Z początku jak przeczytałem analizę odnośnie typu w meczu Racing-Atletico to byłem jak najbardziej za, jednak przypomniałem sobie pewne fakty, a potem je sprawdziłem i ja na pewno tego nie zagram. Dlaczego? Ano dlatego, że kontuzji w spotkaniu z Valencią doznał Diego Godin, a w tym samym spotkaniu żółtą kartkę dostał Miranda i tym samym będzie musiał pauzować w najbliższym meczu. Dlatego nie wiem jak Atletico zagra, gdy nie będzie grać dwóch podstawowych stoperów. W ich miejsce najprawdopodobniej Perea i Dominguez. O ile do tego drugiego można mieć jakieś zaufanie, o tyle już do Kolumbijczyka już mniej, więc może trener Simeone skorzysta z kapitana Atletico B powołanego na to spotkanie Francisco Regalona? Niby jest ta seria spotkań bez straconej bramki ale jak wiadomo każda seria ma swój koniec, a jako że w statystykach widzę, że Racing u siebie strzela regularnie oraz historia spotkań obu ekip na
El Sardinero pokazuję, że zazwyczaj padało sporo goli to może spróbować coś na strzelone gole?
Mój typ:
1,833 SB
Osasuna-Barcelona
Ciekawie zapowiada się starcie na Estadio Reyno de Navarra, gdzie miejscowi czyli Osasuna podejmować będzie Barcelone. Niby goście nie powinni mieć problemów ze zgarnięciem kompletu punktów, to jednak ja jestem zdania, że czeka ich trudne spotkanie. Fakt, że Osasuna w tym roku kalendarzowym nie jest w najwyższej dyspozycji, to jednak ich rywale czyli Barca w pucharze, Valencia i Atletico to absolutna czołówka więc ciężko im było o punkty. Ja oglądałem ich mecze z Valencią i Atletico u siebie i przyznam się szczerze, że ten zespół na własnym boisku jest ciężki do ugryzienia. Mi się szczególnie podobał sposób grania w defensywie, który nie pozwalał na zbyt wiele Valencii jak i Atletico, które jednak ostatecznie wywiozło wtedy 3pkt, po dość szczęśliwym golu ze strony Diego Godina. Tylko 9 straconych goli u siebie, to wynik naprawdę świetny, gdyż na chwilę obecną daje im to 5 miejsce wśród najlepszych defensyw ligi na własnym boisku. Do tego wyczytałem, że boisko w Pampelunie będzie w nie najlepszym stanie, gdyż ostatnio tamte rejony Hiszpanii są nawiedzane przez mrozy, a w godzinach wieczornych, to jest już niemal pewne, a jako że w Hiszpanii o takim wymyśle jak podgrzewana murawa, to słyszeli tylko z opowieści, to możemy sobie wyobrazić jak ciężkie boisko czeka obie ekipy. W ostatnim czasie Barcelona ma spore kłopoty ze zdobywaniem goli. O kryzysie w moim przekonaniu nie ma mowy, bo Barca dalej gra swoje i stwarza sobie mnóstwo sytuacji, to jednak ich indolencja strzelecka pod bramką rywala jest po prostu niesamowita. Pamiętamy też o kłopotach kadrowych czyli najprawdopodobniej braku gry ze strony Iniesty, Pedro czy Busquetsa, a o wcześniej kontuzjowanych Villi, Afellayu czy Andreu Fontasie już nie wspominając. Barca na pewno może odczuwać trochę skróconą ławkę, gdyż za nimi prawdziwy maraton, a przed nimi mecze w
LM więc zapewne Pep Guardiola znowu będzie rotował składem, a i sami zawodnicy na pewno inaczej podejdą do tego spotkania wiedząc, że już zaraz zaczyna się najważniejsza część sezonu. Stąd też moje typy na małą ilość goli z obu stron.
Moje typy:
Under 2,5 @ 2,25 SB
Under 3,5 @ 1,45
Barcelona under 2,5 @ 1,533
Betis-Athletic Bilbao
Na sam koniec sobotnich zmagań mecz, który dla mnie będzie deserem, gdyż jednym z uczestników tego spotkania jest zespołu Athletiku. Ostatnimi czasy tak jak piszę Ramzesa to Baskowie grają w ofensywie futbol kosmiczny i z wielką ochotą ja oglądam kolejne ich mecze. Szkoda jednak, że dobra gra w ofensywie nie idzie w parze z dobrą defensywą, chociaż obrona na papierze wygląda na mocną. W ostatni wtorek ograli na San Mames, Mirandes aż 6:2, jednak pamiętajmy, że to tylko 3-ligowiec więc też inaczej patrzmy na te strzelone bramki. Z tego co czytałem na stronie Marki, to składzie zabraknie Andera Herrery, a poza tym zobaczymy tych najlepszych czyli Muniaina, Llorente i spółkę. Gospodarze z kolei ostatnio w nie najlepszej formie i są w tym momencie tuż nad strefą spadkową. Jednak u siebie na Manuel Ruiz de Lopera prezentują się nieco lepie niż na wyjazdach więc mają jakąś nadzieję na komplet punktów. Jednak w mojej ocenie nawet remis tu będzie dla nich dobrym wynikiem, gdyż goście naprawdę w dużym gazie, a szczególnie Llorente, który co kilka dni ładuję gole i to co raz ładniejsze, jak choćby z Mirandes. Jeśli tacy gracze jak Aurtenetxe, Iraizoz pomogą w ofensywie, to wraz z Muniainem, De Marcosem, Susaetą będą po prostu swojemu snajperowi stwarzać sporo okazji, a wtedy to już tylko cud zostanie Betisowi, gdyż ciężko będzie powstrzymać Llorente. Z drugiej strony Iraizoz, Aurtenetxe muszą uważać w obronie, bo Betis na pewno postara się wykorzystać swoje okazje.
W mojej ocenie czeka nas kolejne ciekawe spotkanie z udziałem Athletiku i tym razem Betisu Sevilla. Faworytem raczej goście i też w mojej ocenie warto sięgnąć po
wysokie kursy na nich ale jeszcze lepsze rozwiązanie to tutaj jakieś overy, bts-y i inne bramkowe cuda, gdyż powinno paść kilka goli i zobaczymy dobry mecz w sobotni wieczór.
Moje typy:
Athletic @ 2,60 SB
Athletic DNB @
Athletic over 1,5 @ 2,40
Over 2,5 @ 1,909
BTS @ 1,80
Llorente strzeli @ 2,625