>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

23 kolejka Ekstraklasy (19.02 - 22.02.2016)

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Może i Pogoń miała tylko 4 kornery ale mieli 3 gole, gdyby nie byli skuteczni tych rogów na pewno mieli by więcej.
Uważam że ten mecz nie będzie jednostronny ale zacięty, obie ekipy będą mieć swoje akcje głównie zapewne skrzydłami, dostęp do bramki nie będzie łatwy i trzeba będzie liczyć na stałe fragmenty.Myślę że tu lepiej postawić na klasyczny over rożnych w meczu bo Pogoń też jest ekipą która potrafi sporo rożnych naklepać chociaż czasami jest zupełnie odwrotnie.ten mecz właśnie widzi mi się na taki gdzie jest sporo walki, mało miejsca a drużyny szukają stałych fragmentów.Kto je pierwszy nabije zwłaszcza 3 pierwsze to zwykła loteria no chyba że kolega zakłada że Piast zepchnie Portowców do autobusu.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
19/02/2016 20:30 CET
Piast Gliwice - Pogon Szczecin DNB ZWROT
2.31 (Pinnacle)
5/10
Dla mnie przeszacowany kurs na Piast. Widziałem niedawno statystykę Pawła Mogielnickiego z 90minut.pl, na której widać, że Piast gra coraz słabiej i bazuje głównie na opinii. W pierwszym spotkaniu z Łęczną wyglądali bardzo słabo i ratowała ich bezradność Grzegorza Bonina i dobre interwencja swojego bramkarza - Jakuba Szmatuły. W pojedynku bokserskim dałbym zwycięstwo na punkty dla Górnika Łęczna.
Pogoń wzmocniła się w ofensywie, bo Gyursco w debiucie od razu strzelił gola i widać, że jest lepszy od poprzednich skrzydłowych. W gazie też jest Dwaliszwili, który przestawiał defensorów Korony i popisał się piękną asystą.

nightbuk 3,1K

nightbuk

Użytkownik
Bruk Bet Nieciecza - Cracovia Kraków
Typ: Over 2.5 ⛔
Ako: 2.00
Buk: Bet365
Co tu wiele pisać? Spotykają się dwie ekipy, które lubią strzelać i tracić bramki. Kurs na over jest dla mnie sporym Value a bezpośrednie mecze mnie tylko w tym upewniają ;)

M 340

macvas

Użytkownik
Jak w Niecieczy murawa będzie wyglądać podobnie do tej dzisiejszej w Gliwicach to dla mnie raczej under&#39;owy mecz ze wskazaniem na gości.
Swoją drogą jutro, oprócz składów wezmę również pod uwagę sprawdzenie warunków meteo. Co by się nie działo w drugiej połowie Piast ewidentnie wytracił impet i nie jest tą samą ekipą co w minionej rundzie.

korczus 189

korczus

Użytkownik
Co myślicie, Termalica jest w stanie dziś urwać punkty Cracovii? Czuje remis w tym meczu, kurs na gości zacny ale jakoś nie mam przekonania do grania tutaj czystej 2.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Na moje to NoBet, w dodatku warunki też mogą nie być zbyt dobre i może być kopanina jak wczoraj w Gliwicach.Niby to powinno przemawiać za gospodarzami, ale chyba warto zobaczyć kilka minut co się dzieje na boisku i wtedy zadecydować.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Co myślicie, Termalica jest w stanie dziś urwać punkty Cracovii? Czuje remis w tym meczu, kurs na gości zacny ale jakoś nie mam przekonania do grania tutaj czystej 2.
Jeśli murawa będzie wyglądać jak wczoraj w Gliwicach, to jest szansa na remis, bo będzie sprzyjać obronie, choć Cracovia trzyma formę, to może jednak coś ustrzelą ;)

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Korona Kielce - Lechia Gdańsk
Powyżej 3.5 kartki @ 1.75 ⛔
Poniżej 2.5 bramki @ 1.65 ⛔

W Kielcach duuużo śniegu, więc murawa na pewno będzie w bardzo fatalnym stanie. Lechia w pierwszym spotkaniu, gładko rozprawiła się z Podbeskidziem, ale nie wiadomo jakby się skończyło gdyby nie dwie czerwone kartki, bo do tego momentu Podbeskidzie wcale nie było gorszą drużyną, stwarzali sobie sytuacje podbramkowe i zagrażali Lechii, z tego co pamiętam przy stanie 0:0 mieli nawet strzał w poprzeczkę.
Korona, za to w Szczecinie, przegrała wygrane spotkanie. Prowadząc 0:2 dali sobie wje*** 3 bramki i wyjechać z zerowym dorobkiem.
Ja w tym spotkaniu jednak idę w kartki i under bramkowy. Dlaczego ?
W Kielcach na pewno murawa będzie w fatalnym stanie i zawodnikom ciężko będzie grać piłką = będzie to mecz walki, dużo fauli. Korona po takiej klapie w Szczecinie na pewno będzie wszystko robić aby dziś coś ugrać, tym bardziej , że przez bukmacherów to Lechia jest zdecydowanym faworytem.
Korona w tym sezonie 48 kartek. Lechia - 50. 6 i 7 drużyna pod względem ilości kartek w lidze. Sędzia tego spotkania będzie Tomasz Musiał którego średnia to 3.78 kartki na spotkanie. Według mnie próg jest niski i obejrzymy co najmniej 4 karteczki. Polecam !

Podbeskidzie - Lech Poznań
Poniżej 2.5 @ 1.95 ⛔
Kto wykona więcej rożnych ? Lech @ 1.75
⛔
Bardzo wysoki kurs, tutaj również nie spodziewam się zbyt wielu goli. Dzwoniłem do znajomego z Bielska, u nich również nie może być inaczej i jest bardzo dużo śniegu, oraz mówił, że stan murawy kiepski. Jak zagra Podbeskidzie ? Oczywiście, że defensywnie, nie będą chcieli dostać w łeb na początku meczu i podejdą bardzo ostrożnie. Lech dziś przyjechał bez Trałki i Linettego - czyli gościa który jest odpowiedzialny za to ostatnie podanie.
Ostatnie 3 spotkania pomiędzy tymi drużynami zakończyły się underem. Dziś również warto iść w tą stronę. To nie będzie łatwe spotkanie dla gości.

Bez analizy:
Termalica - Cracovia
X2 @ 1.46 ✅
Poniżej 2.5 1.80 ✅

wszystkie kursy z Betano.​

PODSUMOWUJĄC: DZIŚ ZOBACZYMY MAŁO BRAMEK​
. :]

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Dzisiaj na pewno warto śledzić jaka jest pogoda. Właśnie od niej może zależeć obraz gry. Jak ktoś ma info o stanie murawy, to warto, by się podzielił. A jeśli nie, to jak wspomniał TommyTSW, poczekać kilka minut żeby samemu ocenić jak zaczął się układać mecz. Na chwilę obecną również najbardziej skłaniam się na under w meczu Termalici z Cracovią.

betxp 230

betxp

Użytkownik
Mecz Lechii z Podbeskidziem można brać na dwa sposoby. Podbeskidzie nie grało równej piłki z Lechią w 1 połowie, bo broniło się 1 połowę. Miało w meczu dwie sytuacje. Oba ze stałych fragmentów gry. Każde wyjście na pozycje zawodnika Lechii kończyło się faulem i górale złapali słuszne czerwone kartki, bo w pewnym momencie nie umieli dogonić piłkarzy Lechii. Goście zostali po prostu wypunktowani i moim zdaniem Podbeskidzie jest jednym z głównych kandydatów do spadku.
Korona trzeba przyznać, że gra lepszy futbol. Stara się zawiązywać akcję, a nie liczyć tylko na błąd rywala. Nie wystąpi w meczu wypożyczony Pawłowski, który ostatnio z Pogonią Szczecin robił wiele szumu, strzelił też bramkę (jest wypożyczony z Lechii i ma taki zapis w kontrakcie).
W Lechii za kartki pauzować będą Wawrzyniak i Janicki. Obaj w obronie spisują się bardzo średnio. Może tylko brakować Wawrzyniaka przy polu karnym Korony, dobrze umie wrzucić piłkę na 7-8 metr. Do Kielc pojechał natomiast Marco Paixao i bardzo możliwe, że będzie debiutował. Trener Nowak mówi, że jest w dobrej formie.
W Kielcach leży śnieg, aczkolwiek nie jest go dużo. Popołudniu mają być opady deszczu. To może zwiastować nieco nudny mecz. Aczkolwiek faworytem jest Lechia zarówno na papierze jak i na boisku. Kurs jak zwykle bukmacherzy trochę zaniżają. Ja idę w stronę kartek, a dokładniej. Powyżej 3.5 kartki

M 340

macvas

Użytkownik
W przypadku takich warunków pogodowych jakie utrzymują się na południu kraju i przekładają się na stan murawy ciekawą linią do rozważenia oprócz under&#39;ów są również &quot;gol w obu połowach&quot; na nie. Ciężko mi uwierzyć, aby sobota obfitowała w bramki. Typowy scenariusz to: faworyci będą polować na jedno trafienie i zachowanie kontroli na meczem. Długo utrzymujące się remisy 0:0 i kopanie się w błocie to najbardziej prawdopodobne co czeka Nas na każdym z trzech boisk. Warte pogrania za drobne.

Óni &quot;wycenił&quot; to następująco:
gol w obu połowach NIE
Korona Kielce - Lechia Gdańsk @1,72 (Lechia robi wszystko, aby ten mecz przegrać..)⛔
Podbeskidzie - Lech Poznań @1,98 ⛔
Termalica - Cracovia @1,98 ✅
AKO 6,74

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP

Piast Gliwice - Pogoń Szczecin
????????????Kto więcej rzutów rożnych ? Piast @ 1.70 ✅

Kto pierwszy zdobędzie 3 rożne ? Piast @ 1.70 ✅
Kto pierwszy zdobędzie 5 rożnych ? Piast @ 1.93 ✅
Pogoń zdaje się prowadziła 4-2 w rożnych do przerwy.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Jak dla mnie super kurs został wystawiony na Cracovię. &quot;Pasy&quot; są w niesamowitym gazie, trwa to już od jesieni, a w pierwszym wiosennym meczu tylko to potwierdzili. Rozprawili się z Górnikiem już w 1 połowie i praktycznie wszystko w zespole funkcjonowało doskonale, od obrony po Jendriska w ataku. Termalica przegrała 2:5 od Lecha i nie jest to moim zdaniem przypadek, przypadek dla mnie to 2 gole Niecieczy, ale biorąc pod uwagę obronę Lecha - nie ma się co dziwić. Warunki oczywiście są takie same dla obu zespołów i nie będą premiowały ani gospodarzy, ani gości, ani broniących, ani atakujących i dla mnie ten argument jest śmieszy. Argumentem są wyniki, gra i kadra, a tutaj niewątpliwie lepsza jest Cracovia. Zapadł mi w pamięć bardzo dobry występ Jaroszyńskiego z meczu z Górnikiem i oczywiście całej ofensywy &quot;Pasów&quot;. Budziński, Cetnarski, Jendrisek, Kapustka, Wójcicki to wielka siła i dziś pewnie znowu pokażą swoje niesamowite oblicze. Do tego dodajmy Dąbrowskiego, który jest świetny w destrukcji, Deleu i Jaroszyński właśnie na bokach obrony, pewni w środku Wołąkiewicz i Polczak oraz solidny Sandomierski. Na mnie robi to duże wrażenie i Cracovia nie powinna mieć problemów, żeby pokonać Termalicę. Z całym szacunkiem dla Niecieczy, ale Stano - 38 lat, Jarecki - 33, Ziajka - 33, Plizga - 30, Foszmańczyk - 30, Biskup - 32, Kędziora - 35. Doświadczenie na plus, ale ile można na tym ciągnąć? Nieciecza nie ma jakości, a jeśli ma ją zapewnić, jak uważają niektórzy, Jarecki, to dla mnie nie ma sensu. Młodość i fantazja Cracovii powinna łatwo zdobyć dziś 3 punkty.
Termalica - Cracovia / Cracovia - 2,50
Termalica - Cracovia / do przerwy / koniec meczu - Cracovia/Cracovia - 4,00
Termalica - Cracovia / Cracovia -0,25 - 2,150
Termalica - Cracovia / Cracovia wygra obydwie połowy - 9,00
Termalica - Cracovia / Cracovia wygra do zera - 4,33

bet365

rivalo 116

rivalo

Użytkownik
20.02.2016 18:00

Termalica - Cracovia
Bez wątpienia będzie to ciekawy mecz. Z jednej strony beniaminek rozgrywek, którego gra może się naprawdę podobać. Pokazali to chociażby w ostatniej kolejce, gdzie mimo porażki z Lechem zostawili naprawdę dobre wrażenie. Z drugiej strony Cracovia, która zasłużenie wygrała tydzień temu z Górnikiem Zabrze. Pomimo straty Rakelsa i Sretanovicia trener Zieliński nadal ma bardzo mocną ofensywę: Jendrisek, Cetnarski czy młody Kapustka. Na papierze zdecydowanie lepiej i mocniej wygląda kadra Cracovii. Jesienią w Krakowie niespodziewanie wygrali piłkarze z Niecieczy 3:2. Naszym zdaniem, czas dzisiaj na rewanż.
Nasze typy:
Cracovia Kraków
Kurs: 2.40
⛔

Cracovia pierwsza strzeli bramkę
Kurs: 1.85
⛔
Rivalo​

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Dzisiaj kolejka faworytów na wyjeździe, co pozwala wyczuwać lekkie niespodzianki. Ja jako, że mecz Lechii się już zaczął zajmę się pozostałymi meczami o 18 ????
Podbeskidzie - Lech
Na pewno nie zgodzę się, że to będzie łatwy mecz dla Lecha. Fakt wygrali 5:2 z Termalicą, ale wynik zamazuje obraz gry, gdzie Lech aż tak bardzo nie dominował, bo to Termalica zagrała radosny futbol. Kluczowym zawodnikiem był Linetty, którego dzisiaj zabraknie i bez którego może być na prawdę ciężko z Góralami. Trałke da się zastąpić, ale Gajos czy Jevtic z całym szacunkiem dla tych zawodników, nie dają tyle Lechowi co Linetty. Ja poszukam tu lekkiej niespodzianki w stronę Podbeskidzia na przełamanie, potrafili już zagrać u siebie dobre mecze, może czas na przełamanie?

Podbeskidzie DNB @3,95 4/10
Podbeskidzie WIN @5,25 1/10

Termalica - Cracovia
Tutaj nie chcę być nieobiektywny, ale już dawno pisałem, że strasznie podoba mi się rozprowadzanie akcji przez środek pola Cracovii. Cetnarski i Dąbrowski grają świetnie, przy nich rośnie w siłę Kapustka i aż miło się na to patrzy. Ciężki teren będzie, w dodatku kilku doświadczonych graczy w Termalice, może skutecznie pokrzyżować plany Craxy o 3 punktach. Ciekaw jestem jak murawa, ale mimo to liczę na bramki z jednej i drugiej strony, oraz jak zwykle w Ekstraklasie - na ciekawe widowisko ????
Ov.2,5 @1,87 5/10
Gość WIN&amp;ov2,5 @4,7 2/10
EDIT:
Krótko po meczach. Oglądałem Lecha więc o Cracovii się króciutko wypowiem. Było blisko do overka, natomiast Termalica jak widać postawiła ciężkie warunki.

Z Lechem analiza trafiona w punkt, bez Linnetiego nie istnieje Lech i to trzeba przyznać. Arajurii zaczął się kopać po czole, brawa dla trenera Podolińskiego za dobrą motywacje swoich zawodników i taktyke na ten mecz ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
rts 55

rts

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska - Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Podbeskidzie - Lech
Typ: Nielsen strzeli gola ⛔ (kontuzja już w pierwszej połowie)
Kurs: 2.95
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Przedostatnie w tabeli Podbeskidzie podejmuje aktualnego mistrza, który goni czołówkę - Lecha. Tutaj nie widzę innego rozwiązania, niż wygrana gości. Gospodarze ostatni mecz grali bardzo słabo. Niepotrzebne faule i jeszcze w takich miejscach, gdzie zakończyło się to ???? wykluczeniami 2 swoich zawodników. Co prawda dziś nie zagra tylko Kato, ponieważ wykluczeni zawodnicy otrzymali po dwie żółte kartki (razem z Sokołowskim) a limit kartek przekroczył Japończyk, ale dalej drużyna z Bielska jest słabsza i o to o wiele od rywala. Gospodarze rozpaczliwie będą walczyć o punkty, by piąć się w tabeli, a goście również, ale by walczyć o ewentualnego mistrza. Lech ma do wyrównania rachunki z &quot;Góralami&quot; bo ostatnio przegrali u siebie. Wiadomo, że gospodarze grają prostą piłkę i bardziej siłową od gości. O dziwo informacje jakie dochodzą z Bielska są takie, że murawa jest bardzo dobrze przygotowana, co premiuje Lecha. Dla Lecha stratą jest absencja Trałki i Linettego, który świetnie ostatnio zagrał z Termalicą, ale... Lech ma obecnie bardzo wyrównany skład, w którym Urban tchnął piłkarzy do ostrej rywalizacji. Braki będą zastąpione solidnym Jevticiem oraz błyskotliwym Gajosem, więc nie będzie tu widać braków. Chcę jednak podkreślić rewelacyjny start napastników w otwarciu rundy. Nielsen, który zapowiadany był na bombę transferową zagrał z Termalicą bardzo solidnie, strzelając bardzo ładnego gola, ale jeszcze lepiej zaprezentował się jego teoretyczny zmiennik, czyli Kownacki. Obecnie o miejsce w składzie muszą oni rywalizować i widać, przynajmniej po tym jednym meczu, że dla Kownasia bardzo się przysłużył transfer Duńczyka. Stawiam jednak, że dziś gola strzeli Nielsen, bo po meczu z Termalicą widać, że potrafi grać, a w momencie, gdy depcze po piętach mu młodzik, musi pokazać swój kunszt. Szczególnie, że na razie pierwszy plac ma zapewniony, a więc wszystko zależy od niego. W spotkaniu z bardzo słabym Podbeskidziem goście powinni strzelić kilka bramek, jeśli Podbeskidzie zagra tak, jak gra do tej pory.

funias 691

funias

Użytkownik
Podbeskidzie Bielsko Biała - Lech Poznań Wynik 4-1
Typ: Lech Poznań @1.67 bet365 ⛔
over 2.5 @1.95 bet365 ✅
Lech over 1.5 @1.80 bet365
⛔
Nie ma co obawiać się stanu murawy, bynajmniej tak wnioskuje z fejsbukowego konta Górali ????

Zdjęcie z przed 5 godzin, mam nadzieję, że żadne tornado z gradem tam nie przeszło ????
Lech ofensywnie w ostatnim spotkaniu pokazał się z całkiem niezłej strony. Ogólne wrażenie zbyt dobre nie było, bo wynik ogółem lepszy niż gra, ale to pierwszy mecz więc można im wybaczyć. W dobrej formie jest Pawłowski, a jak Pawłowski gra dobrze - to Lech gra dobrze. Zdecydowanie lepsza jakość niż Podbeskidzie, latarnia naszej ligi.
Edit: Murawa nadal wygląda dobrze, nic tylko grać! Dorzucam typ na over 1.5 gola Lecha.

K 0

kamilulm

Użytkownik
Legia jutro pewniaczek ???? zwykłe zwycięstwo pewne , mozna pokusić się o handi
Edit: Moze cos wiecej? Robson1416

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom