Ruszamy z tematem
Spotkanie: Legia Warszawa - Dynamo Mińsk
Godzina: 18:45
Typ: Legia Warszawa
Kurs: 1,38 (póki ciepłe, kurs powinien spaść jeszcze niżej po mojej analizie)
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Widząc kurs 1,50 na Legię zastanawiałem się o co chodzi? Legia podejmuje drużynę białoruską. Podkreślam - białoruską. Na jakim dnie jest aktualnie białoruski futbol? Niechaj przedstawię to w rankingu UEFA:
Tak jak widać - jest na dnie drużyn amatorskich. To już nie te czasy kiedy to jeszcze 10 lat temu drużyny drżały przed BATE Borysów. Obecnie to jest poziom dosłownie Andory czy Gibraltaru. Przyjrzyjmy się jak do tej pory idzie tej drużynie w europejskich pucharach:
Jeden remis z drużyną z Armenii oraz dwa zwycięstwa - z drużyną z Gibraltaru oraz właśnie z Armenii po karnym w doliczonym czasie gry. Stąd też tak "wysoki współczynnik" w tym roku gdzie zamiast 0,250 jest 1,750. Ale i tak nie jest tak pięknie i jak do tej pory Dynamo Mińsk zanotowało 7 porażek.
Dlatego też mimo tego, iż 3x Dynamo Mińsk przegrał tylko 1:0 - gram na czyste zwycięstwo Legii zamiast over 1.5 goli dla Legii. Chociaż myślę, że te powinny być ale nie ma co ryzykować dla kursu 1.53 zamiast mieć spokojne 1.38. Zresztą mecz Legii z TSC Backa Topola również był dużym value. Ale o tym za moment.
Czyli to tak jakby w fazie grupowej przy niemal pełnych trybunach Legia będzie mierzyła się z drużyną pokroju Andora/Gibraltar. Tu musi być zwycięstwo. Pytanie tylko jakie?
Odnośnie Legii chyba nie muszę się zbyt wiele wypowiadać. Jedyny remis u siebie z Broendby - a tak same wygrane. Teraz powinna zostać dopisana kolejna wygrana.
Następny mecz:
Spotkanie: TSC - Lugano
Godzina: 18:45
Typ: Lugano
Kurs: 1,62 (póki ciepłe, kurs powinien spaść jeszcze niżej po mojej analizie)
Bukmacher: Fortuna
Zobaczmy pewną analogię w rankingu UEFA
od sezonu 2022/2023:
Widzicie? Od niemalże 2 lat serbski futbol w Europie można powiedzieć
nie istnieje. Crvena Zvezda regularnie dostarcza w grupie
LM punkty, Partizan już nie jest tym samym Partizanem co kiedyś (0:4 w derbach Belgradu mówi samo za siebie). No a co z pozostałymi drużynami? Muszą jakoś zagrać w Europie.
TSC to drużyna która również regularnie dostarcza punkty. Przyjrzyjmy się ich grze:
Myślę, że tutaj wnioski nasuwają się same. Na 12 spotkań w Europie -
11 porażek (!!!) oraz 1 remis (cudem wywalczony po redzie w 71 minucie obrońcy Olympiakosu który prowadził już 2:0 do 65 minuty i w doliczonym czasie gry TSC uratowało remis). Dlatego mecz z Legią dla mnie był w tym wypadku lokatą po kursie 1.98. Teraz Lugano (osobiście szwajcarskim drużynom nie kibicuję w Europie z wiadomego względu - walczymy z nimi o lepszą lokatę) ale tu nie powinni mieć problemu. Kurs 1.62 biorę w ciemno.
Co do drużyny Lugano to też myślę, że niewiele trzeba aby osiągnąć pozytywny rezultat w Serbii. Ponieważ z takimi drużynami jak Maccabi czy Braga - mogłaby być nawiązana jakaś walka. Ale wyniki 1:4 bądź 1:5 nie napawają mnie do tego aby ta drużyna traktowała te rozgrywki priorytetowo tylko bardziej pod kątem korupcyjnym gdzie
Serbia to kraj w którym najwięcej się ustawia spotkań w Europie i gra w Europie najlepiej im do tego służy.
Czyli mając akumulator:
TSC Backa Topola - Lugano 2 1.67
Legia Warszawa - Dynamo Mińsk 1 1.39
AKO: 2.32
Możemy dość "promocyjnie" podwoić swój kapitał w ten czwartek
Promocyjnie, ponieważ uważam te typy za istne value po powyższej analizie
Powodzenia!