>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

28 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 23.05-27.05.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

Expekt
28 kolejkę zaczynamy spotkaniem w Gliwicach gdzie Piast zmierzy się z Koroną. Czy podopieczni Marcina Brosza będą kontynuować świetną passę na wiosnę i poraz kolejny zgarną 3 punkty? Tym razem do Gliwic zawita Korona ,podbudowana okazałym zwycięstwem nad Jagiellonią, ale osłabiona brakiem Macieja Korzyma. Patrząc na formę Piasta oraz fatalną grę Korony na wyjazdach faworytem są bezwątpienia gospodarze.
Piątek to mecze Wisły z Ruchem oraz Widzewa z Legią. Pierwszy mecz trudny do typowania, z kolei pojedynek w Łodzi powinien się zakończyć zwycięstwem gości. Po wygranej w ostatniej kolejce z Lechem gracze Legi mogą być w 99% pewni mistrzostwa. Już tylko jakiś kataklizm może doprowadzić do tego by Legia nie zdobyła tytułu.
W sobotę zobaczymy dwie drużyny walczące o utrzymanie. Trudniejsze zadanie wydaje się mieć Podbeskidzie, które zagra w Poznaniu z bądź co bądź drużyną walczącą jeszcze o utrzymanie. GKS Bełchatów wybierze się do Gdańsk na mecz z miejscową Lechią. Biało-Zieloni w ostatnich spotkaniach zarówno z Ruchem jak i Widzewem pokazali, że mimo ,iż nie grają już o nic to grają na 100%.
W niedzielę Pogoń podejmie u siebie Górnik Zabrze. Obie drużyny na wiosnę spisują się bardzo słabo. Proponuję zagrać tu jednak coś w kierunku gospodarzy.Kolejkę zakończymy w Lubinie spotkaniem Zagłębia z Polonią Warszawa. Jak dla mnie faworytem są gospodarze jednak dopatruję się tu jakiegoś overka.
Zapraszam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +1
daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Śląsk Wrocław

Dla Jagiellonii mecz o nic, dla Śląska walka o Ligę Europejską. Gracze z Białegostoku, ostatnio w ogóle sobie nie radzą, przegrywając 5-0 z Koroną, 3-0 z Legią i 3-0 ze słabiutkim Widzewem. W Jagiellonii coś się dzieje niedobrego już dłuższy czas, jak nie kibice tracą prawie wszystkie flagi, tak i piłkarze nie potrafią przeprowadzić składnych akcji. Panie Hajto ? Pora na Pana ...
Jak już wcześniej wspomniałem, Śląsk jedzie do Białegostoku po 3 punkty, aby zbliżyć się do Piasta, ewentualnie ich wyprzedzić w wypadku przegranej lub remisu drużyny z Gliwic. Gra piłkarzy z Wrocławia zachwyca, wygrali 3-0 z Wisła Kraków oraz porażka z Piastem 3-2, ale po bardzo pięknym meczu, a bramkę decydującą o przegranej stracili w 94 minucie.
Słabiutka obrona Jagi, nie będzie w stanie zatrzymać Gikiewicza, Ćwielonga lub Mili.
Obstawiam tutaj łatwe zwycięstwo Śląska, dla mnie to jest &#39;peffka :cool:&#39; 28 kolejki Naszej przepięknej ekstraklasy ????
Śląsk @ 2.35 (Fortuna)
Za drobne, Śląsk -1 @ 4.15 (Fortuna)

Otrzymane punkty reputacji: +4
W 26

wislaks

Użytkownik
Data Spotkania: 23-05-13 20:45
Miejsce Spotkania:Stadion Piast
Spotkanie: Piast Gliwice - Korona Kielce
Mój Typ: Wygra Korona Kielce
Kurs: 4,40
Bukmacher: bet-at-home
Co mnie przekonuje do tego typu? Oczywiście kurs, z obserwacji wiem, że jak ktoś wygrywa mecz 5-0 to w następnym meczu nie ma prawa przegrać, a w takiej sytuacji jest właśnie zespół Korony Kielce, ostatnie spotkanie wygrali miażdżąc Jagiellonię Białystok aż 5-0, nie przekonuje mnie to, że Piast walczy o europejskie puchary poza tym, Piast ma 5 meczów bez porażki a to za dużo jak na ten zespół w naszej Polskiej ekstraklasie w końcu muszą się potknąć, poza tym Korona w tym sezonie na wyjeździe jeszcze nie wygrała więc tutaj też liczę na przełamanie tym bardziej, że po ostatnie wygranej morale w Koronie mogły mocno wystrzelić w górę.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Data Spotkania: 23-05-13 20:45
Miejsce Spotkania:Stadion Piast
Mój Typ: Wygra Korona Kielce
Kurs: 4,40
Bukmacher: bet-at-home
Co mnie przekonuje do tego typu? Oczywiście kurs, z obserwacji wiem, że jak ktoś wygrywa mecz 5-0 to w następnym meczu nie ma prawa przegrać, a w takiej sytuacji jest właśnie zespół Korony Kielce, ostatnie spotkanie wygrali miażdżąc Jagiellonię Białystok aż 5-0, nie przekonuje mnie to, że Piast walczy o europejskie puchary poza tym, Piast ma 5 meczów bez porażki a to za dużo jak na ten zespół w naszej Polskiej ekstraklasie w końcu muszą się potknąć, poza tym Korona w tym sezonie na wyjeździe jeszcze nie wygrała więc tutaj też liczę na przełamanie tym bardziej, że po ostatnie wygranej morale w Koronie mogły mocno wystrzelić w górę.
Powinieneś pisać dla gazet marnujesz się tutaj .
Nie przekonuje cie że Piast gra fajną piłkę ma atut własnego boiska i ogromne szanse na puchary a ty jednak z nikąd wysnuwasz teorie że przegrają bo ... passa się skończy . Myślisz że po 27 kolejkach czas na przełamanie Korony bez wygranej na wyjeździe ? Bardziej można powiedzieć że do końca sezonu po prostu nie wygrają . Do tego strata Korzyma czyli siła ofensywna maleje niemalże do zera a morale z tego względu raczej nie wyskoczą w górę tylko idą w dół .

Otrzymane punkty reputacji: +9
hayto 631

hayto

Użytkownik
Piast Gliwice - Korona Kielce 1-1 ⛔
Prawe mówiąc nie wiem jak Piast to robi, że jest tak wysoko w tabeli (szok), ale im gratuluje i kibicuje by doszli do eliminacji Ligi Europy. Nie raz pokazali, że są drużyną, która walczy do końca. Parę razy przegrywali spotkanie a mimo tego potrafili odwrócić losy spotkania na swoją korzyść. Za Piastem przemawiają trzy argumenty 1. Walka o puchary 2. Korona gra na wyjeździe 3. Na chwile obecną są w lepszej formie. Wiadomo drużyna kielecka również jest waleczna, ale ich gra na wyjeździe jest… żenująca nie wygrali żadnego spotkania z pośród trzynastu zremisowali cztery razy reszta meczy… przegrana. Kielczanie osłabieni w ataku brak Macieja Korzyma (lidera drużyny nie chodzi mi tu tylko o bramki). Wszystko przemawia za Piastem inny wynik będzie zaskoczeniem.
Piast Gliwice 1.80 Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +1
homel 918

homel

Użytkownik
Over w meczu Lechii z Bełchatowem wydaje sie mega pewny. Lechia obrona nie najlepsza, ręcznik w bramce Buchalik, a Bełchatow rowniez slaby w obronie, gdyby nie Zubas... Obydwie druzyny podobne do siebie jesli chodzi o style, fajnie grają piłęczką, zapowiada sie otwarty mecz, duzo okazji i pare goli. W obecnej dyspozycji powinni pokryc overa 2,5 na luzie.

funias 691

funias

Użytkownik
Piast Gliwice - Korona Kielce

Po części zgadzam się z WISLAKS. Moim zdaniem Piast nie wygra czwarty raz z rzędu. Jedni powiedzą, że Piast musi wygrać, żeby mieć puchary. Ja uważam, że może to podziałać na niekorzyść. Wydaje mi się, że ten mecz może być w ich wykonaniu bardzo nerwowy. Skłaniałbym się tutaj grać X2. Oczywiście wiem, że Korona bez swojego podstawowego napastnika, ale Ojrzyński zapowiada, że zmotywuje zespół, aby w końcu odnieść sukces na wyjeździe. To jest polska liga, tutaj wszystko jest możliwe dlatego kurs w okolicach 1,90 - 2,0 na X2 biorę w ciemno.

Typ: X2 2.05 Bet365 ✅ ✅ ✅ 1-1

hayto 631

hayto

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Śląsk Wrocław 0-3 ✅
Śląsk wrócił do gry. Odkąd w wyjściowej jedenastce pojawiają się bracia Gikiewicz ta drużyna gra lepiej. Rafał daje stabilność w bramce, a Łukasz pewność w ataku (a przecież tego brakowało drużynie Stanislava Levego). Jagiellonia to drużyna, która… kaleczy grę w obronie i nawet sklecona na biegu drużyna z paru zawodników z Uzbekistanu czy Rosji strzeliłaby im parę bramek – to tak followup’ ujac do wypowiedzi Pana Janukiewicza, choć w tym wypadku na prawdę to nie jest śmieszne. Do teraz niedowierzam, że trenerem Jagi jest… były obrońca. Kolejnym plusem przemawiającym za Śląskiem jest to, iż nie zagra… Jakub Słowik gdyby nie on to nie straciliby 41 bramek w sezonie… straciliby ich o wiele więcej! Rezerwowy bramkarz Jagiellonii w meczu z Kielecką drużyną również się nie popisał dostosował się do poziomu kolegów z obrony, co skutkowało wynikiem 5 do 0. Atuty Śląska z przodu to jak napisałem Gikiewicz i oczywiście Sebastian Mila oraz król ostatnich 10 minut meczu Piotr Ćwielong. Śląsk walczy o puchary nie wiem jak wygląda dokładna sytuacja na temat licencji na grę w europejskich pucharach, ale wiadome jest jedno, że Śląsk tego spotkania nie powinien przegrać.
Śląsk 2.15 Betsafe
Wisła Kraków - Ruch Chorzów 1-1 ⛔
Taki kurs można tylko wziąć z pocałowanie w rękę. Moim zdaniem po Jagiellonii najgorszą obronę w lidze ma właśnie Ruch. Po odejściu z drużyny przez Rafała Grodzickiego Ruch gra fatalnie w defensywie, co widać na tle wyników w tym sezonie. W ofensywie drużyna trenera Zielińskiego gra dobrze, co chyba raczej nikogo nie dziwi, bo wg mnie Chorzów to kopalnia napastników. (bynajmniej tak było). Wisła w obronie też nie błyszczy, co innego, jeśli chodzi o atak pomimo tego, iż nie widać to po wynikach. Szybki Małecki, bardzo dobrze grający Sarki no i joker Bogucki oczywiście nie zapominając, o NNP czyli Danielu Sikorskim (to tak pół serio pół żartem). Chorzowianie bronią się przed spadkiem, a więc muszą strzelać. W meczach pomiędzy tymi drużynami w ostatnich latach padało sporo bramek, (choć tu zawsze trzeba patrzeć z przymrużonym okiem).
over 2.5 bramek 2.01 Betsafe

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Piast Gliwice - Korona Kielce
Po części zgadzam się z WISLAKS. Moim zdaniem Piast nie wygra czwarty raz z rzędu. Jedni powiedzą, że Piast musi wygrać, żeby mieć puchary. Ja uważam, że może to podziałać na niekorzyść. Wydaje mi się, że ten mecz może być w ich wykonaniu bardzo nerwowy. Skłaniałbym się tutaj grać X2. Oczywiście wiem, że Korona bez swojego podstawowego napastnika, ale Ojrzyński zapowiada, że zmotywuje zespół, aby w końcu odnieść sukces na wyjeździe. To jest polska liga, tutaj wszystko jest możliwe dlatego kurs w okolicach 1,90 - 2,0 na X2 biorę w ciemno.
Typ: X2 2.05 Bet365
Czytając takie posty, nie wiem czy się śmiać czy płakać. Nie jestem jakimś wybitnym typerem... ale panowie, jaka wygrana Korony i to na wyjeździe ? Oglądacie ich mecze podając takie typy czy wzorujecie się ostatnim wynikiem ze słabiutką Jagiellonią, której rezerwowy bramkarz kopał się po czole. Korona bez swojego napadziora, a Piast grający ładną piłkę, poradzi sobie z kielecką drużyną. Piłkarze z Gliwic na pewno nie będą grać nerwowo, bo potrafią opanować się w meczach z rywalami na lepszym poziomie niż Korona i wygrywać spotkanie.
Piast @1.80

funias 691

funias

Użytkownik
Czytając takie posty, nie wiem czy się śmiać czy płakać. Nie jestem jakimś wybitnym typerem... ale panowie, jaka wygrana Korony i to na wyjeździe ?
Po pierwsze nigdzie nie napisałem, że Korona wygra. Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Po drugie ile to już razy zespoły grające ładnie przegrywały spotkania w polskiej ekstraklasie? Nie neguje Twojego zdania, bo oczywiście to Ty możesz mieć rację po meczu, ja jednak mam swoje spostrzeżenie odnośnie tego meczu, być może błędne, ale nie niemożliwe.

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Po pierwsze nigdzie nie napisałem, że Korona wygra. Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Po drugie ile to już razy zespoły grające ładnie przegrywały spotkania w polskiej ekstraklasie? Nie neguje Twojego zdania, bo oczywiście to Ty możesz mieć rację po meczu, ja jednak mam swoje spostrzeżenie odnośnie tego meczu, być może błędne, ale nie niemożliwe.
Przepraszam Cię, miałem zacytować Pana &quot;WISLAKS&quot; ????
Fakt, masz rację że to &quot;tylko&quot; polska ekstraklasa i tutaj wszystko jest możliwe, ale nie na finiszu rozgrywek o taką stawkę.
Mimo wszystko powodzenia Panowie

maciejsokol92 49

maciejsokol92

Użytkownik
Mecz: Piast Gliwice - Korona Kielce
Typ: X2 ✅
Kurs: 2.05

Typ: bramka gości ? TAK ✅
Kurs: 1.6

Betclic
Wiele razy podkreślałem, że w tej lidze ważnym elementem wygrywania meczów jest motywacja i ambicja, najlepszym przykładem jest nieobliczalna Korona. Kilka elementów, które moim zdaniem potrójnie zmotywują piłkarzy gości w tym meczów to na przykład:
- chęć przełamania fatalnej passy wyjazdowej
- kontuzja Korzyma, który ciągnął mentalnie tą drużynę i na pewno jego koledzy z drużyny będą starali się wygrać ten mecz dla niego
- Korona to drużyna bardzo zżyta z kibicami co pokazała sytuacja z ostatniego meczu, kiedy to policja zablokowała wyjście ze stadionu, dlatego uważam, że ta sytuacja również zmotywuje piłkarzy
- kielecka ekipa i tak wychodzi na mecz zazwyczaj z większym zaangażowaniem niż ich oponenci ( nie mówię, że Piast nie wyjdzie z również takim)
Ostatni mecz ekipa z Kielc wygrała ze słabą i osłabioną Jagiellonią 5-0, ale to na pewno podniosło morale drużyny. W tabeli rundy wiosennej Piast zajmuję 3 (22 pkt.), ale Korona wcale dalej nie jest bo zajmuje 5 miejsce (18 pkt.). Największym osłabieniem na pewno jest bramek Korzyma, ale jeszcze chciałbym przedstawić ciekawą statystykę:
· Pavol Stano (obrońca) - 5 bramek
· Artur Lenartowski (pomocnik) -4 bramki
· Paweł Golański (obrońca) - 3 bramki
· Michał Janota (pomocnik) - 3 bramki
· Vlastimir Jovanović (pomocnik) - 2 bramki
· Tadas Kijanskas (obrońca) - 2 bramki
· Piotr Malarczyk (obrońca) - 2 bramki
Z której widzimy jak dużą wagę w strzelaniu bramek biorą na swoje barki obrońcy. W zespole z Gliwic bez większych osłabień.
Zespoły te rozegrały w swojej historii tylko 7 meczów z czego Korona wygrała tylko raz w Gliwicach w drugiej lidze w sezonie 2004/05, ale to i tak nie ma najmniejszego znaczenia. Ostatni mecz skończył się wynikiem 4-0 dla zespołu z Kielc, dlatego zespół z Gliwic również będzie zmotywowany, żeby zmazać tą plamę, ALE najważniejszą motywacją będzie raczej chęć zagrania w europejskich pucharach niż myśl o odegraniu się za tą cztero-bramkową wygraną. I tu mam teraz kłopot.. jestem przyzwyczajony do tego, że polskim zespołom nie jest na rękę granie w Azerbejdżanie, Izraelu lub innych wygwizdowach &quot;Eurazji&quot;. Niewątpliwie trzecie miejsce i gra w pucharach będzie dla zespołu ze Śląska jednym z największych sukcesów w historii, bo dotychczas jakikolwiek sukces to finalista pucharu polski w 78 i 83 i tak naprawdę gra w Ekstraklasie. Patrząc na ostatnie wyniki i grę Piasta można stwierdzić, że jednak nie chcą odpuścić tej walki i w sumie życzę im powodzenia. Moimi typami na ten mecz jest remis lub wygrana Korony, będzie to mecz na pewno zacięty i ŻADEN WYNIK MNIE NIE ZASKOCZY, dlatego liczę na przełamanie Koroniarzy i na przekór wszystkim pewnym zwycięstwa gospodarzy. Trochę w mojej analizie jest zaprzeczeń, ale jednak moje pierwsze odczucia i trochę inne spojrzenie na polską ligę jest takie, a nie inne. Dodaję jeszcze do tasiemca kurs na strzelenie bramki przez gości.

hakan 256

hakan

Użytkownik
z obserwacji wiem, że jak ktoś wygrywa mecz 5-0 to w następnym meczu nie ma prawa przegrać,.
To jak wytłumaczysz: Korona rozbiła u siebie Piast 4-0, by następnie przegrać na wyjeździe z Widzewem 0-1? No chyba, że ta zasada tyczy się tylko wygranych 5-0 i wzwyż

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska - Ekstraklasa
Typ: Poniżej 2,5 gola ✅✅✅ (1:1)
Kurs: 1,75
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:

Bardzo dużo zostało napisane już o tym spotkaniu więc nie będę się zbytnio rozpisywał. Postanowiłem ugryźć to spotkanie trochę z innej strony niż wytypowanie zwycięzcy. A mianowicie w ostatniej kolejce naszej rodzimej ligi mieliśmy festiwal strzelecki bramek w większości spotkań a więc czas najwyższy wrócić do codzienności a wraz z tym na stały, niski poziom i małą ilość bramek.
Druga sprawa to ta, że wiadomą jest iż Piast walczy o europejskie puchary a co za tym idzie potrzebują w tym spotkaniu zwycięstwa. Dlatego myślę, że od początku do końca na własnym obiekcie grać będą twardo w obronie i narzucą własne warunki gry a co za tym idzie uda im się wyjść na zero z tyłu. Korona na wyjazdach gra fatalnie więc nie jest to rzeczą nie do zrobienia. Do tego brak (o czym wszyscy dobrze wiemy) najlepszego strzelca Korzyma.
Jeśli chodzi zaś o formę gospodarzy to idą oni ostatnio jak burza odnosząc 3 zwycięstwa z rzędu a wcześniej notując remisy z Legią czy na wyjeździe z Widzewem. Myślę, że nie nastrzelają w tym meczu jednak za dużo bramek bo Korona będzie zmotywowana aby wreszcie zagrać coś na wyjeździe i nie stracić po kilka bramek jak to ostatnimi czasy często bywa. Typuję 1:0 lub 2:0. Dodam, że w ostatnim meczu pomiędzy drużynami rozegranym w Gliwicach padł wynik 1:0 dla gospodarzy czyli jak widzimy underowo. Powodzenia !

maciejsokol92 49

maciejsokol92

Użytkownik
To jak wytłumaczysz: Korona rozbiła u siebie Piast 4-0, by następnie przegrać na wyjeździe z Widzewem 0-1? No chyba, że ta zasada tyczy się tylko wygranych 5-0 i wzwyż
...albo Pogoń wygrywająca w pierwszej kolejce 4:0 z Zagłębiem, by później przegrać z Lechią 0:2 i z Piastem 1:0, a z resztą takich przykładów można podawać mnóstwo. Specyfika polskiej ligi jest naprawdę trudna do rozszyfrowania.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Jagiellonia Białystok - Śląsk Wrocław

W ekipie Śląska nie zagra Grodzicki. To powoduje dwie opcje:

1. Powrót Kowalczyka na obronę.
2. Wystawienie Wasiluka na stoperze.

Skłaniam się ku pierwszej. I obrona będzie wyglądać tak (od lewej):
Pawelec - Kokoszka - Kowalczyk - Socha/Ostrowski , prawa obrona znak zapytania , ale raczej wyjdzie Ostrowski.

Dalej w pomocy na pewno Stevanovic , Mila , Sobota , Ćwielong, choć możliwe, że zagra Patejuk, bo Levy rotuje składem, ale myślę, że wyjdzie parą Ćwielong - Sobota. Zastanawia mnie drugi defensywny pomocnik. Na pewno nie będzie to Elsner przesunięty do ME, Kaźmierczak być może, albo Cetnarski, ale wtedy para Cetnarski - Stevanovic nie gwarantuje pressingu i odbiorów, bo ani jeden, ani drugi nie gra na tej pozycji od zawsze.
Na ataku Gikiewicz i muszę w tym miejscu zacytować użytkownika Hayto ;)

Odkąd w wyjściowej jedenastce pojawiają się bracia Gikiewicz ta drużyna gra lepiej. Rafał daje stabilność w bramce, a Łukasz pewność w ataku (a przecież tego brakowało drużynie Stanislava Levego).
O ile o Rafała chodzi to zgadzam się, obecnie Kelemen nie ma po co wstawać z ławki, o tyle z tym fenomenem Łukasza nie przesadzajmy.
Popatrzcie jakie on bramki strzela, Mila podaje mu na 5 metr przed bramkę, no soory, ale takie gole w okręgówce napastnicy wykańczają. Co namarnuje to jego, gdyby nie to zamiast 8 goli dzisiaj miałby ich przynajmniej 15.
Ale fakt jest taki , że jest najlepszym strzelcem w drużynie w porównaniu z Diazem i Moulunguim, mu się chce.

Teraz coś o gospodarzach. Po klęsce w Kielcach , ekipa Tomasza 05 Hajto ???? , wciąż nie może zdobyć punktów. W meczu ze Śląskiem znowu może być ciężko, wypada kilku piłkarzy za kartki :
Tomasz Bandrowski, Jakub Słowik oraz Ugochukwu Ukah.

Nie pewny jest występ Frankowskiego.

Nadomiar złego, kontrakt rozwiązał Lubos Hanzel. Drużyna w rozsypce, trener jak pokazała rzeczywistość potrafi trenować tylko z fotela w Cafe Futbol z asystentem Kołtoniem i trenerem od przygotowania fizycznego Borkiem. A tak na poważnie, Hajto miał wnieść jakość do ligi , a nie wniósł nic. Jaga przed sezonem w mojej ocenie była i w zasadzie nadal jest ciekawym zespołem i myślałem, że mogą pokusić się o puchary, ale wyszło jak wyszło.

Teraz mój typ na ten mecz, wiem, wiem Śląsk wygra, tak się wydaje, ale to nasza kochana Ekstraklasa, a zatem mój typ:

Over 3.0 @ 2.75 w Bet365

A i jeszcze nie zrozumiały dla Mnie kurs na Over 1.5 , Bet365 @ 1.5 - dodatek do jakiegoś dubla jak znalazł ;)

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Piast Gliwice- Korona Kielce X/1 @ 5.0 Unibet⛔

Nietypowo, bo w czwartek zaczyna się 28 kolejka naszej Ekstraklasy. W Gliwicach zobaczymy pojedynek Piasta z Koroną Kielce. Jak wszyscy wiemy beniaminek walczy o europejskie puchary. Na dzień dzisiejszy zajmuje 3 miejsce. W ostatniej kolejce zespół z Gliwic pokonał Podbeskidzie 2-1. Korona zaś u siebie rozbiła Jagiellonię aż 5-0. Minimalnym faworytem tego spotkania wydaję się być Piast Gliwice, który będzie chciał wygrać z osłabioną Koroną. Zespól z Kielc zagra bez Korzyma, który w ostatnim spotkaniu złamał nogę. Potencjał piłkarski jest po stronie Piasta, ten zespół jest objawieniem tego sezonu. Grają bardzo ofensywną pilkę, mają zgrany kolektyw, a taki Podgórski jak na naszą ligę robi różnicę. Tak jak na wstępie napisałem faworytem spotkania jest Piast Gliwice, ale to nie będzie łatwe spotkanie dla beniaminka. Wybrałem typ X/1 ponieważ uważam, że rozmontowywanie defensywy Korony będzie wymagało czasu. Wiadomo jak Korona gra w pierwszej fazie meczu. Jest bardzo agresywna, gra pressingiem na całej przestrzeni boiska, nie zostawia dużo wolnej przestrzeni. Pewnie wraz z upływem czasu i utraty sił przez zawodników z Kielc zawodnicy z Gliwic przejmą incjatywę i w końcu coś strzelą. Reasumując.....faworytem meczu napewno jest Piast Gliwice, ale pamiętajmy,że gra z Koroną, która do frajerów nie należy. Myślę,że to będzie zacięte spotkanie, w którym bramki zobaczymy dopiero po przerwie. Typ X/1 po kursie 5.0 za parę złotych.... dla mnie ok. _

Propozycje
Under 2.5 (1.70)✅
X do przerwy _(2.15)__✅______________

ziomus7355 152

ziomus7355

Użytkownik
Piast Gliwice - Korona Kielce typ: 1 kurs 1,80 bet365 ⛔
Witam serdecznie jako mieszkaniec Gliwic. Obstawiam zwycięstwo Piasta mimo tego że mam ku temu wątpliwości . Piast oczywiście zagra w pełnym składzie, nie ma na tą chwilę problemu z kontuzjami, Ci co mają wystąpić w pierwszej jedenastce zdrowi. Przykaz od klubu jest , gramy o WSZYSTKO. Jak wiadomo Piast ma problemy z obroną i najbardziej prawdopodobne jest to że straci bramkę. Pewne również jest to , że wszyscy chcą się zrewanżować za mecz w Kielcach (4:0 dla Korony). Podstawą będzie granie w piłkę, a nie kopanie się z Kielczanami , jak to miało miejsce w Kielcach. Wszystko wskazuje na zwycięstwo Piasta, własny stadion, walka o puchary, forma. Jeśli nie dadzą się sprowokować , będzie zwycięstwo. Natomiast martwi mnie jedno: Piast to drużyna NIEOBLICZALNA, wiem że taką serię jaką ma w tej chwili musi stracić, ale oby to nie nastąpiło dzisiaj. Jeśli zagrają na swoim normalnym poziomie będą 3 pkt.
Podsumowując:
Atuty Piasta
- forma
- GRAMY O WSZYSTKO
- własne boisko
Minusy Piasta
- nieobliczalny zespół
- słaba obrona
Atuty Korony
- lekka zwyżka formy
- bramkostrzelni obrońcy
Minusy Korony
- gra na wyjeździe
- brak Korzyma
- gra w zasadzie o &quot;pietruszkę&quot;

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Piast - Korona
1:1​

Ciekawie zapowiada się dzisiejsze spotkanie. Jak widać w tym temacie budzi trochę emocji. Pod względem czysto sportowym faworytem jest na pewno Piast. Tutaj nie powinno być wątpliwości. Bardzo przyzwoita gra gospodarzy, którzy walczą o udział w lidze Europy przeciwko tragicznej postawie Korony na wyjazdach, która pod tym względem jest najsłabszą drużyną w Ekstraklasie. Jednak mimo tego uważam, że goście będą wstanie powalczyć o remis w tym meczu. Korona to zespół grający twardy, zdecydowany football, który jednak nie przynosi efektów na wyjazdach. Moim zdaniem problem musi tkwić w głowach zawodników. Skoro potrafią na własnym obiekcie to czemu nie na wyjeździe. Cudu dziś raczej nie będzie i nie zobaczymy odmienionej drużyny z Kielc, ale jak wspomniałem na pewno będą walczyć i postawią trudne warunki Piastowi. Gospodarze na pewno są pewni swoich umiejętności i gry, poza tym są o krok od dużego sukcesu jakim będzie awans do ligi Europy. Tutaj nie ma co się martwić o mobilizację.
Podsumowując, mecz jest ciężki do wytypowania mimo że jest w nim faworyt. Ja jeśli zdecyduję się na grę to po minimalnej stawce w stronę gości będę szukał jakiejś niespodzianki.
✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Piast - Korona 1,93 ibc ⛔
Widziałem każde spotkanie tej rundy, a nawet i tego sezonu :razz:
Korona na wyjazdach nie potrafi się przełamać, jest odpowiednikiem Bogdanki Łęczna w 1 lidze albo na odwrót,
wiem, że bez Korzyma Korona i tak zagra 11 na 11, ale jest on kluczowym graczem dla tego zespołu,
pamiętacie mecz z Legią na początku sezonu ?
ile okazji stworzyła sobie Korona, a ile wykorzystała gdy nie było Korzyma ? dzisiaj atutem gości może być
jedynie gra w powietrzu i stałe fragmenty gry, pamiętacie mecz z Legią u siebie ?
Piast u siebie nie jest mocny, wygrał tylko 5 razy, wygrał tu Widzew czy Ruch,
ale od porażki z Niebieskimi Piast przegrał tu tylko z Lechem.
W pierwszym meczu przegrał aż 0-4, tak jak w Poznaniu co spowodowane było
otwartą grą do samego końca od wyniku 0-1, mimo stanu 0-2 czy 0-3 nie zmienił stylu gry.
Tu bramki zobaczymy, w over wejdę na żywo, ale over 2 dorzucę do systemu :cool:
na nim ponadto overy 2 w meczu Wisły, Widzewa, Lechii i Jagiellonii.
System 4z5 w bet365 już zapłacony ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom