...
GKS Bełchatów - Lech Poznań
Piłkarze z Bełchatowa grają w rundzie wiosennej bardzo słabo, nie zdobyli żadnych pkt. w czterech meczach ale także nie strzelili ani jednej bramki ! To jest wstyd dla drużyny która w zeszłym sezonie walczyła o mistrza kraju ! Ale piłkarzy Lecha ani trochę to nie obchodzi , bo już teraz zapowiadają że jadą do Bełchatowa po 3 pkt. Bramkarz Kolejorza mówił
" Wiemy na co stać Bełchatów, ale znamy także swoją wartość". Lech walczy o trzecie miejsce w tabeli ligowej z Warszawską Legią i wiedzą że takie mecze jak ten muszą wygrywać, żeby nie tracić dystansu a nawet go nadrabiać. U gości w dzisiejszym spotkaniu nie wystąpią Henriquez ani Murawski co jest na pewno dużym osłabieniem, ale do składu po kontuzji powraca Quinteros ???? Lech w ostatnim spotkaniu z Wisłą zagrał dobre spotkanie i gdyby Kikut wykorzystał sytuacje na pustą bramkę co miał bodajże w 30 min. spotkania to mecz mógłby się całkiem inaczej potoczyć a tak Wisła zrobiła kontrę i to Oni objeli prowadzenie. Kolejorz grał dobrze ale na Wisłę to nie wystarczyło i przegrali 2:1 na własnym stadionie, jadąc teraz do Bełchatowa będą chcieli na pewno udowodnić kibicom że potrafią wygrać z dobrą drużyną. GKS przegrał ostatnie spotkanie z Odrą Wodzisław gdzie zagrali kaszane ... Grali koszmarnie , ofensywy to Oni w ogóle nie mają o czym świadczą strzelane bramki, a raczej ich brak. Trener Leńczyk zmienił już w połowie tego spotkania najlepszego gracza Bełchatowa - Łukasza Gargułę gdzie moim zdaniem On jest myślami w Wiśle, chociaż się tego wypiera to ja uważam inaczej. Trener GKS-su mówił strasznie zdenerwowany że jak to jest że w meczu reprezentacji który odbywał się kilka dni wcześniej Łukasz rozgrywa znakomite spotkanie a w lidze gra tak słabo ? Na te pytanie na pewno nie znajdziemy odpowiedzi :jezora54: Mój typ na to spotkanie to Lech a nawet z handicapem :smile:
Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łódź
Jest to tak zwana walka o 6 pkt. Obie drużyny zajmują odpowiednio ostatnią i przedostatnią pozycje w tabeli. ŁKS ma przewagę 1 pkt. nad Sosnowiczanami i będą robić wszystko aby utrzymać tą przewagę, z drugiej jednak strony Zagłębie będzie robić wszystko aby zdobyć 3 pkt. i w końcu wydostać się z ostatniego miejsca w tabeli. Ten mecz może się potoczyć całkiem nieprzewidywalnie, bo nie wiemy jak swoich graczy ustawi nowy trener Łodzian, może kazać Im grać ofensywnie aby strzelać bramki i gonić Polonie Bytom albo nastawi się na grę defensywną żeby na wyjeździe nie tracić pkt. a u siebie zdobywać. Tego nie wiemy, jednak jestem w 100 % przekonany że Sosnowiec zagra bardzo ofensywnie ale nie wiem jak będzie się bronić zespół z Łodzi. Under / Over nie mam pojęcia co może być ale uważam że będzie tutaj remis :spokodfhgfh:
Podsumowując :
Typ : 2
Mówiłem że tutaj będzie handicap ????
Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łódź
Typ : X
EDIT:
Dodam taką ciekawostkę od siebie że chciałem zagrać w Orange bwin takie coś :
Poł. / koniec Typ :
1/2 Po kursie
29.00 Ale doszedłem do wniosku że słaba postawa ofensywy Bełchatowa i znakomita postawa w ostatnich meczach Bramkarza Lecha - Kotorowskiego odgoniła mniej od tej propozycji zobaczymy dziś czy słusznie
pozd
ROWienia ????