Górnik - Dyskobolia
Jakoś mi się wydaje że to nie będzie mecz wielu bramek... górnik nie jest specjalnie solidnym zespołem i grają w kratkę. Raz zabłyśnie Jarka, raz Zahorski a czasem bramkę sezonu strzeli Hajto. Dyskobolia natomiast pokazała że są w tym sezonie bardzo dobrze przygotowani i zmotywowani. Ostatnio troszkę zwolnili co może byś sygnałem że zachwianie składu ich mocno zezorganizuje... generalnie i na nich jest metoda. prawie udało się to udowodnić sosnowczanom, którzy przegrali mecz w ostatnich minutach.
Luźno strzelam
X/1 [HT/FT] Myślę że górnik będzie się dziarsko bronił i uda im się strzelić bramkę ale będą musiali nad nią popracować... dlatero dopiero w drugiej połowie. A ogólnie to
1X
Korona - ŁKS
Korona tonie w afarze korupcyjnej. Sponsor zapowiedział że z końcem sezonu kończy też sponsoring. Piłkarze zrobili bunt za zawieszenie 3 z nich [w tym kapitana sic!] i za karę sponsor zapowiedziałże z końcem sezonu trafią na listę transferową ???? ???? Grają coraz gorzej i tracą perspektywy, a klub i tak spadnie...
ŁKS natomist szaleje ostatnio. Im mają gorzej tym im lepiej idzie ???? Naprawdę imponują walką o utrzymanie... mają o co grać i w ich postawie na boisku widać sporo motywacji. Kurs na ŁKS jest ogromny i myślę że ciekawy dla ryzykantów...
2 W innym wypadku
no bet.
Lech - Odra
LEch zaczyna sobie radzić bo nie wyglądało to dobrze swego czasu. Ale grają coraz lepiej - chyba się budzą po zimie. Grają skutecznie i są typowym zespołem własnego boiska [w każdym razie długo byli]. Odra natomiast jest stworzona dla OE i
niższe ligi nie wchodzą w grę bo Odra potrafi grać tylko z najlepszymi w kraju ???? Jak ma mocnego przeciwnika to się mobilizuje i gra ładnie. Jak stają przed równym bądź słabszym rywalem to bywa różnie ???? Mogą zremisować lub Lech może wygrać.
1x
Widzew - Jaga
Widzew to zespół underowy. Trener twierdzi że ich siłą jest atak ale ja ich bardziej kojarze z autobusem w bramce... Jaga natomiast gra tak jak jej przeciwnik pozwoli, i tylko na tyle na ile jej pozwoli. Raczej nie powalczą tu o 3 punkty bo wyjazdy nie są ich mocną stroną. Co innego widzew, który wygraną nie powinien pogardzić jednak znając ich umiejętności to widze tu 1:0 a typ
1 lub
under
Lublin - Polonia
Lublin zagrał bardzo fajny meczyk w pucharze [5-0] ale od samego poczatku trener mówił że tylko puchar sie liczy... a przynajmniej jest najważniejszy. Jednak równiez w lidze sobie radzą i sezon zaczęli ładnie, potem było różnie ale wydaje mi się że powinni być tu faworytem. Polonia natomiast nauczyła sie w pierwszej lidze obrony i wychodzi jej to coraz lepiej. Myślę że
under jest dość prawdopodobny lub
1X...
Sosnowiec - Cracovia
Już nikt w zespole ani na trybunach chyba nie ma złudzeń że jesienią będą mieli trzecioligowy stadion, niestety. Są słabi i już tylko o transfery grają bo drużyna odpada... Cracovia natomiast umie grać skuteczną piłkę i nie należy do łatwych przeciwników. ostatnio grała różnie ale wydaje mi się że zagłębie znowy nie strzeli... nawet jestem przekonany bo kto jak kto ale krakowianie w defensywie potrafią być nudnie skuteczni. Jeśli gościom uda się strzelić to
2 a jak ktoś w to nie wierzy to
under ????
Wisła - Ruch
Wisła gra w tym sezonie zaskakująco słabo, zwłaszcza jak na transfery które mają przynieść sukcesy w pucharach europejskich ???? Jednobramkowe wygrane niby punkty przynoszą ale napewno nie są bezpiecznymi wynikami na boisku. Ruch natomiast jest kolejnym zespołem który w nowym sezonie złapał wiatr w żagle i gra lepiej. Mogą pokusić sie o niespodziankę i zremisować... chyba nic więcej. Wisła zmęczona po wycieczce do Gdyni. Chyba
1 ale
X mnie nie zdziwi...
GKS - Legia
GKS gra fatalnie, jeszcze parę kolejek w takim stylu i będzie już tylko pośmiewiskiem... a szkoda. Ostatnio wygrali ale jakoś mnie to nie przekonuje... Tyle minut bez gola że w końcu musiało coś wpaść, nawet nichcący ???? Podobno się podnoszą ale jakoś tego nie widze, nie po jednym meczu [0-1]. Legia natomiast się rzeczywiście podnosi, gra lepiej, strzela gole. Do oczekiwanego poziomu to ma jeszcze daleko ale chyba z Bełchatowem to problemów nie powinno być. Walczą o 2 miejsce i puchar... myślę że dadzą sobie radę. Bot jest za słaby a Legia chyba już na wystarczającym poziomie by ich ograć. Typuje oczywiście
2
To takie wstępne wypociny... jak coś konkretnego mi wpadnie w oko to napiszę jeszcze pożądną analizę ????