>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

23 kolejka Ekstraklasy (19.02 - 22.02.2016)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP

Winmasters
ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z PROMOCJI W Winmasters!
Promocja w Winmasters: Bonus 100% do 200PLN

Kolejka numer 23, druga w rundzie wiosennej, w pierwszej kolejce po &quot;feriach&quot; piłkarze obudzili się w sobotę popołudniu ze zdobywaniem bramek, piątek był słabo, za to reszta kolejki nam to wynagrodziła.
Co ciekawego tym razem?
W Białymstoku Jaga podejmie Śląska. Gospodarze po porażce z Legią będą chcieli się odbudować, poprawić morale, Śląsk natomiast chce podtrzymać falę wznoszącą, choć styl był kiepski powiedzmy sobie szczerze.
Ciekawie zapowiada się mecz w Gliwicach, Piast po remisie z Łęczną, szczęśliwym podejmie rozpędzoną Pogoń, która z nowymi nabytkami pokazała się dobrze, ale tylko w 2 połowie meczu z Koroną.
Legia zagra z Zagłębiem na wyjeździe, a Lechu w Bielsku z Podbeskidziem, które po porażce w Gdańsku 5:0, musi się pozbierać co nie będzie łatwe. Bo jeśli nie wyciągną wniosków, może skończyć się podobnie.
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!
UWAGA!! Przypominamy - obowiązek rozliczenia typów, zarówno na plus jak i na minus. Będzie to wpływać na ewentualne otrzymanie rangi.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Kurs na Lecha bardzo niski, w moim mniemaniu nie warty ryzyka. 5:2 z Termalicą zamazuję dosyć obraz gry. Kolejorz słabo w obronie, dość łatwo tracił bramki, raz uratował ich też słupek.
Do tego absencje Linettego i Trałki. W ich miejsce zapewne ktoś z trójki: Dudka, Gajos, Jevtic. Może Hiszpan Sisi? Do obrony wraca za to Kadar.

freddy-krueger 490

freddy-krueger

Użytkownik
Kurs na Lecha bardzo niski, w moim mniemaniu nie warty ryzyka. 5:2 z Termalicą zamazuję dosyć obraz gry. Kolejorz słabo w obronie, dość łatwo tracił bramki, raz uratował ich też słupek.
Za to Podbeskidzie mocne u siebie mimo że od 2 czerwca 2015 nie wygrali spotkania, Bardzo dobre w obronie mimo że mają najwięcej straconych bramek w Lidze (40).
Dlaczego to piszę ? ponieważ Twoja argumentacja jest śmieszna i nijak ma się do rzeczywistości.
Lech od momentu przejęcia drużyny przez trenera Urbana w defensywie spisuje się bardzo dobrze w lidze 6 straconych bramek w 11 spotkaniach.

daniel111 38

daniel111

Użytkownik
Co do spotkania Podbeskidzia z Lechem, rzeczywiscie kurs na gości słaby. Jednak na chwilę obecną Podbeskidzie nie ma argumentów by wyjść z tego pojedynku zwycięsko. Co prawda w obronie zagrali dość przeciętnie tak w ataku było już badzo dobrze. Nie zagra Linetty, ale jest Pawlowski, który zagrał świetnie zawody, Kownacki zaliczył wejście smoka. Na ławce jest Jevtic, Gajos, któryś z nich jest w stanie wypełnić lukę za Karola.
Lech 1.75 b365 ⛔
W Niecieczy natomiast widzi mi sie BTS. Cracovia zagrała świetną piłkę w szczególności pierwsze 35 minut. Zespół z Krakowa w tym sezonie zachwyca skutecznością i nawet po stracie Rakelsa nie przestali bombardować golami przeciwników. Co do Termalicy w Poznaniu pokazali, że tworzyć i strzelać potrafią. W dobrej formie strzeleckiej jest Kędziora. Bardzo słabo w defensywie, więc Cracovia z taką siła rażenia nie powinna mieć wiekszych problemów z pokonaniem bramkarza gospodarzy.
BTS 1.70 B365 ✅

J 8

johnny-bravo

Użytkownik
Podbeskidzie Bielsko Biała- Lech Poznań
II team over 1.5 1,88 Expekt ⛔
Podbeskidzie to dla mnie jeden z faworytów do spadku z ligi. Warsztat trenera Podolińskiego nie do końca mnie przekonuje. Górale znani byli z niezłej gry u siebie, ale ten sezon tego nie potwierdza. Bilans 0-5-5 mówi wszystko.
Oglądałem Lecha na żywo w meczu z Termalicą i było widać wyraźnie jak dużo dało ściągniecie silnego i ogarniętego napastnika. Tego m. in. brakowało Lechowi na jesieni. Nielsen absorbuje uwagę obrońców przez co mocna II linia ma więcej miejsca i możliwości rozegrania ataku. Kurs na zwycięstwo Lecha nie do końca mnie zadowala więc postanowiłem pójść w kierunku bramek. Kurs jest naprawdę zadowalający.
Termalica Bruk-Bet Nieciecza- Cracovia Kraków
over 2.5 1,9 Expekt ⛔
II team over 1.5 2,35 Expekt
⛔
Spodziewam się tutaj niezłego strzelania. Termalica w Poznaniu pokazała, że grać w piłkę potrafi. Jej ataki były bardzo groźne- 2 bramki z kosmosu się nie wzięły :wink: Wychodzę z założenia, że u siebie zagrają jeszcze śmielej. A rywala przedstawiać nie muszę. Cracovia rozklepała Górnika Zabrze. 3-0 to najniższy wymiar kary. Termalica nie jest tytanem jeżeli chodzi o grę w defensywie więc uważam, że Cracovia trochę sobie postrzela. Według mnie kursy, przy których nie można przejść obojętnie.
To jak na razie tyle. Według mnie kolejka bardzo fajna do obstawiania. Zastanawiam się jeszcze nad kilkoma spotkaniami, ale jeszcze muszę to przeanalizować porządnie.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Za to Podbeskidzie mocne u siebie mimo że od 2 czerwca 2015 nie wygrali spotkania, Bardzo dobre w obronie mimo że mają najwięcej straconych bramek w Lidze (40).
Dlaczego to piszę ? ponieważ Twoja argumentacja jest śmieszna i nijak ma się do rzeczywistości.
Lech od momentu przejęcia drużyny przez trenera Urbana w defensywie spisuje się bardzo dobrze w lidze 6 straconych bramek w 11 spotkaniach.
Umiesz czytać tabelę. Fajnie.
Jaka argumentacja? Napisałem, tylko że &quot;Lech w obronie słabo&quot;. Bo i w niedzielnym meczu ligowym, a także sparingach które widziałem wyglądał w tej formacji słabo. Tyle.
Sama statystyka z meczu z Termalicą mówi wszystko. Goście 57% posiadanie, więcej strzałów celnych/niecelnych, rzutów rożnych. Szczególnie to pierwsze jest rzadkim zjawiskiem w Poznaniu.
Może i Lech wygra ten mecz nawet kilkoma bramkami przewagi. Ja tego nie neguję, szczególnie że Kolejorz jest dość specyficzną ekipą i jak dobrze ułoży jej się mecz potrafi wygrywać przekonująco. Ja po kursie 1.7 po prostu nie ruszę.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Termalica - Cracovia
Zgadzam się tutaj z powyższymi typami na bramki w tym meczu.Termalica w Poznaniu zagrała dobry mecz,odważnie,sporo ciekawych akcji i ogólnie na takie lanie nie zasłużyli.W obronie za to fatalnie,mnóstwo miejsca mieli Lechici,sporo prostych błędów generalnie.Wiadomo,że mogą być też małe problemy z komunikacją jeszcze bo doszedł Putincew i Pilarz więc defensywa lekko odmieniona w porównaniu z rundą jesienną.
Cracovia każdy drobny błąd potrafi wykorzystać co pokazał pierwszy mecz z Górnikiem,gdzie zagrali kapitalnie po prostu.Pół godziny gry i było już pozamiatane.Przy takiej formie Kapustki i Jendriska to nikt nie będzie płakał po Rakelsie ale ogólnie drugą linię Cracovia ma bardzo mocną.Ze sporą łatwością sobie stwarzali okazje i te 3-0 to był najmniejszy wymiar kary.Jeśli chodzi o obronę to czyste konto dosyć szczęśliwie udało im się zachować bo Górnik miał parę sytuacji,które mógł śmiało zamienić na bramkę i &quot;Słoniki&quot; również powinny sobie je stwarzać biorąc pod uwagę bardzo ofensywną grę Pasów.Statystycznie Termalica u siebie BTS 5/11 Cracovia na wyjazdach 6/10 ale to co skłania mnie przede wszystkim do tego typu to dobra forma strzelecka w 1 kolejce i ofensywny styl obu zespołów.W pierwszym spotkaniu wynik 3:2 dla Termalici również to potwierdza.
BTS @ 1,76 ✅
Piast - Pogoń
Po pierwszej kolejce za wcześnie mówić o jakiejś zadyszce Piasta ale fakt faktem,że w Łęcznej zagrali kiepsko,praktycznie bez jakiś klarownych sytuacji i w zasadzie dzięki świetnej postawie Szmatuły tego meczu nie przegrali.
Pogoń w pierwszej połowie z Koroną słabiutko,dostali dwa szybkie gongi choć przy drugiej bramce Aankour,który dogrywał do Cabrery był na spalonym.Druga połowa za to niesamowita,najpierw Korona mogła podwyższyć a potem Pogoń wróciła do gry głównie za sprawą świetnej gry Murawskiego.Myślę,że taki comeback może dać Pogoni pozytywny impuls na początek rundy.Pogoń obok Legii ma najmniej porażek w lidze
i liczę,że przy takiej dyspozycji Piasta to się nie zmieni po tej kolejce.
Pogoń X2 @ 1,70 ✅

Kursy Ónibet

J 61

jerrypl

Użytkownik
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa 2 @ 2.00
bet365
Przed poprzednią kolejką pisałem, że w ekstraklasie warto szukać wysokich kursów i należy grać niespodzianki. Faworyci zawodzą częściej niż w zachodnich ligach, a kursy na małe kluby są często przeszacowane. I mimo, że w poprzedniej kolejce to się nie sprawdziło to zdania nie zmieniam. Tym razem gram jednak faworyta. Bo kurs 2.00 na Legię zdarza się stosunkowo rzadko. W pierwszej kolejce po przerwie Legia wyglądała naprawdę bardzo dobrze - świetnie spotkanie zagrali Vranjes i Prijović, w dodatku tego jak strzela się gole nie zapomniał Nikolić. Zagłębie z kolei po dość bezpłciowym meczu zremisowało bezbramkowo z Ruchem. Potencjał Zagłębia wydaje się podobny do Jagiellonii, którą stołeczny klub ograł bez problemów.
Legia w rundzie jesiennej często gubiła punkty po meczach pucharowych, gdzieś wyczytałem, że rozegrała w pewnych okresach najwięcej meczów w całej Europie, teraz ten czynnik odpada. Piłkarze Legii wyglądają na świetnie przygotowanych do rundy (nie są chyba zajechani, polskie media jak zwykle rozdmuchały jakie to niby katorżnicze treningi u Czerczesowa są, ale nic na to nie wskazuje), kadra jest na tyle szeroka, że w pierwszym składzie nie mieszczą się Hamalainen i Duda. Ja taki kurs na Legię kupuję.

jozzy22 711,3K

jozzy22

Użytkownik
Dla zainteresowanych:

Polski Związek Piłki Nożnej wyznaczył sędziów do prowadzenia meczów 23. kolejki Ekstraklasy, które zostaną rozegrane w dniach 19-22 lutego.
19 lutego (piątek):
Jagiellonia Białystok - Śląsk Wrocław, godz. 18:00, sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń).
Piast Gliwice - Pogoń Szczecin, godz. 20:30, sędzia: Paweł Gil (Lublin).
20 lutego (sobota):
Korona Kielce - Lechia Gdańsk, godz. 15:30, sędzia: Tomasz Musiał (Kraków).
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Cracovia, godz. 18:00, sędzia: Szymon Marciniak (Płock).
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Lech Poznań, godz. 18:00, sędzia: Paweł Raczkowski (Warszawa).
21 lutego (niedziela):
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa, godz. 15:30, sędzia: Mariusz Złotek (Stalowa Wola).
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów, godz. 18:00, sędzia: Tomasz Kwiatkowski (Warszawa).
22 lutego (poniedziałek):
Wisła Kraków - Górnik Łęczna, godz. 18:00, sędzia: Jarosław Przybył (Kluczbork).

Otrzymane punkty reputacji: +7
irizar 82

irizar

Użytkownik
Witajcie.
Ciekawy kurs na domowe zwycięstwo Korony (Unibet 3,8)
Mój algorytm zadziwiająco wysoko ocenia szanse Śląska w Białymstoku i zachęca do postawienia na remis w Zabrzu.
W kolejce nr 22 algorytmowi udał o się przewidzieć 7 na 8 rozstrzygnięć, chociaż emocje w Szczecinie były do samego końca.
Ta kolejka jest duuuuużo trudniejsza. Będę zadowolony nawet z 5 poprawnych typów.
P.S. Nie mam jeszcze możliwości odpowiadania na wiadomości prywatne na tym forum. Odpowiem, chętnie jak się otworzy ta ścieżka komunikacji (po napisaniu 10 postów).

Otrzymane punkty reputacji: +1
bu4g1 159

bu4g1

Użytkownik
Osobiście gram już dzisiaj Legię. Kurs leci troszkę w dół, a może spaść jeszcze bardziej. Temat Nikolicia uważam na daną chwilę zamknięty. Kasa duża, kusi na pewno prezesów jak i samego zawodnika, bo kontrakt by dostał zapewne solidny, ale tutaj priorytetem jest mistrzostwo- mistrzostwo na 100 lecie klubu. Chociaż z drugiej strony, może to być tylko plotka puszczona w świat. Jak jeden z forumowiczów w dyskusji napisał &quot;Jakby Chińczycy rzeczywiście dawali 10 baniek za Nikolicia to juz by dawno byl w samolocie do Chin.&quot; I tu mam takie samo zdanie. Nawet jeśli to będzie prawda liczę po cichu, że jeszcze Nemanja zagra w meczu z Zagłębiem. Jeśli nie, to Legia i tak ma szeroką kadrę, żeby ten mecz wygrać i to z nawiązką. Liczę na 0:2
Fajne kursy na Legię. Trzeba pobierać.

Zagłębie Lubin vs Legia Warszawa
Legia -1
3,05 Óni zwrot
Legia Powyżej 1.5
2,00 365 ✅

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
Kolego Fredy Kruger,po co się tak napinasz mimo ze nie masz racji. To prawda przecież że Lech zagrał słabo w obronie,a teraz nie zagra 2 z 3 najlepszych piłkarzy środka pola z meczu z Termalicą. Czyli słaba obrona,brak środka zostaje sam atak. Dodatkowo piszesz że co mnie osobiście najbardziej razi że PBB nie wygrało u siebie od wielu spotkań....no i właśnie to jest główny argument że może być ta 1 w końcu. Nie ważne kto jest rywalem Lech Termalica czy Legia. Przypomnę że Legia tam tylko zremisowała i dała sobie strzelić gola grającemu w osłabieniu Podbeskidziu. A czerwona kartko dla Sokołowskiego to dobra wiadomość dla Bielszczan bo to stare drewno ,nie na Lecha. Zresztą piłkarze nie grają. Dodatkowo PBB ładnie prezentowało się w meczu z innymi gwiazdami czyli Lechią,poprzeczka karny, dość sztywno w środku pola....Więc naprawdę nie wiem co się tak spinasz na dość rzeczowy post kolegi kfjatek. Taki pewny jesteś tych swoich faworytów???nie chce mi się wchodzić na twój profil ale pewnie nie takie kwiatki jak 1x w tym meczu tam bym pewnie znalazł,przy twojej pewność na 2 ,jak u nas wszystkich zresztą. Co do Urbana to w Legii też momentami wyglądał na geniusza,a dziś trenuje ją jakiś rusek. Tak więc typ pewniak na ten weekend to Podbeskidzie Bielsko Biała Win,Kurs 5,Buk Bwin. hehe Yanuza na kolana

Otrzymane punkty reputacji: +3
Y 0

yanuza

Użytkownik
@Teixeira
Ty chyba całą noc nie spałeś i jak się obudzisz to sam nie będziesz wierzył w to co napisałeś. Na zwycięstwo PBB nie postawiłbym nawet grosza.
Lech może nie zagrał wyśmienitego meczu, ale strzelił 5 bramek, praktycznie 100% skuteczność i to wróży dobrze na przyszłość, zwłaszcza, że muszą gonić czołówkę i na pewno nie będą tracić punktów z tak słabym przeciwnikiem. Pauzują Trała i Linetty,ale mam nadzieję że jednego z nich godnie zastąpi Dudka, a drugiego Jevtic lub Gajos. Poza tym do składu został zgłoszony Sisi no i wraca Kadar który jest w dobrej formie i moim zdaniem powinien zastąpić Kamińskiego który popełnia sporo błędów w obronie. Nicki coś łupnie i będzie po meczu ;)
@Lech 1,73 Bet365 ⛔

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Jagiellonia Białystok vs Śląsk Wrocław 2:1 (1:1) ✅
Over 2.0 @ 1.55 Bet365
Piast Gliwice vs Pogoń Szczecin 0:0
Over 2.0 @ 1.575 Bet365 ⛔
AKO: 2.44​

Powyższe typy do grania osobno lub w AKO, jak kto woli ;)
Jesteśmy już po 1 kolejce rundy wiosennej, początkowo było słabo z bramkami, ale potem piłkarze się rozkręcili.
Spotkanie Jaga vs Śląsk
Nie zagra Dudu i Hateley, w obronie wyjdzie Pawelec nie wiadomo czy zagra na lewej stronie czy na środku, a wtedy Dvali na lewym skrzydle. Zamiast Hateley&#39;a zagra najprawdopodobniej Gecov. Do składu wraca Kiełb.
W Jagiellonii odpoczywają Jacek Góralski i Piotr Tomasik.
Dlaczego Over?
Mecz Śląska z Wisłą pokazał, że Śląsk ma problemy w defensywie, Celeban w słabszej formie, na plus środkowi pomocnicy, no ale zabraknie jednego z nich - Hołoty, w jego miejsce Gecov, który no wzmocnieniem nie będzie. Dobra ofensywa, Morioka coraz lepiej rozumie się z kolegami, piłkarz nietuzinkowy, na pewno wniesie sporo do ofensywy.
Jagiellonia po porażce z Legią 4:0, będzie chciała pokazać, że to był wypadek przy pracy. Myślę, że od początku zaatakują i będą chcieli narzucić swój styl gry, a z przodu również mają kim straszyć.
Również H2H meczów w Białymstoku (we Wrocławiu podobnie) wskazuje na możliwy over.
Jagiellonia Białystok vs Śląsk Wrocław 1:1
Jagiellonia Białystok vs Śląsk Wrocław 1:3
Jagiellonia Białystok vs Śląsk Wrocław 0:3
Jagiellonia Białystok vs Śląsk Wrocław 3:1
Jagiellonia Białystok vs Śląsk Wrocław 0:3
Jeszcze taka ciekawostka, w poprzednim tygodniu Burliga grał ze Śląskiem jako piłkarz Wisły, może dzisiaj zagrać jako piłkarz Jagielloni.
Przewidywane składy:
Jagiellonia Białystok:
Bartłomiej Drągowski - Marek Wasiluk, Gutieri Tomelin, Sebastian Madera, Matija Sirok, Rafał Grzyb, Taras Romańczuk, Karol Mackiewicz, Przemysław Frankowski, Konstiantyn Wassiljew, Piotr Grzelczak.

Śląsk Wrocław:
Mariusz Pawełek - Paweł Zieliński, Piotr Celeban, Lasza Dwali, Mariusz Pawelec, Tomasz Hołota, Marcel Gecov, Jacek Kiełb, Ryota Morioka, Andras Gosztonyi, Kamil Biliński.

Drugie spotkanie:
Piast vs Pogoń​

Pogoń w swoim pierwszym meczu przed własną publicznością napędziła kibicom stracha, do przerwy 0:2, a potem odwrócenie losów i wygrana 3:2
Pogoń zagrała bardzo dobrze w ofensywie, słabo w defensywie, co lider z Gliwic może spokojnie wykorzystać.
Spotkanie z Łęczną Piastowi nie wyszło, już dzisiaj okaże się czy była to lekka zadyszka, czy problem będzie poważniejszy.
Pogoń zagra bez Listkowskiego oraz Obsta.
Piast natomiast musi sobie radzić bez Zivca, Osyry oraz Jankowskiego.
Pogoń, która wzmocniła się w przerwie zimowej może wejść do pucharów, bardzo dobra gra sprawia, że nie jest to odległa perspektywa już dzisiaj będzie pierwszy taki test tego co piłkarze Michniewicza mogą i test samego trenera, bo jak wiadomo taktyka to połowa sukcesu.
Piast u siebie 11 spotkań bilans 21:7 co daje około 2.6 gola na mecz.
Pogoń na wyjazdach 11 spotkań bilans bramek 15:13 co daje ponad 2.55 gola na mecz
Przewidywane składy:
Piast Gliwice:
Jakub Szmatuła - Kristijan Ipsa, Uros Korun, Hebert Silva Santos - Radosław Murawski, Kamil Vacek - Marcin Pietrowski, Mateusz Mak, Patrik Mraz - Martin Nespor, Josip Barisić.
Pogoń Szczecin: Jakub Słowik - Adam Frączczak, Jarosław Fojut, Jakub Czerwiński, Mateusz Lewandowski - Ricardo Nunes, Rafał Murawski, Mateusz Matras, Adam Gyurcso - Takafumi Akahoshi - Władimir Dwaliszwili.

funias 691

funias

Użytkownik
Piast Gliwice vs Pogoń Szczecin
Typ: Pogoń Szczecin DNB @2.25 bet365 0:0 zwrot

W Szczecinie panuje bojowa atmosfera, po jakby nie było spektakularnej wygranej z Koroną z własnym stadionie (przypomnę z 0-2 na 3-2). Jak zapewnia pomocnik Portowców Mateusz Lewandowski &quot;Mecz z Koroną jeszcze bardziej nakręcił nas na kolejne spotkania&quot;. Wierzę, że coś w tym może być. Po takim spotkaniu drużyna na pewno jest głodna kolejnych zwycięstw. Po fatalnym początku meczu z Koroną, Pogoń zagrała z dużym zaangażowaniem, mieli pomysł i determinację. Z dobrej strony pokazali się Murawski - bardzo dobre spotkanie, przyczynił się do każdej z bramek a nawet jedną strzelił, Frączczak, dobry debiut zaliczył Węgier Guyrsco, który w debiucie strzelił bramkę. Wladimer Dwaliszwili też jest groźny. Ciekawą statystyką jest fakt, że Pogoń nie przegrała trzech ostatnich spotkań w roli gościa. Dwa ostatnie wyjazdy z jesieni były wygrane. Mecz z Koroną pokazał może, że drużyna jeszcze miewa braki w organizacji gry, w obronie, ale pokazał również, że w ekipie Pogoni drzemie duży potencjał. Michniewicz robi tam fajną robotę. Warto zaznaczyć, że Pogoń to jedna z czterech ekip, która pokonała Piasta Gliwice jesienią. Na własnym stadionie zwyciężyli 3-1. O absencjach koledzy wspomnieli we wcześniejszych postach. Nie ma tragedii.
Słówko o ciągłym liderze naszej ligi - zespole Piasta Gliwice. W moim odczuciu zagrali słabe spotkanie w Łęcznej. To Górnik prezentował się lepiej, może w pierwszej połowie Gliwiczanie dominowali, ale druga należała do gospodarzy i oni byli bliżej strzelenia gola. Trudno było porównywać tak grający Piast do tego jesiennego. Oczywiście to dopiero pierwsze spotkanie, ale sam trener Latal w wywiadach twierdził, że nie jest zadowolony z gry. Czy Gliwiczanom udało się podszlifować formę przed dzisiejszym spotkaniem? Nie jestem przekonany. Faktem jest, że piłkarze z Gliwic u siebie jesienią byli groźni, ale nie sądzę, by ta twierdza była nie do zdobycia. Pogoń jest na fali, po wygranej po ciężkim boju. Taki rozkład kursów moim zdaniem jest spowodowany świetną grą Piasta na jesień, ale wcale nie musimy oglądać takiego Piasta po przerwie. Pogoń ma w ofensywie kim postraszyć i w mojej opinii są w stanie dziś powalczyć o punkty. Pozdrawiam

tsafack 243

tsafack

Użytkownik
Zagłębie Lubin vs Legia Warszawa
Typ: over 10,5 rożnych @1.9 bet365 [1:4] ⛔

W niedziele w godzinach popołudniowych dojdzie do starcia Zagłębia z Legią. Myślę, że zawodnicy obu ekip wykręcą minimum 11 rożnych.
Po pierwsze, zeszłotygodniowe spotkanie Miedziowych. Oglądałem ten mecz do 60 minuty i nie bylem znudzony, mimo że do fanów ekstraklasy nie należę. Podopieczni Piotra Stokowca z graczami Ruchu stworzyli dość ciekawe widowisko z duża ilością sytuacji podbramkowych. To przełożyło się na rożne. Lubinianie nabili 8 rogów, sami przyjęli ich 5.
Po drugie, forma fizyczna i ambicja Legionistów. Gracze tego zespołu zaimponowali w pierwszym wiosennym meczu z Jagiellonią przygotowaniem fizycznym. Ciągle nękali swoich przeciwników (szczególnie przycisnęli na samym początku starcia). Myślę, że Legia się nie zamknie i będzie próbowała podobnie jak tydzień temu od początku ruszyć na swoich przeciwników i to przełoży się na sytuacje podbramkowe. Na Łazienkowskiej ostatnio Wojskowi mieli 6 rożnych.

taiwoffinden 364

taiwoffinden

Użytkownik
Śląsk Wrocław: Mariusz Pawełek - Paweł Zieliński, Piotr Celeban, Lasza Dwali, Mariusz Pawelec, Tomasz Hołota, Marcel Gecov, Jacek Kiełb, Ryota Morioka, Andras Gosztonyi, Kamil Biliński.
Błąd. Hołota pauzuje za kartki, w jego miejsce najprawdopodobniej ujrzymy Hateley&#39;a.
Edit: racja, z rozpedu wpisalem Hołote. ;)
Dzieki. Robson1416
Edit2: Zamieszałem, to Hateley jest zawieszony, nie Hołota ;)

edit: ja też się już pogubiłem. faktycznie, to Hateley był zawieszony. co nie zmienia faktu że z prowadzenia 1:0 zrobiło się na koniec 1:2. ale tak to jest jak Pawełek w bramce odwala &quot;pawełki&quot; ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +12
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
PIĄTEK Z ROŻNYMI !

Jagiellonia - Śląsk Wrocław
Kto wykona najwięcej rożnych ? Jagiellonia @ 1.67 ⛔
Kto pierwszy zdobędzie 3 rożne ? Jagiellonia @ 1.67 ✅
Kto pierwszy zdobędzie 5 rożnych ? Jagiellonia @ 1.87 ⛔
Powyżej 9.5 rożnych @ 1.67 ✅

Jagiellonia po ciężkim wpier**** w Warszawie, dziś podejmuję drużynę która rundę wiosenną zaczęła od zwycięstwa nad Wisłą 1:0 na własnym obiekcie.
Dziś według mnie również nie będzie to łatwe spotkanie dla Jagiellonii, ale na pewno w tym spotkaniu nie zabraknie akcji pod bramkowych z obydwóch stron.
Dlatego ja w tym spotkaniu idę w cornery.
W ostatnich spotkaniach pomiędzy tymi drużynami padły następujące ilości:
Śląsk - Jagiellonia 9:9
Jagiellonia - Śląsk 4:7
Śląsk - Jagiellonia 13:3
Jagiellonia - Śląsk 5:9
Podstawowymi typami jednak będą kto zdobędzie pierwszy daną ilość rzutów rożnych, bo jestem pewien, że to Jaga będzie w tym spotkaniu częściej pod bramką rywali.

Piast Gliwice - Pogoń Szczecin
????????????Kto więcej rzutów rożnych ? Piast @ 1.70 ✅

Kto pierwszy zdobędzie 3 rożne ? Piast @ 1.70 ⛔
Kto pierwszy zdobędzie 5 rożnych ? Piast @ 1.93 ✅

Tutaj dosłownie ta sama sytuacja, Piast stracił punkty w Łęcznej, a przecież niby celują w mistrzostwo kraju. :cool:
Dla mnie bet dnia. Kto więcej rożnych ? PIAST ! Ludzie , Piast to druga po Legii najlepiej punktująca cornery drużyna w lidze ! W Łęcznej nabili ich aż 9 , a Pogoń w meczu u siebie z Koroną zaledwie 4 ! Ja biorę z pocałowaniem ręki, szkoda że nie ma handi.

Wszystkie kursy z betano !

Otrzymane punkty reputacji: +7
gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
Zaglądając w statystyki nie zauważyłem aby miast kiedykolwiek u siebie przegrał z Pogonią. Wiem, że statystyki nie grają ale moim zdaniem dzisiaj się to nie zmieni. Piast może nie błyszczy formą ale czy Pogoń to taka potęga?
Według mnie lepiej postawić 1x po kursie 1.35 niż zakładać, że tym razem Pogoni uda się wygrać w Gliwicach. Pozdrawiam.

rivalo 116

rivalo

Użytkownik
Dzisiaj przed nami 2 spotkania naszej rodzimej Ekstraklasy.
19.02.2016 18:00

Jagiellonia Białystok - Śląsk Wrocław

Mecz z serii o przysłowiowe &quot;6 pkt&quot;. Obie drużyny mają w swoim dorobku po 25 pkt i dosłownie punkt dzieli ich od miejsca w grupie mistrzowskiej. Wracając do poprzedniej kolejki, Jagiellonia w ostatnim meczu nie zachwyciła. Została rozjechana na wyjeździe przez Legię. Śląsk natomiast wymęczył u siebie skromne zwycięstwo z Wisłą. Patrząc jednak na styl w jakim Wrocławianie zdobyli 3 pkt, pozostawia on wiele do życzenia. Dodatkowo będą osłabieni w tym meczu pauzującymi za kratki: Kokoszką, Dudu i Hateley-em. Jagiellonia zaś wzmocniła się Łukaszem Burligą, którego zobaczymy dzisiaj na boisku. Jaga gra u siebie, Śląsk słabo spisuje się na wyjazdach więc 3 punkty powinny dzisiaj zostać w Białymstoku. Tym bardziej, że trener Probierz wraz ze swoimi piłkarzami będzie chciał zatrzeć ślady blamażu z Warszawy.
Nasz typ:
Jagiellonia Białystok
Kurs: 2.15
✅
poniżej 2,5
Kurs: 1.75
⛔
Rivalo

19.02.2016 20:30

Piast Gliwice - Pogoń Szczecin

Jedno z ciekawszych spotkań kolejki. Lider tabeli zmierzy się z zespołem Portowców, którzy od kilku kolejek pną się w górę tabeli. W ostatniej kolejce Piast rozegrał dość słabe zawody w Łęcznej i wywiózł tylko punkt. Trzeba jednak przyznać,że piłkarze z Gliwic cały ten sezon grają dość solidną piłkę. Natomiast Pogoń w świetnym stylu odrodziła się w meczu z Koroną, odrabiając stratę z 0:2 na 3:2. Ten mecz mógł się na pewno podobać. Była to ich kolejna, 5 już z rzędu wygrana w Ekstraklasie. Czy ta passa będzie trwała dalej? A może to Piast, które czuje już oddech goniącej go Legii na swych plecach, przerwie tą zwycięską passę gości? W Szczecinie było 1:3 więc przed Piastunkami naprawdę ciężki mecz. Liczymy na to, że bramek nie zabraknie.

Nasz typ:
Obie strzelą
Kurs: 1.75
⛔
Rivalo​

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom