>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

24 kolejka Ekstraklasy (26.02 - 28.02.2016)

Status
Zamknięty.
mrokol 769

mrokol

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
Typ: powyżej 2,5 ⛔
Kurs: 2.15
Bukmacher:
Analiza:
Witam przed nami 24 kolejka Ekstraklasy na jej początek zmierzą się drużyny bardzo słabo grające w tym sezonie ligowym czyli Śląsk i Górnik. Też jestem kibicem Ruchu i też wydaje mi się że zabrze idzie na spadek. W dwóch meczach żabole maja 0 goli jutro muszą się otworzyć i coś strzelić. Co da też szansę na bramki Śląskowi. Mimo wielkiej kaszany obu drużyn liczę na otwarty futbol i więcej niż 2 gole. Górnik sam początek w meczu z Cracovią i Ruchem miał całkiem dobry. Gdy stracili bramkę w obydwu meczach kompletnie się posypali. Od około 30 minuty w WDŚ jak i na Cracovii było już tylko kopanie się po czole. Śląsk jakoś byle jak wygrał z Wisłą na otwarcie zaś w ostatniej kolejce Pawełek zawalił im mecz który mieli pod kontrolą i prowadzili. Duże osłabienia w obydwu drużynach w Śląsku pauzują za kartki Hołota (strzelec jedynych dwóch goli w tym roku) i Pawelec (stary żabol). W zabrzu pauzują Gergel (najlepszy strzelec) i Widanow (powinien pauzować ze 3 mecze za kopnięcie Podgórskiego w WDŚ). Podsumowując liczę na otwarty mecz dwóch słabych drużyn i gole takich piłkarzy jak Kante i Biliński wspaniałych armat obu klubów . PozdRo
Ponadto bez większych analiz. Liczę że mój Ruch da radę na Legii zawsze grali tam dobrze Legia bez Kucharczyka Guilherme i chyba Haamalainena jest w formie mentalnie gotowi obstawiam w meczu Legia - Ruch
obie drużyny strzelą gola BTTS 2,08Fortuna
Podbeskidzie w formie walnęli Lecha na Lechii do momentu czerwonych kartek nie grali źle wiatr w żagle pokonają słabą Wisłę ze słabym Pawłowskim nim Wolski się wkomponuje to minie troche
Typ: Podbeskidzie wygra 3,15Fortuna
I jeszcze na Lecha troszkę sie skompromitowali tydzień temu więc czas wrócić na właściwe tory Trałka, Linetty wracają w napadzie poradzi sobie Kownacki wydaje mi się że Jaga zbyt słaba nie udźwignie presji typ na Lecha
Typ: Lech wygra 1,72Fortuna

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Śląsk - Górnik Zabrze
Typ: obie strzelą gola - TAK⛔
Kurs: 1.85
buk: betsson
Wynik:
Można powiedzieć, że dla obu drużyn jest to mecz za 6 punktów, lecz bardziej tych punktów potrzebują goście. Jestem zdania, że w takim spotkaniu ciężko wytypować zwycięzcę dlatego też idę w stronę goli. Zacznę od gości, trener Ojrzyński dostał ultimatum od zarządu i dziś jeśli Górnik odniesie porażkę, to Pan Leszek poleci. Teraz pozostaje pytanie czy piłkarze Górnika tego chcą i odpuszczą kolejny mecz, czy jednak coś ruszy w końcu do przodu?!. Ja jednak wiem, że gości stać na zdobywanie goli. Pomimo braku w składzie Gergela,który ma najwięcej strzelonych goli u Zabrzan liczę na przebłysk Kante, które w meczu z Ruchem wyglądał najlepiej. Do pierwszego składu z rezerw został przywrócony również Przybylski, który za czasów Nawałki stanowił podstawowe ogniwo. Może i dziś Mariusz dostanie szansę kilku minut na pokazanie się. O sile ataku Zabrzan będzie dziś odpowiedzialny nie tylko Kante ale też Madej, Steblecki czy Matuszek. Liczę, że jeden z tych panów dziś coś ustrzeli. Co do gospodarzy to rundę wiosenną rozpoczęli od zwycięstwa nad Wisła oraz porażki z Jagą. W obu spotkaniach strzelili po jednej bramce, a dziś z tak kulawą obroną jaką ma Górnik nie powinni mieć problemów z pokonaniem bramkarza gości. Podany typ powyżej wydaje się być dzisiaj najbardziej prawdopodobny, że wejdzie dlatego też go polecam!
Przypuszczalne składy:
Śląsk: Pawełek – Ostrowski, Celeban, Dwali, Dudu – Pich, Hateley, Gecov, Gosztonyi, Marioka – Biliński
Trener: Romuald Szukiełowicz
Górnik: Janukiewicz – Golański, Danch, Kopacz, Magiera – Sobolewski, Matuszek – Madej, Kwiek,Steblecki – Kante
Trener: Leszek Ojrzyński

irizar 82

irizar

Użytkownik
Przepraszam, że bez głębszych analiz, ale nie było więcej czasu. Podaję suche typy mojego algorytmu na piątek:
Śląsk - Górnik (44.93 %, 31.03 %, 24.02 %)
Cracovia - Zagłębie (47.49 %, 30.52 %, 21.97 %)
Dysproporcja siły w obu parach jest na korzyść gospodarzy ale większa w mojej ocenie w Krakowie. Niezły kurs na zwycięstwo pasów. Gdybym miał coś postawić dzisiaj, to najszybciej na Cracovię. Ale bez wielkiego przekonania, bo Zagłębie będzie szło moim zdaniem ze Starzyńskim w górę. Pytanie jak szybko. I czy już dzisiaj będą widoczne efekty bramkowe. Pierwszy mecz ZL bez Cotry w tym sezonie. Może brakować go w akcjach ofensywnych.

Otrzymane punkty reputacji: +3
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Śląsk - Górnik⛔

Zacznę od tego, że pogoda w miarę względna, także murawa raczej najgorsza nie będzie, co pozwoli na szybsze granie. Oglądałem w ostatnim czasie mecze tych klubów i trzeba przyznać, że sytuację sobie stwarzają, lecz brakuje wykończenia. Czas na przełamanie i sądzę, ze obie drużyny tutaj strzelą bramki i w tym roku zwłaszcza goście przełamią swoją niemoc. W Derbach wygranych przez Ruch, druga drużyna miała sporo okazji na bramki, a defensywa Śląska jest lipna. Jak dla mnie można wejść w over, kurs dobry.
over 2,5 @ 2,08 Bet365 3/10

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Skład Śląska na Górnik:

Śląsk Wrocław: Mariusz Pawełek – Krzysztof Ostrowski, Piotr Celeban, Lasha Dvali, Dudu Paraiba – Tom Hateley, Marcel Gecov, Robert Pich, Andras Gosztonyi, Ryota Morioka - Kamil Biliński.

Ławka rezerwowych: Abramowicz, Dankowski, Kaczmarek, Pałaszewski, Zieliński, Grajciar.

Przypuszczenia się sprawdziły, chociaż widziałbym lepiej Zielińskiego zamiast Ostrowskiego na prawej obronie.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Górnik +0,5 @ 1,83 Pinnacle ✅

Nie wiem z czego wynika tak słaba gra Górnika ale moim zdaniem po przegranych derbach i to w słabym stylu dzisiaj nie ma innej opcji jak ugranie choćby punktu ze Śląskiem.Mobilizacja dzisiaj będzie podwójna aby się zrehabilitować i moim zdaniem jest do tego dobra okazja.Śląsk nie przekonuje mnie absolutnie swoją grą.Fajnie wygląda Morioka i to jego bym się najbardziej tutaj obawiał bo widać,że to bardzo kreatywny grajek.Potencjał drużyn podobny,value na Górnika jest mimo słabej postawy w pierwszych dwóch spotkaniach.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Problem Górnika jest taki, że oni mogą chcieć, ale grają po prostu tragicznie. Tam nie ma żadnego pomysłu na grę, połowa ludzi jest totalnie bez formy a w sieci robi furorę filmik jak Górnik broni przy stracie drugiej bramki. Mi to wygląda na granie przeciwko trenerowi a forsowanie swoich pupili bez formy jest żałosne.
Śląsk nie lepszy ale Górnik obecnie nie gra nawet na poziomie drugoligowych ekip. Tego się naprawdę nie da oglądać a sytuacje jakie mieli z Ruchem bardziej wynikały z przypadku. Generalnie taktyka KSG to lufa do przodu i na walkę. Nie chce mi się wierzyć, że nawet przeciętny Śląsk tego nie wykorzysta i nie zdobędzie łatwych 3 punktów.
Śląsk zagrał fatalnie. Ale też jak się ma takie okazje w tego typu spotkaniach na początku meczu to trzeba to wykorzystywać ale właśnie tym charakteryzują się ekipy dołu tabeli w polskiej lidze, fatalna wręcz kosmicznie słaba skuteczność.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Od początku rundy wiosennej idę w stronę Cracovii i dziś mój typ jest podobny. Mecz z Termalicą &quot;Pasom&quot; po prostu nie wyszedł i nie ma tu co doszukiwać się jakiegoś spadku formy czy czegoś w tym stylu. Oczywiście nie mówię, że Termalica zagrała słabo, bo nie, zagrali tak, że mogli nawet wygrać. Zagrali konsekwentnie w obronie, wyprowadzali bardzo groźne kontry, gol może trochę przypadkowy, ale gol to gol. Nie ma co się rozwodzić nad tym meczem. Zagłębie przegrało z Legią 1-2, a ja meczu nie oglądałem, więc nie będę wymyślał jak to było.
W kadrze Cracovii na mecz z Zagłębiem nie ma Jaroszyńskiego (chyba za kartki) , a szkoda, bo na prawdę bardzo podobał mi się ten obrońca w ostatnich meczach. To z tego co widzę jedyne osłabienie Cracovii, poza tym wszyscy podstawowi gracze zagrają, a co najważniejsze są w tej kadrze Jendrisek, Budziński, Kapustka, Wójcicki, Dąbrowski i Cetnarski, którzy nadają tej drużynie ogromną jakość. Myślę, że Cracovia zagra w swoim ofensywnym stylu, tak jak gra u siebie i Zagłębie nie będzie miało przy Kałuży czego szukać.

Cracovia Kraków - Zagłębie Lubin / Cracovia - 2,20⛔
Cracovia Kraków - Zagłębie Lubin / do przerwy/koniec meczu - Cracovia/Cracovia - 3,60⛔
Cracovia Kraków - Zagłębie Lubin / Cracovia DNB - 1,57
⛔
bet365

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Problem Górnika jest taki, że oni mogą chcieć, ale grają po prostu tragicznie. Tam nie ma żadnego pomysłu na grę, połowa ludzi jest totalnie bez formy a w sieci robi furorę filmik jak Górnik broni przy stracie drugiej bramki. Mi to wygląda na granie przeciwko trenerowi a forsowanie swoich pupili bez formy jest żałosne.
Zgadzam się z Tobą,że Górnik gra fatalnie,&quot;zaangażowanie&quot; jakie pokazali w derbach śmiechu warte i w tej chwili ta ich gra jest fatalna,tak jak piszesz długa laga do przodu.Tyle,że Śląsk to też mega chimeryczna ekipa,która ma w swoim składzie takich komediantów jak Pawełek czy Gecov i ogólnie wielu bezproduktywnych zawodników,którzy nie mają pojęcia o ofensywie.Ojrzyński dzisiaj wystawił kompletnie przetasowany skład a i tak wystarczyło to na remis bo na więcej tutaj zbytnio nie liczyłem szczerze mówiąc.Czy Górnik gra przeciwko trenerowi ? Przy ich sytuacji w tabeli to wątpie,po za tym końcówkę rundy jesiennej mieli dobrą,zaczęli łapać punkty a teraz od tej rundy znowu padaka.Sorki,że tak po meczu ale nie miałem możliwości odpisać przed spotkaniem.
Zagłębie przegrało z Legią 1-2, a ja meczu nie oglądałem, więc nie będę wymyślał jak to było.
Zagłębie z Legią bardzo mi się podobało,na prawdę momentami klepy takie szły i fajnie się to oglądało.Szwankowała skuteczność bo mieli dobre okazje,brakowało często ostatniego podania a tak Legia wykorzystała ich błędy w obronie i wypunktowała skutecznie.Mogą się postawić Cracovii,miałem grać na Zagłębie ale zaspałem i kursy już mocno spadły więc odpuszczam,do tego zabraknie Cotry a on sporo jakości wnosi do ofensywy bo szarpie tym skrzydłem od pierwszej do ostatniej minuty non stop.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Zgadzam się z Tobą,że Górnik gra fatalnie,&quot;zaangażowanie&quot; jakie pokazali w derbach śmiechu warte i w tej chwili ta ich gra jest fatalna,tak jak piszesz długa laga do przodu.Tyle,że Śląsk to też mega chimeryczna ekipa,która ma w swoim składzie takich komediantów jak Pawełek czy Gecov i ogólnie wielu bezproduktywnych zawodników,którzy nie mają pojęcia o ofensywie.Ojrzyński dzisiaj wystawił kompletnie przetasowany skład a i tak wystarczyło to na remis bo na więcej tutaj zbytnio nie liczyłem szczerze mówiąc.Czy Górnik gra przeciwko trenerowi ? Przy ich sytuacji w tabeli to wątpie,po za tym końcówkę rundy jesiennej mieli dobrą,zaczęli łapać punkty a teraz od tej rundy znowu padaka.Sorki,że tak po meczu ale nie miałem możliwości odpisać przed spotkaniem.
Widać to było dzisiaj trzeba przyznać rację. Hateley to jakaś porażka. Mam wrażenie, że ten chłop jestt na boisku żeby czasami pokazać jakaś bezproduktywną sztuczkę i tyle. Był do zmiany w 45 minucie.
Śląsk miał swoje sytuacje na początku jakby wpadło to sądzę, że mogło się skończyć 2-3:0 jednak z biegiem czasu Śląsk grał coraz gorzej a Górnik jakby uwierzył, że może coś ugrać i nie dziwię się bo Śląsk w defensywie katastrofa. Te ich wyprowadzanie piłki od końca jest komiczne czasami a brak agresji w odbiorze irytujący.
Myślałem, że Śląsk pokaże więcej u siebie a zagrał chyba najgorszy mecz od dawna.
Taka polska liga.
Zagłębie DNB 2,44 ✅ 2:1
over 2 1,546 ✅ 3

O overze pisano. Wydaje mi się, że Zagłębie będzie się rozkręcało. Cracovii super się ułożył mecz z Górnikiem, ale nie biorę tego meczu pod uwagę bo Górnik to dno. Z Termalicą było już tak sobie. Zagłębie bardzo fajnie z Legią, solidnie ale bez szału z Ruchem, jednak ja tutaj widzę progresję i ten mecz powinien być dla nich bardzo przyjemny bo potrafią przyspieszyć z kontry.

Otrzymane punkty reputacji: +12
bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Co przemawia za Lechią? Najlepsza formacja ofensywna obok Legii w całej lidze
Czytam i oczom nie wierzę. Jak można ludziom taki kit wciskać. Otóż ta &quot;najlepsza formacja ofensywna&quot; strzeliła 32 bramki, co niby jakoś wygląda, ale trzeba pamiętać, że 5 goli Lechia wrzuciła Podbeskidziu, gdy te grała w 9-tkę. Przy 11 na 11 ta &quot;zajebista&quot; formacja nie strzeliła bramki. Odejmijmy teraz te 5 goli i okaże się, że ostatni w tabeli Górnik ma o 2 bramki strzelone więcej.
Poza tym warto popatrzeć na tabelę i od razu rzuca się, kto umie trafić piłką w tzw. światło bramki.

Otrzymane punkty reputacji: +6
pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Górnik Łęczna-Korona Kielce
Typ: Dejmek otrzyma kartkę ✅
Kurs: 4.00 STS

W tych dwóch kolejkach rozegranych po przerwie zimowej zauważyłem tendencję że zawodnicy którzy są zagrożenia pauzą za kartki dostają kartkę przez co pauzują kolejne spotkanie. To samo tyczy się dzisiejszych spotkań gdzie Gecov i Celeban za tydzień będą pauzować. Dejmek zagrożony pauzą w następnej kolejce. Łęczna u siebie groźna z Boninem na czele. Sędziuje Daniel Stefański który średnio pokazuje 4 żółte kartki na mecz. W ostatnim spotkaniu w Ekstraklasie pokazał 5 żółtych i 2 czerwone kartki. Oba zespoły również grają agresywnie co pokazuje suma kartek. Dejmek ma 3 kartki i myślę że jutro otrzyma 4.

Lechia Gdańsk- Piast Gliwice
Typ: Daniel Łukasik otrzyma kartkę ⛔
Kurs: 3.00 STS

W tym spotkaniu jest kilku zagrożonych zawodników jednak STS nie wystawił w ofercie tych zawodników, więc pobieram Łukasika. Będzie to otwarte spotkanie moim zdaniem z kilkoma trafieniami. I w tym upatruję szansę na kartkę dla Łukasika. Piast zapewne będzie starał się grać z kontry a Łukasik jako defensywny pomocnik będzie musiał przerywać akcję. Vacek, Nespor, Mak czy Jankowski są zawodnikami którzy potrafią się urwać a Łukasik będzie zapewne starał się ich zatrzymywać nie zawsze przepisowo bo na pewno nie posiada takie szybkości jak wyżej wymienieni zawodnicy. Sędziuje Frankowski który nie będzie oszczędzał kartek i trochę ich pokaże.

Wisła Kraków- Podbeskidzie Bielsko-Biała
Typ: Alan Uryga otrzyma kartkę ⛔
Kurs: 4.50 STS

Uryga wskakuje do składu za pauzującego za kartki Głowackiego. Będzie zapewne widać brak ogrania na środku obrony i proste błędy dlatego będzie ratował się faulami. Wcześniej grał na pozycji defensywnego pomocnika a jutro powinnien zostać przesunięty do obrony i z Sadlokiem tworzyć duet środkowych obrońców. Podbeskidzie po ostatnim pogromie Lecha, będzie starało się dobić słabo grającą Wisłę, jest to spotkanie gdzie nikt nie odstawi nogi i stawiam na sporo kartek. Sędziuje Kwiatkowski którego średnia kartek na mecz to 4,5 kartki.

Lech Poznań- Jagiellonia Białystok
Typ: Kędziora Kartka @ 4.00 ZWROT ; Tarasovs kartka @ 3.75 STS ✅

W tym spotkaniu znalazłem dwóch zawodników którzy moim zdaniem otrzymają kartki. Zacznę od Tarasovsa który będzie biegał jak chłopak we mgle na tle Lechitów którzy po kompromitacji z Podbeskidziem będą starali się zmazać plamę tej porażki. Kownacki dysponuje świetną prędkością do tego Sisi i Pawłowski i już Tarasovs nie wie co robić. Linetty będzie starał się przytrzymywać piłkę a Tarasovs będzie wjeżdzał od tyłu za co na pewno otrzyma kartkę. Dobrą opcją jest też kartka dla Grzyba w Jagiellonii jednak nie ma go w ofercie. Kartkę może otrzymać również Tomasik jednak jego także nie ma w ofercie.
Drugim zawodnikiem jest Tomasz Kędziora który jest zagrożony a właśnie takich zawodników poszukuję do gry. Kędziora się wyczyści przed spotkaniem z Cracovią które będzie bardzo ważne dla układu tabeli. W meczu z Górnikiem będzie pauzował ale i bez niego Lech sobie poradzi, bo to co teraz gra Górnik to katastrofa. Kędziora zapewne za przeciwnika będzie miał Cernycha który potrafi dobrze trzymać się przy piłce, i potrafi urwać się obrońcy. Jeśli Mackiewicz będzie mógł grać to jeszcze większe szanse na wejście tego typu. Karol ma świetną szybkość i Kędziora miał by sporo problemów z młodym Jagiellończykiem. Sędziuje Złotek który nie daje sporo kartek jednak w tym spotkaniu podniesie swoje statystyki w tej kwestii i kilka kartek wyciągnie z kieszeni.

Otrzymane punkty reputacji: +12
betxp 230

betxp

Użytkownik
Czytam i oczom nie wierzę. Jak można ludziom taki kit wciskać. Otóż ta &quot;najlepsza formacja ofensywna&quot; strzeliła 32 bramki, co niby jakoś wygląda, ale trzeba pamiętać, że 5 goli Lechia wrzuciła Podbeskidziu, gdy te grała w 9-tkę. Przy 11 na 11 ta &quot;zajebista&quot; formacja nie strzeliła bramki. Odejmijmy teraz te 5 goli i okaże się, że ostatni w tabeli Górnik ma o 2 bramki strzelone więcej.
Poza tym warto popatrzeć na tabelę i od razu rzuca się, kto umie trafić piłką w tzw. światło bramki.
Personalnie jest to najlepsza formacja ofensywna obok Legii. Marco i Flavio Paixao, Krasic, Kuświk, Mila, Mak. To są fakty. Lechia przespała jesień pod względem motorycznym. Wiem coś o tym, bo orientuję się co było, a co jest. Rozmawiam z ludźmi, którzy w tym klubie pracują. Stąd masz tam takie wyniki. Oni ostatnie lata zawsze gonią na wiosnę. Wielu się musi nauczyć, że statystyki i tabela nie gra. Zwłaszcza na początku rundy. Jagiellonia kiedyś prowadziła po jesieni z dużą przewagę, a wiosną była cieniem siebie. Lechia rok temu zaczynała wiosnę w dolnej połowie i miała 6 punktów straty, a sezon po 37 kolejkach skończyła na miejscu numer 5.

A na koniec jeszcze taki mały pstryczek w nos. Jak Lechia miała strzelać bramki, jeśli grali jesienią 4-2-3-1? Popatrz po Kuświku ile mu daję dodatkowy napastnik w formacji ofensywnej. O ile w ogóle oba spotkania Lechii w rundzie wiosennej widziałeś. Statystyki mają mizerne znaczenie w sporcie. Wiem coś o tym, bo kiedyś podobnie uważałem, że można tak coś wygrać. W sporcie liczy się przygotowanie motoryczne, przygotowanie mentalne, dalej taktyka. Pierwsze dwa elementy Lechia przez przerwę poprawiła, nad trzecią pracuję (bardziej ofensywna gra).

Możemy sobie tutaj dywagować. Ja uważam, że jutro Lechia ma przewagę czysto piłkarsko. Gra ostatnio wygląda wiele lepiej i odważniej niż jesienią (jeśli chodzi o ofensywę) a chyba wiadomym jest że to drużyna, która gra u siebie powinna narzucać rytm gry i uważam, że Lechia teraz to potrafi. Piast może mieć przewagę jeśli chodzi o psychikę. Jest w nich zapewne sportowa złość po nieudanym początku na wiosnę.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Lechia ma dobry materiał, tyle że trochę różnie to wygląda w całości.być może grajki za dobrze tam mają, każdego martwi tylko własny kontrakt, jakieś ambicje sportowe schodzą na dalszy plan.Piję do tego że mecze Lechii to jedna niewiadoma i faktycznie lepiej liczyć że coś zagrają niż Piast, bo na ten moment delikatnie mówiąc ekipa z Gliwic jedzie na oparach w wyścigu o majstra i tak naprawdę ich kolejne mecze mogą być rozpaczliwym przerostem formy nad treścią, bo na olśnienie czarnych koników lepiej nie liczyć.Z drugiej strony jak z grajków Lechii takie lesery powinni ugrać tą pierwszą ósemkę i wyłożyć nogi na stół.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Ja dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji kolegów wyżej o meczu Lechia - Piast. Nie zgodzę się z betxp. Lechia Nowaka wygląda teraz tak - albo my strzelimy 5 bramek albo nam wsadzą. Gdzie tam przepraszam coś takiego jak taktyka? Pan Nowak wprowadza w Ekstraklasie zwyczaje z USA, gdzie gra się taką radosną piłkę. Każdy bardziej kumaty i zdyscyplinowany zespół po prostu tą Lechie wypunktuje. Gra na 3 obrońców i w środku para Mila - Krasić (którzy tytanami pracy i demonami szybkości nie są) to strzał w kolano, trzeba sobie jasno powiedzieć. Może i Piasta zadyszka złapała, ale trener Latal na pewno będzie potrafił wykorzystać to co napisałem w Gdańsku. A jego zespół pod względem taktycznym był jednym z lepszych na jesieni. TommyTSW pisze, że Piast jedzie na oparach. Ciężko mi by było tak stwierdzić, ponieważ to dopiero drugi mecz po przerwie zimowej. Widać progres między meczem z Łęczną a meczem z Pogonią. Mam nadzieję, że to kwestia wejścia w rytm meczowy.
Reasumując, kilka bramek na pewno zobaczymy i ja bym się skłaniał w kierunku Gliwiczan.

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Personalnie jest to najlepsza formacja ofensywna obok Legii. Marco i Flavio Paixao, Krasic, Kuświk, Mila, Mak.
Personalnie to Lechia jest mocna od lata albo i wcześniej i personalnie to Lechia powinna walczyć o mistrza z Legią. Fakty są takie, że ten zespół walczy o utrzymanie, a sytuacja z każdą kolejką wygląda coraz bardziej rozpaczliwie. Bo np. Lech uciekł z grupy outsiderów, a inne zespoły mają kontakt punktowy i każda kolejka może zepchnąć Lechię na pozycję spadkową.
Można by wystawić wszystkie nazwiska ofensywne do gry, ale wtedy będzie tak, jak pisal kolega, że albo Lechia wsadzi, alebo jest wsadzą, a że obrona słabiutka, to ze wskazaniem na to drugie.
I jeszcze raz podkreślam. Nowy trener, nowi zawodnicy, nowa 1 jedenastka i do tego nowa taktyka (albo i jej brak - jak ktoś pisał). W to ostatnie nie wnikam, bo nie przyglądalem się.
Co do wyniku meczu
Piast na oparach nie jedzie, choć mistrza raczej i tak nie zdobędzie przy tym regulamnie. Ale tam jest drużyna i Gliwiczanie raczej dziś nie przegrają.

martins20 74

martins20

Użytkownik
Wisła - Podbeskidzie Bielsko- Biała
W mojej ocenie szykuje się kolejny nudny mecz w wykonaniu Wisły, ponieważ jeśli chodzi o grę PBB te mecze zawsze takie są. Od kiedy drużynę przejął Pawłowski gospodarze grają bez środka pola. Tacy piłkarze jak Uryga/Cywka/Boguski nie będą ciągnąć gry. Liczę, że Pawłowski zareaguje i postawi na Popovica, który wg mnie ma dużo lepsze predyspozycje. Wątpię, by obudził się Clivelaro albo cudownie zmartwychwstał Wolski. Bolączką dla gospodarzy jednak może okazać środek obrony, bo Głowacki i Guzmics nie zagrają. Jednak ja bym do końca nie przeżywał, ponieważ ta para też ostatnio nie jest w formie. Jeżeli Sadlokowi zechce się zagrać może udanie ich zastąpić. Uryga na środku wielka niewiadoma, ale nie skreślam go.
Jeśli chodzi o rywali, wszyscy wiemy jak grają. Fizyczność i stałe fragmenty gry. Ich miejsce w tabeli wydaje się zasłużone.
Mimo wszystko, że potencjał jest po stronie Wisły nie twierdzę, że goście nie mogą wywieźć punkty. Ja jednak mam nadzieję, że w końcu Wiśle dopisze szczęście i po wyrównanym meczu wkońcu wygrają. Kurs na Wisłę duuużo bardziej opłacalny niż x2 i grzechem byłoby nie wziąć.
Wisła 1 @2,25 3/10 fortuna ⛔

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Lechia - Piast Gliwice
Typ: 2 ⛔
Kurs: 3.75
buk: unibet
Wynik:
Tak wysoki kurs na drużynę gości może być spowodowany tylko jednym. Nie weszli oni najlepiej w rundę wiosenną notując dwa bezbramkowe remisy. Jednak chce dodać, że Lechia po zmianie trenera również nie gra czegoś nadzwyczajnego. W pierwszym meczu rozbili Podbeskidzie 5:0, lecz zespół gości od od 45. minuty grał w dziewiątkę, a do tego momentu widniał wynik 0:0!. Tydzień później w Kielcach role się trochę odwróciły, i to Lechia kończyła mecz w dziesiątkę, gdzie przegrała 4:2 z tamtejszą Koroną. Dziś gospodarzom przyjdzie się zmierzyć z zespołem, który walczy dalej o mistrzostwo. Lecz trzeba zadać sobie pytanie, czy Piast dobrze się przygotował do rundy wiosennej?, a może dmuchany balonik tak przez wiele osób pękł i teraz będzie tylko coraz gorzej. Dzisiejszy mecz nam to pokaże. Bo dalej jestem zdania, że to goście są tutaj faworytem, a pierwsze dwa mecze pomimo kilku dobrych okazji na strzelenie gola po prostu nie wyszły. Trochę to spotkanie śmierdzi mi tu remisem, ale ja jednak biorę kurs na Piast i liczę na przełamanie gości.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Biernacky17
Po prostu już od dawna uważałem że Piast czy Cracovia w pewnym momencie przestaną trybić, i szczerze mówiąc liczyłem na to dużo wcześniej.Żeby rozegrać cały sezon na dobrym poziomie trzeba mieć w miarę dobre rezerwy, nie tylko żeby ktoś mógł sobie odpocząć, ale by poczuł że może być wygryziony ze składu.
Kolejna też kwestia wydaje się ważna, jak ta gra będzie wyglądać za kilka kolejek jak zacznie się decydująca runda sezonu?jeśli te mecze nie okażą się zwykłym wypadkiem przy pracy, albo piłkarze nie otrzymają finansowej motywacji mogą spocząć na laurach bo zapewne taki Piast miał odgórne założenie aby bezpiecznie utrzymać się w lidze, Cracovia zresztą też ale tam od dekady wodzy Filipiaka i dominacji Wisły na pewno panują bardziej ambitne nastroje, a o motywacje finansowe raczej nie muszą się martwić.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Dla mnie mecz Wisły i Podbeskidzia jest wielką niewiadomą. Dla każdego z tych zespołów jest to walka o 6 punktów. W Wiśle wciąż trwa kryzys. Osobiście nie przekonuje mnie ich gra. Niby w końcu pojawiły się wzmocnienia, ale całokształt nie jest dużo lepszy niż w rundzie jesiennej. Dziś jest duża szansa, ze od 1 minuty zagra Wolski. Czy mogę uznać, to za wzmocnienie? Raczej nie. Nic nie odbierając Wolskiemu, nie ma prawa on dobrze rozumieć się z pozostałymi zawodnikami. Jeśli zagra, to będzie grał asekuracyjnie, do najbliższego. W dodatku zabraknie dwóch podstawowych obrońców. Nawet jeśli Głowacki nie jest w najwyższej formie, to on jest bardzo ważnym ogniwem dla Wisły.
Sytuacja w Podbeskidziu nie jest dużo lepsza. Bolesna porażka z Lechią chociaż do przerwy nic nie zapowiadało pogromu. Warto wspomnieć, że mecz kończyli w 9. Następnie wysokie zwycięstwo z Lechem, które na pewno mocno podbudowało morale piłkarzy. Pod względem statystyki, to Górale przegrali trzy ostatnie mecze wyjazdowe. Aczkolwiek to nic, w porównaniu to serii Wiślaków, którzy nie wygrali na Reymonta od 7 spotkań.
Jak wspomniałem, mecz ciężki to wytypowania. Jeśli miałbym postawić, to mimo wszystko skłonię się ku gościom. W Wiśle brakuje wiary w swoje umiejętności, co widać po reakcjach zawodników. Natomiast goście po zwycięstwie nad Mistrzem Polski powinni odpowiednio zmotywowani podejść do dzisiejszego pojedynku. Tak, naprawdę ten czynnik mentalny przeważa za typem przeciw Białej Gwieździe.
Moja propozycja:
Podbeskidzie lub remis / dnb (kurs około 1.78 / 2.65) wynik: 1:2 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom