Liverpool - Sunderland , Powyżej 3,5 kartek (azjany) @ 2,050 - Bet365, stawka: 6/10
Sam nie wiem jak odbierać tą linie... To nieco podobny bet do wczorajszej Borussii, co prawda nie są to derby ani nic podobnego, ale... Liverpool walczy o mistrzostwo (tak śmiało można to napisać) , natomiast Sunderland wciąż ma nóż na gardle i mimo tego, że są w takiej a nie innej pozycji, to nie są wygodną ekipą. A tutaj mamy linie 3,5 po kursie ponad 2!? Gdzie arbitrem spotkania jest pan Kevin Friend, który ma tą średnią 3,43, a przecież jak wiemy Sunderland daje nieźle zarobić w ostatnich spotkaniach (choćby to z Norwich). Anglik prowadził już w tym sezonie po jednym spotkaniu obu ekip i nie miał problemu z tym, żeby pokazać żółte kartki a nawet wyrzucić kogoś z boiska, według mnie kurs przy tej linii to ogromne value ja osobiście dałbym coś w granicach 1,70... Choćby dlatego, że "Czarne Koty" zapewne to spotkanie przegrają, ale... na pewno nie poddadzą się bez walki.
West Ham United - Hull , Powyżej 3,5 kartek (azjany) @ 1,775 - Bet365, stawka: 8/10
Tutaj znacznie mocniej wchodzimy. Mike Dean ze średnią czterech kartek i dwie dość przeciętne ekipy. Jeśli chodzi o dyscyplinarkę, to jest w czym wybierać: C. Davies, D. Meyler, M. Figueroa, T. Huddlestone, K. Nolan, J. Tomkins, M. Noble, J. Collins, R. Morrison. To czołówka pod względem kartek w obu ekipach. Według mnie jest to bardzo dobry bet i niezależnie od tego co będzie się działo na boisku, cztery kartki zobaczymy.