ŁKS Łódź - Polonia Warszawa
typ: Polonia????
kurs: 1.80
stawka: 10/10
Expekt
typ: Polonia/Polonia????
kurs: 2.80
stawka: 5/10
Expekt
Przewidywane składy:
ŁKS: Bogusław Wyparło - Georgas Freidgeimas, Mariusz Mowlik, Marcin Adamski, Adam Marciniak - Jakub Biskup, Mladen Kascelan, Paweł Drumlak, Gabor Vayer - Adrian Woźniczka, Dawid Jarka
Polonia: Sebastian Przyrowski - Vlade Lazarevski, Tomasz Jodłowiec, Radek Mynar, Błażej Telichowski - Krzysztof Bąk, Marek Sokołowski, Radosław Majewski, Jarosław Lato - Daniel Mąka, Jacek Kosmalski
Bardzo długo zastanawiałem się czy grać ten mecz - głównie przez zamieszanie jakie od początku sezonu powstało wokół Polonii.
Klub jest wyszydzany przez kibiców innych drużyn... "Dysko-Polo" (no ofens) bo tak jest nazywany ma również problemy z piłkarzami. Majdan Świerczewski a teraz nawet nadzieja polskiej piłki Radosław M. :wink:
Myślę jednak, że jest to klub z wielkimi możliwościami i może powtórzyć sukces Groclinu sprzed roku.
Do tej pory, mimo bardzo dobrej gry, zdobyli zaledwie 1 punkt i plasują się w dolnej połowie tabeli więc ten mecz może być szalenie ważny - jeśli nie chcą stracić kontaktu z czołówką muszą wygrać...i jestem pewien, że to zrobią.
Ciekawe połączenie w napadzie doświadczenia Kosmalskiego i zapału oraz ambicji młodego Mąki może być w pojedynkach z tak śłabymi rywalami kluczowe. Tym bardziej gdy będą otrzymywać podania od takich zawodników jak Sokołowski, Lato i Majewski (miejmy nadzieję ???? )
Ich dzisiejszy rywal to murowany kandydat do spadku. Jeden z najmniejszych budżetów, jedne z największych osłabień przed sezonem... i chyba przede wszystkim najsłabsza kadra. Szczególnie w formacji ataku. Niby jest bardzo utalentowany Jarka, niby jest skuteczny w sparingach Czerkas ale to zdecydowanie za mało! Łodzianom będzie brakowało Ensara Arifovicia w tym sezonie.
Nadzieją może być Czarnogórzanin
Kascelan, jednak póki co zamiast rozbijać akcje przeciwników w środku boiska - glupio łapie kartki.
Sądzę, że od pierwszych minut zobaczymy zdecydowane ataki Polonii i już po pierwszej połowie Warszwiacy będą schodzic do szatni z prowadzeniem, któego nie oddadzą do końca spotkania.