>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

23. Kolejka Bundesligi 24-26.02.2012

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Obserwacje, obserwacjami, gra grą, a trener trenerem... Nie pachoły, a bramek dużo nie strzelają, Babel w tak krótkim okresie za wiele zrobić nie mógł, a Wolfsburg, jak sam wiele razy wspominałeś, u siebie gra zdecydowanie lepiej niż na wyjazdach, a komentarz pogrubiony śmiem twierdzić, że jeśli cytujesz mój post to odnosisz do mnie, więc daruj sobie takie podróże, bo albo nie czytasz co piszę w tych tematach, albo widzisz co chcesz widzieć,
zresztą nie wiem ile tutaj chciałeś na Wolfsburg w takim meczu...
Za wiele może i zrobić nie mógł ale widać dużą poprawę jak na moje oko. Ogladnij ostatnie spotkanie wyjazdowe z Werderem gdzie byli w stanie stworzyć parę sytuacji ale za skuteczność zawiodła. To samo w meczu z Mainz zagrali agresywnie, walecznie i mogli spokojnie wygrać ale znowu zawiodła skuteczność czyt. Firmino ;). Jak dla mnie dużo się poprawiło w grze Wieśniaków a niżeli za czasów Stanislawskiego. Filozofia Babela oczywiście jeszcze nie działa w 100% bo na to potrzeba czasu ale już powoli łapią i jest dużo lepiej. Wolfsburg u siebie owszem jest mocny ale ostatnie ich mecze pokazały, że nie ma praktycznie obrony nawet u siebie. Ja chciałem więcej na Wolfsburg zaś tobie kursy pasują i to nas różni ;) Wolfsburg dużo strzela z pachołami takimi jak Freiburg a to żadna sztuka. Za Stanislawskiego zgodziłbym się,że do grania jest Wolfsburg ale obecnie jest Babel i gra wygląda lepiej.

K 10

kamil11a

Użytkownik
Dyskusja skupiła się na meczach werderu , wolfsburga czy Herthy.
Ja osobiście jestem ciekawy , jakie macie zdanie o meczu Gladbach z Hamburgiem ? kurs ładny , Gladbach w formie i to jeszcze gra u siebie a HSV nie zachwyca , Gladbach drużyna zdecywowanie lepsza , w ostatnich 10 meczach 7 2 1 a Hsv 4 4 2 (kolejno wygrane , remisy i porażki) oraz bramki 21:4 gladbach , a HSV 12;12. Statystyki statystykami ale niespodzianki raczej bym się nie spodziewał.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Dyskusja skupiła się na meczach werderu , wolfsburga czy Herthy.
Ja osobiście jestem ciekawy , jakie macie zdanie o meczu Gladbach z Hamburgiem ? kurs ładny , Gladbach w formie i to jeszcze gra u siebie a HSV nie zachwyca , Gladbach drużyna zdecywowanie lepsza , w ostatnich 10 meczach 7 2 1 a Hsv 4 4 2 (kolejno wygrane , remisy i porażki) oraz bramki 21:4 gladbach , a HSV 12;12. Statystyki statystykami ale niespodzianki raczej bym się nie spodziewał.
Gladbach bez Hermanna a to nie byle jakie osłabienie. Ten chłopak ma podobny potencjał do Reusa w końcu nie bez powodu w ostatnim spotkaniu dostał najwyższą notę ;) Z kursami szału nie ma na Gladbach ale co się dziwić jak grają u siebie i to w dodatku z HSV, które ostatnio zaliczyło blamaż z Werderem i w dodatku zagrało katastrofę w defensywie. Trzeba poczekać na konkretne składy szczególnie Gladbach bo oni często mają problem jak nie ma jednego czy dwóch kluczowych graczy szczególnie Reusa...

gks-katowice 13

gks-katowice

Użytkownik
B.M&#39;Gladbach -Hamburg X
Augsburg - Hertha 2
Koln - Leverkusen 2
Bayern - Schalke 1

Po krótce o kazdym meczu
Dlaczego remis Gladbach? Gladbach ostatnio wszystko wygrywa i u siebie ładnie graja-Hamburg dostał od wiecznego rywala baty ale ten zespoł to inny team niz na jesien-pokazał to chocby z Bayernem.Ogolnie ciezki mecz do typowania ale remis dam i zaryzykuje za mniejsza stawke co podbije mi Ako i cos jescze wrzuce dalej

Hertha jak dla mnie sie obudziła i nie wydaje mi sie by przegrali w Augsburgu-nowy trener,ostanie przegrane-najwyzsza pora wygrac a gdzie jak nie na beniaminku?Z Dortmundem mogło byc 3 :0 gdyby mieli wiecej szczescia.Teraz nie odpuszcza-dla mnie czysta 2

Koln-Leverkusen i 2 ka,co ten Koln gra?Szczescie na Lautern ze wygrali a Leverkusen gra swoje i nie wydaje mi ze aptekarze odpuszcza zwłaszcza ze lepiej im sie gra na wyjezdzie.

I perełka Bayern-Schalke-Mecz na szczycie tylko ze zespoły nie zachwycaja gra.Basel pokazało jaki kryzys ma Bayern-Freiburg tez mi dał sie we znaki.Schalke gra w kratke-remis w LE w Czechach-ogolnie ciekawy mecz-2 znane marki.Stawiam na Bayern ktory nie zachwyca ale takie druzyny jak Barca,Bayern nie maja na dłuzsza meta remisow i przegranych a z silnymi zespołami gra im sie lepiej.Patrz Barca-Valencia.Bayern to wygra i tego jestem pewien.Zobaczymy tylko jeszcze forme Schalke z Vict.Pilno i wynik i bedziemy wiedziec na czym stoimy w tym meczu.

Q 6

qwx675

Użytkownik
I perełka Bayern-Schalke-Mecz na szczycie tylko ze zespoły nie zachwycaja gra.Basel pokazało jaki kryzys ma Bayern-Freiburg tez mi dał sie we znaki.Schalke gra w kratke-remis w LE w Czechach-ogolnie ciekawy mecz-2 znane marki.Stawiam na Bayern ktory nie zachwyca ale takie druzyny jak Barca,Bayern nie maja na dłuzsza meta remisow i przegranych a z silnymi zespołami gra im sie lepiej.Patrz Barca-Valencia.Bayern to wygra i tego jestem pewien.Zobaczymy tylko jeszcze forme Schalke z Vict.Pilno i wynik i bedziemy wiedziec na czym stoimy w tym meczu.
Nie ma co porównywać, Valencia jest w słabej formie, a Barcelona u siebie w La Liga gromi. Co do meczu Bayern - Schalke: po tym, co widzieliśmy w meczu z Bazyleą, trudno podchodzić optymistycznie do ich gry. Kurs około 1,4 - moim zdaniem warto odpuścić, jeśli nie zagrać na X2.
Koln-Leverkusen i 2 ka,co ten Koln gra?Szczescie na Lautern ze wygrali a Leverkusen gra swoje i nie wydaje mi ze aptekarze odpuszcza zwłaszcza ze lepiej im sie gra na wyjezdzie.
Raczej nie odpuszczą, bo to derby. Istotne wydaje się to, czy zagra Podolski w Koeln.

billi 207

billi

Użytkownik
M&#39;Gladbach-Hamburg 1 @1.8 Unibet⛔

Borussia świetnie gra na własnym obiekcie,praktycznie nie tracą tutaj bramek,wg. mnie mają obecnie najskuteczniejszą obronę w lidze (nie patrząc tylko na suche statystyki bramek straconych) ,widać w meczach ,że gra defensywna to fundament dobrej gry Gladbach,świetnie się ustawiają ,wygrywają niemalże wszystkie głowy,potrafią świetnie zagrać długą piłką do szybkiego Reusa i Herrmanna ci z kolei świetnie potrafią zagrać szybką i skuteczną kontrę (prawie jak Real:grin ???? ,ale potrafią także przetrzymać piłkę jeśli jest taka potrzeba,wywalczyć rzut wolny czy chociażby aut. Siła Borussi opiera się na ich skrzydłach ,Arango, wspomniany wcześniej Herrmann,ale i lubiący schodzić do boku Reus. W środku pola występują defensywni gracze (Nordveit -nominalny obrońca i Neustadter-defensywny pomocnik),których zadaniem jest grać piłkę do skrzydła lub na wolne pole.
Wielu zachwyca się nad przemianą Hamburga,ale czy aby na pewno ?Wygrana z Herthą trenera Skibbe 1-2 to takie wielkie osiągnięcie? Remis z Bayernem,który grał totalne dno i zresztą gra dalej (bye,bye Deutsche Meister) to takie osiągnięcie ,wszyscy nad tym wzdychają...&#39;&#39;Wow ! remis z Bayernem są świetni&#39;&#39; , jakim Bayernem ja się pytam..Idźmy dalej wygrana w Kolonii ,która była bez Podolskiego,ale za to ze świetnym skrzydłowym,najbardziej efektywnym w całej Bundeslidze Sławomirem Peszko (????) to takie wielkie osiągnięcie? Czym jest Kolonia bez Podolskiego ? St.Pauli z tamtego sezonu,tylko takie porównanie przychodzi mi do głowy,nie dało się oglądać ich meczów:]. Ostatni mecz to przegrana u siebie z Werderem 1-3,tak tym samym Werderem,który ma obronę bardziej dziurawą i niezdarną niż Wolfsburg ,a to nie lada wyczyn ;).
Popatrzmy nawet na bramki strzelone przez Hamburg,wszystkie to jakieś wrzutki,rykoszety,przebijanki w polu karnym..Jeśli Hamburg uraczy nas składną bramkową akcją to wiedz ,że coś się dzieje.
Obie strzelą? Nie @1.91 bwin⛔
Gladbach -1,5@ 3.0 bet365⛔ (totalna promocja) &lt;zawstydzony&gt;
Gladbach -2,5 @6.25 bet365⛔

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Bayern - Schalke 1
Po tym co Bayern pokazał wczoraj to złamanego grosza bym na nich nie postawił. Schalke gra dobrze, Schalke jest faworytem. Bayern wszystkich jeździ na AA ale to już nie jest ten sam zespół. W tej chwili Bawarczycy grają dokładnie to samo co grali w końcówce ubiegłego sezonu i stali się strasznie zamuloną drużyną.

Obie strzelą? Nie @1.91 Bwin
Gladbach -1,5@ 3.0 Bet365 (totalna promocja)
Gladbach -2,5 @6.25 Bet365
Zamiast obie strzelą - noł, to może lepiej Gladbach wygra do zera ale ja jeszcze się nie zastanawiałem nad tym spotkaniem.

billi 207

billi

Użytkownik
Nie pomyślałem o tym szczerze powiedziawszy :razz: jest na bwinie @2.75 jakby ktoś był zainteresowany;)

010// ale w sumie będzie ciężko, HSV może jakąś bramkę strzelić

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
M&#39;Gladbach-Hamburg 1 @1.8 Unibet

Borussia świetnie gra na własnym obiekcie,praktycznie nie tracą tutaj bramek,wg. mnie mają obecnie najskuteczniejszą obronę w lidze (nie patrząc tylko na suche statystyki bramek straconych) ,widać w meczach ,że gra defensywna to fundament dobrej gry Gladbach,świetnie się ustawiają ,wygrywają niemalże wszystkie głowy,potrafią świetnie zagrać długą piłką do szybkiego Reusa i Herrmanna ci z kolei świetnie potrafią zagrać szybką i skuteczną kontrę (prawie jak Real:grin ???? ,ale potrafią także przetrzymać piłkę jeśli jest taka potrzeba,wywalczyć rzut wolny czy chociażby aut. Siła Borussi opiera się na ich skrzydłach ,Arango, wspomniany wcześniej Herrmann,ale i lubiący schodzić do boku Reus. W środku pola występują defensywni gracze (Nordveit -nominalny obrońca i Neustadter-defensywny pomocnik),których zadaniem jest grać piłkę do skrzydła lub na wolne pole......
Co do Gladbach to zgadzam się z tym co napisałeś ale Hermann nie zagra. Hamburgerki nie grają najgorzej ostatnio z Koln zagrali bardzo agresywnie i wysoko choć to spotkanie to żaden punkt odniesienia bo wiadomo jak gra Koln a jak Gladbach. Z Bayernem to zagrali prawdopodobnie mecz życia wszystko wychodziło. W ostatnich derbach wynik nie do końca odzwierciedla przebieg spotkanie 3-1 dla Bremy, równie dobrze mogło być 3-2 albo 5-3 gdyby celowniki były nastawione lepiej przez graczy obu ekip. Jedyne co martwi to ostatnia postawa defensorów HSV co przy normalnej dyspozycji Gladbach i ich potencjale może zakończyć się klęską. Gladbach gra na fantazji klepią jak mało kto, maja indywidualności i oczywiście są tutaj zdecydowanym faworytem w dodatku są gospodarzami. Co do pokrycia handi bardzo możliwe ale lepiej azjana będzie bezpieczniej.
Co do Koln to grają lepiej jak St Pauli w ubiegłym sezonie :cool:

billi 207

billi

Użytkownik
W ostatnich derbach wynik nie do końca odzwierciedla przebieg spotkanie 3-1 dla Bremy, równie dobrze mogło być 3-2 albo 5-3 gdyby celowniki były nastawione lepiej przez graczy obu ekip.
Widzę ,że praktycznie co kolejkę mamy odmienne stanowiska (może nie pisałem kontra ty,ale jak czytałem twoje wypowiedzi to tak myślałem) i to bardzo dobrze, w końcu taka jest idea tego tematu ;).
Zabrakło jakości czyt.skuteczności ;) Jakby to powiedział Gianni &#39;&#39;To są te detale ,które decydują o zwycięstwie&#39;&#39; :grin:
A nawiązując do Koln i St.Pauli to może jestem trochę nieobiektywny:grin: .Obejrzy człowiek mecz Dortmundu ,potem włącza Koln i pyta się siebie o co chodzi ???? ,w każdym bądź razie nie lubię stylu gry Koln.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
A nawiązując do Koln i St.Pauli to może jestem trochę nieobiektywny .Obejrzy człowiek mecz Dortmundu ,potem włącza Koln i pyta się siebie o co chodzi ,w każdym bądź razie nie lubię stylu gry Koln.
Tak to już niestety jest jak sie ogląda BVB. Człowiek chciałby widzieć taką grę w każdym innym meczu ale nie ma co narzekać bo dobrze ogląda się również Werder szczególnie u siebie ze względu na bardzo ofensywny styl gry i cały czas się coś dzieje. Bayern nie do oglądanie ale jest jeszcze Gladbach oni też fenomenalnie grają dla oka i strzelają bramki po super kombinacjach. Kiedyś dobrze oglądało się Lautern jak szturmowali u siebie ale to już przeszłość. Najgorsze mecze to z serii Augsburg - Nurnberg po prostu idzie usnąć ale co się dziwić jak te ekipy wiszą na końcu tabeli.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Juz idzie masówka na Gldbach hehe. Idealny mecz na wtope i czekam az sie podwyzszy kurs na HSV. Granie noznej to pomysl irracjonalny jesli chce sie na dluzsza mete byc na plusie o czym pisalem wielokrotnie. Od czasu WKS przygladam sie meczom dnia i ponad 50% tych meczy to wtopy. Na jutro akurat meczem dnia i typem dnia jest Gladbach dlatego chetnie wejde w HSV. Wszelkie analizy meczow z noznej sa zbedne chyba ze odnosza sie do rezerwowych skladow czy ze ktos musi a ktos nie. Jutro nic takiego nie ma miejsca a wiec czemu nie wziac wyzszego kursu ?

Otrzymane punkty reputacji: +4
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Mam takie nieco offtopowe pytanie, jak wytłumaczyć że drużyna która ledwo wygrała baraż z Bochum jest w czołówce tabeli i w przeciwieństwie do Hoffenheimu z debiutanckiego sezonu w Bundeslidze nadal gra znakomicie?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Juz idzie masówka na Gldbach hehe. Idealny mecz na wtope i czekam az sie podwyzszy kurs na HSV. Granie noznej to pomysl irracjonalny jesli chce sie na dluzsza mete byc na plusie o czym pisalem wielokrotnie. Od czasu WKS przygladam sie meczom dnia i ponad 50% tych meczy to wtopy. Na jutro akurat meczem dnia i typem dnia jest Gladbach dlatego chetnie wejde w HSV. Wszelkie analizy meczow z noznej sa zbedne chyba ze odnosza sie do rezerwowych skladow czy ze ktos musi a ktos nie. Jutro nic takiego nie ma miejsca a wiec czemu nie wziac wyzszego kursu ?
Często tak jest jak piszesz,że mecze dnie nie siadają. Teoretycznie Gladbach jest faworytem ale nie ma Value. Są ludzie co grają właśnie faworytów takich jak dzisiaj a są ci, którzy wyłapują okazję i to Value i są na plusie więc ten pogląd o typowaniu nożnej nie na miejscu moim zdaniem.
Mam takie nieco offtopowe pytanie, jak wytłumaczyć że drużyna która ledwo wygrała baraż z Bochum jest w czołówce tabeli i w przeciwieństwie do Hoffenheimu z debiutanckiego sezonu w Bundeslidze nadal gra znakomicie?
Co do Gladbach to powodem jest zmiana trenera, Gladbach to idealny wzór pokazujący jak można wykorzystać potencjał ekipy w 100 %. W tamtym sezonie mówiło się o Gladbach, że mają spory potencjał ale widocznie trener nie potrafił tego wykorzystać i poukładać, to samo było na początku obecnego sezonu z HSV.

Q 6

qwx675

Użytkownik
Przepraszam, że znów wracam do tej sprawy, ale chciałem zapytać: ma ktoś może jakieś info na temat Podolskiego? Wystąpi w meczu z Bayerem? Od początku?
Juz idzie masówka na Gldbach hehe. Idealny mecz na wtope i czekam az sie podwyzszy kurs na HSV
Też ostatnio biorę pod uwagę &quot;masówki&quot; i wolę omijać &quot;typy publiczne&quot;, ale tutaj zastanawiam się nad jednym. Wszyscy piszą, że Gladbach ciągle wygrywa i musi się to skończyć, że nie wystąpi Hermann etc. Ale co po stronie HSV przemawia za tym, że mogą urwać punkty Gladbach?
BTW, szkoda, że w tematach dotyczących francuskiej Ligue 1, włoskiej Serie A i hiszpańskiej PD nie ma takiej gorącej dyskusji (a właściwie prawie żadnej)... Nie ukrywam, że czekam tam na jakieś odpowiedzi do moich postów ;)

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
Przepraszam, że znów wracam do tej sprawy, ale chciałem zapytać: ma ktoś może jakieś info na temat Podolskiego? Wystąpi w meczu z Bayerem? Od początku?
Wg artykułu zamieszczonego wczoraj na kicker.de &quot;Geromel fraglich - Podolski hofft auf Kurzeinsatz&quot; Podolski nie jest jeszcze gotowy, aby zagrać od poczatku, więc pewnie wejdzie w drugiej połowie.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Juz idzie masówka na Gldbach hehe. Idealny mecz na wtope i czekam az sie podwyzszy kurs na HSV
A już myślałem, że tylko ja tam myślę ???? . Nie potrafię znaleźć obecnie argumentu przemawiającego jednocześnie za HSV i przeciw M&#39;gladbach, ale jak tylko zobaczyłem to spotkanie &quot;coś mnie tknęło&quot;. Jestem zwolennikiem tezy, że wszystko ma swój początek i koniec, a czemu dziś nie miałby nastąpić koniec serii gospodarzy??? Osobiście jednak meczu nie zagram, ale jeśli miałbym typować to skłaniałbym się do czegoś z tego:
Borussia M&#39;Gladbach - Hamburger SV X2 2,10 bwin ✅ 1-1
Borussia M&#39;Gladbach - Hamburger SV (połowa lub koniec spotkania) 2 3,25 bwin ⛔

K 7

krem_do_stop-

Użytkownik
Uczepiliście się tego spotkania, a warto wg mnie zagrać na Stuttgart który gra z Freiburgiem. Kurs podobny co do M&#39;gladbach, bo około 1.65 a ryzyko mniejsze. Stuttgard nie gra złej piłki, co widać było w ostatnim meczu, a grali nie byle z kim. Herthe ograli wysoko pokazując co robią z dołem tabeli u siebie. Wcześniej remis z Byerem na wyjeździe... więc nie jest źle. A, że za gośćmi przemawia remis z Bayernem u siebie? Nie, nie, nie... trener monachijczyków od razu, zapowiedział o walkę w LM a grali na wyjeździe z Baselem, a oni wiedzą, że gra się z nimi trudno. No i to właśnie pozytywny wynik Freiburgu. Zdobyli oni na wyjeździe 13 bramek w tym prawię połowę zdobył Pappis Cisse, który odszedł do NUFC. Transfer ten został zastąpiony Freisem, któremu brak ogrania, oraz młodym Chorwatem, który w prawdzie zdobywał bramkek sporo ale w lidze chorwackiej... Freiburg drużyna, która potrafi coś osiągnąć, ale na swoim terenie. Mecz wg mnie będzie podobny do spotkania Beyeru z Augsburgiem z kolejki wcześniej.

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Też ostatnio biorę pod uwagę &quot;masówki&quot; i wolę omijać &quot;typy publiczne&quot;, ale tutaj zastanawiam się nad jednym. Wszyscy piszą, że Gladbach ciągle wygrywa i musi się to skończyć, że nie wystąpi Hermann etc. Ale co po stronie HSV przemawia za tym, że mogą urwać punkty Gladbach?
A jakie argumenty miala Zambia z WKS, Basel z Bayernem, Braga z Besiktasem(1 mecz), Ajax z United(2 mecz) ? Wszystko to byly masowki grane przez chyba co druga osobe tutaj...
Dodam ze sam nalezalem do tej grupy w 1 przypadku.

Q 6

qwx675

Użytkownik
A jakie argumenty miala Zambia z WKS
Argumentem była dobra gra Zambii, przede wszystkim skuteczny atak. Można było przewidzieć, że stworzą problemy WKS. BTW, nie grałem tego, bo spodziewałem się niespodzianki.
Basel z Bayernem
Bayern jest bez formy! Grali piach wcześniej, a Basel to nieprzyjemny przeciwnik (patrz: Man Utd).
Ajax z United(2 mecz)
Ferguson tak lekceważy puchary europejskie, że się przez to z LM wyeliminował, więc trudno było się spodziewać poważnego podejścia w LE i do tego w sytuacji, gdy miał zaliczkę 2:0. Z Fergusonem już nic MU nie osiągnie, mogę się założyć.
A co przemawia za HSV?
Tak na marginesie: wiadomo, byłbym mocny, jakbym to wszystko napisał przed tymi meczami, teraz jedynie na słowo możesz mi wierzyć, że z tych powodów ich nie obstawiałem. Nie chcę się też z Tobą spierać, próbuję wyciągnąć jak najwięcej argumentów, bo jeśli są takie i są mocne, to uda się może wielu ludzi &quot;ocalić&quot; przed wtopą ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom