>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

23 kolejka Ekstraklasy (19.02 - 22.02.2016)

Status
Zamknięty.
chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
Górnik Zabrze - Ruch

Ja w tym meczu widzę remis z lekką przewagą w stronę Ruchu. Górnik w poprzedniej kolejce wgnieciony przez Cracovię w ziemię w ilości stwarzanych sytuacji bramkowych oraz samych bramkach. Nadal brak im napastnika, bo ciężko powiedzieć aby Kante już się &quot;wgryzł&quot;. I tak od 60 min. powrócili do Skrzypczaka w ataku. Ruch bez większych zmian w kadrze po zimie wydaje mi się bardziej solidny i zgrany od Górnika, pomimo, że wielu (w tym ja) skazywało ich przed sezonem na walkę o utrzymanie. Nie sądze aby Leszek Ojrzyński odważył się na otwartą grę, a bez niej raczej ciężko im będzie wspomóc ten &quot;ubogi&quot; atak Górnika. Ostatnie miejsce w tabeli, porażka 3:0, następnie ewentualna porażka w derbach... . Nie, to by mogło być zbyt wiele na głowy piłkarzy na początek rundy rewanżowej. A Ruch? Myśle, że z remisu na terenie Górnika powinni być zadowoleni, zwłaszcza, że na ostatnie 5 meczów tam, wygrali zaledwie raz.

X, wygra Ruch-zwrot (@ 2,18 totolotek)
ZWROT

rts 55

rts

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska - Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Wisła Kraków - Górnik Łęczna
Typ: Wygra Zespół 1 i w meczu padnie poniżej 3,5 gola ⛔
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Wisła Kraków pod ścianą i przy przebudzeniu rywali z dołu tabeli, musi zacząć wygrywać. Do składu wraca Brożek, który powinien coś w końcu zdziałać w ataku, bo 6 ostatnik porażek Wisły skończyło się strzeleniem tylko jednego gola, co jest wynikiem nawet jak na Polską ligę dramatycznym, szczególnie, że chodzi tu o zespół, który był najlepszym zespołem początku XXI wieku w lidze i wieloletnią historią. Ciśnienie na wygraną w spotkaniu z Łęczną będzie ogromne, ale nie sądzę, że ten mecz nie wyrobią psychicznie, a na odwrót. Uważam, że będzie podobnie jak w spotkaniu Podbeskidzie - Lech, czyli wezmą się do roboty, aczkolwiek nie będzie to takie spektakularne, tylko 1-0, 2-0 po trudnym meczu. U gospodarzy z braków na teraz - Sadlok, ale po ostatnim meczu nikt nie będzie go opłakiwał. U gości - Leandro, Śpiączka i Szmatiuk nie zagrają. Wisła to nie jest zespół na 1 ligę tylko Extraklasę i to walkę o pierwszą ósemkę, ale muszą się ogarnąć i każdy w grodzie kraka to już wie. Przy powrocie Broźka może wypalić Ondrasek, który jest dobrym zawodnikiem, ale w poprzednim meczu nie miał z kim grać. Sądzę, że Balaszow również powinien coś dorzucić, a Wisła w końcu wygrać mecz. Spotkania h2h z Górnikiem są raczej underowe, a w tym konkretnym, który typuje na mecz walki nie powinno moim zdaniem paść wiele goli, dlatego akurat taki typ.

kukizlfc 813

kukizlfc

Użytkownik
Wisła Kraków - Górnik Łęczna
Wisła 2,05 ⛔
Wisła do zera 3,20
bet365
⛔
Czas na przełamanie Wiślaków. Czuje, że nastąpi to w tej kolejce, mam takie przeczucie. Krakowianie przegrali łącznie ze sparingami ostatnich... 8 spotkań, z czego 6 ligowych. Po zwolnieniu Kazika Moskala z zespołu pewnego środku tabeli spadli na przedostatnią lokatę! Mnie osobiście bardzo to dziwi, bo pomimo problemów zarówno finansowych jak i kadrowych, to nie można powiedzieć że Wiślacy nie mają kadry przynajmniej na ten środek ligowej tabeli. Po wypadnięciu Cierzniaka w bramce zostaje dobry Miśkiewicz, z tyłu Głowacki i Guzmics powinni zapewnić spokój. Jest młody utalentowany Bartosz, na boku Jović, dalej Mączyński Guerrier czy Onderasek. Widać było że ze Śląskiem powoli zaczyna to wszystko trybić. Wisła zagrała całkiem dobre spotkanie i jeżeli trener Pawłowski dokona dobrych decyzji personalnych (brak Boguskiego i Cywki przede wszystkim) to może się coś w końcu udać ugrać. Szczególnie z kimś jak Górnik Łęczna. Narazie 11. lokata, 3 oczka nad druzyną z Krakowa. Co prawda w pierwszej kolejce rundy wiosennej zremisowali u siebie z Piastem Gliwice, jednak mnie jakoś nie przekonją. Pitry czy Bonin to już gracze spaleni, dla mnie tylko młody Świerczok może pociągnąć ofensywę.
Wisła strzela mało bramek ale także mało traci, Łęczna za to bramek traci sporo. Liczę, że w Krakowie coś ukują i dadzą radę utrzymać czyste konto.

P 23

phineas

Użytkownik
Wisła 2,05
Wisła do zera 3,20
bet365

Czas na przełamanie Wiślaków. Czuje, że nastąpi to w tej kolejce, mam takie przeczucie. Krakowianie przegrali łącznie ze sparingami ostatnich... 8 spotkań, z czego 6 ligowych. Po zwolnieniu Kazika Moskala z zespołu pewnego środku tabeli spadli na przedostatnią lokatę! Mnie osobiście bardzo to dziwi, bo pomimo problemów zarówno finansowych jak i kadrowych, to nie można powiedzieć że Wiślacy nie mają kadry przynajmniej na ten środek ligowej tabeli. Po wypadnięciu Cierzniaka w bramce zostaje dobry Miśkiewicz, z tyłu Głowacki i Guzmics powinni zapewnić spokój. Jest młody utalentowany Bartosz, na boku Jović, dalej Mączyński Guerrier czy Onderasek. Widać było że ze Śląskiem powoli zaczyna to wszystko trybić. Wisła zagrała całkiem dobre spotkanie i jeżeli trener Pawłowski dokona dobrych decyzji personalnych (brak Boguskiego i Cywki przede wszystkim) to może się coś w końcu udać ugrać. Szczególnie z kimś jak Górnik Łęczna. Narazie 11. lokata, 3 oczka nad druzyną z Krakowa. Co prawda w pierwszej kolejce rundy wiosennej zremisowali u siebie z Piastem Gliwice, jednak mnie jakoś nie przekonją. Pitry czy Bonin to już gracze spaleni, dla mnie tylko młody Świerczok może pociągnąć ofensywę.
Wisła strzela mało bramek ale także mało traci, Łęczna za to bramek traci sporo. Liczę, że w Krakowie coś ukują i dadzą radę utrzymać czyste konto.
Miałem &quot;przyjemność&quot; oglądać te mecze Śląsk- Wisła i Górnik-Piast
No powiem Ci że nie wiem czy Ty żyjesz w jakimś matriksie czy oglądamy jakieś dwie inne ligi. Jeśli możesz powiedzieć to co było widać w meczu ze słabiutko grającym Sląskiem oprócz kopaniny ze strony Wisly ? Jakieś kontry ? Może gra na 1 kontakt ? Gra skrzydłami ? Zdominowanie środka pola? Tego meczu jak i gry Wisły nie dało się oglądać po 5 min a Ty wyjeżdzasz że coś zaczyna trybić ? Może mieli ze 2-3 dobre sytuacje przez cały mecz a często te akcje były jakieś przypadkowe gdzieś się odbiło gdzieś spadło a najlepszym podsumowaniem gry Wisły Kraków była stracona bramka przy której środkowi obrońcy nie wiedzieli który ma wybić piłkę ????
Argument z kimś takim jak Górnik Łęczna:grin::grin: Nie no człowieku a Real powinien wygrać z kimś takim jak Malaga, w sumie daleko nie trzeba szukac Lechia powinna wygrać z kimś takim jak Korona. Pozostawie to bez komentarza bo argument śmieszny.
Bonin spalony ? Gość który ciągnie zespół z lubelszczyzny od dwóch czy trzech sezonów, gość który ma 6 bramek, gość który dokłada asysty i rozpoczyna czy uczestniczy w większości akcji bramkowej drużyny jest spalony? Chyba każdy kto śledzi tą lige powie Ci że raczj Bonin to drugą młodość przeżywa. Ofensywa tylko Swierczok ? A Śpiączka, a Piesio, a Nowak? Nawet nie odpowiadaj bo argumenty Twoje są ni jakie.
A teraz do rzeczy, Górnika mankament był widoczny poprzez dużo straconych bramek. W przerwie doszli znaczący zawodnicy 1 ligi Jakubik, Danieliewicz, bramkarz Bartkus, do gry wrócił Bozić. Ze spotkania z Piastem widać było że drużyna mocno pracowała nad elementem gry obronnej. Piast miał może ze 2 klarowne sytuacje ale to Górnik był bliższy zdobycia 3 pkt między innymi przy odrobinie szczęścia &quot;spalonego&quot; Bonina. Linia obrony dobrze pracowała, nowi zawodnicy wprowadzili się, zagrali stabilnie i co najważniejsze na 0 z tyłu. W sparingach też nie tracili dużo goli, więc można mówić o pewnej poprawie tego elementu gry. W ofensywie doszedł brazylijczyk(?) z Miedzi, podobno wiążą z nim duże nadzieje w Łęcznej, na pewo jest dobry technicznie, na pewni jest to człowiek który może być realnym wzmocnieniem środka pola Górnika Łęczna. Wisła ? gra ich mnie nie przekonuje, nie ma pomysłu, problemy w zespole (odsunięcie bramkarza podstawowego), ostatnio praktycznie same porażki, a nazwiska które wyminił KukizLFC póki co są tylko nazwiskami. Wiemy że potrafią grać w piłkę, ale dla mnie liczy się tu i teraz a na ten moment nie ma ich jako kolektyw i jako indywidualności by któryś z tych zawodników sam wygrał mecz. Jedynym realnym plusem może być to że Wisła gra u siebie, jednak mimo to Idę w strone zespołu Górnika

Wisła Górnik 2(zakład bez remisu) 2.65 Ónibet ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +10
kukizlfc 813

kukizlfc

Użytkownik
@Phineas
Może nie do końca jasno się wyraziłem. Wisła zagrała solidnieJ i trybie wszystko BARDZIEJ niż w spotkaniach kończących rundę jesienna. Tam była jeszcze gorsza padaka. We Wrocławiu przegrali przez indywidualny błąd, ogolnie formacji defensywnej jako tako można zaufać. Po odejściu Burligi może wskoczyć młody zdolny Bartosz, bardzo liczę na powrót Jovicia i Brożka do pierwszego składu i wyraźnie napisałem że na dobre wybory personalne. Bo jeżeli Boguskiego zamieni ktokolwiek (w tym przypadku Brozek) a Balaszowa zawsze solidny Jovic to powinno to już znacznie zmienić grę Krakowian. Nie liczę na ich dominację, tylko grę na zero z tyłu i wykończenie jednej dwóch akcji z przodu na co Wiśle moim zdaniem stać.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Beka w ogóle robić takie zestawienie po jednym spotkaniu i faworyzować tego kto grał u siebie, a teraz ma wyjazd.Podyskutować można natomiast kto jest w matrixie...
Wisła zagrała całkiem dobrze we Wrocławiu, oczywiście nie zagrała bezbłędnie ale te 2-3 sytuacje nie były gorsze od tych twojego Bonina i Łęcznej której zabrakło szczęścia by wygrać (sam na sam Balaszova, słupek, 2 sety Ondraska 1 z paru metrów z pół obrotu, i chyba coś tam Boguski) Jeśli słabiutki był Śląsk we Wrocławiu bo sobie nie potrafił stworzyć sytuacji, to jaki w Łęcznej był Piast?Bramkę dla Śląska zrobił zabiegany od roku przez Legie Sadlok który zdjął piłkę Głowackiemu.Śmiech na sali żeby po jednym meczu remisowym u siebie robić Amba Fatimę po tym co Łęczna robiła pod koniec roku.Jedyne co przemawia za GŁ na Reymonta to chyba to że znowu ktoś z metra nie trafi.Oczywiście Wisła ma swoje problemy kadrowe i nie są nim Cierzniak.O tym kto wygra czy będzie remis nie piszę, każdy ma swoje zdanie ok. ale bez jaj robić paralityków z jednej drużyny, a z jakiejś Łęcznej ajronmenów po remisie z Piastem który po drugim spotkaniu pokazuje że brak mu paliwa w wyścigu o majstra.
Takich meczów jak Łęczna z Piastem Wisła miała masę i nie tylko u siebie, wystarczy że sobie przypomnisz przegrany mecz Wisły w Łęcznej to będziesz wiedział o czym mówię

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Miałem &quot;przyjemność&quot; oglądać te mecze Śląsk- Wisła i Górnik-Piast
No powiem Ci że nie wiem czy Ty żyjesz w jakimś matriksie czy oglądamy jakieś dwie inne ligi. Jeśli możesz powiedzieć to co było widać w meczu ze słabiutko grającym Sląskiem oprócz kopaniny ze strony Wisly ? Jakieś kontry ? Może gra na 1 kontakt ? Gra skrzydłami ? Zdominowanie środka pola? Tego meczu jak i gry Wisły nie dało się oglądać po 5 min a Ty wyjeżdzasz że coś zaczyna trybić ? Może mieli ze 2-3 dobre sytuacje przez cały mecz a często te akcje były jakieś przypadkowe gdzieś się odbiło gdzieś spadło a najlepszym podsumowaniem gry Wisły Kraków była stracona bramka przy której środkowi obrońcy nie wiedzieli który ma wybić piłkę ????
No to sobie pozwolę coś od siebie.
Rzeczywiście chyba oglądaliśmy inny mecz , bo jeśli Wisła wykorzystałaby swoje okazje to byłoby 4:0 w 65 minucie.
Tutaj dla przypomnienia filmik ze skrótem, brakuje w nim akcji na początku, kiedy to Pawełek podał do jednego z piłkarzy Wisły:
http://ekstraklasa.tv/skroty/slask-wisla-1-0-zobacz-skrot-meczu/pqttmd
ale podpowiem:
Przypadkowa akcja: od 0:05
Gra skrzydłami od 1:12
Gra z kontry / z pierwszej piłki od 1:45
Jeśli już stawiamy zarzuty, to może by spojrzeć na skrót chociaż.
Dodatkowo, stwierdzenie &quot;nie wiedzieli który ma wybić piłkę&quot;, to jest żart z Twojej strony rozumiem?
Przecież doskonale widać, że to błąd komunikacji. Piłkę miał wybić Głowacki, a że chciał to zrobić ambitnie Sadlok to wyszło jak wyszło.

Jeśli mówisz, że Wisła jest słaba , przeciętna, to rozumiem, że goście to potęga? Śląsk słaby, Wisła słaba, ale Gornik super? To przypominam, że
Nie wygrali u siebie ze słabym Piastem, a obecnie w pomocy bryluje gwiazdor Danielewicz, który nie łapał się do &#39;11&#39; w Śląsku.
Do Krakowa nie przyjadą Bartosza Śpiączka, Leandro i Maciej Szmatiuk.
A przypominam dodatkowo, że wraca Paweł Brożek, także jest szansa na przełamanie Wisły.
Jako, że nie lubię obstawiać poniedziałkowych spotkań , to jedyne co bym proponował z sensownym kursem tutaj to

Over 2.0 @ 1.70 bet365 ▶ ZWROT
Wisła Over 1.5 @ 2.50 bet365
⛔ 1
Takie przemyślenie poniedziałkowe.
edit:
Bo jeszcze takie Twoje ciekawe zdanie znalazłem:
W przerwie doszli znaczący zawodnicy 1 ligi Jakubik, Danielewicz, bramkarz Bartkus, do gry wrócił Bozić.
Jeśli uważasz Danielewicza za znaczącego gracza (Ekstraklasy jak rozumiem, chyba, że miałeś rzeczywiście na myśli 1 ligę , ale to nie wiele zmienia), to gratuluję, rozumiem można być kibicem drużyny, ale to jest forum bukmacherskie nie kibicowskie i sympatie do ekip tutaj nie mają nic wspólnego ze stawianą kasą.
Dodatkowo Bartkusa też bym nie przeceniał, okaże się po 3-4 spotkaniach ile jest wart.

A jeśli są tutaj kibice Śląska, a za pewne są, to oni Ci mogą powiedzieć co we Wrocławiu sądzi się na temat jego umiejętności piłkarskich ;)
Edit2:
Danielewicz 1 gol w sezonie ???? , wywołałem go, ale dwa rzuty wolne perfekcyjnie zepsute.

Otrzymane punkty reputacji: +5
thejet 2K

thejet

Użytkownik
22/02/2016 18:00 CET
Wisla Krakow - Gornik Leczna ⛔
5/10
Z początkowego 1.93 kurs właśnie przed chwilą urósł aż do 2.38, a więc trzeba pobierać. Wisła ostatnio jest w fatalnej dyspozycji ofensywnej i ostatniego gola strzeliła w 17. kolejce na własnym boisku przeciwko Cracovii. Nazbierali zatem 6 spotkań bez strzelonego gola i dawno nie przypominam sobie takiego czegoś.
Do składu wraca napastnik Paweł Brożek, który powinien być gwarantem wzmocnienia siły ofensywnej Wisły. W pierwszym spotkaniu tego roku &quot;Wiślacy&quot; grali na wyjeździe ze Śląskiem Wrocław i dla mnie byli drużyną lepszą, która kreowała sobie dogodne sytuacje pod bramką przeciwnika, ale nieskuteczność spowodowała brak bramki, a potem przypadkową akcją Śląsk strzelił gola i wygrał mecz.
Łęczna zagrała poprawnie z Piastem, ale zarazem nie pokazali niczego ciekawego i mecz zakończył się wynikiem 0:0. Na wyjazdach mają dwa zwycięstwa w jedenastu spotkaniach. Bilans Wisły wygląda fatalnie na własnym boisku, bo w dziesięciu meczach wygrali zaledwie dwukrotnie i są już w tabeli w strefie spadkowej.
Spodziewam się, że Wisła w końcu się przełamie i strzeli gola po długim okresie bez bramki. Jeśli zagrają podobnie do meczu ze Śląskiem i będzie lepsza skuteczność - powinno być dobrze. Kurs mocno nabity i warty spróbowania.

irizar 82

irizar

Użytkownik
Według prognozowanych składów wg: http://www.polskapilka.net/aktualnosci/20371/wisla-gornik-l-przewidywane-sklady/
wychodzi mi, że ~3,6% silniejszą kadrę ma w tej chwili Górnik Łęczna. Mecz toczy się w Krakowie. Hm..
do tego transfer Partyka Małeckiego do Wisły dość czasami jest wymieniany jako największe wzmocnienie ...Pogoni. Życzę Patrykowi, żeby udało mu się zaprzeczyć tej opinii zagrać świetną rundę dla Wisły.
Bardzo trudno przewidzieć co się stanie wieczorem. Mi też podobała się Wisła ze Śląskiem. Punktów za wrażenia artystyczne nie dają, ale składne akcje można uznać za dobry prognostyk w połączeniu z powrotem Brożka. W mojej ocenie więcej można na tym meczu stracić niż zyskać. Sprzeczne sygnały ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
rivalo 116

rivalo

Użytkownik
22.02.2016 18:00

Wisła, aby myśleć o ucieczce z ostatniego miejsca tabeli musi dzisiaj zdobyć 3 pkt. Piłkarze Białej Gwiazdy w ostatnim meczu we Wrocławiu pokazali się z dobrej strony, zabrakło jednak szczęścia, Śląsk strzelił przypadkową bramkę i niestety wrócili do Krakowa z pustymi rękoma. Piłkarze Wisły mieli naprawdę dobry początek sezonu, jednak coś ewidentnie się zepsuło w ich grze, doszły kontuzje i efekt tego widzimy w liczbie zdobytych punktów. Górnicy, którzy zagrali naprawdę dobry mecz z Piastem zapowiadają, że jadą do grodu Kraka po 3 punkty. Z jakiej strony pokażą się dzisiaj? Liczymy, że to właśnie dzisiaj Wisła przerwie swą passę porażek i pod wodzą trenera Pawłowskiego zgarnie dzisiaj komplet punktów. Warto też zaznaczyć, że drużyna z Łęcznej nigdy jeszcze nie wywiozła choć punktu ze stadionu przy ul. Reymonta.
Nasze typy:

Wisła Kraków
Kurs: 2.35
⛔
powyżej 2,5
Kurs: 2.20
⛔
Rivalo

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
no 7 porażki z rzędu to nie będzie raczej,bez wygranej 8 a w domu 6. Początek rundy rewanżowej to idealny moment by taki passy takiego klubu jak Wisła padły i poszły w zapomnienie. 1 raczej powinna być 89% choć remisu nie można wykluczyć,moim zdaniem.

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Wisła Kraków - Łęczna
Wisła @ 2.30 ⛔

Do składu Wisły wraca Brożek, powinien on stworzyć dziś fajny duet napastników z Ondraskiem. Wisła ponadto pokazała się z dobrej strony we Wrocławiu, mimo porażki 1:0. Powyżej bardzo dużo zostało napisane na temat tego spotkania. ja już nie mam co dopowiedzieć. Po prostu stawiam na Wisłę.
Muszą wygrać i piąć się w górę, kadra zdecydowanie silniejsza od Górnika.

gladiator86 2

gladiator86

Użytkownik
Skład Wisły Kraków na dzisiejszy mecz z Górnikiem Łęczna:
4-4-2
Miśkiewicz
Jovic - Głowacki - Guzmics - Pietrzak
Guerrier - Cywka - Uryga - Bałaszow
Ondrasek - Brożek
Ławka rezerwowych:
Buchalik, Boguski, Popovic, Drzazga, Bartosz, Crivellaro, Małecki.

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
No dziwne to wszystko. Wczorajszy mecz Legii spełniał większość znamion pułapki ale wynik był spodziewany. Wygląda na to że nie było masówki na ten mecz,albo nie był to mecz grany solo za bilon. Ewentualnie wygrali ci którzy mieli wygrać,by na przykład ich to rozochociło. W typach dnia jeden z typerów był zniesmaczony że handi już zajęte,a więc nie zwykła 2 była grana ale z handi. Być może jednak ciężkie murawy odstraszyły? Pewnie były dodawane inne mecze typu Real...tu była pułapka,ale na żółtków którzy widząc takie kursy jak wczoraj by na Real od razu sypią juanami, wynik jest wtedy taki jaki widzimy. Dodatkowo patrząc na niemoc Nikolicia wczoraj podejrzewam że był on do strzelenia gola typowany . Trochę też to było zbyt oczywiste jakby ta Legia jednaka nie wygrała. Racje miał też Wojtek pisząc że los Legii będzie sprzyjał. Chociażby patrząc na wygraną Ruchu,moim zdaniem porażka z KSG była by argumentem za punktem lub punktami na Legii,a tak daje 99.99999 że Legia ma już dziś te 3 punkty,już se je mogą dopisać. Po prostu ten słaby Ruch nie zdoła na milion procent wygrać 2 meczów wyjazdowych z rzędu gdy ten drugi mecz to rozpędzona Legia. Zdobycie punktów w obu meczach też małe szanse. Ruch jedzie na Legię mając 3 bez porażki i trzy na wyjeździe bez porażki. Jedyne co mogło by tej Legii zabrać 3 ptk. to jakieś olbrzymie pieniądze zagrane na jedynkę ,ale to niemożliwe bo kurs będzie mały. Dziś mecz Wisły i tu był to mecz dnia. Więc nie było raczej kombinowania. Masówka była wynikiem mało bogatej oferty. Jakaś siła nie pozwala Wiśle wygrać meczu. miałem po niekąd racje że 90 % na 2 a 10 na X bo właśnie przez te 90 % meczu Wisłą wygrywała... ale nie chodzi o jakieś wmawianie że jestem dobrym typerem tylko o tą niemoc dobrych teoretycznie piłkarzy Wisły,o niemoc która nie jest przypadkowa,ale która pokazuje że Wisła wygra wtedy kiedy będzie jej to dane przez siły które tak sprytnie wiążą ręce typerów. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom