Chelsea + Tottenham @2,10 Ónibet
Co do Chelsea to nie widzę opcji, by po tygodniu przerwy nie wygrali ze Scunthorpe na Stamford Bridge. Za Hiddinka co mecz to progres. Meczu z Watford nie widziałem, ale opinie o nim były takie, że gra wyglądała jak za Mourinho. Z Manchesterem United było trochę szczęścia do sędziego i kunsztu Courtois, ale The Blues mieli też swoje okazje do zabicia meczu. Dzisiejszy mecz z Palace to był popis Chelsea, szczególnie druga połowa. Dużo łatwiej stwarzali sobie okazje bramkowe niż w ubiegłych tygodniach, było sporo szybkiej, kombinacyjnej gry, czego brakowało. W obronie było bardzo pewnie. W FA Cup zagrają nie z Watford, nie z MU i nie z CP, a ze Scunthorpe, więc kilka półek niżej. Hiddink, kiedy w 2009 roku przybył ratować Chelsea wygrał FA Cup i jako, że jest to jedyne trofeum, na które Chelsea w tym sezonie ma realne szanse jestem pewny, że mecz będzie potraktowany w 100% serio.
Poza tym od strony kursów jest to niepoważne. W
LM z Maccabi u siebie na Chelsea było @1,25, w ligowych meczach ze Swansea i Crystal Palace @1,36, a teraz z trzecioligowcem @1,22 (na ten moment w bet365)? A na Liverpool w wyjazdowym meczu z Exeter @1,25? Jeśli to nie wejdzie to przez ten tekst pewnie będę przez długie miesiące wyśmiewany na forum, ale widzę value w @1,22 na Chelsea.
Tottenham w dobrej formie. Rok temu odpadli szybko z FA Cup, przegrywając u siebie z... Leicester. Ale teraz Lisy mają inne problemy na głowie. 3 mecze z rzędu bez zwycięstwa, nawet bez strzelonego gola. Czyżby jednak kryzys? Za wcześnie, by o tym mówić, ale myślę, że teraz nie wojowanie Pucharu Anglii im w głowie. A Spurs myślę, że podejdą do tego meczu w 100% poważnie, a jeśli tak to będzie trudno wydrzeć im wygraną. Na każdym kroku w
Premier League pokazują, że będą poważnie liczyć się w grze o
LM, a kto wie, może nawet o coś więcej? Udane transfery, Kane w końcu odpalił. Nie ma co się rozpisywać, każdy kto ogląda regularnie BPL widzi, że Tottenham prowadzony przez Pocchetino to ciekawy projekt. Kursy lecą, w Ónibecie można jeszcze zagrać po @1,75. Do meczu myślę, że może zlecieć nawet do @1,60. Wyczuwam masówkę, ale mimo to gram, zaufam Tottenhamowi.