>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Fortuna bonus

32 kolejka Premier League [29-31.03.2014r]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

W środku tygodnia troche zaległości odrobionych, a juz w sobotę następna kolejka. Hitem bez wątpienia mecz na Emirates gdzie Arsenal zagra z Manchesterem City. City, które po prostu zmiotło United w derbach nie pozostawiając złudzeń kto obecnie rządzi w Manchestrze... Kapitalna partia Davida Silvy, Edina Dzeko i Yaya Toure. Arsenal przetrzebiony kontuzjami, w dodatku po blamażu w derbach z Chelsea i wpadce ze Swansea, czy zdołają się odbudować ? Ciężko w to wierzyć.
Tym razem Chelsea ma łatwiejszego rywala bo Crystal Palace, a Liverpool u siebie zagra z fatalnie grającym Tottenhamem. Może i Tottenham wygrał z Southampton 3:2, ale przypomnę że odrabiali strate z 0-2 i byli wręcz bez sztycha w 1poł, ale jak to przy Southampton bywa nie pierwszy raz w tym sezonie zagrali niesamowitą połówke by po przerwie statystować (mecze z Sunderlandem, Arsenalem było podobnie). Czy defensywa Tottenhamu wreszcie się opamięta i przestanie robić takie błędy jak w ostatnich kilku meczach ?
Emocji z pewnością nie braknie zatem zapraszam do dyskusji i merytorycznej wymiany poglądów ;)

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Stoke - Hull
Stoke znane jest ze swojej bardzo dobrej gry na własnym stadionie. The Potters potrafią ograć każdego, ale okazuje się, że co sezon mają sporo problemów, aby pokonać drużyny, które awansowały z Championship. Odkąd Stoke awansowało do Premier League, to co sezon przegrywają jedno spotkanie z beniaminkiem. Poniżej zamieszczam statystykę meczów z beniaminkami:

Sezon 13/14
Stoke - Cardiff 0:0
Stoke – Crystal Palace 2:1

Sezon 12/13
Stoke – Southampton 3:3
Stoke – Reading 2:1
Stoke – West Ham 0:1

Sezon 11/12
Stoke – Norwich 1:0
Stoke – Swansea 2:0
Stoke – QPR 2:3

Sezon 10/11
Stoke – Newcastle 4:0
Stoke – WBA 1:1
Stoke – Blackpool 0:1

Sezon 09/10
Stoke – Birmingham 0:1
Stoke – Wolves 1:1
Stoke – Burnley 2:0

W tym sezonie jeszcze nie przegrali, a został im tylko jeden mecz - z Hull. W poprzednich dwóch meczach mieli problem najpierw z pokonaniem Crystal Palace, które jako pierwsze objęło prowadzenie, a z Cardiff The Potters nie potrafili strzelić nawet bramki i ostatecznie tylko zremisowali. Stoke ma fantastyczny bilans spotkań domowych wynoszący 7-6-2. Tylko dwie porażki w całym sezonie to trochę za mało jak na klub pokroju Stoke. Gospodarze lubią co sezon tracić punkty właśnie z drużynami pokroju Hull. W tym sezonie potrafili już przegrać z Norwich 0:1, w poprzednim ulegli Aston Villi 1:3 czy West Hamowi 0:1. Są to drużyny na poziomie Hull.

Dziwne są dla mnie ruchy kursów. Jeśli popatrzymy na ogólną dyspozycję drużyn, ostatnie mecze, fakt, że Stoke jest bardzo mocne u siebie, a Hull spisuje się na wyjazdach bardzo przeciętnie by nie powiedzieć słabo, to aktualne kursy są zupełnie dla mnie niezrozumiałe. Porównując obie drużyny widać, że kurs na Stoke jest zawyżony, ale chyba zawyżony nie bez powodu. Po ostatnim pewnym zwycięstwie nad Aston Villą aż 4:1 w meczu wyjazdowym spodziewałem się raczej tego, że kursy na wygraną Stokę będą spadać, bo to normalna kolej rzeczy, że gdy drużyna gra dobrze i wygrywa, to typerzy stawiają na nich pieniądze i kursy spadają. Tymczasem stało się inaczej, bo niespodziewanie kursy zaczęły rosnąć z 2,05-2,10 do 2,25-2,30. Po tym jak w środę Hull przegrało z West Hamem kursy znów zaczęły spadać do wyjściowego poziomu, a dziś znów rosną. Coś jest nie tak z tymi kursami. Myślę, że albo typerzy już zdążyli się połapać, że nie należy ufać Stoke w tego typu meczach i znów stawiają w stronę Hull, albo ktoś doskonale wie, że Stoke tego nie wygra i postawił na to dużą sumę pieniędzy. Stoke nie można ufać, bo po pierwsze potrafią przegrywać ze słabszymi drużynami, kiedy nikt się tego nie spodziewa, a po drugie mają logo bukmachera na koszulce, a to zawsze rodzi podejrzenia czy przypadkiem nie robią tego specjalnie. Myślę, że The Potters są w stanie przegrać z Hull. Idzie im bardzo dobrze ostatnio, bo przegrali tylko 1 na 8 spotkań i biorąc chociażby przykład Aston Villi, która była stawiana jako niemal pewniak do wygranej ze Stoke tydzień temu, bo też odniosła kilka zwycięstw z rzędu, to tak samo może być ze Stoke, które potknie się tym razem na Hull.

Stawiam na wygraną Hull, którzy formą sportową w ostatnich spotkaniach wcale tak bardzo nie odbiegają od dyspozycji Stoke. Wiadomo, że na wyjazdach spisują się raczej słabo, ale ze Stoke będzie okazja na poprawienie tego bilansu. W przegranym meczu z West Hamem wcale nie byli gorsi, a zaryzykowałbym stwierdzenie, że byli nawet lepsi. Mecz ustawiła nieco czerwona kartka i bramka z rzutu karnego. Tygrysy potrafiły jednak wyrównać. Druga bramka dla West Hamu bardzo szczęśliwa, bo zdobyta po samobójczym trafieniu obrońcy Hull, który zupełnie nieatakowany przez nikogo skierował piłkę do własnej siatki. Później Hull starało się wyrównać, a miało ku temu okazje. Wg mnie nie zasłużyli w tym meczu na porażkę. Okazja do rewanżu będzie już w sobotę przeciwko Stoke.

Stoke - Hull ⛔ 1:0
Typ: 2DNB
Kurs: 2,80
Buk: Marathonbet

Manchester United - Aston Villa
Patrząc na to co wyprawia Man United, niewykluczone że Aston Villa wywiezie jakieś punkty z Old Trafford. Wg mnie jest value w zakładzie Aston Villa +1 po kursie 2,27. United to w tej chwili obraz nędzy i rozpaczy, zero stylu, zero pomysłu na grę. W ostatnim meczu z Man City już niektórzy kibice nie wytrzymali tej farsy z Moysem i nie obyło się bez kilku incydentów. Kibice chcieli nawet usunąć słynny baner &quot;The Choosen One&quot;, ale nie pozwolili na to stewardzi. Wiadomo, że prawdziwy kibic jest z drużyną na dobre i na złe, czego mieliśmy już dowody w tym sezonie, bo mimo porażek kibice zachowywali się tak jak należy, czyli dopingowali swoją drużyną. Ok, ale ile już można oglądać to co wyprawia Moyes, który kompletnie nie wie co robi. Kibice już go mają dosyć. Piłkarze niby są murem za trenerem, ale sądząc po wypowiedziach kilku z nich na temat Moyes&#39;a też mają już dosyć jego osoby, sposobu prowadzenia drużyny i ciągłych porażek. Oczywiście wprost o tym nie powiedzą, ale wcale nie będę zdziwiony jak do końca sezonu zobaczymy jeszcze kilka spektakularnych porażek. Jednym słowem, myślę, że piłkarze specjalnie nie będą się przykładać do spotkań, żeby tylko pozbyć się managera.

W spotkaniu z Man City znów Moyes wystawił jakiś dziwaczny skład. Jak zobaczyłem Ferdinanda, Cleverley czy Fellainiego w składzie to wiedziałem, że to się nieciekawie skończy dla United. Po pierwsze nie wiem co jeszcze w składzie robi wspomniany już Ferdinand, który już myśli o piłkarskiej emeryturze w MLS. Zdecydowanie już nie te lata. To samo można powiedzieć o Vidiciu, który już wie, że za kilka miesięcy zagra w Interze i jemu w zasadzie jest wszystko jedno, nie musi &quot;umierać&quot; za klub. Jeśli którykolwiek z tej dwójki gra w meczu, to można śmiało stawiać, że United straci bramkę. Wg mnie Moyes powinien grać dwójką Jones-Carrick (ewentualnie za Carricka Evans, gdy będzie zdrowy), tak jak to było w spotkaniu z West Hamem. Z Ferdinanda i Vidicia i tak nie ma większego pożytku. Już lepiej w ich miejsce dać jakiegoś juniora - efekt byłby prawdopodobnie ten sam, czyli kilka bramek w plecy, ale przynajmniej młody by się ograł. To samo można powiedzieć o Evrze, który też myśli żeby się ulotnić. Obrona swoją drogą, ale to co wyprawia Moyes w pomocy to brak słów. Zacznijmy od tego, co w składzie robią tacy piłkarze jak Young, Valencia, Cleverley, Fellaini. Mata kompletnie bez formy, ale mimo to gra. W United jest piłkarz o tej samej charakterystyce co Hiszpan, czyli Kagawa i wg mnie Moyes podobnie jak Ferguson marnuje takiego gracza. Na boisku widać, że coś próbuje zrobić, próbuje rozruszać atak, ale partnerzy mu nie pomagają. Zastanawiający jest również brak Januzaja, który jest objawieniem tego sezonu w United i wielokrotnie ratował punkty dla drużyny. Welbeck ustawiony w ataku na szpicy też nie najlepiej się spisuje. Wg mnie głównym problemem tej drużyny jest to, że Kagawa siedzi na ławce i nie gra, a to jest piłkarz, który mógłby odmienić grę drużyny. Ja nie spodziewam się po Moyes&#39;ie jakiejś kreatywności w ustalaniu składu. Pewnie znów zagrają ci sami co wcześniej, a to oczywiście działa z korzyścią na mój typ.

O Manchesterze już dużo napisałem, więc czas coś wspomnieć o Aston Villi. The Villans mają raczej przeciętny bilans wyjazdowy: 4-5-5, czyli bez jakichś fajerwerków. Grają po prostu przyzwoicie. Jeśli już jednak przegrywają, to zwykle jedna bramką. Tylko raz w całym sezonie zdarzyło się im przegrać różnicą większą niż jedna bramka (z Fulham 0:2). Gdyby więc w każdym ich meczu stawiać hc +1, to tylko raz ten zakład okazałby się przegrany. The Villans już mierzyli się na wyjeździe z kilkoma mocnymi ekipami i zawsze stawiali trudne warunki przeciwnikowi:

Chelsea - AV 2:1
Southampton - AV 2:3
Liverpool - AV 2:2
Everton - AV 2:1
Newcastle - AV 1:0

Dodam też, że w przypadku tych dwóch ostatnich spotkań z Newcastle i z Evertonem, przegrywali po bramkach strzelonych w końcówce. Aston Villa lubi grać z kontry i zapewne tak też zagra z Manchesterem. Fajnie się ogląda ich ataki, bo wyprowadzane są bardzo szybko, bez zbędnego klepania piłki. Mają z przodu dobrych wykonawców, szybkich i silnych. Podoba mi się wypowiedź kapitana The Villans, który prosto z mostu mówi, że chcą wygrać na Old Trafford. To pokazuje, że teraz już nikt się nie boi Czerwonych Diabłów i na pewno goście też się ich nie przestraszą.

H2H wyraźnie przemawia za United, którzy niemal co roku ogrywają Aston Villę na Old Trafford. Ostatni raz goście wygrali w Manchesterze w sezonie 2009/10. Od tego spotkania United regularnie co mecz ich ogrywało. W 5 na 6 ostatnich spotkań Diabły strzelały co najmniej 3 bramki. Zobaczymy więc, czy Manchester podtrzyma tą tendencję. Ja jestem raczej sceptyczny i myślę, że Diabły mogą stracić punkty. Nie wykluczam nawet porażki, jeśli piłkarze mają rzeczywiście zamiar się podkładać i grać przeciwko trenerowi.

Manchester United - Aston Villa ⛔ 4:1
Typ: Aston Villa +1
Kurs: 2,27
Buk: Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +1
kusiu_gunner 11

kusiu_gunner

Użytkownik
Crystal Palace - Chelsea​

W najbliższą sobotę na Sellhurst Park przyjeżdża główny według mnie faworyt do mistrzostwa Anglii w tym sezonie czyli Chelsea. Nie ulega wątpliwości, że Chelsea w aktualnej formie pokonają podopiecznych Tony&#39;ego Pulisa. Jednakże zakład który wydał mi się bardzo opłacalny to wygrana The Blues z czystym kontem (2.17 na Betssonie).
Jak wiadomo Crystal Palace nie jest za dobre w ofensywie co odzwierciedlają ich statystyki (30 meczów 19 bramek; u siebie 12 goli w 15 występach). Wiadomo też, że Chelsea odpaliła z formą, a porażka z Aston Villą była tylko wypadkiem przy pracy. Wracając do czystych statystyk, na 15 meczów u siebie drużyna CP strzeliła bramkę w 8 meczach, głównie przeciwko innym drużynom walczącym o utrzymanie.
Prawdą jest też, że Chelsea grająca u siebie i na wyjeździe to nie do końca te same drużyny. Jako drużyna gości w 15 spotkaniach strzelili 23 gole i zdobyli tylko 25 punktów (6 wynik w lidze). Wynikiem tego są wpadki które zdarzają się The Blues raz na jakiś czas, ale dość rzadko a biorąc pod uwagę, że porażka z Aston Villą miała miejsce dwie kolejki temu nie sądzę, żeby w tak krótkim okresie czasu zaliczyli dwie wpadki. W 15 wyjazdowych meczach zaliczyli 6 czystych kont i to głównie z drużynami pokroju CP. Warto wspomnieć też, że Chelsea przystąpi do tego meczu uskrzydloną ostatnim zwycięstwem z Arsenalem (niestety...) i będzie chciała jak najlepiej odpowiedzieć na zwycięstwa Manchesteru City i Liverpoolu.
Podsumowując, wydaję mi się, że bet na Chelsea z czystym kontem kryje w sobie niezłe value biorąc pod uwagę prawdopodobieństwo wygrania tego zakładu.
Crystal Palace - Chelsea
Typ: Drużyna gości wygrywa i utrzymuje czyste konto
⛔ (czyli Chelsea niespecjalnie zależy na wygraniu ligi)
Kurs: 2,17
Buk: Betsson

Otrzymane punkty reputacji: +9
K 0

kamilek2409

Użytkownik
Witam Wszytkich Typerów
Arsenal - ManCity
Arsenal tak naprawdę z czołowych drużyn PL pokonał tylko u siebie Liverpool 2:0 w listopadzie, wiele meczy przeciwko czołowym drużynom kończyły się tragicznie dla podpiecznych Wengera ( 6:3 z City, 6:0 z Chelsea, 5:1 z Liverpoolem ), w dodatku w ekipie gospodarzy zabkranie : Ozila, Kościelnego, Walcotta, Ramseya. Do ekipy z City wraca powoli kontuzjowany Aguero ( przeczytałem, że ma wracać na dniach ). Według mnie City wygra bez jakiegoś większego problemu.
Pozdrawiam
Typy :
Arsenal FC - Manchester City 2 @ 2.00 Bet-at-home ⛔⛔
Arsenal FC - Manchester City(-1) 2 @ 3.60 Bet-at-home ⛔⛔

_m_i_k_e_ 75

_m_i_k_e_

Użytkownik
Southampton - Newcastle
Typ - 1
✅ 4-0 ????
Kurs - 1.80
W jednym z sobotnich meczy, na St. Mary&#39;s Stadium klub z hrabstwa Hampshire - FC Southampton, podejmował będzie piłkarzy Newcastle United. To pojedynek sąsiadujących ze sobą w tabeli drużyn - odpowiednio 9. i 8. miejsca. Warto też dodać, że różnica punktowa między ekipami wynosi zaledwie jedno oczko, co tylko dodaje smaczku spotkaniu ????
Święci to w tym sezonie bardzo solidna ekipa. Na początku byli wręcz rewelacją Premier League ale potem nieco zwolnili tempo. W ostatnich 3 meczach zgromadzili 6 oczek, a mogliby zdobyć ich więcej gdyby tydzień temu w meczu wyjazdowym z Tottenhamem utrzymali dwubramkowe prowadzenie. Początek spotkania został przez nich zdominowany, ale niestety potem chyba zadziałała podrażniona duma Kogutów, którzy rozpędzeni odrobili straty, a zwycięstwo zapewnili sobie w doliczonym czasie gry - 3-2. Pozostałe dwa mecze to wygrane z Norwich (4-2) i Crystal Palace 1-0.
Odnośnie gości sobotniego spotkania, Newcastle, to powiem, że nie jest to ich najlepszy moment w sezonie. W ciągu ostatnich 3 meczy zdobyli 3 punkty po wygranej z Crystal Palace 1-0. Przegrali nawet z ostatnim w tabeli Fulham 0-1, a w środę dostali na swoim stadionie od Evertonu 0-3. I tym wynikom nie ma co się dziwić, zważywszy na ich ostatnie osłabienia. Ja sam uważałem, że popełniają ogromny błąd sprzedając ich lidera - Yohana Cabaye, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Przejdźmy do terażniejszości. W dalszym ciągu zawieszony jest menedżer Srok, Alan Pardew. Prócz braku trenera drużyna ostatnio musi radzić sobie bez kilku czołowych piłkarzy w tym ich najlepszego obecnie strzelca - Loïca Rémy&#39;ego. O ich niedyspozycji już w poprzednich meczach pisali inni użytkownicy, więc myślę że nie ma sensu powtarzać w kółko tego samego. Dla mnie to chyba główny typ na tą kolejkę w Premier League.
Absencje:
Southampton: Rodriguez (31/13 f, najlepszy strzelec), S. Davis (27/2 m), Wanyama (18/0 m), Schneiderlin (27/2 m) - niepewni występu, Clyne (20/0 d), K. Davis (2/0 g), Yoshida (8/1 d), Do Prado (7/0 m) - nie zagrają.
Newcastle Utd: Krul (31/0 pierwszy bramkarz), Rémy (23/13 f, najlepszy strzelec), Debuchy (25/1 d), Sammy Ameobi (9/0 f), R. Taylor (0/0 d), Obertan (3/0 f) - wszyscy nie zagrają na pewno.
Kolejnym argumentem jest zaległy mecz Newcastle grany na tygodniu. Southampton mają więcej czasu na odpoczynek ponieważ oni ostatnio grali w niedzielę
Pozostałe typy :
Arsenal - Man City
Typ - over 2.5
1-1 ⛔
Kurs - 1.68

Otrzymane punkty reputacji: +2
C 0

ciastek92

Użytkownik
Arsenal - Manchester City

Witam wszystkich jako nowy użytkownik .

Pod lupę biorę sobotnie spotkanie 32 kolejki Premier League. Na Emiarates Stadium spotkają się dwa zespoły walczące o mistrza Anglii - Arsenal i Manchester City. Odpowiednio czwarta i trzecia drużyna w tabeli PL. Kanonierzy na swoim stadionie wygrali 10 spotkań, zremisowali 4 i ponieśli jedną porażkę na inaugurację sezonu z Aston Villa. Ostatnie spotkania zespołu pod wodzą Arsena Wengera nie napawają optymizmem fanów drużyny z czerwonej części północnego Londynu. Ostatnie dwa mecze to baty od Chelsea aż 6:0 i wpadka na własnym stadionie z słabo spisującymi się w tym sezonie Łabędziami która zakończyła się remisem 2:2. Jak co roku w Arsenalu, kluczowi gracze są kontuzjowani. W spotkaniu z Obywatelami na pewno nie wystąpią tacy gracze jak Walcott, Ozil, Ramsey, Kościelny, Wilshere. Warto wspomnieć o meczach Arsenalu z obecną trójką tabeli. Arsenal na własnym stadionie wygrał 2:0 z Liverpoolem i zremisował 0:0 z Chelsea. Natomiast grają na wyjeździe z Liverpoolem, Chelsea i Man City przegrał spotkanie z każdą z tych drużyn i stracił aż ???? 17 bramek czyli prawie połowę bramek w obecnym sezonie.

Drużyna z niebieskiej części Manchesteru ma o wiele większe szanse na majstra PL. Traci do liderującej Chelsea tylko 3 oczka i do tego ma dwa zaległe mecze. Ostatnie 2 mecze Obywateli to wygrana u siebie 5:0 z Fulham i zwycięstwo w derbach Manchesteru z Czerwonymi diabłami 3:0.
Manchester City jeśli myśli o zdobyciu mistrzostwa Anglii musi ten mecz wygrać. Wiemy jaką siłą ognia z przodu dysponuje ta drużyna. Dzeko, Silva, Navas, Toure spokojnie rozmontują obronę Arsenalu.

Arsenal -ManCity
Typ ManCity -1 azjan
kurs 2,85
Buk: Bet365

Do tego zagrałbym na over kartkowy Arsenalu. Uważam,że City nieźle przyciśnie Arsenal i kilka kartek poleci w stronę Kanonierów. Może nawet jakaś czerwona.
Typ Arsenal 2,5 kartki
kurs 2,1
Buk: Bet365

K 13

kermitzaba

Użytkownik
A mnie bardzo podoba się typ w meczu Manchesteru z Aston Villa że goście strzelą gola po kursie 1,72. Diabły nie maja już praktycznie szans na cokolwiek w lidze, zobaczcie, że mecze grane są co 3-4 dni a wielkimi krokami zbliża się mecz w Champions Leauge z Bayernem i tylko w tych rozgrywkach są w stanie zapewnić sobie start w przyszłym sezonie w pucharach europejskich. Nie zagra Van Persie i przypuszczam, że kilku innych piłkarze, którzy odpoczywać będą przed Bayernem. Czekam na razie jeszcze do jutra rano na informacje na temat przewidywanych składów i wtedy będę grał ale ten tym wydaje mi się ok i może wejść spokojnie nawet przy wygranej MU

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Perła kolejki!
Manchester United powyżej 1.5 kartki
2.62
Bet365

Panowie nie oszukujmy się value na maxa. United jak gra każdy wie, poziom frustracji sięga zenitu u kibiców. United gra ostro, zresztą po co argumentować coś oczywistego. Sędzią Atkinson więc pobierać bo próbować trzeba.
ciąg dalszy nastąpi

Otrzymane punkty reputacji: +33
M 0

mara_lfc

Użytkownik
LIVERPOOL - TOTTENHAM
TYP - 1
KURS: 1,44 William Hill

Pewniak na najbliższą kolejkę Premier League. The Reds niesieni dopingiem z The Kop są żadni w tym roku tytułu, takie pojedynki trzeba wygrywać, mając na uwadze pojedynek z City oraz Chelsea.

Pewne jest również:zoltakartka: dla Stevena Gerrarda, pauzowałby w meczu z West Hamem, a na City byłyby gotowy. Jak ktoś znajdzie taki typ gdzieś mógłby się podzielić, czasami bukmacherzy wrzucają takie różne zakłady dotyczące konkretnych zawodników.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Pewne jest również dla Stevena Gerrarda, pauzowałby w meczu z West Hamem, a na City byłyby gotowy. Jak ktoś znajdzie taki typ gdzieś mógłby się podzielić, czasami bukmacherzy wrzucają takie różne zakłady dotyczące konkretnych zawodników.
Błąd.
Jesli dostanie kartkę bedzie pauzowal w 2 meczach tj : West Ham (A) Manchesterem City (H)

Pauzuje sie po 5ciu zoltkach (zebranych do 31 grudnia)
10 zoltkach (&#39;zebranych&#39; do 2giej niedzieli kwietnia)
15 zoltkach - zebranych do konca sezonu
http://fantasytransfertips.blogspot.com/2013/04/english-premier-league-yellow-card.html

M 0

mara_lfc

Użytkownik
Dokładnie masz racje po 10 kartce 2 mecze musiałby pauzować. W takim razie bedzie musial sie pilnować. Szkoda kartki z MU nie należała się.

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Mecz: Crystal Palace - Chelsea
Typ: Chelsea wygra do zera
Kurs: 2,10
Bukmacher: WilliamHill​

Niezbyt często typuję i piszę analizę pod Chelsea na tym forum, po to żeby nie być oskarżonym o brak obiektywizmu. Ale moim zdaniem innej opcji po prostu nie ma. Chelsea to najlepsza defensywa w lidze, w ostatnich miesiącach poczyniła ogromny progres. Obecnie cała drużyna znajduje się chyba w swoim najlepszym momencie na przestrzeni całego sezonu. Mecz w Lidze Mistrzów z Galatasaray w moim prywatnym rankingu uznałem za najlepszy mecz Chelsea w tym sezonie, a zaraz po nim przyszło starcie z Arsenalem - jeszcze lepsze ze strony ekipy Mourinho. Zarówno Galata, jak i Arsenal nie potrafiły stworzyć groźnej sytuacji pod bramką Chelsea. A są to drużyny sporo lepsze od Crystal Palace. Jedyną przewagą Orłów w dzisiejszym meczu jest to, że grają u siebie. Ale potencjał ofensywny tej ekipy nie jest zbyt duży i myślę, że nie będą mieli wiele do powiedzenia. Również forma Crystal Palace jest bardzo słaba. Nie zdobyli nawet 1 bramki w ostatnich 3 meczach z: Southampton, Sunderlandem oraz Newcastle. Z Chelsea będzie to jeszcze trudniejsze. A z przodu Chelsea powinna spokojnie zdobyć tę jedną, czy dwie bramki i spokojnie wygrać. To dużo lepsze rozwiązanie, niż wchodzenie bez sensu w @1,40 zwycięstwo Chelsea.

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 693

generalkaman

Użytkownik
Spotkanie: Arsenal Londyn - Manchester City

Typ: over 1.5 gola w I Połowie

Kurs ( Bukmacher ) : 2.50 ( bet365 )

Dziś o 18 dojdzie do starcia 3 z 4 drużyną angielskiej Premier Leaugue. Arsenal podejmie na własnym stadionie Man. City - mój typ na to spotkanie to powyżej 1,5 bramki w I połowie. Jest to kluczowe spotkanie dla obydwu drużyn, przy wygranej Arsenalu zrówna się on punktami z dzisiejszym rywalem natomiast wygrana gości pozwoli im odskoczyć od Kanonierów i ruszyć pełną parą w pościg za Chelsea. Waga tego spotkania determinuje do walki o pełną pulę, żadnej z drużyn nie zadowoli remis oznacza to że możemy spodziewać się sporej ilości bramek w tym widowisku. City w ostatnich derbach Manchesteru zaczeli od bardzo mocnego uderzenia i zaraz na początku spotkania objeli prowadzenie, można się domyslać że trener Pellegrini dziś również nakaże swoim podopiecznym podobną taktykę naporu od pierwszego gwizdka. Czerwone Diabły nie były w stanie odpowiedzieć na to, w moim przekonaniu inaczej będzie to wyglądało u Kanonierów, którzy mimo kontuzji za pewne wyjdą dziś składem Szczęsny - Gibbs, Varmealen, Mertesacker, Sagna - Arteta, Flamini, Podolski, Cazorla, Rosicky - Giroud. Nazwiska takie jak Podolski, Cazorla czy Rosicky swoimi akcjami w ciągu kilku sekund są w stanie stworzyć sytuacją bramkową. Arsenal znając rywali będzie musiał uderzyć od początku bo im dalej w las ( w mecz ) City będzie napierało mocniej i mocniej. Przewidywany skład gości : Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Toure, Fernandinho, Navas, Silva, Nasri - Dzeko. Jeśli ofensywa podopiecznych A.Wengera prezentowała się dobrze to co powiedzieć o City ? Oni &quot;muszą&quot; wygrać Premier League. Po odpadnięciu z LM to jest ich naczelny cel. W tym spotkaniu możemy spodziewać się mnóstwa ofensywnych akcji i jeśli tylko bramkarze nie będą wyciągali piłek nie możliwych to typ over 1.5 ( jak i inne overy ) powinien spokojnie wejść.

Wynik do połowy: 0:1
Typ:⛔

barc_a 219

barc_a

Użytkownik
Arsenal Londyn vs Manchester City

Typ : Manchester City ( -1 ) ⛔hmm :|
Kurs : 3.60 / WilliamHill
Hit na Emirates! Kanonierzy podejmują na własnym podwórku zespół Pellegriniego. Kanonierzy jak dla mnie już nie walczą o mistrzostwo tylko jak co roku to to 4 miejsce w tabeli, na którym obecnie są. Piąty Everton traci do nich 6 oczek, ale ma jeden mecz mniej. Kanonierzy w ostatnich 5 meczach dopisali na swoje konto zaledwie 7 oczek. Arsenal zdecydowanie mimo iż gra przed własną publicznością nie jest faworytem w tym meczu. Mesut Ozil, Aaron Ramsey, Theo Walcott, Laurent Koscielny i Jack Wilsher, to oni nie wystąpią dziś w ekipie gospodarzy. Jeśli Arsenal remisuje 2:2 na własnym stadionie z Swanesa, która w ostatnim czasie jest w bardzo złej dyspozycji to chyba coś jest nie tak, rozbici przez Chelsea 6:0.
Goście do Londynu przyjeżdżają w bojowych nastrojach po wygranej z Manchesterem United gładko i przyjemnie 3:0. City jest 3 w tabeli, traci do Chelsea 3 oczka i ma 2 mecze mniej!, idą na mistrza i to zdecydowanie.
City w ostatnich 5 meczach dopisało na swoje konto 13 oczek, jadą równo i przyjemnie, dziś przejadą się po Arsenalu. Micah Richards, Sergio Aguero i Matija Nastasić, to oni dziś na pewno nie wystąpią w ekipie gospodarzy.
Aguero...według mnie żadna strata, to już nie jest ten sam zawodnik co na początku sezonu, zastąpi go na pewno Edin Dżeko, Bośniak w ostatnim czasie jest w świetnej formie. W ostatnim meczu na Emirates City wygrało 0:2. City jest w wielkiej formie i oni dobrze to wiedzą, dziś nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów i tak będzie. Myślę, że wynik zakręci się koło 0:3, inny rezultat niż wygrana gości będzie dla mnie zaskoczeniem.
Przewidywane składy:

Arsenal: Szczęsny - Gibbs, Varmealen, Mertesacker, Sagna - Arteta, Flamini, Podolski, Cazorla, Rosicky - Giroud
Man City: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Toure, Fernandinho, Navas, Silva, Nasri - Dzeko
Myślę, że wynik zakręci się k​

elvis_wz 48

elvis_wz

Użytkownik
Southampton - Newcastle

Dziś o 16:00 w meczu 32. kolejki Premier League, Newcastle United zmierzy się na St. Mary&#39;s Stadium z Southampton FC. Moim betem jednak na ten mecz nie będzie typ odnośnie wyniku, lecz dotyczący żółtej kartki dla Cheicka Tiote. Zawodnik ten, grając na pozycji defensywnego pomocnika ma wprawdzie tylko 7 kartek na 24 występy w wyjściowej jedenastce, lecz w wielu spotkaniach kartka ominęła go z powodu posiadania opaski kapitańskiej. ( dzisiaj założy ją Coloccini ).. Myślę, że dzisiaj Southampton zdominuje grę posiadaniem piłki i Tiote będzie musiał sporo faulować by ją odzyskać.

Kolejnym faktem przemawiającym za tym betem jest to, iż sędzią spotkania jest lubiący dawać kartki Andre Marriner - sezon 2013/14: 26 spotkań, 101 żółtych kartek i 12 czerwonych. (zakładam, że tym razem nie pomyli piłkarzy).

Typ: Southampton - Newcastle : Żółta kartka - Cheikh Tiote - Tak
Kurs: 2,80
Buk: Betsson
(brak pomysłu na grę i zaangażowania ze strony piłkarzy Newcastle jest porażający)
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

B 2,2K

barichello

Użytkownik
. Jedyną przewagą Orłów w dzisiejszym meczu jest to, że grają u siebie. Ale potencjał ofensywny tej ekipy nie jest zbyt duży i myślę, że nie będą mieli wiele do powiedzenia. Również forma Crystal Palace jest bardzo słaba. Nie zdobyli nawet 1 bramki w ostatnich 3 meczach z: Southampton, Sunderlandem oraz Newcastle. Z Chelsea będzie to jeszcze trudniejsze.
Uzupełnię to newsem, że Crystal Palace będzie musiało sobie radzić bez dwóch czołowych strzelców Chamakha(5goli) oraz Gayle&#39;a(3gole). Zatem słaba siła rażenia spada jeszcze bardziej.

ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Manchester United - Aston Villa
Patrząc na to co wyprawia Man United, niewykluczone że Aston Villa wywiezie jakieś punkty z Old Trafford. Wg mnie jest value w zakładzie Aston Villa +1 po kursie 2,27. United to w tej chwili obraz nędzy i rozpaczy, zero stylu, zero pomysłu na grę. W ostatnim meczu z Man City już niektórzy kibice nie wytrzymali tej farsy z Moysem i nie obyło się bez kilku incydentów. Kibice chcieli nawet usunąć słynny baner &quot;The Choosen One&quot;, ale nie pozwolili na to stewardzi. Wiadomo, że prawdziwy kibic jest z drużyną na dobre i na złe, czego mieliśmy już dowody w tym sezonie, bo mimo porażek kibice zachowywali się tak jak należy, czyli dopingowali swoją drużyną. Ok, ale ile już można oglądać to co wyprawia Moyes, który kompletnie nie wie co robi. Kibice już go mają dosyć. Piłkarze niby są murem za trenerem, ale sądząc po wypowiedziach kilku z nich na temat Moyes&#39;a też mają już dosyć jego osoby, sposobu prowadzenia drużyny i ciągłych porażek. Oczywiście wprost o tym nie powiedzą, ale wcale nie będę zdziwiony jak do końca sezonu zobaczymy jeszcze kilka spektakularnych porażek. Jednym słowem, myślę, że piłkarze specjalnie nie będą się przykładać do spotkań, żeby tylko pozbyć się managera.
Typu nie neguje ale piszac takie glupoty, ze pilkarze beda grac przeciwko trenerowi i sie nie beda przykladac?! Widac, ze w pilke nie grales. Czlowieku mam do Ciebie szacunek bo znasz sie na pilce, ale nie pisz takich rzeczy, poniewaz pilkarz nigdy nie gra przeciwko trenerowi, a zwlaszcza w takim klubie jak Czerwone Diably z taka reputacja na swiecie i z takimi kibicami.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Na dziś dwie propozycje:
⚽Chelsea(-1) kurs:2,30⛔
Fajny kurs i jak najbardziej warty pogrania.Chelsea walczy o tytuł,wchodzimy w taką część sezonu,że nie można się potknąć,bo każde potknięcie może zdecydować,że w połowie maja nie będzie się świętować mistrzostwa,a patrzeć jak robi to ktoś inny.Czy The Blues zostaną mistrzami?Okaże się za jakiś czas.Dziś jednak grają teoretycznie łatwe spotkanie.Palace to słaba ekipa,beniaminek walczący o ligowy byt.Ich gra opiera się głównie na głębokiej defensywie i kontrach.Potrafią długo przetrzymać przeciwników ale jak tracą w miarę szybko bramkę nie mają w ręku żadnych argumentów.Chelsea jest lepsza w każdej formacji,mają najlepszą defensywę,z przodu Hazarda dla którego ten sezon to koncert.W pierwszym meczu Chelsea dość mocno męczyła się z Palace,dziś tak według mnie nie będzie.Orły grają ostatnio słabo.Pięć ostatnich meczy bez wygranej.Przegrana z United,które prezentuje się w tym sezonie wyjątkowo słabo w stosunku 0-2 jak najbardziej to odzwierciedla.Wyglądali w tamtym meczu na prawdę słabo,zero pomysłu na grę.Chelsea powinna dziś wygrać w podobnym rozrachunku,a może i wyżej.Palace nie jest drużyną własnego podwórka,bo i tu mają bardzo słabe mecze.Londyńczycy muszą takie spotkania wygrywać,a jeśli już dziś tak ma być to będzie to więcej niż jednym golem.Myślę,że Chelsea jako pierwsza strzeli gola,a później będzie mogła punktować beniaminka niczym wytrawny bokser z kontrataków.
⚽Manchester City kurs:2,05⛔
Drugi mecz,który wybrałem to hit na The Emirates.Arsenal ostatnio spuścił z tonu,dostali łomot od Chelsea,remis u siebie ze Swansea.7 pkt. w ostatnich 5 meczach ligowych nie wystawia laurki zawodnikom Wengera.Masa kontuzji,które według mnie mogą mieć kluczowy wpływ na to iż Arsenal dzisiejsze spotkanie przegra.Brak Kościelnego,Ramsey&#39;a,Wilsehere&#39;a,Ozila,Walcott&#39;a to bardzo duże ubytki.Osłabiona zatem będzie formacja defensywna The Gunners.Duet środkowych obrońców Mertesacker-Kościelny moim zdaniem nr.2 w tym sezonie zaraz po Terry-Cahil.W miejsce Francuza wskoczy zapewne Vermaelen,który w ostatnim czasie jest w słabej formie.Środkowa część boiska zostanie zdominowana przez Obywateli,może nie tak drastycznie jak w meczu z MU ale na pewno będzie to widoczne.Bez Ramsey&#39;a,Wilshere&#39;a i Ozila nie ma opcji aby gospodarze pokonali w tej strefie czwórkę Silva-Toure-Fernandinho-Nasri.City wygra to spotkanie bo mają większą jakość,są w lepszej formie i to zadecyduje.Walczą o mistrzostwo,a zwycięstwo w tym meczu przybliży ich do kolejnego upragnionego tytułu.Arsenal już moim zdaniem z tej walki odpadł.Dziś gospodarze mogą upatrywać swoich szans w grze obronnej The Citizens,bo mimo 5 czystych kont z rzędu nie wygląda to wcale tak różowo w wykonaniu Komapnego i spółki.Jednak o to też jestem dość spokojny.Maszyna inżyniera z Chile działa tak,że jak tracimy jednego odpowiadamy dwoma i dziś Arsenal przekona się o tym ponownie,tak jak poprzednio miało to miejsce na Etihad Stadium.
Bukmacher:Unibet

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Typu nie neguje ale piszac takie glupoty, ze pilkarze beda grac przeciwko trenerowi i sie nie beda przykladac?! Widac, ze w pilke nie grales. Czlowieku mam do Ciebie szacunek bo znasz sie na pilce, ale nie pisz takich rzeczy, poniewaz pilkarz nigdy nie gra przeciwko trenerowi, a zwlaszcza w takim klubie jak Czerwone Diably z taka reputacja na swiecie i z takimi kibicami.
Oj nie zgodzę się do końca.Nie wiem czy ma to akurat miejsce w MU,choć nie jest to całkiem bez sensu co piszę bułeczka ale pisanie,że piłkarz nigdy nie gra przeciwko trenerowi jest moim zdaniem nieuzasadnione.Pierwszy przykład z brzegu to nasza kochana ekstraklasa i Wisła Kraków-Michał Probierz.Nikt mi nie powie,że piłkarze wtedy grali na maxa i nie grali przeciwko trenerowi.Jak się to skończyło każdy wie.

ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Oj nie zgodzę się do końca.Nie wiem czy ma to akurat miejsce w MU,choć nie jest to całkiem bez sensu co piszę bułeczka ale pisanie,że piłkarz nigdy nie gra przeciwko trenerowi jest moim zdaniem nieuzasadnione.Pierwszy przykład z brzegu to nasza kochana ekstraklasa i Wisła Kraków-Michał Probierz.Nikt mi nie powie,że piłkarze wtedy grali na maxa i nie grali przeciwko trenerowi.Jak się to skończyło każdy wie.
Pewnosci nie masz, ze grali przeciwko trenerowi tylko przypuszczenia, ale nie bierzmy naszej ligi do takich porównywań, bo u nas rozne cyrki sie dzieja, ale jak pisalem pilkarz bedzie gral dla kasy, dla kibicow, dla zapewnienia swojej przyszlosci ale przeciwko trenerowi NIE! Wyobrazasz sobie ze jestes pilkarzem i grasz slabo aby przegrac, zeby pozbyc sie trenera? Ja sobie nie wyobrazam, co z kibicami i innymi osobami zaangazowanych w klub?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom