>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

22 kolejka Ekstraklasy (12.02 - 15.02.2016)

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

Unibet
Już tylko dwa tygodnie pozostały do rozpoczęcia 22 kolejki Ekstraklasy. Przerwa minęła dość szybko prawda?
Czy po ruchach transferowych jakie zostały przeprowadzone w zimowym okienku transferowym możemy spodziewać się nowych rewelacji na miarę Piasta Gliwice z jesieni? Do końca rundy zasadniczej pozostało 9 kolejek tak więc to ostatnia prosta dla większości klubów aby znaleść sięw TOP 8 i grać w grupie mistrzowskiej. Macie już jakieś propozycje na najbliższą kolejkę? ;)
Zachęcam do dyskusji ????
PRZYPOMINAMY O KONIECZNOŚCI ROZLICZANIA SWOICH TYPÓW!

gelo85 2,6K

gelo85

Użytkownik
Na pierwszą jesienną kolejkę poszukałbym niespodzianek w meczach niedzielnych, gdzie buki wyraźnie faworyzują Legię i Lecha.
Nieciecza nieraz pokazała, że nie pęka w Ekstraklasie i łatwo punktów nie oddaje nawet z mocnym rywalem (np remis w Warszawie).
Lech na pewno chciałby obronić tytuł, ale argumentów moim zdaniem mają niewiele. Oddanie Hamalainena do Warszawy mają zrekompensować transfery na szybko rozrywkowego lewego obrońcy, awanturniczego napastnika i jakiegoś hiszpańskiego kelnera. Na mecze sparingowe nigdy nie zwracam uwagi, więc nie wspominam jak się Kolejorz wspaniale w nich prezentował.
Lech - Termalica, typ X, DW 0:0, 1:1, ew. jakiś handicap w stronę gości
Legia w zimie mocne transfery (Jędrzejczyk, Hamalainen), ale też ogromne w moim odczuciu osłabienie (Kuciak). i mocne obozy na Malcie, gdzie piłkarze biegali, rzygali, zdychali, marzyli o zmianie zawodu, a potem znowu biegali.
Przygotowanie kondycyjne na pewno spoko, ale wyjdzie to dopiero w końcowej fazie sezonu, gdzie legioniści będą w stanie zabiegać każdego przeciwnika ligowego.
Na pierwszy mecz wiosny nogi będą ciężkie i szykuje się mało porywający mecz z Jagą.
Jaga przyjedzie bardzo zmotywowana z rachunkami do wyrównania na Łazienkowskiej. Kości będą trzeszczały.
Typy do rozważenia na Walentynki na Łazienkowskiej :
do przerwy bez bramek
under 2,5
handi +1,5 na gości
czerwona kartka

Otrzymane punkty reputacji: +3
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Śląsk Wrocław vs Wisła Kraków 1:0 (0:0)
Over 2.5 @ 2.25 bet365 ⛔ 1
Chociaż jakby liczyć bramki ze spalonego, to over był :razz:

No to najlepsza liga świata powraca ???? .

Na pierwszy ogień spotkanie Śląsk vs Wisła , mecz przyjaźni.

Zespoły z zaplecza tabeli, tak można nazwać, bo odpowiednio 14 i 13 miejsce w tabeli to nie jest marzenie kibiców jak i włodarzy klubu.

Do Śląsk przyszedł: Morioka, Gosztonyi, Pich, Dvali i Tyszczenko.
Odeszli: Flavio, Danielewicz, M. Machaj

Wisła przybyli: Małecki, Bałaszow, Ondrasek, Pietrzak
Odeszli: Cierzniak (rezerwy), Jankowski

Wisła problem z bramkarzem, Cierzniak w rezerwach, w jego miejsce ktoś z dwójki Buchalik / Miśkiewicz, czy to będzie osłabienie?
W pewnym sensie tak, Cierzniak na jesień dawał drużynie jakość, a pozostali to niewiadoma.

Jako, że miałem okazję obejrzeć 2 sparingi Śląska na żywo, to pozwolę sobie więcej na ten temat.
Wygrana z Bełchatowem 3:0 oraz 2:1 z Chrobrym Głogów.

Najprościej mówiąc, jakie widzę plusy i zalety.
- Przede wszystkim Morioka, nieznany, sam byłem ciekawy jak się zaprezentuje, miałem obawy co do jego kondycji, nie przepracował obozu z zespołem, ale tego nie widać, spokojnie ma siłę na rozegranie całego spotkania. Klasowa 10, moim zdaniem on długo w Polskiej lidze nie pogra, max do końca sezonu. Doskonały przegląd pola, szybkość, brak głupich strat, potrafi przyspieszyć, a i doskonale czuję gdzie być w polu karnym i co zrobić, żeby dojść do sytuacji, mega wzmocnienie to będzie patrząc jak do tej pory wyglądałą gra Śląska na tej pozycji.
- Gosztonyi - dobry zawodnik, dobry drybling, czasami jednak wprowadza nerwowość, chciałby dostać każdą piłkę, a kiedy jej nie dostaje, ostentacyjnie pokazuje jak mu się to nie podoba, taki trochę teatr ;).

Wady:
- Środek obrony - Celeban nie trafił z formą, oby tylko na sparingach, ale średnio to wygląda. Na tą chwilę widziałbym parę Dvali - Pawelec, ale nie po to wybrali Celebana kapitanem, żeby teraz nie grał ;).
- prawy skrzydłowy - K. Ostrowski, no niestety dobry na zmiany 10-15 minut, dobrze, że do drużyny dołączył Pich , to być może będzie wzmocnienie, ale znowu nie wiadomo w jakiej jest formie dlatego na minus.
- Gecov - to już człowiek legenda, trener go widzi na defensywnym pomocniku, fajnie tylko, że nie potrafi odbierać piłki, a podać do tyłu potrafi junior, który na pewno dawałby z siebie więcej. Nie rozumiem fenomenu.

Dodałbym jeszcze Pawełka, Mariusz jak to Mariusz, broni świetne spotkanie, żeby za chwilę wpuścić jakiegoś farfocla, tak jak z Chrobrym, dobry mecz ładne interwencje i wina przy bramce.
Śląsk w sparingach zagrał ofensywnie, inna sprawa, że brakuje napastnika z prawdziwego zdarzenia, ale mimo wszystko dobrze prezentujący się Morioka i dobre skrzydła sprawią, że będzie sporo okazji.

Chwilę Śląsk grał w ustawieniu z Grajciarem i Morioką czyli dwaj ofensywni pomocnicy, jednak wyglądało to słabo, nieco sobie przeszkadzali.

No i dodatkowy smaczek - trener Wisły T. Pawłowski, który wiadomo, jest legendą Śląska, dodatkowo nie dawno niefortunna moim zdaniem wypowiedź odnośnie Flavio, gdzie mają swojego Flavio i też dziwnym trafem się tak zmęczył na sparingach, że wylądował w rezerwach.

Śląsk dom - 10 spotkań bramki 11:11 -&gt; średnia 2.2 na mecz
Wisła wyjazd - 10 spotkań bramki 17:12 -&gt; średnia 2.9 na mecz

Koniec sezonu się zbliża, chcąc walczyć o pierwszą ósemkę trzeba wygrywać i zawodnicy dobrze o tym wiedzą, spodziewam się ciekawego spotkania i ataków od początku, znając Pawłowskiego Wisła się nie zamuruje, będą atakować i im szybciej strzelona bramka przez któryś z zespołów sprawi, że mecz będzie bardzo ciekawy.

Sparingi:

Banik vs Śląsk 1:1
Śląsk vs Bełchatów 3:0
Śląsk vs Chrobry Głogów 2:1
Górnik Zabrze vs Wisła Kraków 2:1
Wisła Kraków vs Zilina 0:3

W poprzedniej rundzie w Krakowie padł wynik 4:2 dla Wisły.

Prawdopodobne składy:
Śląsk Wrocław:
Pawełek - Dudu, Dvali, Celeban, Zieliński - Hateley, Grajciar - Gosztonyi, Morioka, Ostrowski (Pich) - Biliński

Wisła Kraków: Buchalik – Bartosz, Guzmics, Głowacki, Pietrzak – Jovic, Uryga, Bałaszow, Crivellaro, Guerrier – Małecki

ZACHĘCAM DO KOMENTOWANIA I ANALIZOWANIA SPOTKAŃ 22 KOLEJKI !​

Otrzymane punkty reputacji: +5
dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Moim zdaniem kursy na Legię i na Lecha wystawione są poprawnie, nie ma co szukać sensacji, tym bardziej że oba zespoły grają u siebie. Ewentualnie coś w meczu Lecha pod niespodziankę. Legia dla mnie pewniaczek, poczyniła mega wzmocnienia, o których pisałem w dziale. Kuciak jak dla mnie to żadne osłabienie, moim zdaniem to mega słaby bramkarz i w naszej lidze jest wielu dużo lepszych bramkarzy.

Zgadzam się z Robsonem1416 co do overa 2,5 w meczu Śląska z Wisłą. Zawsze między oboma zespołami mecze były ciekawe, padały gole, zresztą i WKS i TS sporo goli tracą i strzelają. Myślę, że dobrą opcją jest też BTS. Siła ofensywna Śląska bardzo mocno wzrosła dzięki Morioce, Gosztonyiemu i Pichowi (prawdopodobnie), a i w Wiśle wygląda dobrze - Małecki, Bałaszow czy nawet Drzazga, który może okazać się asem w rękawie Pawłowskiego.

Oba zespoły strzelą gola - TAK - 1,95 - bet365
⛔ 1:0

J 8

johnny-bravo

Użytkownik
To jest mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich ????
Postanowiłem podzielić się swoimi przemyśleniami i typami na tą kolejkę.
Górnik Łęczna- Piast Gliwice over 2.5 Expekt 1.9⛔ Uważam, że kurs na to zdarzenie jest troszkę zbyt wysoki. Piast pokazał, że posiada dobrą ofensywę i jeżeli forma w sobotę dopisze to sam jest w stanie pokryć ten over. Górnik w meczach u siebie jest dosyć overowy- potrafi strzelać bramki ,ale też ma problemy z traceniem goli. Najbardziej obawiam się jak oba zespoły będą prezentować się po przerwie zimowej. Dlatego radzę nie grać tego typu za ogromne stawki- wiele razy Ekstraklasa potrafiła zaskakiwać ????
Cracovia Kraków- Górnik Zabrze over 2.5 Expekt 1,7✅
Podobny tok myślenia jak w przypadku typu powyżej- spotykają się zespoły grające ofensywny futbol. Cracovia na jesieni zaprezentowała się bardzo dobrze i mam nadzieję, że nadal będzie grała w ten sam sposób. Myślę, że Zielińskiemu uda się załatać dziurę po odejściu Rakelsa- Cracovia nadal z przodu ma kilku naprawdę niezłych grajków. Górnik Zabrze pod wodzą Ojrzyńskiego od pewnego czasu zaczął grać nieźle, dlatego idę w kierunku bramek. Według mnie ciężko tutaj wskazać wyraźnego faworyta.

Nad innymi meczami jeszcze się zastanawiam. Mecz Lecha chyba odpuszczę, kursy nie są zbyt zachwycające. W meczu Legii z Jagiellonią raczej pogram coś w kierunku zespołu z Białegostoku za małą stawkę. Przypuszczam, że dla Legionistów nie będzie to najprostszy mecz.

//Witaj! Zachęcam do pisania w każdej kolejnej kolejce. - Robson1416

irizar 82

irizar

Użytkownik
To jest również mój pierwszy post na tym forum więc się generalnie staropolskim zwyczajem przywitam ????
W pierwszej kolejce po zimie zespoły mają raczej spore problemy z konstruowaniem składnych akcji, a tym bardziej ze strzelaniem goli. Uważałbym z podążaniem w tym kierunku ze stawianiem sporej kasy. Na inaugurację wiosny rok temu tylko dwa spotkania z więcej niż dwoma golami.

// Witaj! , może jednak coś wpadło Ci w oko z typów na tą kolejkę, zapraszam do napisania i podzielenia się sugestiami - Robson1416

Otrzymane punkty reputacji: +9
irizar 82

irizar

Użytkownik
Algorytm wytypował mi 31,23% szans na remis Cracovii z Górnikiem. Przy kursie 3,5 można nieśmiało rozważyć. Ale w pierwszej kolejce mam inną sugestię. Wstrzymać się w ogóle, albo stawiać symbolicznie, na rozgrzewkę.
Ciekaw jestem waszej oceny. Które typy wydają się Wam najciekawsze?

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Ruch Chorzów- Zagłębie Lubin
Typ: Zagłębie Lubin DNB
Kurs: 1.81 Buk: Unibet
ZWROT

No i zaczynamy naszą Ekstraklasę, przerwa jak dla mnie zbyt długa więc czekam już na pierwszy jutrzejszy mecz.
Spotkanie Ruchu z Zagłębiem rozpocznie 22 kolejkę. W tym spotkaniu idę w stronę Lubinian ponieważ moim zdaniem Ruch to obok Termaliki i Podbeskidzia kandydat do spadku z Ekstraklasy. Ruch oczywiście swoim zwyczajem nie zaszalał na transferowym rynku pozyskując tylko dwóch zawodników z Wigier Suwałki tj. Łukasza Hanzela i Łukasza Monetę. Jednak czy tych dwóch zawodników coś da Ruchowi ? Szczerze wątpię ponieważ nawet w Wigrach grali oni słabo. Ruch rozegrał 7 sparingów w przerwie zimowej bilans ich gier nie wygląda tak źle,4-2-1 tylko 3 stracone bramki może robić wrażenie jednak ja nie przywiązuję zbytnio uwagi na te sparingi, ponieważ wiem jak Ruch będzie grał w Ekstraklasie jak zwykle, długie utrzymywanie się przy piłce a potem szansa na kontratak.
Zagłębie Lubin pod wodzą Piotra Stokowca prezentuje naprawdę ciekawą i ofensywną piłkę, widać że trener nauczył zawodników że jeśli atakujesz większą ilością zawodników to ty masz przewagę nad przeciwnikiem który nie ma okazji do zagrożenia twojemu bramkarzowi. Zagłębie pozyskało dwóch bardzo ciekawych zawodników którzy wcześniej już grali w ekstraklasie. Mowa tu o Luisie Carlosie i Filipie Starzyńskim który przed wyjazdem z Chorzowa do Lokeren był jednym z lepszych zawodników naszej ekstraklasy. Z kadry Zagłębia nie ubył żaden ważniejszy zawodnik. Zagłębie podczas przygotowań rozegrało 6 sparingów. 3 sparingi wygrało, 1 zremisowało i 2 przegrało jednak te 2 porażki przytrafiły się Lubinianom na samym początku przygotowań. W Turcji już to wszystko wyglądało zdecydowanie lepiej i mam myślę że to przełoży się na wyniki i zdobycze punktowe zespołu z Lubina.
Jak patrzę na składu obu zespołów to oprócz Mariusza Stępińskiego z Ruchu nie widzę nikogo kto może pociągnąć ten zespół a sam Mariusz nie uratuje w tym sezonie Ruchu przed spadkiem. Natomiast w Lubinie jest naprawdę ciekawa paczka m.in Piątek, Starzyński, Carlos, Janoszka, Papadopulos który według będzie strzelał w tej rundzie sporo bramek.
W tabeli oba zespoły zajmują podobną pozycję Ruch jest 5 z 30 pkt co jest naprawdę wynikiem ponad stan i nie ma szans aby utrzymali oni tą pozycję na koniec sezonu zasadniczego. Zagłębie jest 7 i ma 27 pkt. Jednak uważam że po jutrzejszym meczu to Zagłębie będzie wyżej od Ruchu, ponieważ przy równej liczbie pkt to Ruch będzie miał lepszy bilans bezpośrednich spotkań.

Legia Warszawa- Jagiellonia Białystok
Typ: Ponad 2.5
Kurs: 1.83 Buk: Unibet
✅

Spotkanie które jest hitem 22 kolejki Ekstraklasy. Mecze pomiędzy tymi zespołami zawsze mają coś w sobie że jest tam walka, spięcia, no i dużo sytuacji bramkowych. Dlatego uważam że 3 bramki w tym spotkaniu powinny wpaść.
Legia zbroiła się w tym okienku transferowym aby gonić rewelacyjnego Piasta który robi niebywałe rzeczy na boisku. Legia pozyskała Ariela Borysiuka, Kaspera Hamalainena, Artura Jędrzejczyka oraz Adama Hlouska z VFB Stuttgart. Jak widać linia obrony Legii w tym sezonie robi wrażenie. Jędrzejczyk-Pazdan-Rzeźniczak-Hlousek jednak w pierwszym spotkaniu z Jagą zamiast Pazdana ma zagrać Lewczuk i właśnie na tym przejedzie się Czerczesow. W ataku Legii nieobliczalny Nikolic który na pewno nie zatrzyma się na 21 bramkach i dorzuci jeszcze kilka bramek. Legia w tym sezonie na pewno nie wymięknie pod koniec sezonu ponieważ Rosjanin zafundował im takie przygotowanie fizyczne że nikt nie zabiega ich na koniec sezonu co może przynieść Legii tylko wymierne skutki ponieważ to właśnie w tych ostatnich spotkaniach wiele drużyn w poprzednich sezonach traciło bardzo dużo. Z Legii odeszli Furman, Kuciak, Żyro który już robi furorę w Wolverhampton.
Legia w czasie przygotowań rozegrała 4 sparingi 3 wygrała i 1 zremisowała.

Jagiellonia przystępuje do meczu z Legią z największą ilością rozegranych sparingów w trakcie przygotowań. Jaga rozegrała 9 sparingów a bilans wygląda następująco, 1-2-6 co pokazuje jak świetnie radzili oni sobie w sparingach. Jednak trener Probierz mówi że wyniki nie są najważniejsze, ważniejsze od wyników jest przetrenowanie różnych wariantów gry. Zespół z Białegostoku w przerwie zimowej pozyskał 3 zawodników Dawida Szymonowicza ze Stomilu Olsztyn w którym Szymonowicz odgrywał bardzo ważną rolę i był jednym z lepszych zawodników, drugim pozyskanym zawodnikiem jest obrońca Matija Sirok, no i ostatnim pozyskanym zawodnikiem jest Guti który ma za zadanie razem z Maderą trzymać środek obrony białostockiego klubu.Żaden ważniejszy zawodnik nie opuścił Jagiellonii. To co można zauważyć w grze Jagiellonii po sparingach to fakt że tracą oni bardzo głupie bramki w końcówce spotkań, a jak wiadomo Legia na własnym stadionie gra do końca i będzie na pewno starała się strzelić bramkę w ostatnich minutach spotkania.
W ostatnich 5 spotkaniach na Łazienkowskiej obu zespołów 3 spotkania kończyły się przynajmniej 3 bramkami i teraz powinno być podobnie. Tak czytałem że wielu szuka jakiejś niespodzianki w tym spotkaniu ja uważam że żadna niespodzianka w tym spotkaniu się nie wydarzy. Uważam że Legia ma sporo w nogach i w tym upatruję szansę Jagiellonii na bramkę. Osobiście uważam że to spotkanie skończy się wynikiem 2:1 dla Legii.

irizar 82

irizar

Użytkownik
Typ: Ruch DNB

No i zaczynamy naszą Ekstraklasę, przerwa jak dla mnie zbyt długa więc czekam już na pierwszy jutrzejszy mecz.
Spotkanie Ruchu z Zagłębiem rozpocznie 22 kolejkę. W tym spotkaniu idę w stronę Lubinian ponieważ moim zdaniem Ruch to obok Termaliki i Podbeskidzia kandydat do spadku z Ekstraklasy. Ruch oczywiście swoim zwyczajem nie zaszalał na transferowym rynku pozyskując tylko dwóch zawodników z Wigier Suwałki tj. Łukasza Hanzela i Łukasza Monetę. Jednak czy tych dwóch zawodników coś da Ruchowi ? Szczerze wątpię ponieważ nawet w Wigrach grali oni słabo. Ruch rozegrał 7 sparingów w przerwie zimowej bilans ich gier nie wygląda tak źle,4-2-1 tylko 3 stracone bramki może robić wrażenie jednak ja nie przywiązuję zbytnio uwagi na te sparingi, ponieważ wiem jak Ruch będzie grał w Ekstraklasie jak zwykle, długie utrzymywanie się przy piłce a potem szansa na kontratak.
Zagłębie Lubin pod wodzą Piotra Stokowca prezentuje naprawdę ciekawą i ofensywną piłkę, widać że trener nauczył zawodników że jeśli atakujesz większą ilością zawodników to ty masz przewagę nad przeciwnikiem który nie ma okazji do zagrożenia twojemu bramkarzowi. Zagłębie pozyskało dwóch bardzo ciekawych zawodników którzy wcześniej już grali w ekstraklasie. Mowa tu o Luisie Carlosie i Filipie Starzyńskim który przed wyjazdem z Chorzowa do Lokeren był jednym z lepszych zawodników naszej ekstraklasy. Z kadry Zagłębia nie ubył żaden ważniejszy zawodnik. Zagłębie podczas przygotowań rozegrało 6 sparingów. 3 sparingi wygrało, 1 zremisowało i 2 przegrało jednak te 2 porażki przytrafiły się Lubinianom na samym początku przygotowań. W Turcji już to wszystko wyglądało zdecydowanie lepiej i mam myślę że to przełoży się na wyniki i zdobycze punktowe zespołu z Lubina.
Jak patrzę na składu obu zespołów to oprócz Mariusza Stępińskiego z Ruchu nie widzę nikogo kto może pociągnąć ten zespół a sam Mariusz nie uratuje w tym sezonie Ruchu przed spadkiem. Natomiast w Lubinie jest naprawdę ciekawa paczka m.in Piątek, Starzyński, Carlos, Janoszka, Papadopulos który według będzie strzelał w tej rundzie sporo bramek.
W tabeli oba zespoły zajmują podobną pozycję Ruch jest 5 z 30 pkt co jest naprawdę wynikiem ponad stan i nie ma szans aby utrzymali oni tą pozycję na koniec sezonu zasadniczego. Zagłębie jest 7 i ma 27 pkt. Jednak uważam że po jutrzejszym meczu to Zagłębie będzie wyżej od Ruchu, ponieważ przy równej liczbie pkt to Ruch będzie miał lepszy bilans bezpośrednich spotkań.
Zgodzę się z przedmówcą co do jakości transferów Zagłębia. Ponadto Zagłębie regularnie strzela przynajmniej gola w Chorzowie. Potencjał Zagłębia niewątpliwie wzrósł, ale jednak nie można zapominać, że mecz toczyć się będzie w Chorzowie.
Mi wychodzą typy delikatnie na korzyść gości (32.86 %, 25.33 %, 41.79 %)

taiwoffinden 364

taiwoffinden

Użytkownik
Typ: Ruch DNB

Skoro idziesz w stronę lubinian to typ chyba powinien wyglądać tak: Zagłębie Lubin DNB

Otrzymane punkty reputacji: +4
bialyz 129

bialyz

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Korona Kielce
@ Pogoń zwycięstwo 1,80 Ónibet
✅
Ten typ chodzi mi po głowie już od początku roku, spadł już z 2.00 na 1.80... Co mnie skłania do grania w stronę Portowców? Bardzo dobre ruchy transferowe w zimowym okienku, pozyskanie Gyurcso powinno być bardzo dużym wzmocnieniem dla takiego klubu jak Pogoń szczególnie teraz na wiosnę. Kolejnym bardzo dobrym posunięciem było pozbycie się najemników którzy grali od pierwszego do pierwszego aby tylko pieniądze wpłynęły na konto a mowa tu o Małeckim i Murayamie, szczególnie ten drugi nie wykazywał żadnych chęci aby coś poprawić w swojej grze... Co do Małeckiego, zgoda walczył na boisku i determinacji nie można mu odmówić ale tak naprawdę nic nowego do zespołu nie wniósł same statystyki o tym mówią 18 meczy 1 gol, a to tylko w obecnym sezonie nie mówiąc już o ilości okazji zmarnowanych przez niego. Pogoń od 16lat nie miała passy 4 meczy wygranych z rzędu w ekstraklasie, szkoda że zatrzymała ich przerwa zimowa ale myślę że powrócą w pełni skoncentrowani, przede wszystkim z dobrą atmosferą i u siebie zgarną 3 punkty ponieważ póki co Pogoń radzi sobie bardzo dobrze w lidze i nie sądzę aby Korona była w stanie ich zatrzymać w poniedziałek. O rywalach szczerze powiedziawszy dużo nie wiem, co prawda poczynili sporo transferów w tym okienku, ciekawi mnie najbardziej jak sobie poradzi Dmitri Verkhovtsov i ten młody Diaw. Widać że Korona stara się o dużo lepszą grę defensywną chociaż w lidze bramek dużo nie tracą, a jeszcze mniej strzelają ( najsłabsza ofensywa w lidze). Także podsumowując, gram w stronę Pogoni z czystym sumieniem, nie lubię podawać takich typów oficjalnie na stronie gdyż nie zawsze ktoś może pomyśleć że są one w pełni obiektywne gdyż sam jak widać w profilu jestem ze Szczecina ???? . Wierze jednak że Pogoń w tym meczu zgarnie 3 punkty zwłaszcza że w następny piątek przyjdzie im grać na wyjeździe z liderem i tam nawet o remis będzie bardzo ciężko.

Dodatkowo do grania w stronę Pogoni polecam
Drużyna gospodarzy wygra do zera ⛔
@ 2,75 Ónibet

Otrzymane punkty reputacji: +19
irizar 82

irizar

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Korona Kielce
@ Pogoń zwycięstwo 1,80 Ónibet

Ten typ chodzi mi po głowie już od początku roku, spadł już z 2.00 na 1.80... Co mnie skłania do grania w stronę Portowców? Bardzo dobre ruchy transferowe w zimowym okienku ..
Mi barometr pokazuje podobnie &gt;&gt; w kierunku Portowców:
(49.44 %, 31.88 %, 18.66 %)
Ale Korona zdecydowaną większość punktów przywozi z wyjazdów w tym sezonie.

taiwoffinden 364

taiwoffinden

Użytkownik
Kto sędziuje jutro mecz Śląsk Wrocław - Wisła Kraków?
Zainteresowała mnie linia 4.5 na żółte kartki w tym meczu. Ostatnie pięć spotkań to odpowiednio: 4, 4, 4, 3, 3.
-4.5 ŻK: ⛔
1.70 Fortuna
1.60 STS

jozzy22 717,1K

jozzy22

Użytkownik
Kto sędziuje jutro mecz Śląsk Wrocław - Wisła Kraków?
Zainteresowała mnie linia 4.5 na żółte kartki w tym meczu. Ostatnie pięć spotkań to odpowiednio: 4, 4, 4, 3, 3.
-4.5 ŻK:
1.70 Fortuna
1.60 STS
Śląsk Wrocław – Wisła Kraków, godz. 20:30, Paweł Raczkowski (Warszawa)

Otrzymane punkty reputacji: +2
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Co do jutrzejszych spotkań omijam, zwłaszcza mecz Śląska.
Sporo zmian w ofensywie, środkowi pomocy dla mnie powinni dawno pożegnać się z zespołem.
Wisła słaba na bokach obrony, w ataku brak snajpera, jeżeli jutro atak opierał się będzie
na Małeckim to prędzej zrobi to Guerrier, skład który może jutro zagrać nie jest zbytnio kreatywny,
zwłaszcza gdy z obrony przesunięty będzie Jovic.
Jedynie podoba mi się spread na Górnik +0,75 to przy 1 meczach po zimie dla mnie dobra opcja.
Górnik ma dobry skład, z Cracovią tylko ostatnio poza domem przegrał, wcześniej sobie radził.
Wiem, że na wiosnę grają gorzej niż latem i jesienią (gorzej już raczej nie będzie, no może spadek),
ale mimo to idę w stronę gości.
Co do bramek to widzę je w sobotnich spotkaniach i 3 btsy może zagrać.
Na plus h2h Lechii z Idzie oraz ostatnie spotkania wyjazdowe Piasta z końca rundy.
Pierwsza kolejka jest do oglądania a nie mocniejszej gry, dlatego 2/10 dla tych zakładów proponuję.
Na live coś się znajdzie.

betxp 230

betxp

Użytkownik
To ja coś od siebie a`propos Lechii napiszę jak zwykle. Jutro może być trzęsienie Ziemi w zarządzie. Bo wyjść ma w Gazecie Wyborczej artykuł o pewnych nieprzyjemnych sprawach w zarządzie. A ma to wpływ z tym, że jutro walne zgromadzenie. Nie wykluczam nawet zmiany prezesa Lechii. Właściciele również będą.

Co do piłki byłem na ostatnim sparingu Lechii z Zawiszą. Lechia biegowo przygotowana jest bardzo dobrze do rundy. W pierwszej połowie z Zawiszą powinno być 4,5-0, A było 2-0. Kuświk zmarnował dwie sytuację sam na sam. Marco Paixao jeszcze nie powinien grać. Zdjęto mu wczoraj szwy dopiero po zabiegu. Flavio i Martin Kobylański dopiero dołączyli do zespołu i jeśli już to będą na ławce. Nowak bardzo dobrze dogaduję się z zespołem. Lechia z Zawiszą grała pierwszą połowę 3-5-2, a drugą połowę 4-4-2. W drugiej weszło dużo młodych zawodników do ataku i mecz był już nudniejszy. Duża zmiana w Lechii jest taka, że widać świeżość w poczynaniach piłkarzy. Jeśli zagrywana jest piłka w pole karne to nie stoi sam Kuświk, tylko 2 napastników oraz skrzydłowy. Czyli zwykle 3 piłkarzy w polu karnym. Aczkolwiek sparing to nie mecz ligowy więc odpuszczę sobie grę spotkania na 1x2. Na Lechię kurs nie jest olbrzymi.

Prawie pewne jest, że Lechia wyjdzie ustawieniem 3-5-2.

------------------------Maric-------------------------
----Wawrzyniak------Maloca------Janicki/Stolarski
Mak---Mila----Krasic-------Łukasik----------Peszko
-------------Kuświk------Buksa/Haraslin-----------

Stefański gwiżdże mecz i sądzę, że będzie to dość ofensywny mecz. Stefański w tym sezonie 10 karnych już gwizdnął. Więc ja bym szukał karnego w tym meczu. A dodatkowo coś w kierunku overa AH +2, bądź ryzykowniej overa 2.5. Lechia może sama go pokryć jak będzie szło, a Podbeskidzie może mieć też jakąś bramkę przy tylko 3 obrońcach Lechii.

Otrzymane punkty reputacji: +12
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Śląsk - Wisła
Dzisiaj powraca Ekstraklasa. Pierwsze mecze, to tak naprawdę wielka loteria. Nigdy do końca nie można przewidzieć jak dany zespół się przygotował nawet jeśli śledziło się jego poczynania w przerwie. Z drugiej strony, to dobry czas, by wyłapać dobre kursy.
Z ciekawością będę przyglądał się spotkaniu Śląska z Wisłą. To dwaj byli mistrzowie Polski, którzy dziś muszą poważnie martwić się o utrzymanie w lidze. W Śląsku trener Szukiełowicz, dość ryzykowne posunięcie patrząc na skromne CV tego szkoleniowca. W przerwie przybyło kilku zawodników. Najciekawszym wzmocnieniem wydaje się być Ryota Morioka. Z kolei największa strata to Flávio Paixăo. Natomiast w krakowskiej Wiśle pełen optymizm. Właściciel sięgnął do portfela dzięki czemu do zespołu dołączyli nowi zawodnicy. Szczególnie liczą na Ondraska oraz Bałaszowa. Pomóc w utrzymaniu ma również syn marnotrawny Małecki. Z zespołem pożegnał się Jankowski, który woli grać na Śląsku. Drużynie nie pomoże też Cierzniak. Nie wiadomo, czy do końca rundy zostanie Burliga.
Moim zdaniem Wisła powinna być mocniejsza niż jesienią. Szersza kadra, to większy spokój trenera tym bardziej, że sprowadzeni zawodnicy mają być wzmocnieniem. Mimo nie najlepszych wyników w meczach sparingowych będę upatrywał Białą Gwiazdę jako zwycięzcę meczu. Również dlatego, ze praktycznie cały trzon zespołu pozostaje niezmieniony w przeciwieństwie do Śląska gdzie zaszło więcej zmian. Dla bezpieczeństwa zagram z wykluczeniem remisu.
Moja propozycja:
Wisła dnb /około 2.20/ ⛔

T 33

toomi

Użytkownik
Obecny kurs na Ruch Chorzów na bet365 to 3.50 ⛔. Szok. Bukmacherzy chyba zapominają, że to nasza ekstraklasa ;)
Ruch jest bardzo groźny przy Cichej. Oczywiście zdarzają im się wpadki jak z Jagiellonią, ale wtedy mecz ułożył się dla nich fatalnie. Kadra nie uległa zmianie, ale nie podpalałbym się na starcie transferami Zagłębia. Ruch w sparingach zaprezentował skuteczną obronę i mam nadzieję, że przełoży to na ligę a przynajmniej na dzisiejsze spotkanie. Z przodu powinno coś wpaść, bo Zagłębie w poprzedniej rundzie też nie błyszczało w defensywie. Jest Mazek, Lipski, Stępiński.
Mecz zapowiada się na mega wyrównany i zacięty. Historia spotkań obu klubów to potwierdza. Dysproporcja kursów jest jednak ogromna i na pewno pogram tutaj coś w stronę gospodarzy (chociażby 1X przy fajnym kursie 1.60).
Pierwsza kolejka po przerwie jest wielką zagadką. W weekend również skłaniam się w stronę Pogoni Szczecin.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Też tego nie rozumiem, dlatego pobieram +0,25 na Ruch, kurs 1,88 ✅ aktualnie w pinnacle.

Wystarczy spojrzeć na spready w meczach Niebieskich u siebie i wyniki.
Na Lechię było w Chorzowie u większości otwierało się 2,3 a zamknęło się na mniej niż 2,
Śląsk bez formy był faworytem i przegrał, 3 punkty zostały na Cichej w meczu z Wisłą.
Jedynie Legia jako wyraźny faworyt oraz Pogoń na podobnym kursie jak dziś wygrała z Ruchem na tym terenie,
gdy na Ruch były wyższe kursy niż rywali.
Dla mnie prawidłowo dziś powinno być równo w obie strony, zwłaszcza że koniec rundy to tylko wygrana u siebie
z Termaliką i trzy porażki w tym dwie u siebie po kursach wystawionych z kosmosu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom