrisek - Vestenicky
Nie zagrają:
Legia: Pazdan (kontuzje)
Cracovia: Dąbrowski (kontuzja), Jaroszyński (kartki)
Legia Warszawa jak już kiedyś tutaj pisałem przyszły mistrz Polski na 100 lecie klubu.
W ostatnich 12 meczach między tymi drużynami na Ł3 Legia wygrała 10 razy, a dwukrotnie padł remis. Cracovia w ostatnich meczach obniżyła loty. Dzisiaj nie zagra dobrze wiosną spisujący się Jaroszyński, a w Legii Pazdan. Jodłowiec jest zdrowy i został włączony do kadry meczowej, jeśli zagra w pierwszej 11 to duży plus dla gospodarzy, Tomasz daje dużo jakości. Dobry odbiór piłki, świetna główka, a nawet potrafi dobrze asystować (w ostatnim meczu Legia-Cracovia na Ł3 zanotował 3 asysty przy 3 bramkach Nikolicia)
No właśnie, liczę dzisiaj na przełamanie Nikolicia, jak na niego w naszej lidze czas już przełamać passę, a Cracovia chyba mu leży. Dodatkowo jeszcze bez Jaroszyńskiego, a Nikolić strzela także rzuty karne.
Legia @1.49 Pinnacle
Nikolić GOL @2 Fortuna
Piątek na zielono :grin: