>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3 runda FA Cup [8-10 stycznia 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Promocja w Betclick! Darmowy zakład do 200 zł!!! Sprawdź teraz klikając w ten link!

Na rozkładzie już kilka ciekawie zapowiadających się spotkań. Hitem bez wątpienia rywalizacja Tottenhamu z Leicester, czyli dwóch czołowych ekip tego sezonu w Premier League.

Warto zaznaczyć, że mecze Pucharu Anglii oglądać będzie można na kanałach Eleven i Eleven Sports. Stacje mają zamiar pokazać obszernie te rozgrywki, wkrótce wrzucę dokładną ramówkę, które mecze pokażą.

Zapraszam do dyskusji ;)

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
▶ Chelsea + Tottenham @2,10 Ónibet
Co do Chelsea to nie widzę opcji, by po tygodniu przerwy nie wygrali ze Scunthorpe na Stamford Bridge. Za Hiddinka co mecz to progres. Meczu z Watford nie widziałem, ale opinie o nim były takie, że gra wyglądała jak za Mourinho. Z Manchesterem United było trochę szczęścia do sędziego i kunsztu Courtois, ale The Blues mieli też swoje okazje do zabicia meczu. Dzisiejszy mecz z Palace to był popis Chelsea, szczególnie druga połowa. Dużo łatwiej stwarzali sobie okazje bramkowe niż w ubiegłych tygodniach, było sporo szybkiej, kombinacyjnej gry, czego brakowało. W obronie było bardzo pewnie. W FA Cup zagrają nie z Watford, nie z MU i nie z CP, a ze Scunthorpe, więc kilka półek niżej. Hiddink, kiedy w 2009 roku przybył ratować Chelsea wygrał FA Cup i jako, że jest to jedyne trofeum, na które Chelsea w tym sezonie ma realne szanse jestem pewny, że mecz będzie potraktowany w 100% serio.
Poza tym od strony kursów jest to niepoważne. W LM z Maccabi u siebie na Chelsea było @1,25, w ligowych meczach ze Swansea i Crystal Palace @1,36, a teraz z trzecioligowcem @1,22 (na ten moment w bet365)? A na Liverpool w wyjazdowym meczu z Exeter @1,25? Jeśli to nie wejdzie to przez ten tekst pewnie będę przez długie miesiące wyśmiewany na forum, ale widzę value w @1,22 na Chelsea.

Tottenham w dobrej formie. Rok temu odpadli szybko z FA Cup, przegrywając u siebie z... Leicester. Ale teraz Lisy mają inne problemy na głowie. 3 mecze z rzędu bez zwycięstwa, nawet bez strzelonego gola. Czyżby jednak kryzys? Za wcześnie, by o tym mówić, ale myślę, że teraz nie wojowanie Pucharu Anglii im w głowie. A Spurs myślę, że podejdą do tego meczu w 100% poważnie, a jeśli tak to będzie trudno wydrzeć im wygraną. Na każdym kroku w Premier League pokazują, że będą poważnie liczyć się w grze o LM, a kto wie, może nawet o coś więcej? Udane transfery, Kane w końcu odpalił. Nie ma co się rozpisywać, każdy kto ogląda regularnie BPL widzi, że Tottenham prowadzony przez Pocchetino to ciekawy projekt. Kursy lecą, w Ónibecie można jeszcze zagrać po @1,75. Do meczu myślę, że może zlecieć nawet do @1,60. Wyczuwam masówkę, ale mimo to gram, zaufam Tottenhamowi.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@SuperFrank Twój typ na Tottenham wydaje się lepszy jeszcze z jednego powodu. Jamie Vardy nie zagra w tym meczu bo przejdzie operację pachwiny więc spotkanie pucharowe odpuści.
Pytanie jaki skład wystawi Tottenham, który tak jak mówisz ostatnio gra naprawdę bardzo dobrą piłke. Mecz z Evertonem mogli wygrać, mieli sporo pecha, bo w 1 połowie całkowicie zdominowali rywala na Goodison Park.
Jednak w kontekście tego meczu też myślalem o jakimś overowym rozstrzygnieciu.
Zresztą sporo meczów w ten weeekend, coś się pewnie wybierze jeszcze ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Rozpiska meczów z 3 rundy Pucharu Anglii w telewizji.

PIĄTEK – 8 STYCZNIA 2016

20:15 FA Cup: ZAPOWIEDŹ III RUNDY premiera
Eleven

20:40 FA Cup – 1/32 Finału: EXETER CITY – LIVERPOOL FC na żywo
Eleven

SOBOTA – 9 STYCZNIA 2016

13:40 FA Cup – 1/32 Finału: WYCOMBE WANDERERS – ASTON VILLA BIRMINGHAM na żywo
Eleven

15:55 FA Cup – 1/32 Finału: ARSENAL FC – SUNDERLAND AFC na żywo
Eleven Sports

18:25 FA Cup – 1/32 Finału: MANCHESTER UNITED – SHEFFIELD UNITED na żywo
Eleven Sports

NIEDZIELA – 10 STYCZNIA 2016

14:55 FA Cup – 1/32 Finału: CHELSEA FC – SCUNTHORPE UNITED na żywo
Eleven

16:55 FA Cup – 1/32 Finału: TOTTENHAM HOTSPUR – LEICESTER CITY na żywo
Eleven

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Warto też przyjrzeć się jutrzejszemu rodzynkowi w FA Cup, czyli meczowi Exeter - Liverpool. Dla mnie gospodarze są anonimowi, nie chcę uchodzić za znawcę League Two i nawet nie będę próbował. Ale o Liverpoolu można coś powiedzieć. I na wstępie chcę zaznaczyć, że nie jestem żadnym antyfanem Liverpoolu (po meczu z Leicester, w którym stawiałem na Liverpool, 3 kolejne typy były przeciwko The Reds i kibice drużyny z Anfield mogą odnieść takie wrażenie), tylko staram się analizować, to co widzę. Oglądałem ich ostatni mecz (ze Stoke) i tym razem wygrali, grając mi na nosie. Ale gra w dalszym ciągu nie porywała. Stoke zagrało totalne dno, a Liverpool po prostu średnio, choć trzeba docenić progres w defensywie. Oczywiście liczy się wynik, którego The Reds gratuluję. Dobry wynik został jednak okupiony kontuzjami Philippe Coutinho i Dejana Lovrena. Gdyby jeszcze za kadencji kibice LFC usłyszeli, że Chorwat odniósł kontuzję dziękowaliby za to najwyższemu na kolanach, no ale w ostatnich tygodniach Lovren grał bardzo dobrze. A drugą przyczyną, dlaczego jest to wielkie osłabienie jest to, że cała obrona w tej chwili to szpital. Zdolni do gry w tej chwili to Clyne, Moreno, Smith, Jose Enrique i Randall. No muszę powiedzieć, że złożenie czegoś sensownego z tej piątki będzie dla Kloppa naprawdę wielkim wyzwaniem. Można też przesunąć Cana, który grywał już na obronie, ale na tym z kolei utraci pomoc. A z ofensywą nie jest również kolorowo, bo co prawda wyleczył się Milner, ale wypadł Coutinho. Do tego nie będą dostępni Ings, Origi, Rositter i raczej na pewno nie wystąpi Sturridge. Drobne urazy mają Henderson i Ibe, ale oni raczej powinni być gotowi, ale być może nie zagrają całego spotkania. Jednym słowem niezły szpital. Dodać do tego wcale nie porywający styl i ostatnie wyniki to jutrzejsze starcie nie musi być dla faworytów formalnością. Zwłaszcza, że Liverpool w ostatnich latach miewał problemy z outsiderami w pucharach, o czym wspomniałem tu: http://forum.bukmacherskie.com/f339/1-16-finalu-capital-one-cup-2015-16-a-125314.html#post5640834 . Tam mowa o meczach domowych, a z wyjazdów to mam przed oczami chyba największą porażkę Rodgersa w pucharach, kiedy to poległ z Oldham United 2-3. Narazie wstrzymam się z typami, aczkolwiek przestrzegam przed graniem na Liverpool, bo sytuacja w obozie gości jest daleka od idealnej. To, czy pogram coś w tym meczu uzależniam od obecności w składzie Hendersona i Milnera, bo uważam ich za bardzo wartościowych zawodników i którzy na taką sieczkę z rywalem ze sporo niższej półki na wyjeździe będą niezbędni. Jak zobaczę, że na pomoc i atak złożą się nazwiska takie jak Ibe, Firmino, Lallana, Allen, Benteke + może jakiś młodzik to trzeba będzie zrobić wjazd w gospodarzy, bo męczarnie będą więcej niż pewne.
EDIT: ▶ Exeter DNB @5,00 Ónibet. Jednak gram, a więcej nie będzie.

szkarlatny 1,2K

szkarlatny

Użytkownik
Exeter - Liverpool
over 2,5 kartek (azjan)
1,90 bet365 ⛔ 0 kartek
Exeter DNB 5,50 bet365 ZWROT

Widzę spore value w tych typach. Liverpool jutro zagra z Exeter. Zespół z miasta Beatlesów ma ogromne problemy kadrowe. Na środku obrony ma wielką dziurę gdyż najlepsi środkowi obrońcy mają kontuzję. Jestem ciekawy jak ustawi na jutrzejszy mecz obronę Klopp. Może przestawi któregoś z defensywnych pomocników. Jedno jest pewne to nie będzie zgrana czwórka a może trójka obrońców. To na pewno będzie powodować nerwowość w ich poczynaniach. Głupie faule, rozpaczliwe ratowanie przed utratą bramki itp. Ogrania z bramkarzem także będzie im brakować a to jest ważne przy angielskim stylu gry Exeter (dużo wrzutek) oraz małej pewności przy wyjściach do dośrodkowań Mignoleta. Exeter na pewno będzie próbowało wykorzystać braki kadrowe rywala i moim zdaniem powinno te parę okazji do zdobycia bramki stworzyć co pokazali np. w meczu z Sunderlandem przegranym 6-3. Muszą tylko lepiej zagrać w obronie co będzie moim zdaniem łatwiejsze przez braki kadrowe. W Liverpoolu cały czas grają Ci sami zawodnicy i przez to są na pewno zmęczeni. Zobaczymy czy Exeter to wykorzysta. Podobno boisko w Exeter nie jest w najlepszym stanie gdyż w ostatnich dniach tam padało dość mocno, co także powinno działaś na korzyść gospodarzy. Goście są raczej przyzwyczajeni do grania po ziemi co w takich warunkach będzie utrudnione. Na takiej murawie gospodarze powinni postawić twarde warunki The Reds także nie powinno zabraknąć walki a co za tym idzie fauli i kartek. W Liverpoolu na pewno pojawi się kilku młodych zawodników gdyż Klopp zapowiada rotacje a to także może oznaczać większą ilość fauli niż zazwyczaj po stronie The Reds.
Braki kadrowe:
Jordan Ibe, Kolo Touré, Mamadou Sakho, Jordan Henderson, Danny Ings, Joe Gomez, Philippe Coutinho, Dejan Lovren, Daniel Sturridge, Divock Origi, Jordan Rossiter, Martin Škrtel

Otrzymane punkty reputacji: +12
G 370

golkiper

Użytkownik
Exeter - Liverpool : Liverpool -1,5 rożnego 1,83 Óni
Powiem szczerze, że długo zastanawiałem się nad tym meczem, braki kadrowe są olbrzymie , że przypomnę The Reds bez : Jordan Ibe, Kolo Touré, Mamadou Sakho, Jordan Henderson, Danny Ings, Joe Gomez, Philippe Coutinho, Dejan Lovren, Daniel Sturridge, Divock Origi, Jordan Rossiter, Martin Škrtel a w bramce stanie Bogdan.
Liverpool gra w kratkę, lubi tracić punkty ze słabiakami, podopieczni Kloppa mają olbrzymi problem z udokumentowaniem dominacji nad słabszym przeciwnikiem i tego się w tym meczu obawiam. Umówmy się grają z ogórkami, większość graczy Exeter to pół amatorzy jednak w obliczu tych absencji, myślę że mogą męczyć bułę. Nie zmienia to faktu że nawet młodzież czy &quot;dzieci&quot; jak powiedział Klopp na konferencji jest lepiej wyszkolona technicznie + Benteke który z niczego potrafi oddać strzał. The Reds grają też w Lidze Europy napewno powtórka meczu by im się nie podobała więc myślę, że dadzą z siebie wszystko i będą nabijać rożne. Słabsi technicznie obrońcy często wypierdzielają piłkę byle gdzie, to kolejny argument. Linia bezpieczna wystarczy coś w rodzaju 2- 5 ale myślę że skończy się conajmniej 5 rożnymi różnicy. Kurs spadł o 0,1 w ciągu 2 godzin ja pobieram 1,83.

Otrzymane punkty reputacji: +2
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Exeter - Liverpool
over 2,5 kartek (azjan) 1,90
Ciekawostka dla tych ktorzy chca grac w strone kartek w tym meczu. Sedzia tego spotkania bedzie Stuart Attwell, ktory swego czasu byl najmlodszym sedzia debiutujacym w PL . Nie wyszlo mu to jednak na dobre i po serii bledow ktore popelnial przestal sedziowac w PL i wrocil na nizsze szczeble ligi.

Linia over (zoltych kartek) 2,5 stoi @ 2,05 ⛔ (0 kartek) w b e t s a f e ... i mysle, ze wykorzystam to, ze kurs na ta sama linie co u innych bukow sa odds agains i zagram sobie wlasnie over kartkowy (u innych bukow widzialem ta sama linie na over nawet @ 1,80)...W tym meczu chyba mozna sie spodziewac wiecej przepychanek niz klarownych okazji. Braki kadrowe gosci wyrownaja nieco poziom obu zespolow. Exeter u siebie zagra nieco bardziej ambitnie, wkoncu przyjedzie Liverpool (i to w dodatku skladem z ktorym mozna powalczyc), otoczka meczu tez bedzie wiec i cisnienie powinno byc spore. Do tego mam wrazenie, ze Liverpool moze opasc z sil bo nie dojsc, ze mieli ciezki czas swiateczny to do tego nie mieli przerwy i zagrali w Capital One Cup 3 dni temu wyjazdowy mecz w Stoke a teraz musza grac kolejny wyjazd. Zmeczenie = mniejsza dokladnosc i wiecej bledow, rowniez fauli. Tak na serio to linie o2,5 moze pokryc nawet jedna druzyna. Jedyna rzecz ktora mnie odstasza to ten sedzia ale chyba zaryzykuje bo 3+ kartki to chyba w takim meczu powinien wyciagnac.

bo86bo 17K

bo86bo

Użytkownik
Exter powyżej 1.5 kartki
2.45
Unibet
Przed gospodarzami spotkania możliwa szansa wygryzienia Liverpoolu, który gra w mega eksperymentalnym składzie. Moim zdaniem będzie to mecz walki... próbuje bo 2 kartki to bardzo niska linia a kurs bardzo adekwatny do ryzyka biorąc pod uwagę arbitra spotkania.

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Pytanie do znawców &quot;najlepszej ligi świata&quot;: co chciał osiągnąć Klopp wystawiając taką jedenastkę na dzisiejszy mecz? Nie mówię tu, że powinien sięgnąć po najsilniejszy skład, ale nie można było wystawić kilku graczy z ławki rezerwowych plus kilku z wyjściowego składu? On celowo to zrobił, żeby Liverpool odpadł czy jak? W tej chwili są poza rozgrywkami, a w przypadku remisu muszą rozegrać kolejny mecz, który do niczego nie jest im potrzebny. Kompletnie nie rozumiem takiego podejścia. W taki sposób tylko naraża klub na śmieszność, bo odpadnięcie z 4-ligowcem tak należy nazwać. Nie miał innych piłkarzy, że musiał takich dzieciaków wystawić?

B 65

blusior94

Użytkownik
W LFC mają szpital, chyba 10 czy nawet więcej zawodników kontuzjowanych, czy danie z ławki do składu Lallany i Leivy dałoby dużą poprawę jakości? Śmiem wątpić, chociaż racja, to jest śmiech. Nie wiem naprawdę czemu dałem w typach dnia na LFC, mimo, że wyrównali na 2-2, to aż łapie się za głowę patrząc co oni robią.

G 370

golkiper

Użytkownik
jak bym wiedział, że taka będzie murawa to bym złamanego grosza nie dał na ten mecz... niestety rożne wtopa 5-5, atuty techniczne LFC były niczym grając na błocie.

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Liverpool szpital i dlatego zagrali młodzicy, ale obecna (biorąc pod uwagę kontuzje) pierwsza jedenastka wcale nie prezentuje dużo wyższego poziomu. Mimo wszystko przychylam się do opinii, że Klopp nie powinien wystawiać takiej 11-tki. Puchar Anglii z zespołem z niższej ligi na wyjeździe to ostatnie miejsce, gdzie testowałbym juniorów. Duża presja z trybun, presja wyniku (porażka = odpadnięcie, bo przecież nie ma rewanżów), przeciwnicy zazwyczaj grający ostro. Klopp zaryzykował i tak zachwianą reputacją klubu Liverpool FC i choć nie przegrał, to dodał sobie kolejny mecz w i tak już napiętym terminarzu. I biorąc pod uwagę kontuzje to jest wręcz dramat.

Brawa dla chłopaków z LFC, że mimo wszystko udało im się nawiązać wyrównaną walkę z ogranymi ligowcami (czwarto, ale jednak ligowcami). Exeter również zasługuje na brawa za swoją nieustępliwą postawę i piękną bramkę z rożnego. A Nichols jest graczem, na którego rzucić okiem powinny kluby z wyższych lig.

Tak, czy siak nie rozumiem zdziwienia wszystkich tych, którzy grzmią, że Liverpool nie wygrał. Ich sytuacja kadrowa była jasna i jedynym argumentem była nazwa &quot;Liverpool FC&quot;. Niestety nazwa nie wystarczyła.

jak bym wiedział, że taka będzie murawa to bym złamanego grosza nie dał na ten mecz... niestety rożne wtopa 5-5, atuty techniczne LFC były niczym grając na błocie.
Będąc typerem trochę researchu by się przydało. Zresztą bez żadnych specjalnych poszukiwań, a oglądając tylko wiadomości można było się domyślić, że boisko nie będzie super przygotowane, skoro w Anglii non stop leje, są powodzie i raczej było wiadome, że klub taki jak Exeter nie będzie w stanie przygotować dywaniku.

I 4

iamfromalaska

Użytkownik
Och tak Klopp powinien wystawić resztki zdrowego składu na jakichś czwarto ligowych piłkarzy w dodatku na murawie, która bardziej przypominała pole uprawne niż boisko piłkarskie. Ryzykować kolejne kontuzję tych kilku zdrowych piłkarzy żeby ludzie z forum bukmacherskiego mogli zarobić. LFC od 10 grudnia rozegrał 8 spotkań w praktycznie takim samym składzie. A za pasem derby Anglii i spotkanie z Arsenalem, niektórzy zanim walną głupiego posta mogliby chociaż przeczytać jak wygląda sytuacja kadrowa danego klubu i jak prestiżowe mecze czekają ją za kilka dni

Otrzymane punkty reputacji: +4
bo86bo 17K

bo86bo

Użytkownik
Krótko bo z telefonu:
United-Sheffield powyżej 2.5 kartki
2.05
Unibet
United że złapie jakąś to prawie pewne ( zresztą kurs na over 0.5 bramki to 1.50, też moim zdaniem godne uwagi). Sędzią Marriner ;)

solucky 283

solucky

Użytkownik
Panowie, jak wyglada sprawa kolejnej rundy? Lecimy drabinka czy moze bedzie losowanie jak w Pucharze Krola?
bułeczka: Po każdej rundzie jest losowanie.

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Panowie, co sądzicie o dzisiejszym spotkaniu Wycombe- Aston Villa?
Obecnie kursy - 3,85 - 1,95 Fortuna. Goście na ostatnim miejscu w PL cienko piszczą...
Czy nie odpuszczą dzisiejszego spotkania? Macie jakieś info o składach? Co o tym sadzicie, może warto pograć coś w stronę gospodarzy? ;]

solucky 283

solucky

Użytkownik
Panowie, co sądzicie o dzisiejszym spotkaniu Wycombe- Aston Villa?
Obecnie kursy - 3,85 - 1,95 Fortuna. Goście na ostatnim miejscu w PL cienko piszczą...
Czy nie odpuszczą dzisiejszego spotkania? Macie jakieś info o składach? Co o tym sadzicie, może warto pograć coś w stronę gospodarzy? ;]
Ja bardziej myslalbym o pograniu w strone The Villans. W 365 masz kurs 2.05 i az grzechem jest nie sprobowac skoro graja z 4-ligowcem. Dla AV to moze byc taka odskocznia od problemow ligowych. Co wiecej trener Aston Villi - Garde - to szkola Wengera, wiec takie puchary powinien traktowac powaznie. ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom