>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

22 kolejka Ekstraklasy (12.02 - 15.02.2016)

Status
Zamknięty.
J 61

jerrypl

Użytkownik
Kursy 5.00 na Górnika, 6.00 na Podbeskidzie, 9.00 na Termalicę, wreszcie 7.50 na Jagiellonię to jak dla mnie przegięcie. Pamiętajmy, że to ekstraklasa. Do tego pierwsza kolejka, w której zawsze sporo niespodzianek. Myślę, że można spróbować każdy z tych typów na singlu za grosze, przynajmniej jedno z tych spotkań powinno wejść.
Dzisiejsze 3.30 na Ruch też mnie dziwi. Nie znalazłem żadnych informacji o absencjach, zespoły mają podobną siłę kadrową, może minimalny plusik dla Zagłębia za sprowadzenie Starzyńskiego. Niemniej wobec tego, że mecz jest na Cichej wydaje mi się, że kursy powinny być bardziej wyrównane.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
▶ Wisła +0,25 @ 1,93 Pinnacle ⛔

Śląsk jesienią był fatalny,ciężko oglądało się ich mecze.Najbardziej chyba w oczy rzucała się ich boiskowa obojętność,mało walki i zaangażowania.Jedynym zawodnikiem,który wnosił do gry trochę polotu i fantazji był Flavio,który odszedł do Lechii.Z nowych zawodników ciekawie zapowiada się Morioka.
Podobnie było z Wisłą pod koniec rundy jesiennej,przegrywali mecz za meczem ale sytuacja kadrowa też była beznadziejna.Teraz wygląda to lepiej,parę ciekawych transferów jak Bałaszow,Drzazga czy Ondrasek.Co do dzisiejszego spotkania to dla mnie mecz 50/50 ale liczę na to,że pod wodzą Pawłowskiego coś się ruszy i przede wszystkim skład choć nie optymalny to będzie już wyglądał w miarę przyzwoicie.Overa nie czuję zbytnio bo na tą chwilę jest mało kreatywności i to w obu zespołach.Pierwszy mecz po przerwie zimowej,trochę zmian w składach więc może być kiepsko ze stwarzaniem okazji.Ze względu na kursy próbuję w stronę Wisły,na przełamanie bo mogą dzisiaj urwać w końcu jakieś punkty.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Pierwszy mecz rundy wiosennej już za moment, moim zdaniem może być to niezłe widowisko. Tak Ruch jak i Zagłębie zajmują po rundzie jesiennej wysokie miejsca, odpowiednio piąte i siódme. Niebiescy u siebie radzili sobie całkiem nieźle, na 11 meczów 6 wygrali, więc ponad 50% zwycięstw u siebie zespołu, który raczej był skazany na walkę o utrzymanie niż na miejsce w górnej połowie tabeli. Zagłębie na wyjeździe również w 11 meczach odniosło 3 zwycięstwa, 3 razy zremisowali i 4 razy przegrali. Wiadomo, że każdemu gra się ciężko przy Cichej, atmosfera jest gorąca, kibice bardzo pomagają gospodarzom i mimo, że Miedziowi dostali aż 500 biletów na ten mecz to jednak atmosfery nie zmienią. Jednak nie atmosfera jest czynnikiem, który jest decydujący o wyniku. Oto składy na dzisiejszy mecz.
Skład Ruchu: Putnocky - Konczkowski, Grodzicki, Koj, Oleksy - Mazek, Surma, Iwański, Lipski, Zieńczuk - Stępiński.
Skład Zagłębia: Polacek - Todorovski, Zbozień, Dąbrowski, Cotra - Woźniak, Kubicki, Rakowski, Starzyński, Janoszka - Papadopulos.

Moim zdaniem o wiele lepiej personalnie wygląda Ruch. Mocna obrona, szczególnie jej boki, do tego bardzo szybka linia pomocy z Mazkiem i Lipskim , a to tego sporo doświadczenia ze strony Surmy i Zieńczuka. Poza tym bardzo mocne żądło w postaci Stępińskiego oraz bramkarza - Putnockiego.
Zagłębie w obronie dla mnie wygląda bardzo średnio. Dąbrowski jeszcze solidny, ale Zbozień obniżył zdecydowanie loty, Todorovski podobnie. W pomocy wyglądają nieźle, chociaż nie wiadomo czego spodziewać się po Starzyńskim, który po nieudanym pobycie w Belgii wrócił do Polski. Janoszka to już nie ten gracz co w Ruchu, Rakowski w destrukcji też nie imponuje. Nie znam w prawdzie Kubickiego, ale nie wydaje mi się, żeby wprowadził mega jakość do gry Zagłębia. Woźniak na skrzydle, a tam nie bardzo lubi grać. W ataku jak dla mnie mega słaby gracz jakim jest Papadopulos.
Wszystkie czynniki moim zdaniem przemawiają dziś za Ruchem i właśnie taki jest mój typ.

Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin / 1 - 3,60 - bet365 ⛔ 0:0
Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin / 1 DNB - 2,37 - bet365
ZWROT

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
SLASK - WISLA X @3,20 BET365 ⛔
Dlaczego tak? Nie biore za bardzo formy, bo to pierwsza kolejka ale...
Wisla - mistrzowie remisow- nie zremisowali od 7 spotkan liczac lige i sparingi, a przeciez ten zespol ma 9 remisow w 21 meczach w,TME!
Slask tez remisy lubi i jest dwa mecze bez remisu.
Wisla zakonczyla fatalnie poprzednia runde i nie chce mi sie wierzyc, ze na starcie rzuca sie na rywala ryzyjujac porazke. Remis na wyjezdzie.to jednak punkt, a w ich sytuacji to zawsze cos.
W.Slasku podobnie: kazdy punkt na wage zlota. Pewnie ze u siebie chce sie wygrac ale biorac pod uwage forme ze sparingow oraz to, ze z Wisla maja zgode to wg mnie czeka nas dzis.nudnawe spotkanie zakonczone wynikiem 0-0 albo 1-1, bo kto ma nastrzelac? Wisla w ostatnich 7 meczach 2 gole...
Mysle, ze warto i w undera.wejść.
Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 8

johnny-bravo

Użytkownik
Kurs na Ruch w tym momencie jest według mnie szokująco wysoki. Spotykają się dwa dosyć wyrównane zespoły. Spoglądając jedynie na kursy można by dojść do wniosku, że do Chorzowa przyjeżdża zespół pokroju Lecha albo Legii. A przecież Zagłębie na wyjazdach prezentowało się dosyć przeciętnie. Ruch pod wodzą Fornalika prezentuje się solidnie i na pewno postawi trudne warunki, zwłaszcza że grają u siebie. Za drobne warto pograć.
Ruch Chorzów- Zagłębie Lubin 1X Expekt 1,65 ✅

boracz 12

boracz

Użytkownik
SLASK - WISLA X @3,20 BET365

Dlaczego tak? Nie biore za bardzo formy, bo to pierwsza kolejka ale...
Wisla - mistrzowie remisow- nie zremisowali od 7 spotkan liczac lige i sparingi, a przeciez ten zespol ma 9 remisow w 21 meczach w,TME!
Slask tez remisy lubi i jest dwa mecze bez remisu.

Wisla zakonczyla fatalnie poprzednia runde i nie chce mi sie wierzyc, ze na starcie rzuca sie na rywala ryzyjujac porazke. Remis na wyjezdzie.to jednak punkt, a w ich sytuacji to zawsze cos.

W.Slasku podobnie: kazdy punkt na wage zlota. Pewnie ze u siebie chce sie wygrac ale biorac pod uwage forme ze sparingow oraz to, ze z Wisla maja zgode to wg mnie czeka nas dzis.nudnawe spotkanie zakonczone wynikiem 0-0 albo 1-1, bo kto ma nastrzelac? Wisla w ostatnich 7 meczach 2 gole...

Mysle, ze warto i w undera.wejść.

Pozdrawiam
Wybacz ale kompletnie się z tym nie zgadzam. Nie mówię o samym typie ale o argumentacji. Ta runda to dla Wisły właściwie nowe otwarcie. Nowy trener, nowy prezes. Piłkarze dostali zaległe pensje ( ciężko o lepszą motywację ). Właśnie pozyskali nowego sponsora ( spodenkowy, ale jednak ). Generalnie przy Reymonta wieje optymizmem. Nałapali bardzo dużo remisów ale przypomnę że pod wodzą innego trenera i na skutek paralityków w ofensywie. Fatalna końcówka poprzedniej rundy wynikała z bardzo krótkiej ławki. Pojawiły się kontuzje, spadki formy poszczególnych piłkarzy i ogólne przemęczenie spowodowane ciągłą eksploatacją pierwszej jedenastki. Wisła ma w planie awansować do grupy mistrzowskiej i pisanie że w ich sytuacji &quot;punkt to coś&quot; jest niepoważne. Mało goli na koniec rundy to powód braku napastnika z prawdziwego zdarzenia i słaba forma Guerriera. O tym co grali Jankowski i Boguski to się nie wypowiem. W przerwie Wisła znacznie wzmocniła ofensywę. Ondrasek, Drzazga, Bałaszow. To znacznie więcej niż Brożek i dwóch parapiłkarzy jak R.B i M.J.

Tabela bardzo spłaszczona i pomimo niskiej pozycji wystarczy dobrze wystartować i za chwilę można być w top 8 i na to liczą przy Reymonta.

W bramce pewnie Buchalik więc BTS bardzo prawdopodobny ;)

A z wyższych kursów to można spróbować np Wisła i o 2,5 @5,5 w 365

Zgodę to mają kibice a nie piłkarze na boisku, litości.

funias 691

funias

Użytkownik
Cracovia Kraków - Górnik Zabrze
Typ: Górnik Zabrze DNB @3.50 bet365
⛔
Tak jak ktoś wyżej napisał... bukmacherzy chyba zapominają, że to nasza ekstraklasa. Taki kurs to zdecydowane przegięcie. Ja rozumiem świetna jesień w wykonaniu Cracovii, ale to jest powrót po przerwie, który rządzi się swoimi prawami. Żadnych wielkich argumentów nie wynajdę, po prostu moim zdaniem szanse rozkładają się zdecydowanie bardziej równo niż to widać po kursach. Jeśli spojrzymy na formę z końca jesieni to... Górnik zajmowałby 3 miejsce w lidze, a pasy 6. O tym ile Cracovii dawał Rakels pisać nie trzeba. Kurs zachęca do gry!

R 47

rosso

Użytkownik
Górnik Łęczna:piast Gliwice
Typ: Górnik Łęczna 1 DNB 2.00 Bet365 ZWROT
Co ciekawe jest gro ludzi którzy twierdzą że w tym roku to Piast sensacyjnie będzie świętował Mistrza Polski? Really?. Naprawdę jest aż tak dużo ludzi którzy w to wierzą?. Klub nie jest przygotowany na taka ewentualność: wiadomo wysokie premie dla zawodników, odpowiednie wzmocnienia w el do LM. Moim skromnym zdaniem powoli Piast będzie dawał sygnał odpuszczania 1 miejsca które będzie w niedługim czasie zająć Legia. Ponadto Gliwiczanie bardzo słabo spisywali się w meczach towarzyskich poprzedzających runde wiosenną.

kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
Legia - Jagiellonia
Typ: N.Nikolić strzeli bramkę
@3
Betsafe w zakładce super kursy
N.Nikolić przyszły król strzelców ekstraklasy, chyba nikt nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Napastnik wybitny na naszym podwórku.
Za typem przemawia fakt iż goście w meczach sparingowych odnieśli 3 porażki, tracąc przy tym aż 9 bramek: Wigry Suwałki 1-2, Slovacko 3-4, Botosani 2-3.
Gra obronna wygląda bardzo słabo, a Nikolić potrafi wykorzystywać sytuacje podbramkowe, w niedziele najprawdopodobniej zagra w ataku razem z Prijoviciem (razem wyglądają bardzo dobrze), w pomocy obojętnie kto zagra Hamalainen, Duda czy Guilerhme każdy potrafi wykreować jednym podaniem sytuację bramkową dla Nemanji. Jesienią widzieliśmy podania z obrony przez całe boisko które wyprowadzały Nikolicia sam na sam z bramkarzem, kilka prób w tym meczu też na pewno będzie.
Kurs bardzo zachęcający do grania na przyszłego króla strzelców.

8 minuta i pozamiatane ✅
edit: rozliczamy poprzez opcję edytuj.

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Górnik Łęczna:piast Gliwice
Typ: Górnik Łęczna 1 DNB 2.00 Bet365
Co ciekawe jest gro ludzi którzy twierdzą że w tym roku to Piast sensacyjnie będzie świętował Mistrza Polski? Really?. Naprawdę jest aż tak dużo ludzi którzy w to wierzą?. Klub nie jest przygotowany na taka ewentualność: wiadomo wysokie premie dla zawodników, odpowiednie wzmocnienia w el do LM. Moim skromnym zdaniem powoli Piast będzie dawał sygnał odpuszczania 1 miejsca które będzie w niedługim czasie zająć Legia. Ponadto Gliwiczanie bardzo słabo spisywali się w meczach towarzyskich poprzedzających runde wiosenną.
Poważnie ?! Na serio uważasz , że Piast odpuści szanse na Mistrzostwo Polski ?! Szansa , która zapewne długo się nie powtórzy. Jeśli nie wygrają ligi to tylko i wyłącznie ze względów czysto sportowych. I takie paplanie głupot typu odpuszczą z obawy na konsekwencje finansowe jest naiwnym myślenie i trochę życzeniowym.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
13/02/2016 15:30 CET
Gornik Leczna - Piast Gliwice over 2.5
2.14 (Pinnacle) ⛔
5/10

Ten kurs to dla mnie miła niespodzianka, bo mamy spotkanie obu drużyn, które właśnie w tym zestawieniu strzelają dużo bramek. Jakim zestawieniu? Łęczna w domu prowadzi bardziej otwarte spotkania i ma bilans w 10 spotkaniach: 15-17, a więc powyżej 3,00. W spotkaniach Piasta wyjazdowych pada zdecydowanie więcej bramek od spotkań domowych. W 10 spotkaniach padło 36 bramek.

Obie drużyny w tym zestawieniu więc mają +3,00 bramek i kurs 2.14 jest miłym zaskoczeniem, bo spodziewałem się czegoś 1.90-1.95. Łęczna w domu nie jest za mocną defensywą, a Piast gra w obie strony mając bilans 18-18. Spodziewam się wymiany ognia i ofensywnego spotkania, w którym padnie 2-4 bramek.

Piast bez większych korekt. Łęczna w ofensywie również.

13/02/2016 18:00 CET
Cracovia - Gornik Zabrze over 2.5
1.83 (Pinnacle) ✅
5/10

Cracovia na własnym boisku to ogień totalny w 11 spotkaniach padło 44 bramki i jest to najmocniejsza ofensywa w lidze, ale traci też najwięcej bramek z czołówki. Zabrze za mocne w defensywie nie jest i Cracovia jeśli utrzyma z poprzedniej rundy powinna ustrzelić koło 2-3 bramek, a sami Zabrzanie również powinni grać zdecydowanie lepiej od początku sezonu i liczę, że strzela coś dziurawej obronie Cracovii.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Ponadto Gliwiczanie bardzo słabo spisywali się w meczach towarzyskich poprzedzających runde wiosenną.
Piast gral m. in. z Dinanem Zagrzeb mistrzem kraju ktore co roku gra w fazie grupowej Ligi Mistrzow, Szachtarem Donieck, Stromsgodset mistrzem Norwegii sprzed dwóch sezonów, wicemistrzem z zeszłego sezonu, wszyscy grali mocnymi skladami z domieszka mlodych zawodnikow jak to w sparingach. Wieksza wartosc ma chyba jednak sparing z mocnym zespolem nawet przegrany, niz wygrana z ogorkami z Litwy jak to bylo w przypadku Lecznej, ot moje zdanie.

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Podbeskidzie Bielsko Biała
Lechia @ 1.60

✅ ✅
Piszę to już po raz kolejny na tym forum, kiedy biorę pod lupę spotkanie Podbeskidzia. Od kiedy ta drużyna gra w ekstraklasie, czekam na ich spadek z ligi, zawsze źle mi się oglądało tą drużynę, na mecze przychodzi garstka ludzi, ogólnie nie podoba mi się w ogóle ich widowisko. Dziś spotkanie w Gdańsku, gdzie do pokonania mieli prawie 600 km, tak długi dystans na pewno będzie mieć jakieś znaczenie w postawie zawodników.
Lechia ostatnie mecze jesienią przed własną publicznością spisywała się bardzo fajnie, pokonując Wisłę 2:0 i Śląsk 1:0 . Podbeskidzie to ostatnia drużyna w tabeli i według mnie w pełni zasługują na to miejsce, Podoliński pokazał już w Krakowie, że jest na prawdę słabym trenerem i myślę, że jeśli nie zostanie zwolniony w odpowiednim czasie to spuści drużynę z Bielska do I ligi, najlepszy trener jaki przytrafił się tej drużynie to był zdecydowanie L.Ojrzyński. Między Lechią a Podbeskidziem jest nie duża różnica w tabeli bo dzielą ich tylko 2 pkt. Ale różnica między kadrą, zapleczem, finansami jest już zdecydowanie bardzo duża.
▶Co prawdą Lechię opuścili podstawowi zawodnicy Borysiuk i Makuszewski, za to przyszli sprawdzeni bracia Paixao - którzy pokazali już we Wrocławiu jak dobry poziom prezentują w naszej lidze i na pewno są gwarancją kilkunastu bramek i asyst w sezonie. Do drużyny przyszedł również syn Andrzeja Kobylańskiego - Martin , jest to zawodnik który ocierał się o pierwszą drużynę Werderu, czyli na pewno również musi prezentować jakiś poziom, również powinien być wzmocnieniem Lechii. Podbeskidzie również dokonało tam jakiś wzmocnień, ale oprócz Pawła Baranowskiego, kojarzonego z Bełchatowem, pozostałe nazwiska zbyt wiele mi nie mówią, Podbeskidzia raczej nie stać na poważniejsze wzmocnienia, po prostu grają tym co mają i tyle.
Jak drużyny prezentowały się w okresie przygotowawczym ?
Lechia przygotowywała się do rundy wiosennej ponad 2 tygodnie w Turcji, gdzie sparowali z naprawdę dobrymi europejskimi markami.
Porażka 0:1 z Sankt Pauli ( 4 miejsce 2 Bundesliga)
Porażka 2:4 z Vaduz (10 miejsce szwajcarska Ekstraklasa)
Porażka 1:3 z FC Thun (7 miejsce szwajcarska Ekstraklasa)
Po powrocie do kraju - remis z Olimpią Grudziadz 2:2 i na zakończenie wygrana z jednym z kandydatów do awansu Zawiszą 2:0.
Podbeskidzie również przygotowywało się do rundy wiosennej w Turcji. A ich sparingi wyglądały następująco:
Rozwój Katowice 4-0
FSV Frankfurt 1899 0-1
Sławija Sofia 1-0
FK Ołeksandrija 1-1
Pirin Błagojewgrad 0-0
Korona Kielce 4-1
Moim zdaniem dziś na inaugurację rundy wiosennej w Gdańsku, 3 pkt zostaną u gospodarzy. Mają oni zdecydowanie lepszą kadrę i na pewno będą chcieli dobrze wejść w rundę , bo ich cel to na pewno TOP8

L 3,1K

loveparade

Użytkownik
Info dla wszystkich grających overy...mamy pierwsza kolejke, a więc te celowniki nie sa ustawione jeszcze tak jak trzeba. Dwa pogoda niezbyt sprzyjająca, przy takiej temp. nie wpada duzo bramek. Poczatkowe kolejki sa zawsze underowe w naszej kopanej. A więc typowanie overów nie ma sensu

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
▶ Górnik Zabrze +0,5 @ 1,99 Pinnacle ⛔
Również idę dzisiaj w stronę Górnika bo kurs ponad 4 to lekka przesada jak na pierwszą kolejkę.Cracovia jesienią to była maszynka do strzelania bramek (najwięcej bramek strzelonych w lidze) Ich wysoka pozycja nie może dziwić bo grali super piłkę i fajnie oglądało się ich spotkania.Pierwszy mecz po przerwie zimowej z Górnikiem jednak może nie należeć do najłatwiejszych.Zieliński narzekał w przerwie zimowej na dobór sparingpartnerów,musieli grać z jakimś trzecio ligowcem z Hiszpanii,z którym kopali się po czołach i doszło nawet do bijatyki.Odejście Rakelsa też może być odczuwalne bo 15 bramek jesienią to świetny dorobek i bardzo dużo Łotysz dawał Cracovii w ofensywie.Do tego zabraknie dzisiaj Covilo.
Górnik końcówka jesieni naprawdę przyzwoita,Ojrzyński mógł porządnie przygotować zespół.Za tydzień wielkie derby i dobrze byłoby przystąpić do nich w dobrych humorach.Pierwsze mecze po przerwie są wyrównane dlatego Ja tu widzę spore value w tym typie.Górnik z Ojrzyńskim to waleczny zespół i dzisiaj zostawią serducho na boisku.Więcej o grze zespołów będzie wiadomo po 1 kolejce ale taki kurs na gości pobieram.

N 20,4K

norbertb

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Podbeskidzie Bielsko Biała
Lechia @ 1.60

Lechia ostatnie mecze jesienią przed własną publicznością spisywała się bardzo fajnie, pokonując Wisłę 2:0 i Śląsk 1:0 .
Po przeczytaniu tego zdania przestałem wręcz dalej czytać. Kolego zejdź na ziemię. Zobacz w jak pięknej formie jest Wisła Kraków. Zobacz jak gra Śląsk Wrocław. Oni grają ODROBINĘ gorzej od Lechii. Gdyby Lechia nie dostała karnego w Niecieczy z kapelusza w doliczonym byliby na tym samym pięknym miejscu co Podbeskidzie. Jeżeli uważasz, że Lechia Gdańsk jest godna 60% lokaty, zwłaszcza w Ekstraklasie to się zastanów. Mając takie pieniądze i taki skład znienawidziłem tych piłkarzy, fakt liczyłem na 7-8 miejsce, ale niższe miejsce to jest skandal i wręcz nie chcę takich drużyn w Ekstraklasie. Myślałem, że zmienią piłkarzy ale niewiele się zmieniło.

No dobra, jeszcze przeczytałem akapit ze sparingami.
Kolego. W sparingach to Lechia eliminowała Szachtar, remisowała z Barceloną, gromiła Panathinaikos. Więc tamte wyniki są żałobne, jak aktualna pozycja Lechii. Jak się nic w tym klubie nic nie zmieni, tak niczego im nie życzę. Bo aktualnie kibicuję klubowi który wiąże koniec z końcem (nie Podbeskidzie, ani nie ekstraklasa - szczebel wyżej) i jakoś piłkarze wywiązują się ku swym pracodawcom z podniesioną głową na półmetku.

Być może 3 pkt mogą zostać w Gdańsku, bo Podbeskidzie to jest też jedna z najgorszych drużyn w Ekstraklasie po Wiśle oraz Śląsku, ale drużyna jaką jest Lechia również kwapi się do tego grona zatem zaliczam dzisiejszy mecz do derb upadłości i dziwi mnie to, że na Cracovię z Górnikiem był wyższy kurs na gospodarzy a tutaj mniejszy. No ale nic, boisko wszystko zweryfkuje.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Info dla wszystkich grających overy...mamy pierwsza kolejke, a więc te celowniki nie sa ustawione jeszcze tak jak trzeba. Dwa pogoda niezbyt sprzyjająca, przy takiej temp. nie wpada duzo bramek. Poczatkowe kolejki sa zawsze underowe w naszej kopanej. A więc typowanie overów nie ma sensu
O jakich celownikach Ty w ogóle mówisz? Przecież u 99% grajków te celowniki nie będą ustawione tak jak trzeba do końca sezonu i za rok będzie znów to samo. Co do pogody się zgodzę. Niska temperatura i nawierzchnia nie sprzyja grze w piłkę, tym bardziej u tak słabych technicznie kopaczy, jak nasi ligowcy. To samo mamy np. w Holandii, gdzie liga jest bardzo overowa, a w ostatnich zimowych tygodniach wysokich wyników mamy jak na lekarstwo. Dopóki nie nadejdzie wiosna, można celować w undery słabszych drużyn, bo zapewne będą się jeszcze przez jakiś czas kaleczyć tak jak dziś lub wczoraj.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Dziś na celownik biorę mecz Cracovii z Górnikiem, który zacznie się już za moment. Wiadomo, że sytuacja w Zabrzu jest krytyczna i już od pierwszego wiosennego meczu muszą ostro wziąć się do roboty. Górnicy powinni wyjść na boisko mocno zmotywowani, ze świadomością, że nie mogą stracić gola. Zadanie będzie trudne bo na przeciw siebie będą mieli ofensywnie i efektownie grającą Cracovię, mimo, iż z zespołem pożegnał się Rakkels. Linie obrony oby drużyn wyglądają bardzo solidnie.
Dziś w Cracovii zagrają: Sandomierski – Deleu, Wołąkiewicz, Polczak, Jaroszyński – Budziński, Dąbrowski – Wójcicki, Cetnarski, Kapustka – Jendrišek.
Górnik: Janukiewicz - Sadzawicki, Danch, Szeweluchin, Magiera - Gergel, Sobolewski, Matuszek, Madej - Kwiek - Kante.
Tak jak wspomniałem formacje defensywne obu drużyn wyglądają bardzo fajnie, poza tym Cracovia mocna z przodu. Górnik nie za bardzo ma kim straszyć, ale myślę, że Cracovia nie strzeli więcej niż 2 goli.

Cracovia - Górnik / poniżej 2,5 gola - 2,05 ⛔ 3:0
Cracovia - Górnik /Cracovia wygra 2 golami - 5,50 ⛔ 3:0
Cracovia wygra do zera - 3,50 ✅ 3:0
Górnik strzeli w 2 połowie - NIE - 1,80
✅ 0:0

bu4g1 159

bu4g1

Użytkownik
Lech wzmocnił się kilkoma transferami. Pomijając Wilusza i Lisa to trzech kolejnych zawodników jest dość ciekawych. Począwszy od obrońcy Vladimira Volkova (Mechelen), następnie pomocnika Sisinio Gonzalez Martinez (Suwon FC) i skończywszy na napastniku Nicki Bille Nielsen (Esbjerg). Można powiedzieć, że każda formacja dostała &quot;zastrzyk&quot;. W porównaniu do ligowych rywali Kolejorz rozegrał sporo sparingów co można oczywiście odebrać dwuznacznie lecz takie &quot;zabiegi&quot; mogą przełożyć się na zgranie, sprawdzenie formy itp.
Ostatni oficjalny mecz piłkarzy z Niecieczy był rozegrany 19.12.2015 w ligowym, przegranym starciu z Ruchem Chorzów. Termalica jak na skromnego beniaminka zrobiła pod koniec okienka jeszcze parę ruchów transferowych. Ale co z tego jak Ci piłkarze grali ze sobą tylko na treningach.
Nie będę dużo argumentować bo tak naprawdę za wiele jeszcze nie wiemy po przerwie zimowej. Pierwszym podstawowym argumentem jest właśnie brak rozegranego meczu sparingowego przez piłkarzy z Niecieczy, co z mojego punktu widzenia będzie widoczne negatywnie na boisku w dzisiejszym meczu. Drugi zaś argument jest taki, że klub z Poznania ma coś do udowodnienia. Po pierwsze to mistrz Polski który gra z beniaminkiem i to u siebie, a po drugie muszą się zrewanżować za sierpniową porażkę.

Oczywiście ostrożnie ze stawkami.

Lech Poznań -1.5 vs Termalica B-B.
2,60 ✅
Bet365
I jeszcze Over 2.5 dorzucam.
2,05 ✅
Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom