buzka89
Użytkownik
Arsenal Londyn - Chelsea Londyn
TYP GŁÓWNY (do ako): BTTS-YES KURS: 1,60
TYP HARD - Remis
KURS: 3,03 (kurs rzeczywisty)
BUKMACHER: forBet
Nie jest to pierwsza analiza tego meczu w tym temacie dlatego pominę kwestie statystyk i składów, które zostały już podane wyżej przez kolegów.
Na ich podstawie oraz na bazie 2 ostatnich spotkań Arsenalu, które oglądałem upatruje w tym meczu bramek po obu stronach. Zaś za najbardziej prawdopodobny rezultat spotkania oceniam remis.
Jak wspomniałem wcześniej, oglądałem 2 ostatnie spotkania Arsenalu i ich sposób gry zdecydowanie do mnie nie przemawia, szczególnie defensywa. Co prawda były to spotkania wyjazdowe, gdzie Kanonierzy radzą sobie gorzej niż u siebie.
W obu jednak kanonierzy pozwalali przeciwnikom na zbyt wiele. Zarówno Crystal Palace jak i WBA mieli klarowne sytuacje bramkowe i tylko dzięki nieskuteczności zawodników Arsenal uniknął większych kłopotów.
Nie jestem specjalistą, ale powiedziałbym, że Arsenalowi brakuje płynności w przejściu z obrony do okazji bramkowej. To wszystko trwa zbyt długo, jest chaotyczne i kończy się bezpłodnym podawaniem piłki na granicy pola karnego, kiedy defensywa przeciwników już się przegrupowała i panuje tam straszny ścisk.
Jeżeli defensywa gospodarzy nie zaprezentuje się lepiej niż dotychczas to o sytuacje bramkowe Chelsea nie będzie trudno, i o klasę lepsi zawodnicy ofensywni Chelsea (niż np w zespole orłów) na pewno coś wykorzystają.
Powyższe brzmi zapewne jakbym w roli zdecydowanego faworyta, (podobnie jak bukmacherzy) stawiał Chelsea. Zapewniam, że nie (stawiam przecież na remis). Niebiescy też mają swoje za uszami ???? . Szczególnie w meczach wyjazdowych. Tutaj zatem z niegościnnym gospodarzem nie zachowają czystego konta.
Podsumowując.. obu zespołom potrzebne są punkty; wierze, że przystąpią do tego spotkania maksymalnie skoncentrowani, z celem zgarnięcia pełnej puli. Gdyby spotkanie rozgrywane było na neutralnym terenie lub na stadionie Chelsea górą byliby niebiescy. W tych okolicznościach jednak gra na własnym stadionie pozwoli gospodarzom uratować punkcik.