>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

23. Kolejka Bundesligi 24-26.02.2012

Status
Zamknięty.
ciumar1 35

ciumar1

Użytkownik
Jestem zwolennikiem tezy, że wszystko ma swój początek i koniec, a czemu dziś nie miałby nastąpić koniec serii gospodarzy???
A czemu miałby nastąpić koniec serii gospodarzy??? Oczywiście że wszystko ma swój początek i koniec ale tak jak piszesz nie ma jak na razie argumentów przemawiających za HSV, chyba że brak Hermanna w ekipie Borussi. Za ekipą gospodarzy przemawia zaś dobra gra, szczególnie na swoim boisku na którym stracili zaledwie 6 pkt. Nie twierdze że nie padnie w tym spotkaniu remis ale nie ma jakiś konkretnych argumentów przemawiających za wygraną przyjezdnych wiec stawiając na nich trzeba liczyć na przeczucie.

K 7

krem_do_stop-

Użytkownik
Z kolej HSV do M&#39;Gladbach przyjedzie bez Toma Mickela (0,0) i Gokhana Tore (16,0).
Od czasu zniżki formy w HSV cały czas jest dobierane zestawienie składu w linii obrony i pomocy. Wg mnie to też jest minus gości.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Faworytem jest Borussia, która jest w kosmicznej formie obok BVB gra najlepszą piłkę w lidze ale ja się nie trzymam schematów i wcale nie jest przekonany do Gladbach. Oczywiście jestem świadomy, że jak będą mieli dzień to nakopią Hamburgowi tyle, że zawodnikom HSV będzie wstyd do domu wracać. Postanowiłem spróbować HSV score, bo myślę że stać ich na gola - w sumie czemu nie... Guerrero nawet coś gra, Petric no może już nie gra tego co kiedyś z Olićem ale nadal jest solidnym napastnikiem, który może kiedyś eksploduje. Początek sezonu dla HSV był straszny, teraz się odbili od dna i zajmują wysokie jak na to bagno co grali w pierwszych kolejkach 11 miejsce. Gladbach gra z dużym obciążeniem, pierwsze to są murowanym faworytem, drugie na Borussia-Park wszyscy oczekują od nich zwycięstwa w tym spotkaniu i atut własnego boiska może okazać się kula u nogi. Zobaczymy jak będzie wyglądał ten mecz ale naprawdę uważam, że HSV jest wstanie się postawić, nie zaryzykuje typować niespodzianki ale na to, że Hamburg strzeli już tak. Tobet przysną wiec muszę poczekać jak zaktualizują ofertę ale już teraz można grać między innymi w Bwin.

Czy drużyna 2 strzeli bramkę? Typ: Tak Kurs:1,53 Bwin

Otrzymane punkty reputacji: +7
billi 207

billi

Użytkownik
Gladbach gra z dużym obciążeniem, pierwsze to są murowanym faworytem, drugie na Borussia-Park wszyscy oczekują od nich zwycięstwa w tym spotkaniu i atut własnego boiska może okazać się kula u nogi.
Właśnie największym atutem Gladbach po tamtym sezonie jest to ,że oni nie muszą,oni mogą, o żadnej presji wyniku tutaj nie może być mowy ;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Nie musieli... teraz gdy są w czołówce i gdy zostało 11 kolejek wiele się zmieniło. Zawodnicy mają swoje ambicje, Reus odejdzie, Dante na 99% jest Monachium nawet jak jedni i drudzy będą się wypierać do ostatniego dnia. Zostanie paru młodych chłopaków i wszyscy chcą Ligi Mistrzów, marzenia wielu się spełniają i nie uwierzę w to, że nie ma parcia na wynik, nie na finiszu rozgrywek.

billi 207

billi

Użytkownik
To co napisałeś odnosi się do zawodników i niewątpliwie jest to prawdą,ale..jest to raczej na ✅ ich motywacja jest większa i będą latać jak przycinaki po boisku,Dante i Reus chcą po sobie pozostawić jak najlepsze wrażenie ,a reszta tak jak napisałeś gra o LM dla samych siebie. Kibice cieszą się z meczu na mecz, nie mają jakichś wygórowanych oczekiwań.
Ale neguję w każdym bądź razie twojego typu ,to piłka nożna i o stratę gola bardzo łatwo;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Rozumiem co chciałeś przekazać ale mi chodzi generalnie oto, że z meczu na mecz w Gladbach presja będzie rosła, nikt nie będzie chciał zmarnować tego co już do tej pory wywalczyli i stracić szansę na mistrzostwo czy puchary. Sezon, czy dwa temu Bayer Leverkusen był mistrzem murowanym po pierwszej cześć, w końcówce presja ich zjadła i nie tyle przegrali mistrzostwo co spadli na czwarte miejsce i nawet w LM nie zgrali.

Borussie wiele już osiągnęła ale żeby to nie poszło na marne muszą nadal wygrywać i z tą myślą będą się kłaść spać i budzić już do końca sezonu.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Też ostatnio biorę pod uwagę &quot;masówki&quot; i wolę omijać &quot;typy publiczne&quot;, ale tutaj zastanawiam się nad jednym. Wszyscy piszą, że Gladbach ciągle wygrywa i musi się to skończyć, że nie wystąpi Hermann etc. Ale co po stronie HSV przemawia za tym, że mogą urwać punkty Gladbach?
Mało co przemawia po stronie HSV dzisiaj jednak jak czasami w sporcie bywa nie trzeba mówić. Jeśli chodzi o kwestie bukmacherki to kursy są prawidłowo wystawione a już na pewnie nie zawyżone. Tutaj jest wielka niewiadoma jeśli chodzi o HSV czyli ich postawę w defensywie. Jeśli zobaczymy to co w Bremie to Źrebaki zrobią z nimi co będą chcieli. Proponuję grę na LIVE

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
Po długim zastanowieniu będe grał w meczu Borussia M- Hamburg na gospodarzy. Sytuacji w tabeli, celów ani obecnej formy obu zespołów nie będe tutaj przedstawiał, każdy wie jak to wyglada.

Co do kontuzji to w Borussi zabraknie Hermana, poza tym Favre ma cały skład dzisiaj do dyspozycji. W Hamburgu zabraknie Gokhana, Jarolim nie jest jeszcze w pełni formy i nie wiadomo tak do końca czy zagra bramkarz Jaroslav Drobny ze względu na kontuzję łydki.

Co do warunków atmosferycznych to są one po stronie gospodarzy. Wiem, że nie jest to najważniejszy argument, ale ofensywnie grającej Gladbach równe, niezamarzniete boisko będzie na reke, a defensywnemu Hamburgowi będzie bronić się cieżej niz by to miało miejsce na grzązkim boisku.

Jedyne co wg mnie Hamburg może ugrać w dzisiejszym spotkaniu to remis.Co prawda w meczu z Werderem Hamburczycy stworzyli sobie nie małą ilośc sytuacji podbramkowych, jednakże zabrakło skuteczności. A stracona przez nich bramka wprowadza chaos.

Z kolei Gladbach jak to powszechnie wiadomo bardzo dobrze poukładana druzyna, a ich trener wyciagnał z tej drużyny w każdej formacji tyle ile się maksymalnie da. Nie bez znaczenia będzie wsparcie kibiców, którzy udzielają się bardzo aktywnie podczas meczów.

Nie uważam, zeby Hamburg zagrał w dzisiejszym meczu na tyle uważnie i w zorganizowany sposób aby przeciwstawić się gospodarzom. Dlatego uważam, ze bramka zdobyta przez gospodarzy wprowadzi chaos i w konsekwencji zdobęda oni kolejne bramki.

Goście nie mają nic pozytywnego do zaoferowania przeciwko poukładanej Borusii dlatego stawiam w tym meczu Borussia -1 Bet365 2,30

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
FC Augsburg - Hertha Berlin
Bardzo ciekawy mecz ze względu na układ dolnej części tabeli. Obie drużyny dzielą zaledwie dwa punkty różnicy i za pewne ujrzymy na boisku bardzo wiele walki, bo i jest o co walczyć. Hertha ostatni raz jakiekolwiek zdobyła 17 grudnia, a mecz wygrała 29 października. Po fatalnym starcie rundzie wiosennej, 5 porażek z rzędu zwolniono wreszcie Michaela Skibbe i postanowiono zatrudnić niezwykle doświadczonego Otto Rehhagela. W Berlinie będzie to na pewno nauczką, że nie można oszczędzać na szkoleniowcach, bo Markus Babel wykonywał bardzo dobrą pracę w Hercie. Nie wiem czy to odpowiedni czas, ale Hertha jak już nie raz powtarzałem, to ekipa co najmniej na środek tabeli, pomimo że to beniaminek to potencjał w drużynie jest i to nie mały.
O Augsburgu wiele pisać nie będę, jest to typowy beniaminek skazywany na pożarcie, który ciuła punkty 3Z i 9R, co daje 18 punktów, więc dzięki tym remisom udało się uciułać połowę punktów. W sobotnie popołudnie nie wydaje mi się, żeby powiększyli oni statystykę zwycięstw. Fakt, faktem, że grają dwie ekipy sąsiadujące w tabeli, ale tu już się zaczyna walka o utrzymanie i nie będzie skrupułów w tych pojedynkach. Gospodarze do meczu przystąpią bez żadnych większych ustawień, a więc trener będzie mógł optymalnie obsadzić formacje swoimi zawodnikami, podobnie w Hercie chociaż tutaj już mamy braki Franza, Ottla i Lella. Obie ekipy strzelają mało bramek, a tracą bardzo dużo.
Hertha ma większy potencjał, przyszedł nowy nie byle jaki trener i trzeba się pokazać, wydaje mi się, że głównym założeniem gości będzie gra na zero z tyłu, a może uda się coś strzelić i wygrać. Może nie jest to najlepszy typ, ale przede wszystkim zaufam nowemu trenerowi gości, który miejmy nadzieję znajdzie sposób na Augsburg. Zapowiada się przede wszystkim pełen walki o każdy centymetr boiska mecz no i w sumie kiedyś wygrać trzeba. Wydaje mi się, że gdyby Skibbe nie sprowadził do tego poziomu Herty dziś to goście byliby faworytami, dlatego w obliczu nowego trenera i przełamania fatalnej passy stawiam na zwycięstwo Herthy po bardzo wyrównanym meczu.

Typ: Hertha @2.76

VFL Wolfsburg - TSG 1899 Hoffenheim
Mecz drużyn ze środka tabeli. Tutaj mamy mecz niespełnionych gospodarzy i w sumie Hoffenheim, których miejsce w tabeli nie budzi żadnych kontrowersji. Wiele razy była mowa o niewykorzystywanym potencjale i możliwościach ekipy Wilków o ich fatalnej grze w obronie. Hoffenheim wielu bramek nie zdobywają no i więcej remisują jak wygrywają. Na dodatek w przerwie zimowej goście sprzedali swojego najlepszego zawdonika Vedada Ibisevica do Stuttgartu, co jest dużym osłabieniem. Natomiast dobrym ruchem wydaje się być na pewno zatrudnienie Markusa Babbela, który w Bundeslidze radzi sobie bardzo dobrze i potrafi dopasować taktykę do stylu gry w niemieckiej lidze. O ile natomiast zmiana trenera ma jakieś znaczenie w Hercie w przypadku spotkania z Augsburgiem, o tyle tutaj tak wielkiej uwagi do tego bym nie przywiązywał, gdyż Wilki to ekipa z innego poziomu. Co do gospodarzy to właśnie większość punktów zdobywają na Volkswagen - Arena, większość... ba ta drużyna tylko raz wygrała i raz zremisowała w tym sezonie na wyjeździe. Wiele transferów w przerwie zimowej, kilka nowych twarzy, a w meczach wyjazdowych nic się nie zmienia. Czas może wreszcie na zmiany na ławce trenerskiej. Wszyscy na pewno szanują Magatha za mistrzostwo kraju kiedy to przychodząc pierwszym razem do klubu jego drużyna grała piękną piłkę, ale i wtedy do dyspozycji miał zdecydowanie lepszych zawodników. Bądź co bądź branie meczów wyjazdowych w tym przypadku raczej nie jest na miejscu, gdyż wszyscy wiedzą jak prezentują się zielono-biali na różnych obiektach. Do sobotniego spotkania trener Wilków będzie miał do dyspozycji niemal wszystkich zawodników więc będziemy mogli zobaczyć pełny efekt transferów i pracy szkoleniowca z tymi zawodnikami. W środowisku Bundesligi chodzą opinie o trenerze Magacie jako tyranie, którego treningi są bardzo ciężkie. Wiadomo, że każdy trener dużo wymaga, ale kto wie czy w ten sposób nie przetrenowują się zawodnicy i w ten sposób ich różna dyspozycja, ale to już nie mnie oceniać, są od tego odpowiedni ludzie ????
Wolfsburg u siebie to całkiem inna ekipa niż na wyjazdach, choć nie ma co ukrywać, że punkty trzeba zdobywać wszędzie, a nie tylko na swoim stadionie. Jutro gospodarze są faworytem, bo jeśli nawet u siebie nie będą wygrywać, to pozycja trenera może być bardzo zagrożona. Celuję w siłę i potencjał gospodarzy.

Typ: Wolfsburg @2.30​

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Rano może mnie nie być to podam typ na jutrzejszy mecz o 15:30. Werder vs. Nürnberg, myślę że idealnie pasuje zakład: oba zespoły strzelą bramkę. Werder ostatnio dość niespodziewanie, a przede wszystkim zbyt łatwo ograł HSV. W końcu zaświeciła gwiazda Marko Marina, czyżby Niemiecki Messi budził się ze snu. Nawiasem mówiąc Marin chyba jest najdroższym transferem Bremy, jak dobrze pamiętam ściągnęli go z Borussia Mönchengladbach za 9 mln €, już się nie będę rozpisywał na jego temat, bo mógłby tak długo, gdyż to mój ulubiony zawodnik :]. W każdym razie Werder powoli łapie rytm, a Nuremberga jest w formie, oczywiście dobierając odpowiednią skalę. Bawarczycy już BVB dali w kość i tylko szczęścia zabrakło, następnie remis z Augsburgiem, szczęśliwy dla Augsburga, a w ostatnim spotkaniu wygrana z Kolonią. Obserwuję ostatnio Nuremberge pod kątem tego czy łapią formę i muszę przyznać, że tak. Zapowiada się mecz z kilkoma golami, na pewno po obu stronach. Gdyby Werder przegrał z HSV to byłbym w opozycji ale skoro pokazali się z dobrej strony to będzie wyrównany mecz. Kurs na Breme to żart ;).

Werder Bremen - 1. FC Nürnberg Typ: Oba zespoły strzelą Kurs:1,68
Tobet

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
WERDER-NURNBERG
Werder po „powrocie” Marina bardzo dobrze spisał się szczególnie w ofensywie i to w dodatku na wyjeździe w meczu derbowym z Hamburgiem wygrywając 3:1 a mogli spokojnie powiększyć swój dorobek gdyby nie zgrzeszyli skutecznością ale to w ich przypadku normalne. Werder to maszyna do kreowania sytuacji ofensywnych i gdyby tylko podnieśli skuteczność niektóre mecze szczególnie na własnym terenie mogliby wygrywać różnicą kilku bramek. Podopieczni Schaffa to zdecydowanie ekipa własnego boiska może nie pokazuję tego ta część sezonu ale radzę spojrzeć na pierwszą fazę rozgrywek. Gospodarze z meczu na mecz grają lepiej, cieszy mnie bardzo powrót Marina bo to chłopak z wielkim potencjałem i zdaję się, że łapie formę. Cofnę się do ostatnich meczy domowych Werderu i wyciągnę parę wniosków. Na pierwszy rzut idzie defensywa, która nie jest stabilna z oczywistego względu - brak Naldo ten gracz to 50% siły obrony &quot;zielonych&quot;. Problemem są stałe fragmenty gry z których Bremeńczycy tracą dużo goli ostatnim czasy, wina spoczywa nie tylko na defensorach ale również i na bramkarzu Wiese, który chociażby w meczu z Bayerem popełnił fatalny błąd przez co stracili bramkę, jednak remis w tamtym spotkaniu był jak najbardziej sprawiedliwy choć przy odrobinie szczęścia to gospodarze mogli zainkasować komplet punktów. No potwierdzenie tego co napisałem jeśli chodzi o defensywę można zajrzeć do meczu z Hoffenheim gdzie po raz kolejny stracili bramkę ze stałego fragmentu gry , po za tym ogólnie defensywa znowu nie spisała się zbyt dobrze i gdyby lepsza skuteczność Firmino over 1,5 dla Hoffenheim zostałby pokryty. Jeśli chodzi o defensywę Nurnberg to powiem tak ja tutaj widzę podobny poziom, Nurnberg ma straszne problemy w środku obrony oraz na skrzydłach gdzie mają problem z indywidualnym kryciem i zostawiają masę przestrzeni dla rywala, warto zobaczyć co robił Kagawa i ile miał swobody w spotkaniu wyjazdowym, skrzydłowi Werderu będą mieli tutaj na pewno łatwe zadanie. Kolejnym dobrym przykładem może być swoboda Augsburga na skrzydłach w ostatnim spotkaniu wyjazdowym Nurnberg, szczególnie trzeba zwrócić uwagę na Wernera, któremu również pozostawiano dużo swobody przez co Augsburg stworzył parę sytuacji, nie ma co porównywać jednak jakości Werderu i Augsburga i oczywiste jest, że dużo trudniejsze zadanie czeka przyjezdnych w Bremie tym bardziej, że to arcy trudny teren na którym bramka gości jest szturmowana. W Nurnberg również często dochodzi do głupich strat w środku pola przez co łatwo nadziewają się na kontry. Podsumowując jeśli chodzi o formacje defensywną wystawiłbym tutaj podobną ocenę z mało przewagą Werderu bo grają u siebie i trochę lepiej to wygląda a niżeli na wyjazdach. Jeśli chodzi o formacją ofensywną i styl gry tutaj Werder ma znaczną przewagę. Masa sytuacji Werderu idzie skrzydłami po czym piłki są dostarczane w pole karne rywala co tutaj będzie zabójcze dla przyjezdnych. W Werderze są indywidualności, gracze potrafią zrobić różnicę, kreują masę sytuacji dużo strzelają ale i marnują. Nurnberg to jedni z większych marnotrawców jeśli chodzi o sytuacje bramkowe, nie dość, że zbyt dużo ich nie stwarzają to jeszcze marnują masę setek - tutaj wystarczy spojrzeć na spotkanie z Dortmundem i Augsburgiem no i jeszcze Hannoverem, choć te dwa pierwsze spotkanie pokażą to w całej okazałości. Zagrożeniem dla Bremy będą na pewno stałe fragmenty, w końcu nie bez powodu przyjezdni mają wieżowca Hegelera w składzie. &quot;Gwiazdy&quot;, które zasługują na wyróżnienie to niby harujący Hlouschek ale w defensywie on mnie nie przekonuję, Esswein choć dużo marnuję czy Pekhart. Jeśli chodzi o indywidualnego gracza, który mógłby zrobić różnice to Chendler czy dwójka z napastników których wymieniłem wcześniej nic po za tym , zapomniałem o Didavim. W tym spotkaniu handi w postacie własnego boiska wędruję dla Werderu i to bez dwóch zdań, Nurnberg na wyjazdach prezentuję się słabiej ale nie najgorzej, jednak to jest drużyna niestabilna i przez pełne 90min nie jest w stanie prezentować jednego - wysokiego- równego poziomu, ich gra z mocniejszymi rywalami wygląda strasznie nierówno - 20min szturmu potem cisza i jakieś dwie akcje a jak coś się nadarzy to oczywiście marnują sety .Werder jest w stanie władować 3,4 bramki no i coś stracić. Zderzenie lokomotywy z osobówką jeśli chodzi o ofensywę, defensywa podobny poziom jak pisałem wyżej. Krótko bo nie chce mi się rozwodzić więcej, wszystkiego z notatek nie przelałem ale myślę, że wystarczy. Gospodarze są zmuszeni wystąpić bez Hunta i Naldo ale mimo to powinni zainkasować 3pkt i pokryć handi. Jeżeli ekipa jest mocna w ofensywie = gra przeciwko Nurnberg już pisałem o tym kiedyś, najważniej, że u gospodarzy pełna moc z przodu więc spokojni e.
Werder -0,5 @ 1,85
8/10
Darius miał rację ^^

Q 6

qwx675

Użytkownik
Juz idzie masówka na Gldbach hehe. Idealny mecz na wtope i czekam az sie podwyzszy kurs na HSV. (...) Od czasu WKS przygladam sie meczom dnia i ponad 50% tych meczy to wtopy.
Gratuluję dobrego nosa ???? Dzięki Tobie zwątpiłem i obstawiłem Gladbach jedynie za niewielką kwotę (a wcześniej miał to być jeden z moich głównych typów na ten weekend). Tym pilniej będę zważał na takie &quot;masówki&quot;. Mam tylko nadzieję, że nie przekonałem nikogo wątpiącego do grania na M&#39;Gladbach...
Granie noznej to pomysl irracjonalny jesli chce sie na dluzsza mete byc na plusie o czym pisalem wielokrotnie.
A można spytać, jakie dyscypliny Twoim zdaniem są korzystniejsze?

aker 8

aker

Użytkownik
Granie noznej to pomysl irracjonalny jesli chce sie na dluzsza mete byc na plusie o czym pisalem wielokrotnie.
Ja grałem dzisiaj na Gladbach dnb więc mam zwrot, ale jestem pewny, że jakby grał Herrmann (wtedy grałbym 1) to Gladbach by ogarnęło. A co do zacytowanej tezy to ja się z nią absolutnie z nią nie zgadzam i moje wyniki mówią to samo. Po prostu trzeba wiedzieć co grać i jaką stawkę można zagrać na dane spotkanie. Na dzisiaj np polecam grube granie na City, przy 1k macie 200 zł za free, do tego mozna dorzucić Polonię W z dnb i macie dodatkowe 1,25 do kursu w sumie ok 1,5. Niemiecką sobie lepiej odpuścić, choć w orbicie interesujących typów mam na oku Werder i Mainz.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
A można spytać, jakie dyscypliny Twoim zdaniem są korzystniejsze?
Kręgle ^^. Na Breme już jest kurs 1,93-1,96 a to trochę przesada moim zdaniem. Wróćmy do meczu przeciwko Hoffenheim gdzie buki zaproponowały kurs 2,00 a przecież grali bez swojego killera czyli Pizzaro a teraz w dodatku jest Marin, który jest w formie, coś mi tutaj nie gra. Nurnberg gra zdecydowanie gorzej a niżeli Hoffenheim, szczególnie w defensywie. Ciekawi mnie co dzisiaj wydarzy się w Koloni jak to będzie z tym Podolskim czy zagra czy też nie...

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
jak to będzie z tym Podolskim czy zagra czy też nie...
Wg wczorajszego artykułu Kickera ma zagrać z ławki. Chociaż w tym samym artykule trener Solbakkens twierdzi , że będą czekać do ostatniej chwili z podjęciem decyzji czy być może nie wpuścić go w wyjściowym składzie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wg wczorajszego artykułu Kickera ma zagrać z ławki. Chociaż w tym samym artykule trener Solbakkens twierdzi , że będą czekać do ostatniej chwili z podjęciem decyzji czy być może nie wpuścić go w wyjściowym składzie.
Właśnie różni piszą, zależy jakie źródło ;) Jednak to derby i lepiej odpuścić co udowodnił chociażby pierwszy mecz na stadionie Bayeru.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
VfB Stuttgart vs. SC Freiburg typ: VfB Stuttgart @ 1.80 ✅
Podoba mi się przede wszystkim kurs na Vfb ,które znów nie może się odnaleźć w Bundeslidze i tak naprawdę nie wiadomo czy ten zespół będzie stać na coś więcej niż miejsce w środku tabeli ,a póki co jest jeszcze gorzej bo 10-lokata z niewielką przewagą nawet nad strefą spadkową a do pucharów jest raczej daleko a do takowych na pewno nie wejdą przez puchar bo odpadli z Bayernem. Po kolejnych golach Harnika i wygranej nad Herthą (5-0) wydawało się że w potyczce z Hannoverem są jakieś szansę na korzystny rezultat jednak &#39;&#39;pogoń&#39;&#39; z (4-0) na (4-2) to było zdecydowanie za mało. B. Labbadia dziś bez C. Molinaro (17/0), T. Gebhart (9/0) oraz I. Traoré (9/0). O SC ciężko powiedzieć coś dobrego w tym sezonie ,jakiekolwiek punkty zdobywają u siebie, no okej spore firmy Bayern czy Werder ale Bayern przegrał nawet z Bazyleą a Werder w kratkę. Do spadku jeszcze daleko ale czy tylko grą u siebie można pozostać w Bundeslidze? Okaże się. Na wyjazdach już porażki i z Mainz i &#39;&#39;Wilkami&#39;&#39; i w tym upatruję swojej szansy. Braki to O. Barth (12/1), M. Mujdža (6/0), A. Putsila (16/0), J. Schuster (16/0), P. Krmaš (18/1) a więc i tego sporo. Ja gram sobie czystą jedynkę.

Otrzymane punkty reputacji: +9
K 6

kursa

Użytkownik
Kilka słów o meczu Mainz vs K&#39;Lautern.Za bardzo nie ma co się rozpisywać bo wydaje mi się,że faworyt jest tylko jeden.Mainz u siebie gra naprawde solidną piłkę.Do tego dochodzi ten Zidan,który regularnie strzela i atut własnego boiska.Drużyna gości jakoś wielce nie zaskakuje na wyjazdach.Napewno nie są na straconej pozycji ale z czystym sumieniem zagram na Mainz po dobrym kursie 1.8.

D 120

dankas

Użytkownik
VfB Stuttgart - SC Freiburg 1 @1,72
Oczywistym faworytem wydaje mi się drużyna &quot;Szwabów&quot;.
Drużyna ze Stuttgartu i tak nie gra tak dobrze jak oczekiwaliby tego działacze i kibice. 10 miejsce w tabeli, bezpieczna przewaga nad strefą spadkową, jednocześnie duża strata do pucharów. Trochę mało, jak na drużynę która miała walczyć o miejsce w Champions League. Jednak rywal jest jeszcze słabszy. Freiburg zajmuje ostatnie miejsce w tabeli, i jest głównym kandydatem do spadku. Dodatkowo będzie osłabiony brakiem kilku ważnych zawodników - Julian Schuster, Mensur Mujdza, Anton Putsila, Pavel Krmas i Oliver Barth to gracze pierwszego składu. W drużynie VfB zabraknie pauzującego za kartki Molinaro, i kontuzjowanych Gebharta i Audela, ale wystawi całe i zdrowie największe atuty. Przede wszystkim para środkowych pomocników tworzona przez Zdravko Kuzmanovicia, i Williama Kvista, którzy raczej na pewno zdominują środek pola. Obronę w ryzach trzyma Serdar Tasci, utalentowany Sven Ulreich w bramce, a ataku Martin Harnik, i sprowadzony z Hoffenheim Vedad Ibisević (na mój gust to może być kapitalny transfer). A nie zapominajmy o takich graczach jak Cacau, Julian Schieber, Christian Gentner, Shinji Okazaki czy Tomas Hajnal. Stuttgart na wyrównaną kadrę na bardzo wysokim poziomie, i ilość kombinacji do gry jest całkiem spora. Miejsce w tabeli zaciemnia obraz tej ekipy, która tak naprawdę jest silniejsza niż to 10 miejsce wskazuje.
Uważam że dzisiaj Stuttgart na swoim stadionie bez większego trudu odprawi out-sidera z Freiburga.

Werder Brema - 1.FC Nurnberg 1 @1,80
Muszę przyznać że sporo czasu broniłem się przed graniem na Werder, ale wydaje mi się że dzisiaj jest odpowiedni moment, by w końcu na nich postawić. Potężnie wyglądająca lista nieobecnych zaczyna powoli się skracać. Ostatnio Werder po całkiem fajnej grze, pokonał na wyjeździe Hamburg (3:1). Szczególnie fajnie wyglądała współpraca w ataku pomiędzy Markusem Rosenbergiem i Claudio Pizarro, a do tego wpuszczony z ławki Marko Arnautović pokazał że też grać potrafi, i zdobył bramkę dobijającą HSV. Ponadto pochwalić należy bardzo dobry występ Marko Marina, który zagrał na pozycji rozgrywającego, i świetnie się z tej roli wywiązał. Drużyna Norymbergi to przeciętniak. Zwykle bronią się przed spadkiem, w tym roku zajmują bezpieczniejsze, 12 miejsce. W składzie próżno szukać jakichś gwiazdorów - raczej bazują na solidnej, zgranej grze, i sile własnego boiska. 63% ich meczów wyjazdowych kończy się porażkami, a do tej statystyki wliczane są także wyjazdy do tych zespołów najsłabszych. Werder walczył w tym roku o mistrzostwo, ale po drobnej zadyszce na przełomie roków, spadł na piąte miejsce. Przewaga zaczyna robić się niebezpiecznie spora, więc jeśli chcą jeszcze zagrać w przyszłorocznej LM, to czas na wygrywanie. Mecz z HSV wydaje mi się symptomem wychodzenia z kryzysu, a ten mecz jest idealny na przedłużenie passy. Na Weserstadion przyjedzie drużyna średnia, słabo grająca na wyjazdach. Myślę że podopieczni Thomasa Shaafa wygrają ten mecz.

Ogółem więc rzecz biorąc oba mecze w dublu dają AKO 3,10, które sam zagrałem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom