>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

22 kolejka Ekstraklasy (12.02 - 15.02.2016)

Status
Zamknięty.
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Legia dokonała solidnych transferów w zimowym oknie, mieli wg mnie najsilniejszą kadrę w naszej rodzimej Ekstraklasie, a teraz personalnie są już kompletnie poza zasięgiem. W tym roku klub obchodzi 100-lecie istnienia, więc trzeba to uczcić Mistrzostwem Kraju, a najlepiej też wygrać Puchar Polski. Na pewno są na dobrej drodze do tego - w lidze aktualnie zajmują drugie miejsce i tracą 6 punktów, a mogą zbliżyć się na 3 punkty do lidera z Piasta, przez ich wczorajszy bezbramkowy remis na wyjeździe w Łęcznej. Jaga słaby sezon, nie ma kto tam ciągnąć gry, aktualnie walczą o grupę mistrzowską, ale czy na nią zasługują? Na dole tabeli jest ciasno, na pewno nie przyjadą oddać meczu, ale patrząc realnie to właśnie Legia powinna tutaj zainkasować pełną pulę w inauguracyjnym meczu tej rundy. Kursy nie powalają na gospodarzy, ale do jakiegoś doubla czy trebla? Wg mnie w sam raz. Ciekaw jestem czy zobaczymy od 1 minuty dwójkę napastników - Nikolić + Hämäläinen? Mam nadzieję, że tak, oraz oczekuję, że pokażą w tym meczu wszystko co najlepsze.
Legia @1,52 Fortuna ✅
Legia over 1,5 gola @1,60 Fortuna
✅

manita 6

manita

Użytkownik
Pierwszym podstawowym argumentem jest właśnie brak rozegranego meczu sparingowego przez piłkarzy z Niecieczy, co z mojego punktu widzenia będzie widoczne negatywnie na boisku w dzisiejszym meczu.

Oczywiście ostrożnie ze stawkami.

Lech Poznań -1.5 vs Termalica B-B.
2,60
Bet365
I jeszcze Over 2.5 dorzucam.
2,05
Bet365
A skąd masz takie fałszywe informacje?

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Pierwszym podstawowym argumentem jest właśnie brak rozegranego meczu sparingowego przez piłkarzy z Niecieczy, co z mojego punktu widzenia będzie widoczne negatywnie na boisku w dzisiejszym meczu.
Oczywiście ostrożnie ze stawkami.

Lech Poznań -1.5 vs Termalica B-B.
2,60
Bet365
I jeszcze Over 2.5 dorzucam.
2,05
Bet365
Nie no, Nieciecza rozegrała 5 sparingów, jak mogli nie zagrać żadnego meczu kontrolnego przed rozpoczęciem rundy?

16.01 Stal Mielec 1-2
23.01 Reprezentacja AFE 1-4
27.01 Hércules CF B 3-2
30.01 CD Eldense 0-0
06.02 Zagłębie Sosnowiec 2-0

nevener 1,2K

nevener

Użytkownik
W przypadku meczu Lecha powtarza się sytuacja z ich ostatniego domowego spotkania z Zagłębiem. Tam również kursy na gospodarzy rosły przed meczem aż do 2.0. Skończyło się pewnym zwycięstwem 2:0. W przypadku tego meczu mam już wzrost 1.45-&gt;1.78 i taki kurs jest jak najbardziej wart zagrania. Lech bez Hamalainena, za to z bardzo silną druga linią. Nicki Bille jest na ten moment zagadka, ale nawet jeżeli dzisiaj nie ukłuje to ma kto strzelać gole. Na własnym stadionie Lech będzie kontynuował zwycięska passe.
Lech 1.78 Marathonbet ✅

bu4g1 159

bu4g1

Użytkownik
Nie no, Nieciecza rozegrała 5 sparingów, jak mogli nie zagrać żadnego meczu kontrolnego przed rozpoczęciem rundy?

16.01 Stal Mielec 1-2
23.01 Reprezentacja AFE 1-4
27.01 Hércules CF B 3-2
30.01 CD Eldense 0-0
06.02 Zagłębie Sosnowiec 2-0
Przepraszam, moje niedopatrzenie, a może nawet brak zainteresowania i zlekceważenia klubu z Niecieczy. :razz: Może chodziło mi o coś innego, sam nie wiem. Myślałem &quot;o tym&quot;, pisałem &quot;o tamtym&quot;. Ale nie zmieni to faktu, że i tak Lech będzie tu zdecydowanym faworytem i wygra to spotkanie. Kursy idą w górę, a to tylko na korzyść...

piotrex007 136,2K

piotrex007

Użytkownik
Przepraszam, moje niedopatrzenie, a może nawet brak zainteresowania i zlekceważenia klubu z Niecieczy. :razz: Może chodziło mi o coś innego, sam nie wiem. Myślałem &quot;o tym&quot;, pisałem &quot;o tamtym&quot;. Ale nie zmieni to faktu, że i tak Lech będzie tu zdecydowanym faworytem i wygra to spotkanie. Kursy idą w górę, a to tylko na korzyść...
A mi się wydaje po prostu, że popatrzyłeś na ostatnie mecze na flashscore.pl i tam nie ma żadnych spraringów gości, a u Lecha normalnie są te mecze. Na przyszłość najlepiej patrzeć na strony klubowe, bo nie zawsze na stronach z wynikami są wszystkie sparingi. Podobnie było z niektórymi meczami kontrolnymi Wisły Kraków przed rundą rewanżową ????

bu4g1 159

bu4g1

Użytkownik
A mi się wydaje po prostu, że popatrzyłeś na ostatnie mecze na flashscore.pl i tam nie ma żadnych spraringów gości, a u Lecha normalnie są te mecze. Na przyszłość najlepiej patrzeć na strony klubowe, bo nie zawsze na stronach z wynikami są wszystkie sparingi. Podobnie było z niektórymi meczami kontrolnymi Wisły Kraków przed rundą rewanżową ????
Przyznaję się bez bicia, że tak było :] Ale na stronę też wszedłem, tylko, że nie wgłębiałem się we wcześniejsze aktualizacje. Na przyszłość będę wiedział.

Na moją niekorzyść jest to, że teraz kurs na HC -1.5 w tym momencie jest po 3,10 w Bet365. Wychodzi na to, że można parę złotych dołożyć ;)

lars19 272

lars19

Użytkownik
Kwestia Legii pomijam wyniki sparingów itd. osłabienia, wzmocnienia itp. To pierwszy mecz a te wzmocnienia po kilku meczach sparingowych mogą być specyficzną sprawa, niekoniecznie muszą zacząć od razu grać nieprawdopodobnie dobrze.
Rok temu dokładnie, 15 lutego 2015 roku Legia przegrała z Jagiellonia u siebie 1:3
Na plus ogólnej sytuacji, fakt, że Legia ma napastnika który potrafi zdobywać bramki, w porównaniu do lat poprzednich gdzie zazwyczaj byli to jacyś przebierańcy z zagranicy kasujący dobry &quot;piniondz&quot; a grający poniżej pewnego poziomu.
Chciałem tez się przyjrzeć Legi za czasów Jana Urbana, szukając jakichś powiązań z Lechem.
Odnośnie jeszcze Legii powrót po przerwie zimowej 2014 1:0 z Koroną
2013 3:2 Korona u siebie wygrywa
2012 rok 2:0 w palnik z Górnikiem Zabrze na wyjeździe
Do jakiego wniosku można dojść? Oczywiście lata 12, 13 to dłuższa przerwa zimowa rzecz jasna. Ubiegły sezon można jedynie szukać jakichś powiązań ale wniosek jest oczywisty.
Po okresie przygotowawczym gdzie buduję się akumulatory, vide Ruski trener, nie wiadomo czy im dał w palnik przypuszczenia. Zawodnicy Legii mogą wyglądać słabo. Te wcześniejsze przytoczone wyniki dają do zrozumienia, że w tych pierwszych meczach wystarczy opór ze strony przeciwnika. Oglądający Ekstraklapę są świadomi, że wystarczy skutecznie się bronić i wybijać przeciwnika z rytmu albowiem, jest niewiele drużyn potrafiących przejąć inicjatywę i narzucić własny styl gry.
Czy dzisiaj tak będzie z Legią, każdy musi sobie na to pytanie odpowiedzieć indywidualnie.
Wyniki meczów sparingowych mogą być złudne, bowiem wielu trenerów różnie do nich podchodzi i niekoniecznie wyniki mają znaczenie. Po za tym wiele zmiennych, inne zestawienia personalne, ustawienie na boisku czy taktyka uzależniona od przeciwnika, chęć przecwiczenia pewnych elementów gry, tego jest bardzo wiele, mającego faktyczny wpływ na końcowy wynik w takich spotkaniach.
Wczorajsze i przedwczorajsze mecze też dają pewne spojrzenie na 1 kolejkę 0:0, 0:1, 0:0, 5:0 2 czerwone wiadomo ???? , 3:0 Cracovia mega ofensywna jak będzie dzisiaj?
Można szukać pewnych punktów odniesienia.
Jeszcze jedna rzeczy która mi się nasunęła, ze względu na ciągłość trenerską na ławce Jagiellonii, Probierz miał okazję grać przeciwko Legii, czy u siebie czy na wyjeździe i potrafił osiągać dobrze rezultaty. Kwestia tego czy jego zawodnicy dzisiaj zrealizują założenia taktyczne.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
14/02/2016 18:00 CET
Legia Warszawa - Jagiellonia Bialystok over 2.5
1.83 (Pinnacle) ✅
5/10

Legia w końcu ma sensowne zastępstwo na &quot;10&quot; Radovica, którym powinien zostać Hamalainen - dotychczas mózg ofensywny Lecha Poznań. Ważnym aspektem w tym fragmencie sezonu jest murawa, która wg mnie powinna być przygotowana lepiej od &quot;klepisk&quot; w Łęcznej (o czym się wczoraj przekonałem) czy Poznaniu, gdzie trudno będzie normalnie grać piłką dzisiaj z Niecieczą.

Jagiellonia na wyjazdach nie bawi się w murowanie i mecze są ofensywne, bo w 10 spotkaniach padły 33 bramki. Defensywa, a szczególnie bramkarz Drągowski obniżyli loty, a sprzyjać też przestało szczęście - słupki i poprzeczki (13 lub 14 razy ratowały go), które wielokrotnie ratowały &quot;Drąga&quot; w poprzednich rozgrywkach.

Duża jakość ofensywna Legii + brak murowania Jagiellonii powinny stworzyć otwarty mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +4
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Lech Poznań - Termalica
Lech @ 1.73
✅
Nie wiem skąd taki wzrost kursów na Lecha.
Drużyna z Poznania wychodzi następującym składem:
Burić - Kędziora, Arajuuri, Kamiński, Volkov - Trałka, Tetteh, Lovrencsics, Linetty, Pawłowski, Bille. Na rezerwie tacy grajkowie jak: Gajos, Jevtić czy Kownacki, czyli ofensywa jest na prawdę bardzo dobra. Do meczu tylko 40 minut więc nie ma co tutaj zbyt wiele pisać, bo już i tak dużo zostało napisane powyżej w postach. Lech na pewno będzie chciał dobrze wejść w rundę wiosenną i zgarnąć dziś 3 pkt przed własną publicznością. Termalica fatalnie spisuję się na wyjazdach, najgorzej w lidze. Ich bilans do tej pory to 2-3-5 6:14. Tak więc wątpię aby dziś wywieźli jakieś punkty z Bułgarskiej .

Otrzymane punkty reputacji: +13
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok
Legia @ 1.60
✅
Na obecną chwilę, różnice w obu zespołach są bardzo duże. Legia dokonała na prawdę bardzo solidnych wzmocnień w tym okienku transferowym, ich cel na 100 lecie klubu to oczywiście mistrzostwo Polski - wczoraj potknięcie sie Piasta w Łęcznej, dziś przy Łazienkowskiej nie ma innej opcji jak zwycięstwo gospodarzy. Zwycięstwo dziś i zmniejszenie przewagi o 2 pkt do Piasta na pewno będzie krokiem do mistrzostwa kraju.
Legia wyjdzie na to spotkanie w następującym składzie: Malarz - Jędrzejczyk, Lewczuk, Pazdan, Hlousek - Vranjes, Jodłowiec - Guilherme, Prijović, Kucharczyk - Nikolić.
Ponad to z ławki zawsze może wejść Hamalainen czy Duda , którzy na pewno mogą zagrozić pod bramką Jagi.
Według mnie dziś 3 pkt zostają w Warszawie, ale osobiście będę oglądał ten mecz i czekał na jeszcze wyższy kurs.

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Pogoń Szczecin- Korona Kielce
Typ: Dwaliszwili strzeli gola
Kurs: 3.50 (3.08) po podatku w Unibecie 3.05 ⛔

Jutro ostatnie spotkanie w 22 kolejce Ekstraklasy. Moim zdaniem spotkanie wygra Pogoń która bardzo dobrze prezentowała się w sparingach przed rundą wiosenną. Nawet trenerzy mówią że Pogoń może dużo zdziałać w tej rundzie rewanżowej. Michał Probierz który widział kilka spotkań Pogoni w Belek uważa że Pogoń urwie punkty faworytom, i zacznie pościg za Piastem Gliwice, chodź po dzisiejszym spotkaniu Legii które oglądałem bardzo wnikliwe Legia niedługo może wskoczyć na 1 miejsce w tabeli. Wracając do typu Dwaliszwili bardzo dobrze prezentował się w sparingach strzelał aż miło. Jutro powinnien wyjść w pierwszej 11 razem ze Zwolińskim. Czesiek Michniewicz lubi grać 4-4-2 więc miejsce znajdzie się dla dwóch ofensywnych asów Portowców. Sam Michniewicz po meczach kontrolnych wspominał że bardzo dobrze prezentował się Gruzin, a Czesiek wie co mówi bo jest jednym z lepszych trenerów w Ekstraklasie. Jak już wspominałem warto zagrać na Pogoń, jednak ja wchodzę trochę bardziej ryzykownie , mam nadzieję że Gruzin mnie nie zawiedzie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Pogoń -1.5 3.35 ⛔
Co tu dużo pisać. Niby Korona przed przerwą zimową była jedną z najlepiej punktujących drużyn wyjazdowych, chociaż juz pod koniec rundy zaczęła łapać zadyszkę - na wszystko przychodzi czas. Dużą stratą dla Kielczan jest na pewno powrót do Lecha Poznań filaru defensywy Wilusza - niewątpliwie najgorsza strata dla zespołu. Sprowadzeni zostali niby zastępcy, największe szanse na dzisiejszy występ ma Bułgar, ale drużyna będzie potrzebowała jeszcze trochę czasu na zgranie, dla mnie Korona jest to zespół, który może w tym roku spaść do 1 ligi. Pogoń zupełnie inaczej, dobrze przepracowany okres przygotowawczy, dobra gra w sparingach, które jednak traktuje z przymrużeniem oka, ale coś jest na rzeczy. Dobre transfery, w postaci np. Adama Gyurcso czy Ismaela Kam Traore. Ten pierwszy może się okazać strzałem w 10stkę dla zespołu, bo chciała go również Legia, ale o dziwo wybrał Pogoń, gdzie może się stać filarem zespołu. Czesław Michniewicz ma w końcu zespół, który moim zdaniem spokojnie może zawalczyć o Puchary, bo w tamtym sezonie po zimie zespół nie dokonał praktycznie żadnych wzmocnień, a sporo zawodników opuściło kadrę, i pod koniec rundy Pogoń złapała zadyszkę. Do formy powoli wraca Dwaliszwili, i Zwoliński - możliwe, że dzisiaj obydwaj zagrają od początku, bo gdzie jak nie u siebie i z Koroną Kielce. Niby kielczanie tracili mało bramek, mieli dobrze poukładaną defensywę, ale odejście jednego zawodnika może wszystko zmienić. Pogoń ma aspiracje przy takiej kadrze na grę w Pucharach i muszą to dzisiaj udowodnić.

Otrzymane punkty reputacji: +8
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Korona Kielce
Pogoń @ 1.85

✅
Co tutaj dużo pisać, jak spojrzy się na kadrę Pogoni Szczecin przed rundą wiosenną, można śmiało powiedzieć, że do końca będą walczyć oni o TOP3. Z podstawowych zawodników odeszli jedynie Patryk Małęcki i Murayama, którzy praktycznie i tak przez rundę wiosenną byli niezbyt skuteczni. W drużynie został najlepszy strzelec - Zwoliński, co na pewno powinno cieszyć, ja również wielkie nadzieję wiąże z Gruzinem - Dwaliszwilim, który według mnie z meczu na mecz będzie się rozkręcał. Przekonuje mnie również transfer do klubu - Adam Gyurcso, zawodnik który w lidze węgierskiej imponował formą, był przymierzany do Lecha, Legii , a w końcu okazało się, że wylądował w Szczecinie.
Pogoń w ostatnich sparingach pokazała, że w tej rundzie w ekstraklasie będzie na prawdę groźną drużyną. Wygrana z mistrzem Słowacji i obecnym liderem ligi - FK AS Trenčín 3:2.
Nie spodziewam się aby Korona nas czymś zaskoczyła w tym spotkaniu, w sparingach prezentowali się słabo, ostatnia porażka 1:4 z Podbeskidziem, drużyna porobiła tam niby jakieś transfery, ale dla większości kibiców ekstraklasy, są to raczej niewiadome nazwiska, jakąś tam stratą powinno być również odejście z wypożyczenia Wilusza do Lecha Poznań.
Zwycięstwo Cracovii i Legii powinno również zmotywować Pogoń aby nie tracić dużej przewagi do tej czołówki.
Według mnie 3 pkt zostają dziś w Szczecinie.
Za mniejszą stawkę proponuję również:
Pogoń wygra do zera @ 2.75
Dlaczego ?
Korona to drużyna która zdobyła najmniej bramek w lidze, po 21 kolejkach zaledwie 16 bramek. W drużynie ewidentnie szwankuje ofensywa, czy dziś strzela coś na drugim końcu kraju w Szczecinie? Zobaczymy, ale według mnie nic dziś nie ukują, a stracą na pewno.

EDIT. --&gt; Ważna informacja o kadrze Kielczan.

Na boisku nie zobaczymy na pewno Rymaniaka.
Nie pewny jest również występ Wierchowcowa - zawodnik który miał być ostoją kieleckiej defensywy. Pod znakiem zapytani stoi również występ nowo pozyskanego Djibrila Diawa. Ogólnie rzecz biorąc coraz słabiej widzę Koronę dziś w Szczecinie. I wchodzę grubiej w Portowców.

Otrzymane punkty reputacji: +16
sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Korona Kielce
- Ostatni mecz 22. kolejki Ekstraklasy już dzisiaj. Pogoń będzie grać z Koroną. Czy gospodarze udowodnią swoją dobrą dyspozycję :?:
- Drużyna ze Szczecina ma bardzo wyrównany skład. Widać, że jest pomysł na grę i do tego nie wyprzedano kluczowych zawodników w okienku transferowym. W poście wyżej zaznaczono odejście Małeckiego oraz Murayamy. Ten pierwszy strzelił zaledwie jedną bramkę w 18 występach, a drugi nie był w stanie wywalczyć miejsca w pierwszym składzie.
- Do kadry gospodarzy dołączył natomiast nieźle spisujący się Węgier, Gyurcso. Ex-zawodnik Videotonu pełnił w swoimi poprzednim klubie bardzo istotną rolę i jesteśmy ciekawi jak wkomponuje się w Ekstraklasie. Może będzie jak Nikolics :?:
- Korona nie zachwyciła w 2015. Dla nas to zespół co najwyżej przeciętny. Nie dajemy jednak większych szans by mogli wejść do czołowej ósemki. Kadra dość słaba.
- Pogoń u siebie lubi grać z Kielczanami. Ostatnie trzy mecze to trzy sukcesy.
Liczymy, że to właśnie zespół z zachodniopomorskiego będzie dzisiaj dominował. Mają potencjał kadrowy, a do tego nie dokonali wielu zmian. Stąd nasza propozycja:
Pogoń wygra, 1.73 Sportingbet ✅ 3:2

irizar 82

irizar

Użytkownik
Hej.
Chciałem się pochwalić, że mój algorytm poprawnie wytypował wyniki 6 z 7 spotkań pierwszej kolejki czyli 85,71% rozstrzygnięć. Szczególnie dumny jestem z remisu Piasta w Łęcznej, bo jednak najczęściej wskazywany był raczej jako faworyt. Jeżeli algorytm nie pomyli się w kwestii dzisiejszego spotkania to Portowcy zainkasują 3 oczka. Algorytm nie doszacował remisu w Chorzowie, jednak to co pokazało Zagłębie potwierdziło na boisku, że bardzo daleko nie było od zwycięstwa gości. W mojej ocenie Zagłębie jest bardzo mocne, a Starzyński będzie miał kolejną świetną rundę wiosną. To co zrobiła Legia, to był pokaz brutalnej, nieokiełznanej siły. Legia będzie wiosną miażdżyć jak walec. Przy stanie 3:0 wchodzi na zmianę najlepszy strzelec Lecha z jesieni, Duda i Masłowski. Legia stworzyła w mojej ocenie tak silną drużynę jakiej nie miała od lat. Rozważania na temat bramkarz Legii mogą okazać się bezcelowe, bo Legia może w lidze nie potrzebować bramkarza. ;)
&lt;style type=&quot;text/css&quot;&gt;&lt;!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--&gt;&lt;/style&gt;&lt;table dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;table-layout:fixed;font-size:13px;font-family:arial,sans,sans-serif;border-collapse:collapse;border:1px solid #ccc&quot; border=&quot;1&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot;&gt;&lt;colgroup&gt;&lt;col width=&quot;100&quot;&gt;&lt;col width=&quot;100&quot;&gt;&lt;col width=&quot;54&quot;&gt;&lt;col width=&quot;37&quot;&gt;&lt;col width=&quot;49&quot;&gt;&lt;/colgroup&gt;&lt;tbody&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;gospodarz &amp;quot;]&quot;&gt;gospodarz &lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;gosc&amp;quot;]&quot;&gt;gosc&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,1]&quot;&gt;1&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;x&amp;quot;]&quot;&gt;x&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,2]&quot;&gt;2&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Ruch Chorz\u00f3w&amp;quot;]&quot;&gt;Ruch Chorzów&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Zaglebie Lubin&amp;quot;]&quot;&gt;Zaglebie Lubin&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,32.86]&quot; data-sheets-note=&quot;w skrypcie id_biezacego_eszonuu bylo ustawione na 66 , po zmianie na 71 ulegly zmianie prawdopodobienstwa &quot;&gt;32,86%&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;background-color:#ff0000;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,25.33]&quot;&gt;25,33%&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,41.79]&quot;&gt;41,79%
&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;\u015al\u0105sk Wroc\u0142aw&amp;quot;]&quot;&gt;Śląsk Wrocław&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Wis\u0142a Krak\u00f3w&amp;quot;]&quot;&gt;Wisła Kraków&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;background-color:#00ff00;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,53.33]&quot;&gt;53,33&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,19.25]&quot;&gt;19,25&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,27.41]&quot;&gt;27,41&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;G\u00f3rnik \u0141eczna&amp;quot;]&quot;&gt;Górnik Łeczna&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Piast Gliwice&amp;quot;]&quot;&gt;Piast Gliwice&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,32.76]&quot;&gt;32,76&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;background-color:#00ff00;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,37.53]&quot;&gt;37,53&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,29.7]&quot;&gt;29,7&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Lechia Gdansk&amp;quot;]&quot;&gt;Lechia Gdansk&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Podbesidzie&amp;quot;]&quot;&gt;Podbesidzie&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;background-color:#00ff00;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,69.81]&quot;&gt;69,81&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,7.83]&quot;&gt;7,83&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,22.35]&quot;&gt;22,35&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Cracovia&amp;quot;]&quot;&gt;Cracovia&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;G\u00f3rnik Zabrze&amp;quot;]&quot;&gt;Górnik Zabrze&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;background-color:#00ff00;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,35.49]&quot;&gt;35,49&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,31.23]&quot;&gt;31,23&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,33.26]&quot;&gt;33,26&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Lech Poznan&amp;quot;]&quot;&gt;Lech Poznan&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Termalica&amp;quot;]&quot;&gt;Termalica&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;background-color:#00ff00;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,50.63]&quot;&gt;50,63&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,31.9]&quot;&gt;31,9&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,17.45]&quot;&gt;17,45&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Legia Warszawa&amp;quot;]&quot;&gt;Legia Warszawa&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Jagiellonia&amp;quot;]&quot;&gt;Jagiellonia&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;background-color:#00ff00;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,59.26]&quot;&gt;59,26&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,22.08]&quot;&gt;22,08&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,18.64]&quot;&gt;18,64&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr style=&quot;height:21px;&quot;&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Pogon Szczecin&amp;quot;]&quot;&gt;Pogon Szczecin&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,2,&amp;quot;Korona Kielce&amp;quot;]&quot;&gt;Korona Kielce&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,49.44]&quot;&gt;49,44&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,31.88]&quot;&gt;31,88&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;padding:2px 3px 2px 3px;vertical-align:bottom;text-align:right;&quot; data-sheets-value=&quot;[null,3,null,18.66]&quot;&gt;18,66
&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;&lt;style type=&quot;text/css&quot;&gt;&lt;!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--&gt;&lt;/style&gt;

Otrzymane punkty reputacji: +29
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Pogoń - Korona
Over 3.5 gola ✅
4.70
Unibet

Na dzisiaj wybrałem ostatni mecz kolejki inaugurującej rundę wiosenną w polskiej ekstraklasie. O godzinie 18:00 zmierzy się ze sobą Pogoń Szczecin i Korona Kielce. Gospodarze po 21 meczach są na 4 miejscu w tabeli, a goście z świętokrzyskiego plasują się dopiero na 12 pozycji. Mój typ na ten mecz to over 3.5 gola.

Po pierwsze Pogoń w swoich meczach kontrolnych błysnęła dosyć wysoką formą strzelecką. Ich ostatnie 2 mecze przed wznowieniem rozgrywek zakończyły się wynikami 3:2 i 3:1. Jak widać zdołali strzelić 6 goli w 2 meczach. Po drugie Korona z kolei ostatnie swoje 2 mecze w rundzie jesiennej zakończyła wynikami 1:3 z Legią i 2:2 z Cracovią, notując 2 wyniki over 3.5 gola. Ciekawe czy przedłużą tę serię do 3 spotkań z rzędu... Na koniec warto wspomnieć o historii spotkań portowców z ekipą z Kielc. Ostatnie mecze między tymi zespołami kończyły się wynikami 1:1, 2:0, 2:2, 2:2 i 3:2. Jak widać w każdym meczu wpadły co najmniej 2 gole, a w 3 meczach padał wynik over 3.5 gola.

Reasumując moim zdaniem na zakończenie 22kolejki spotkań w polskiej ekstraklasie wpadnie kilka bramek. Mój typ na mecz Pogoni z Koroną to 3:1 dla gospodarzy i over 3.5 gola.

Otrzymane punkty reputacji: +16
thejet 2K

thejet

Użytkownik
15/02/2016 18:00 CET
Pogon Szczecin - Korona Kielce ✅
1.94 (Pinnacle)
5/10
Spotkanie zespołów, które idą w totalnie innym kierunku. Pogoń od pewnego czasu buduje fajny zespół i słabe elementy wymienia na lepsze. W poprzedniej rundzie był ogromny problem ze skrzydłowymi, którzy nie notowali żadnych liczb, czyli goli i asyst. Sprowadzony został skrzydłowy Adam Gyursco, który grał we węgierskim Videotonie i rok temu był klubowym kolega Nemanji Nikolica z Legii. Odeszli inni skrzydłowi Małecki, Murayama i Danielak, ale im brakło właśnie wspomnianej formy i liczb.
Często problemy bywały z atakiem, gdzie kontuzjowany był Zwoliński albo bez formy był Dwaliszwili. Obecnie obaj są zdrowi i zrobiło się mocna konkurencja między nimi. O defensywie nie będę wspominał, bo straciła najmniej goli i jest wg mnie najmocniejsza biorąc pod uwagę, że przed stoperami są Matras i Rafał Murawski.
Korona to jedna z najsłabszych kadrowo drużyn. Przed sezonem byli moim głównym faworytem do spadku i na początku mieli zaskakująco dobry start, ale teraz idą coraz niżej i niżej. Mają świetny bilans wyjazdowy i to jest jedna z największych niespodzianek, ale ta anomalia powinna się teraz unormować i Korona powinna przegrywać na wyjazdach, a podreperować bilans u siebie.
Pogoń następny mecz rozgrywa w Gliwicach, a we wcześniejszej rundzie często grali u siebie, aby nie przegrać. Myślę, że tym razem będą cały mecz kombinować ataki, aby wygrać. Mój wynik to 1:0/2:0 dla Pogoni.

koloryt 93

koloryt

Użytkownik
Korona X2 kurs 1.952 Pinnacle ⛔
Duża masowka na pogon. Chyba niektórzy zapomnieli jak nieprzewidywalna jest ekstraklasa. Mecz po dłuższej przerwie więc trudno zgadywac, ale kusi pójść pod prąd.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom