Ja na ruszt biorę w głównej mierze spotkania z najciekawszej grupy tegorocznej edycji ????
Arsenal - B.Dortmund
Typ: 1
Kurs: 2.40 betsson
Z jednej strony mamy londyńczyków. Drużyna będąca w ogromnym gazie. Ozil - najlepszy transfer lata zaraz obok Isco. Giroud, który jest w formie i dogaduje się z ww Ozilem wyśmienicie. Do tego wielkie odkrycie Ramsey i cała spółka powracająca po kontuzjach i cholernie głodna gry. Po dzisiejszym pogromie z Norwich widać, że maszyna pracuje i ma się bardzo dobrze. Chłopaki grają po prostu świetny futbol. Są liderami w BPL oraz w grupie
LM. Po tym spotkaniu wygranym u siebie mogą się czuć jedną nogą w play offach a dobrze by było bo następne spotkania to w większości wyjazdy.
Z drugiej strony jest Borrusia, która nie tylko ma problemy kadrowe ale i z formą. Dzisiaj wymęczona wygrana z Hannoverem. Ogólnie pozdrawiam wszystkich, którzy wrzucali to spotkanie do jakiegokolwiek AKO ???? Zdziwiła mnie tylko obecność Reusa bo z tego co słyszałem miał nie grać. No cóż. W każdym bądź razie ich dzisiejszą grę można usprawiedliwiać ważnym wyjazdem do Anglii jednak wg mnie jest to szukanie igły w stogu siana.
Podsumowując - po stronie londyńczyków są praktycznie wszystkie argumenty: atut własnego boiska, forma, elastyczność kadrowa oraz statystyki. Wg mnie bukmacherzy sprawili nam nie lada prezent dając taki kurs na kanonierów i biorę go bez większych skrupułów. Nawet jeśli jakimś sposobem nie wejdzie to widzę tutaj ogromne value. Gdybym był oddsmakerem dałbym tutaj okolice 1.7.
Ktoś wspomniał, że Arsenal może zostać czarnym koniem tych rozgrywek. Jak dla mnie ta drużyna już od dwóch lat zasługuje na takie miano. Najpierw comeback z fatalnej sytuacji w dwumeczu z MIlanem a rok później z Bayernem. W obu przypadkach zabrakło gola.
http://www.youtube.com/watch?v=lz9q_SeMJfE
/edit - Adamo, no cóz gratuluje wygranej ale każdy kto oglądał mecz powie, że bvb nie zasłużyło sobie na taki wynik
Marsylia - Napoli
Typ: 2
Kurs:2.40 Betsson
Napoli - Do składu wracają Higuain i Maggio. Fakt, że w szlagierze
Serie A Ci panowie nie wystąpili w pierwszych składach sugeruje nam iż w Marsylii chcą zagrać na 120%. Nic dziwnego ponieważ bardzo potrzebują tych 3 punktów. Benitez świetnie ułożył drużynę, a po odejściu Cavaniego nie widać żadnych problemów niczym w przypadku Falcao i Atl.Madryt. Chłopaki grają ofensywny i mądry futbol a Rafa ma duże doświadczenie w
LM.
Marsylia - Niezbyt ineresuję się
Ligue 1 więc nie oglądam meczów tejże drużyny. Wiem natomiast, że nie prezentuje zbyt wysokiej formy a wręcz gra poniżej oczekiwań. Chłopaki chyba po dwóch kolejkach zdali sobie sprawę, że nie mają zbyt wielkich szans na awans ale przed swoją publicznością na pewno będą chcieli się pokazać.
Apropo tego spotkania sugerowałbym zastanowienie się nad puszczeniem
Higuain strzeli gola
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Z takich luźnych typów to
Atl.M do jakiegoś AKO, spore value w typie na Basylee lub
x2 oraz p
rzestrzegam przed szaleństwami z Barcelonąbo wszyscy wiemy jak oni grają na kartoflisku zwanym San Siro + dochodzi nadchodzące Gran derbi
Pozdrawiam!