Śląsk Wrocław vs Wisła Kraków
Over 2.5 @ 2.30
Bet365
Kurs mocno przesadzony. Śląsk w obronie nic ciekawego nie prezentuje, będą dodatkowo zmęczeni po meczu z Brugge, które da im niezły wycisk, choć może zmęczenie to nie właściwe określenie, ale coś w tym jest.
Napisałem odnośnie składu Śląska w poście, o meczu z Belgami, ale skopiuję.
Śląsk Wrocław skład:
Gikiewicz - Dudu, Kokoszka, Pawelec, Ostrowski - Kazmierczak, Stevanovic - Patejuk, Mila, Sobota - Paixao
Zacznijmy od bramki. Rafał w ostatnim meczu 3 bramki. Z Rudarem 2 gole. Ostatnie 2 mecze 5 bramek straconych, tak wiem nie można mieć do niego pretensji, bo praktycznie nie miał nic do powiedzenia, ale zawsze w głowie to zostaje. Nie ma się czego uczepić na tą chwilę, dobry punkt Śląska.
Obrona:
Dudu - dobra gra do przodu , asysty i tego oczekuje od niego , jeśli chodzi o obronę to już troszkę słabiej, brak koncentracji z Rudarem i strata gola.
Pawelec i Kokoszka - para stoperów. No cóż Kokoszka mało zwrotny , nie co lepszy od Pawelca. Pawelec gra na środku z konieczności, nie ma nikogo innego, jest słaby i pamiętamy co robił z nim i z Sochą Kiełb w meczu z Koroną.
Ostrowski - ostatnio grał mniej, dlatego jego postawa nieco mnie zastanawia, ale na pewno lepszy niż Socha.
Pomoc:
Defensywni - Kazmierczak i Stevanovic.
Popularny Kaz odzyskał formę, może nie jest ona najwyższa, ale prezentuje się lepiej niż w poprzedniej rundzie wiosennej.
Dalibor i tutaj postawię .... , bo to co prezentuje ten ktoś, to szkoda pisać.
Obok Pawelca najgorszy w ekipie.
Skrzydłowi - Sobota, Patejuk
Jeden i drugi w ostatnim czasie słabo, o ile Patejuk na początku przygotowań grał dobrze, a nwet bardzo, to teraz spuścił z tonu. Waldemar natomiast gra poniżej oczekiwań. Te jego bezsensowne rajdy, nie celne strzały sprawiają, że wypada blado. Brakuje Ćwielonga, który może nie był jakimś wirtuozem, ale potrafił poderwać zespół do grania.
Rozgrywający - S. Mila
Mózg drużyny wystarczyło , żeby nie wyszedł z Jagiellonią i już gra ofensywna nie istniała, potem jak to on człapał po boisku, ale potrafił namieszać w przodzie i dograć kilka piłek.
Atak: M. Paixao
Z Rudarem 2 gole, z Jagą bramka, po zamieszaniu w polu karnym, ale jeszcze nie prezentuje najwyższej formy, albo inaczej , za dużo od niego wymaga się, strzelił owszem 15 bramek w poprzednim sezonie, ale większość w tzw strefie spadkowej, gdzie na pewno jest łatwiej. Ok, na razie mnie nie przekonuje, może odpali i pokaże więcej.
Wisła na ciężkim terenie w Kielcach podjęła walkę, wygrała 3:2, co jest wg mnie niespodzianką, ale wygrali i chwała im za to.
Widziałem skrót spotkania , ale także inne mecz i słaby punkt Wisły to zdecydowanie bramkarz. Przepuścił głupią bramkę z Koroną, a w poprzednich spotkaniach nie był jakoś pewnym punktem.
Wraca Paweł Brożek, nie wiem czy zagra ze Śląskiem, raczej nie, ewentualnie jakieś 15 minut. Dobra forma Garguły oraz Chrapka.
Wisła zapewne wyjdzie składem:
Miśkiewicz – Stolarski, Głowacki, Nalepa, Bunoza – Sarki, Stjepanović, Garguła, Chrapek, Małecki – Boguski
W poprzednim sezonie 4 mecze między tymi zespołami:
W Krakowie odpowiednio 1:0 dla Wisły oraz 2:3 dla Śląska.
We Wrocławiu dwie wygrane Śląska 2:1 oraz 3:0.
Padło tam 3 razy ponad over 2.5 gola.
Kurs jest zbyt duży wg mnie , trzeba grać, bo pewnie spadnie.
Powodzenia !