Więc tak teraz mam jeszcze chwilkę zaś jutro nie wiem jak będę dysponował czasem bo weekend i mecze piłkarskie mnie pochłaniają. Nie będzie aż tak szczegółowych analiz jak dotychczas tylko napiszę swoje propozycje
W Łodzi ŁKS gra z Zagłębiem Lubin w tym meczu ja skłonny byłbym postawić na gości którzy grają bardzo ładną piłkę dla oka i są znacznie wyżej w tabeli niż ŁKS. ŁKS co prawda ostatnio wygrał 3:1 z Sosnowcem który jest beznadziejny ale jeszcze dziś słyszałem że ten mecz jest podejrzany ponieważ mecz miałby być ustawiony. Zagłębie wygrało z dobrze grającym w tej rundzie Ruchem 2:1. W ŁKS-ie nie zagrają Łakomy ważny gracz, Haliti miał być gwiazdą tego zespołu i nie zagra przede wszystkim Bogusław Wyparło podstawowy bramkarz zastąpi go 19-latek który jak do tej pory grał zaledwie w... V lidze, zero doświadczenia + ogromna trema. Piłkarze ŁKS nie dostają pensji oraz premii a mieli obiecane że dostaną te pieniądze miesiąc temu, litewski biznesmen który przejął część akcji ŁKS-u chce już się wycofać. Zagłębie wygra ten mecz.
Groclin to najlepszy zespół tego roku w lidze, grają bardzo dobrze zarówno w obronie jak i w ofensywie. Sosnowiec to beznadziejny zespół który już pogodził się ze spadkiem do trzeciej ligi, gospodarze walczą o pozycję wicemistrza Polski i u siebie z takim rywalem po prostu muszą zdobywac komplet punktów. Nie wierzę by Groclin tego meczu nie wygrał, stawiam tutaj zdecydowanie na graczy z Wielkopolski, Groclin -1,5
Cracovia w tej rundzie spisuję się bardzo dobrze, trener Majewski zaczął budowanie drużyny od tyłu i widać efekty zespół bardzo dobrze gra w defensywie, w ataku mają trochę problemów ale punkty łapią. Widzew to nieobliczalny ale to też zespół podobnie jak Cracovia który w obronie gra raczej dobrze. Łódzki zespół jutro pewnie zagra tylko jednym napastnikiem, trener Zub ustawia zespół bardzo defensywe w meczu u siebie z Legią to z Cracovią powinno być podobnie, sądzę że nie zobaczymy w tym meczu wielu goli, chciałbym żeby Widzew wygrał, ale jako typ daje under 2,5
Bełchatów jedzie do Białegostoku z trenerem które zajmował się młodzieżą a to olbrzymia różnica trenować zespół seniorów a młodzież dla mnie trener Złomańczuk nic dobrego do gry GKS-u nie wniesie