Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Spotkanie: Bayern Monachium- Viktoria Plzen
Typ: Bayern -3 AH
Kurs: 2.150
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Tak patrzyłem i myślałem co by tu można było dzisiaj zagrać najpewniejszego po w miarę rozsądnym kursie. Coś tam przychodziło na myśl ale najrozsądniejszy wydaje się dziś Bayern. Bawarczycy kolejny sezon miażdżą wszystkich po drodze i nie widać by mieli zamiar zwalniać. W lidze brakuje im jeszcze 2 meczów bez porażki do rekordu: 36 – Hamburger SV (od 30 stycznia 1982 do 22 stycznia 1983).
Co do Victorii to można powiedzieć tyle, że to naprawdę solidny zespół który w tamtym roku nieźle sobie radził w
LE. Niestety w tym meczu niewiele tak naprawdę zależy od nich. Zapewne przyjadą się bronić i wyprowadzać kontry, czyli de facto to co potrafią najlepiej. Mimo wszystko muszę kierować się tu w stronę wysokiego zwycięstwa Bayernu.
W tym sezonie piłkarze Bayernu rzadko kiedy rozpieszczali swych kibiców na rodzimym obiekcie. Od pewnego czasu sam Guardiola zaczął się na ten temat wypowiadać negatywnie i obiecywać zmiany. Ostatni mecz z Mainz był tego potwierdzeniem ale dopiero po przerwie. No ale przejdźmy bardziej do analizy samego meczu.
Bayern zagra z 1 podstawowym środkowym obrońcą jakim jest Daniel Van Buyten. Boateng pauzuje za czerwoną kartkę, a Dante nabawił się w ostatnim ligowym spotkaniu z Mainz kontuzji. Dodatkowo Martinez jeszcze nie wrócił po urazie pachwiny. Zagra zapewne nowy nabytek Kirchoff i sam chętnie zobaczę jak sobie poradzi w
LM nawet z teoretycznie o wiele słabszym rywalem. Z tego też powodu zastanawiam się nad puszczeniem za niewielkie pieniądze
BTSu po kursie 2.20 na
Bet365. No ale trudno powiedzieć.
Co do składów to prawdopodobnie będą wyglądały tak:
FC Bayern: Neuer - Rafinha, van Buyten, Kirchhoff, Alaba - Lahm - Robben, Schweinsteiger, T. Kroos, Ribery - T. Müller
Viktoria Pilzno: Kozacik - Rajtoral, Cisovsky, Hubnik, Reznik - Horava, Horvath - Petrzela, Kolar, Kovarik - Bakos
Do składu Bayernu wraca "powoli" niemeicki Messi czyli Gotze. W ostatnich 2 meczech pokazał się z jak najlepszej strony. W reprezentacji zaliczył bramkę a w meczu z Mainz wszedł po przerwie (przy wyniku 0:1 dla Mainz) i zaliczył 2 albo 3 asysty. Ogólnie miał udział przy każdej z 4 bramek.
Co do meczów bezpośrednich to drużyny mierzyły się dość dawno dwukrotnie:
Puchar Zdobywców Pucharów:
15.09.1971: Viktoria Pilzno - FC Bayern 0:1 (1. runda)
29.09.1971: FC Bayern - Viktoria Pilzno 6:1 (1. runda)
Ten drugi wynik nawet pokusiłem się postawić singlowo dzisiaj. Przy brakach w obronie i wysokim prowadzeniu Bayernu Czechom może coś wpaść.
Podsumowując. Bayern jest dziś niezaprzeczalnym faworytem. Ze swoim szerokim i wyrównanym składem może spokojnie walczyć na 3 frontach i dziś będzie chciał przypieczętować swoją pozycję lidera w grupie wysokim zwycięstwem. Na jednym swoim kuponie postawiłem nawet
handi -4 po kursie 3.80 ale to juz spora niewiadoma. Za to handi -3 wydaje mi się jak najbardziej bezpieczne. Z reguły staram się omijać tak wysokie ale ze względu na prestiż meczu, własne boisko i (nie oszukujmy się) przeciętnego rywala jestem niemal pewny, że Bayern nie wygra tego meczu mniejszą ilością goli niż 3 (co daje zwrot w tym wypadku). Za to daje 50/50, że wygrają większą ilością bramek co daje całkiem niezły kurs chociaż o jakimś value trudno tu w ogóle mówić. Pozdrawiam i polecam mój typ bo raczej nic złego nie powinno się tu stać. Owocnej Ligi Mistrzów życzę :wink:
Co do reszty dzisiejszych meczów to w sumie dość prosta sprawa się wydaje ale to różnie bywa:
Real 1.57 lub Real -1 2.025 (Juve mimo wszystko nie przekonuje a Realowi w tym sezonie w
LM jakoś w miarę idzie... a wiadomo jakie u nich ciśnienie na wygrane po niudanym starcie póki co)
Man City 1.70 (CSKA w dołku od meczu z Bayernem. Jedyne co może podziałać na ich korzyść to stan murawy. Nie wiem jaki jest ale coś kojarzę, że mi się obiło, że na tym zastępczym boisku to niezłe klepisko. No ale nie pamiętam dobrze więc nie chcę wprowadzać w błąd.)
PSG 1.44 (Ja tu raczej bez handi ale możliwe, że i z puszczę. PSG koncentruje się głównie na
LM, a potencjał mają naprawdę spory. Może to nie Bayern ale na pewno do czołówki pukają)
Co do Leverkusen to sam nie wiem. Kurs na nich ładnie w sumie urósł do 2.00. To naprawdę mocna, solidna i wyrównana drużyna. Nie zawahałbym się na nich postawić ale ostatnie 2 mecze jakoś wymęczone i obawiam się czy to nie spadek formy.
MU też jedna wielka niewiadoma. W tym sezonie trochę pieniędzy zarobiłem stawiając przeciwko nim ale tu kto wie. Może być wszystko i dla mnie to no bet.
Thomas Muller strzeli 2 lub więcej- 4.33 (Ciekawy zakład ze sporą szansą na powodzenie.)