>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

24 kolejka Ekstraklasy (26.02 - 28.02.2016)

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Problem Wisły to w dalszym ciągu skuteczność, czyli to o czym mówiłem przez wszystkie kolejki, co może odbierać punkty w kolejnych meczach.Nic jednak nie zmienia faktu że ostatnia w miarę dobrze wyglądająca Wisła była właśnie za okresu Moskala, ale też zejdźmy na ziemie brak Mączyńskiego daje się we znaki, pomoc teraz to jakaś tragedia, wchodzi Wolski nie wiem czy nawet po jednym treningu z drużyną i robi w kilku akcjach więcej niż wszyscy koledzy z lini przez całe 3 mecze, nie zagrał też wczoraj Głowacki.Ja rozumiem jakby ta Wisła była w każdym meczu gnieciona i nie stwarzała sobie sytuacji, ale tak nie jest, z Łęczną mecz mieli wygrany już w pierwszej połowie, wczoraj też mogli to szybciej rozstrzygnąć, potem jakiś karny z kapelusza, można dyskutować czy bardziej ręka czy bark ale po czymś takim żaden normalny sędzia karnego by nie dał, zresztą jedenastkę zasugerował chyba liniowy?główny zresztą też się nie popisywał po kilku faulach wyraźnie zapomniał po co ma kartki w kieszeni, rozszalał się dopiero w drugiej połowie.Tak czy inaczej sami sobie są winni, ale jak nawet wśród 11 kilku paralityków to wszystko się sypie.Na pocieszenie kolejny mecz jest na wyjeździe, gdzie z reguły w zeszłej rundzie lepiej grali.

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna Ekstraklasa
Data, godzina: 28.02.2016 15-30
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Temalika Nieciecza
typ: Pogoń ⛔
kurs: 2.15
buk: betsson
Analiza:
Trochę mnie zaskakują kursy na ten mecz, bo nie uważam, by goście beda wstanie postawić się Portowcom i to jeszcze na ich stadionie. Pogoń to jedno z pozytywnych zaskoczen tego sezonu, bo po poprzednim, choć zakwalifikowali się do grupy mistrzowskiej to zaprezentowali się tam fatalnie ( tylko dwa remisy i pięć porażek) to zespół moim zdaniem został trochę przetrzebiony, bo w Szczecinie nie ma już takich graczy jak Robak, Golla czy Janukiewicz. To akurat w przypadku Pogonii wydawało się osłabieniem, przynajmniej przed sezonem i mało kto dawał im szanse na miejsce w górnej części tabeli zwłaszcza że pozostałe zespoły wydawały się mocniejsze kadrowo od Portowców (M.in. Lechia, Śląsk czy Jagiellonia, które akurat całkowicie przez większośc sezonu zawodzą i nie znajdują się dużo niżej w tabeli niż Pogoń). Jednak za Robakiem dziś już nikt nie płacze ((zaledwie dwa gole w Lechu a do tego przez prawie cały sezon leczy kontuzje, a w Pogoni dobrze radzi sobie duet Frątczak - Zwoliński, do tego dobrze w ofensywie praduje Dvalishvili), a bramkarze Kudła i Słowik mają najmniej straconych goli w całej lidze (tylko 22 razem z Legią). Dużo w zasługi w wynikach Pogoni to oczywiście praca Czesia Michniewicza, moim zdaniem absolutnie jednego z najlepszych polskich trenerów ostatnich lat. Ten trener zawsze stara się wyciągnąć z zespołu maximum i z reguły to się mu udaje, a największym jego sukcesem jjest zdobycie mistrzostwa z Zagłębiem w sezonie 06/07 oraz Pucharu i Superpucharu z Lechem w 2004. Dziś jednak jest w Szczecinie i to Pogoń gra pod jego wodzą bardzo dobrze. Dziś podejmują Termalikę, która jak na beniaminka radzą sobie dość słabo. Nieczecianie wyprzedzają w tabeli tylko fatalnie grających Górnik i Wisłę, dodatkowo po wczorajszym zwycięstwie przeskoczyło ich jeszcze Podbeskidzie. Sytuacja jest więc nieciekawa i moim zdaniem trudno będzie im utrzymać status zespołu z Ekstraklasy. Termalika to najgorzej grająca ekipa na wyjazdach, bo z delegacji przywieźli zaledwie dziewięć oczek, potrafili wygrać na Cracovii i Koronie, a punkt urwali nawet na Łazienkowskiej. Co z tego skoro potrafili dostać lanie w Chorzowie, Białymstoku czy Lubinie, a ostatnio grając w Poznaniu z Lechem poszli na wymiane ciosów i ulegli 2-5... Na Pogoni gra się każdemu trudno. W tym sezonie udało tu się wygrać tylko Lechowi ( po przejęciu Kolejorza przez Urbana, gdzie Lech wygrywał seryjnie mecze). Czy Temalika może coś ugrać na stadionie im. Floriana Krygiera?? Moim zdaniem to za wysokie progi dla beniaminka. Pogoń bedzie miała szanse na zbliżenie się do Piasta na zaledwie cztery oczka, a zdobycie punktu da im awans już na trzecie miejsce w tabeli. Moim zdaniem Portowcy wykorzystają okazję i pewnym zwycięstwem wskoczą na pudła w ligowej tabeli

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
Biernacky ja też ci mogę opowiedzieć to co widziałem,że piłkarze Wisły odbijali się od górali jak dziewczyny,że jeszcze nie są zgrani(Wolski),że zmiany trenerów,e szrot zagraniczny. Takie rzeczy,podobnie jak statystyki,i tabele do czytania,są ogólnie dostępne,dla każdego przeciętnego typera.Ja ci jestem w stanie za każdym razem przed meczem powiedzieć kto będzie miał przewagę,więcej sytuacji,kto ma po prostu lepszy zespół i formę,tylko że typowanie opierając się o taką ogólnodostępną wiedze daję ok 30% skuteczności,a jak się gra grubo to o wiele mniej. Ja chcę złapać to co jest nie uchwytne,ale dziwnie się to wczoraj wymknęło. Jak by nie było tej ręki to PBB by tego nie zremisowało.Mimo tego że było pod kilkoma względami lepsze od Wisły.A teraz ci napiszę coś za co mnie zmiażdżysz. Wisła przegrała to właśnie dla tego bo ja napisałem że wygra na 100%.
To była prowokacja z mojej strony. Chciałem sprowokować los do tego na co się zanosiło. To jest coś takiego że Maki do wczoraj mało strzelali a wczoraj dziwnie obaj,niby przypadek,albo jakieś przyziemne tłumaczenie że na sibie się spieli,tylko co z tego że się spieli skoro gdyby ta piłka nie spadła by temu z Piasta metr od pustej bramki to w życiu by nie strzelił. Na dziś Pogoń-Nieciecza 2. Ładnie gra Juhar i Kowal a Pogoń mogła by coś w końcu przegrać.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Beka bo Mak z Lechii przestrzelił na początku z 4m!!!Gola zdobył przebiegając 50 metrów mając przed sobą tylko bramkarza a oglądając powtórkę to w momencie strzału piłka nienaturalnie odbiła się od murawy:]Drugi dobił piłkę po tym jak przeleciała pod nogami bramkarza gdy ten próbował ją złapać (chyba po wrzutce z wolnego, bo stream w tym momencie się zaciął)

irizar 82

irizar

Użytkownik
Dzisiejszy dzień będzie należał raczej do gospodarzy, ale jest kilka znaków zapytania. Odpuściłbym stawianie na Legie z racji niskiego kursu. Lech pod znakiem zapytania ze względu na niepewną postawę Wilusza. Jaga może to próbować zgrabnie wykorzystać

D 17

daniellah

Użytkownik
Lech - Jagiellonia
rzuty rożne under 11 @ 1,61 bet365
⛔ [ 51 minuta 11 rzut rożny , jak żyć ? ]
Fajny kurs na całkiem prawdopodobny typ. Jagiellonia w dwóch meczach dwa razy po 4 rzuty rożne. Z Legią na wyjeździe i Śląskiem u siebie. Lech jak dostawał baty z Podbeskidziem wywalczył tylko 4 rożne. A jak gromił Termalice miał tylko 1 ten stały fragment.
Jaga gra słabo, baty z Legią , wymęczone zwycięstwo z ofensywnym impotentem Śląskiem. Zapewne nastawią się na obronę Częstochowy i wybijanie piłki aby dalej od bramki. Pomoże w tym wracający Góralski. Jedyny jasny punkt meczu z Legią. Lech zapewne strzeli jakiegoś farfocla i będzie starał się kontrolować grę, po to aby nie dać się złapać na jakąś przypadkową kontrę ( z czego Jaga słynie). Taka gra w środku pola powoduje niską liczbę rzutów rożnych.
Spodziewam się mizernej kopaniny i dużo wybić na oślep do przodu , czyli to z czego nasza liga słynie. Let the game begin.

P 67

prz3m4s

Użytkownik
Lech Poznań - Jagiellonia

Gol Jagi @ 1.50 Betsson ✅

O ile spotkanie nie będzie na 1:0, to zakład powinien być spokojnie pokryty. Termalica była w stanie strzelić kilkanaście dni temu w Poznaniu 2 gole, więc nie widzę przeciwskazań, aby Jaga, ze sporym potencjałem ofensywnym i nastawieniem na kontry, nie wykorzystała chociaż jeden. Co Lech potrafi grać w obronie wszyscy wiedzą, a w naszej lidze dużo nie trzeba żeby gola strzelić, ewentualnie jakiś stały fragment gry po dośrodkowaniu Vassiljeva i efektownym woleju Grzelczaka zamyka zakład. Tak jak wspominałem wyżej, jeśli to nie będzie typowa kopanina, na 0:0/1:0, to można według mnie również celować w over 2,5.

Powodzenia!

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Jaga w ofensywie to parodia obecnie, więc ten kurs wcale nie zachęca do pogrania. Szczególnie, że Lech po ostatnim meczu powinien zagrać solidniej w defensywie i pewnie pograją więcej piłką a Jaga z Legią miała ogromne problemy by w ogóle wyjść z połowy.
Z drugiej strony Lech dzisiaj bez Nikiego. Ale wraca Trałka, Linetty a Pawłowski i Kownacki wyglądają całkiem ok. Przy Linettym powinno to wyglądać lepiej. Wg. mnie można próbować under 2,5 ale ja jednak zaufam Lechowi bo po prostu Jaga wygląda tak koszmarnie w ofensywie, że Lech na własnym terenie powinien to spokojnie wygrać.
Lech -0,5 1,704 ⛔ 0:2
Pogoń po prostu u siebie powinna być mocna. Widać tam jakość i z Termalicą powinni u siebie zdobyć komplet. Wg. mnie są tutaj większym faworytem niż na to wskazują kursy i chyba buki trochę nie doceniają poprzez fakt, że zremisowali z średnio dysponowanym Piastem i dopiero w 2 połowie odwrócili losy meczu z Łęczna. Jednak wg. mnie takie mecze często budują drużynę a Pogoń jak na warunki Ekstraklasy gra przyjemnie i ofensywnie i po takim kursie zaufam im na własnym terenie.
Pogoń -0,5 2,25 ⛔ 1:1

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Termalica +0,25 @ 1.99 Pinnacle ✅ (połowa wygrana)

Portowcy dzisiaj zaczynają z Przybeckim i Nunesem za plecami Dwaliszwiliego.Dosyć dziwne ustawienie ale to też pewnie dlatego,że Aka jest bez formy kompletnie.Pogoń nie ma na ten moment jakiejś wielkiej siły przebicia wg mnie.Z Koroną wsadzili 3 bramki u siebie ale ogromna w tym zasługa Murawskiego,który się dwoił i troił oraz Frączczaka,którego dzisiaj zabraknie.Pogoń jest tutaj faworytem i na pewno większość typerów będzie szła w ich kierunku.Tyle,że Termalica może dzisiaj postawić twarde warunki.Z Lechem i Cracovią pokazali się z niezłej strony ale wciąż brakuje przełamania.Dobrze sobie poczynają Misak i Juhar.Pogoń ma solidną defensywę ale najgorsza taktyka przeciwko nim to tak jak to robił Piast czyli wstrzeliwanie wrzutek na pałe w pole karne a tam Fojut i Czerwiński tylko zbijają sobie te piłki na luzie.&quot;Słoniki&quot; starają się i jak na ich personalia nawet dobrze im wychodzi operowanie piłką.Korona właśnie pokazała jak można szybkimi akcjami przebić się przez obronę Portowców.Do tego jak pokazuje historia (nie lubię się na tym opierać ale często coś w tym jest) Termalica nie &quot;leży&quot; Pogonii i kto wie czy to nie beniaminek własnie dzisiaj przełamie niespodziewanie ich dobrą passe u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +16
P 67

prz3m4s

Użytkownik
Lech Poznań - Jagiellonia
Gol Jagi @ 1.50 Betsson

O ile spotkanie nie będzie na 1:0, to zakład powinien być spokojnie pokryty. Termalica była w stanie strzelić kilkanaście dni temu w Poznaniu 2 gole, więc nie widzę przeciwskazań, aby Jaga, ze sporym potencjałem ofensywnym i nastawieniem na kontry, nie wykorzystała chociaż jeden. Co Lech potrafi grać w obronie wszyscy wiedzą, a w naszej lidze dużo nie trzeba żeby gola strzelić, ewentualnie jakiś stały fragment gry po dośrodkowaniu Vassiljeva i efektownym woleju Grzelczaka zamyka zakład. Tak jak wspominałem wyżej, jeśli to nie będzie typowa kopanina, na 0:0/1:0, to można według mnie również celować w over 2,5.
Powodzenia!
✅✅✅ Łatwo szybko i przyjemnie. Całkiem fajne widowisko stworzyli zawodnicy w Poznaniu, zanosi się że również typ na powyżej 2,5 bramki będzie pokryty.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
28/02/2016 18:00 CET
Legia Warszawa - Ruch Chorzow over 2.5 ⛔
1.86 (Pinnacle)
5/10
Obie drużyny pokazały jakość w tym roku. Legia dotychczas wygrywa, ale ma też szczęście, bo przeciwnicy stwarzają sobie dogodne sytuacje, ale nie potrafią ich zamienić na gola. Ruch Chorzów pokazał się ze świetnej strony w spotkaniu z Górnikiem Zabrze, gdzie potrafili zdobyć dwa gole i świetnie wyjść z pozycji underdoga.
Legia ma kosmiczny skład, która jest szeroki i trzeba pamiętać, że tym razem następna kolejka będzie już w tygodniu, a oni nie mają problemów z szerokim składem i nie będą kalkulować.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Ruch +1,5 @ 1.92 Pinnacle ⛔

Legia może się dzisiaj trochę pomęczyć a już na pewno granie tak niskich kursów w naszej ekstraklasie to słaby pomysł.Zwłaszcza,że Ruch przyjeżdża podbudowany zwycięstwem w WDŚ i zagrają w identycznym składzie.W Legii parę roszad.Duda,Borysiuk i Masłowski w pierwszym składzie.Brakuje Guilherme i Kucharczyka,którzy pauzują za kartki i którzy w pierwszych dwóch kolejkach pokazali,że są w bardzo dobre dyspozycji.Hamalainena też nie ma nawet na ławce.Co prawda siła ofensywa dalej jest spora bo Prijović i Nikolić są w gazie a i Duda będzie chciał się pokazać ale takie zmiany mogą wpłynąć na grę Legii.Z Jagą i Zagłębiem świetnie się im układały te mecze.Dzisiaj Ruch się pewnie zamuruje i może nie być tak łatwo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom